واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس كميسيون عمران شوراي شهر تهران: شوراي شهر بايد داشتن پاركينگ براي هر خودرو را الزامي كند
خبرگزاري فارس: رئيس كميسيون عمران شوراي شهر تهران با شرم آور خواندن وضعيت ترافيك تهران در مقايسه با شهرهاي مشابه در دنيا گفت: شوراي شهر ميتواند داشتن پاركينگ براي هر خودرو را الزامي كند.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، حمزه شكيب امروز در يكصد و سي و سومين جلسه علني شوراي شهر تهران بعد از اظهارات سرهنگ هاشمي، رئيس راهنمايي و رانندگي تهران بزرگ با اظهار تعجب از وجود 3 ميليون 600 هزار خودرو در تهران بر اساس اظهارات هاشمي گفت: تا امروز تعداد خودروهاي در حال تردد در تهران 2 ميليون و 400 هزار دستگاه اعلام ميشد، چگونه است كه امروز شما چنين رقمي را اعلام مي كنيد! آيا اين رقم قابل استناد و اطمينان است؟
وي وضعيت ترافيكي تهران را يك ناهنجاري اجتماعي عنوان كرد و ادامه داد: شهرهاي زيادي هستند كه وضعيت ترافيكي و تعداد خودروهايي كه در آنها تردد مي كنند، شبيه تهران است اما در فيلمهايي كه از تهران نشان داده ميشود، وضعيت ترافيك تهران شرم آور است.
رئيس كميسيون عمران شوراي شهر تهران تأكيد كرد: نميشود اين همه خودرو توليد شود اما هيچ راه چارهاي براي خروج آنها انديشيده نشود. همين مسئله بلاي جان مردم ميشود و معضلات زيست محيطي متعددي را به همراه دارد.به اعتقاد من شوراي شهر ميتواند با اختياراتي كه دارد داشتن خودرو را منوط به داشتن پاركينگ كند.در صورتي كه چنين تصميمي گرفته شود فكر ميكنم در روان شدن ترافيك نقش موثري داشته باشد.
عباس شيباني، عضو ديگر كميسيون عمران شورا نيز در اظهاراتي بسيار كوتاه گفت: مواردي كه عنوان كرديد سالهاست شاهد آن هستم.بارها اعلام كرده ام خوب است افرادي كه درصدد وارد كردن يك خودروي جديد به شهر هستند مكلف به اسقاط كردن يك خودروي فرسوده نيز باشند.
خسرو دانشجو، عضو ديگر كميسيون عمران شوراي شهر تهران نيز با تأكيد بر ضرورت اتخاذ تصميم جدي در رابطه با ورود خودروها يه شهر گفت: مسئله ديگري كه در رابطه با آن در حال رسيدن به يك نقطه بحراني هستيم، ترافيك جادهاي است. هر وقت با تعطيلات يكي دوروزه مواجه هستيم، با ترافيك سنگين جادهاي نيز مواجه ميشويم.
وي ادامه داد: ترافيك تنها مشكل تهران نيست.بلكه به يك مشكل كشوري تبديل شده است.وضعيت جادهها در ايام تعطيلات نشانگر آن است كه ظرفيت جادههاي كشور نيز سالهاست به پايان رسيده است.همانطور كه آقاي هاشمي هم گفتند با اين بحراني كه مواجه هستيم تنها افزايش ظرفيت معابر كه ديگر امكان آن هم وجود ندارد، نميتواند مشكل ترافيك را حل كرد.
سخنگوي شوراي شهر تهران تأكيد كرد: با توجه به وضعيت موجود و فرايند توليد و ورود خودروهاي جديد حتي اگر كل بودجه شهرداري براي توسعه معابر هزينه شود باز هم نميتوان پاسخگوي مشكل ترافيك تهران بود.
رسول خادم، رئيس كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران نيز در اين رابطه خاطر نشان كرد: با توجه به وجود طرح جامع ترافيك تهران و پيش بيني راهكارهاي رفع مشكل ترافيك تهران بهتر است شرايط لازم براي اجرايي شدن آن با مشاركت دستگاههاي متولي فراهم شود.
وي از فقدان نگاه عالمانه نسبت به وضعيت ترافيك تهران توسط بخشهاي مختلف ابراز تأسف كرد و ادامه داد: مواجهه با ترافيك تهران نيازمند وجود نگاه كلان و همكاري و هماهنگي ميان دستگاههاي مرتبط است.تبعيت از طرح جامع حمل و نقل و ترافيك تهران ميتواند اين هماهنگي را به نحو مطلوبي ايجاد كند.
