واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از نشست دومين جشنواره سينما حقيقت؛ آفريده: دوره دوم جشنواره «سينماحقيقت»، ره پانزده ساله رفته است
خبرگزاري فارس: «محمد آفريده» ضمن اشاره به اين كه دومين دوره جشنواره سينما حقيقيت، ره 15 ساله رفته است، گفت: اين جشنواره راهي براي تثبيت سينماي مستند ايران در جهان است.
![](http://media.farsnews.com/Media/8707/Images/jpg/A0519/A0519564.jpg)
به گزارش خبرنگار سينمايي فارس، نشست دومين جشنواره بينالمللي فيلم مستند ايران: سينما حقيقت با حضور محمد آفريده (مدير عامل مركز گسترش سينماي مستند و تجربي و دبير جشنواره سينما حقيقت) ، مسعود بخشي (مدير بخش بينالملل)، فرخنده كيش (معاون آموزش و پژوهش) و نادري (مدير بازار فيلم) برگزار شد.
بنا بر اين گزارش، در ابتداي اين نشست شهنام صفاجو روابط عمومي مركز گسترش به ارائه آمار و اطلاعاتي درباره بخشهاي مختلف جشنواره سينما حقيقت پرداخت و گفت: روز سه شنبه 23مهر ماه جشنواره سينما حقيقت در سينما فلسطين، سينما قيام و تالار هنر مركز صبا برگزار ميشود.
وي ادامه داد: 282 فيلم در 17 بخش مستقل و رسمي مورد ارزيابي قرار گرفت كه از ميان آنها 211 فيلم خارجي و باقي ايراني بودند كه اين تعداد از 86 كشور دنيا به جشنواره ارسال شده است.
در بخشهاي 17 گانه جشنواره سينما حقيقت بخش مسابقه ملي شامل 9 فيلم مستند بلند و 49فيلم مستند كوتاه از مجموعه 521 فيلم متقاضي شركت كننده بودند.
وي در ادامه به بخشهاي مختلف اين جشنواره اشاره كرد و گفت: بخش ويژه 30 سال انقلاب اسلامي با حضور 10 فيلم مستند با موضوع انقلاب اسلامي به دبيري محمدرضا دزفولي برگزار ميشود. بخش رودكي پدر شعر فارسي نيز با نمايش 4 فيلم مستند با موضوع شعر و سينماي مستند و زندگي حكمت و عرفان