احمد مسجدجامعي، رئيس كميسيون فرهنگي اجتماعي شوراي شهر تهران با ابراز تأسف نسبت وابستگي زندگي شهري به خودروهايي كه با كيفيت پايين توليد ميشوند، گفت: بلاتكليفي مصدومان و همراهان آنها پس از تصادف از نكات مغفول مانده و مهم است.معلوم نيست كه چه دستگاهي متولي كمك به مصدومان اين قبيل حوادث است.اين افراد اگر شهروندان به دادشان نرسند، بلاتكليف هستند.
حبيب كاشاني، عضو كم سخن شوراي شهر تهران از غالب بودن منافع شخصي افراد بر منافع عمومي در جامعه ابراز تأسف كرد و گفت: اين مسئله حتي بر ترافيك شهر تأثير گذاشته است. خودروسازان اهميتي به تعداد و كيفيت توليداتشان و ترافيك شهر نميدهند چرا كه تنها به درآمدشان فكر ميكنند و تعاملي با ساير بخشها در رابطه با مشكل موجود هم ندارند.
اين عضو كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران علت بالا بودن تخلفات رانندگي در كشور را ارزان بودن جرايم دانست و تصريح كرد: نمايش ناهنجاري ترافيكي موجود در تهران در تلويزيونهاي خارجي و بيتمدن نشان دادن ما، باعث خجالتزدگي شده است.ضعف موجود در فرهنگ ترافيك و فرهنگسازي مربوط به آن باعث شده كه مشكل ترافيك تنها به ورود خودروها و وضعيت معابر محدود نشود.
كاشاني با اشاره به صرف هزينههاي ميلياردي براي ساخت اتوبانها، خاطرنشان كرد: مگر شهرداري چقدر درآمد و بودجه دارد كه براي ساخت هر اتوبان بايد 3 ميليارد تومان هزينه شود.به اعتقاد من براي كاهش معضلات ترافيك ميان نسلهاي آينده بايد بر روي آموزش نسل جوان و نوجوانان بيش از پيش سرمايه گذاري كرد.
مهدي چمران، رئيس شوراي شهر تهران كه صحبت كردن در اين رابطه را به بعد از اتمام اظهارات ساير اعضا موكول كرده بود، با اشاره به تمهيدات پيش بيني شده در طرح جامع حمل و نقل و ترافيك شهر تهران و ضرورت توجه به بررسيهاي كارشناسي آن گفت: هم اكنون 250 كيلومتر معبر در تهران وجود دارد در صورتي كه طبق طرح مذكور تهران به 115 كيلومتر معبر نياز دارد. به طور مسلم براي دستيابي به اين هدف ديگر نميتوان خانهها و محلههاي مردم را خراب كرد بنابراين بايد ازطرحهاي جايگزين همچون دوطبقه كردن خيابانها استفاده كرد.
وي اظهارنظرهاي انجام گرفته در راستاي مخالفت با اجراي چنين طرحي را كاملا بي معني دانست و ادامه داد: با توجه به اينكه معابر شهر پاسخگوي ورود روزانه هزار و 400 خودرو نيستند و تهران نياز به توسعه معابر نه از طريق خريد و تخريب خانههاي مردم دارد، بنابراين بهتر است اظهارنظرهاي مربوط به طرح دو طبقه كردن خيابانها خاتمه يابد.با توجه به وضعيت موجود معلوم نيست كه سالانه موفق به احداث 12 كيلومتر مترو باشيم.بنابراين در برخي از نقاط شهر چارهاي جز استفاده از اتوبانهاي دوطبقه نداريم.
رئيس شوراي شهر تهران سابقه مطالعاتي دو طبقه كردن بزرگراه يادگار امام (ره) را مربوط به دوران مسئوليت علي آبادي معاون عمراني شهردار سابق عنوان كرد و گفت: در آن زمان خواهش كرديم كه اين طرح اجرا نشود چرا كه آن محله را مثل نواب دو تكه ميكرد اما در حال حاضر مطالعات اين پروژه انجام شده است و بايد تندگذر و كندگذر در آن احداث شود.
چمران اقدام مربوط به اتوبان امام علي (ع) به معناي دو طبقه كردن اين بزگراه ندانست و گفت: اين بزرگراه دوطبقه نمي شود بلكه به دليل كمبود فضا و گران بودن هزينه تملك، مسير رفت و برگشت روي هم احداث ميشود و اين طرح به معناي گسترش معبر نيست.
انتهاي پيام/
سه شنبه 16 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]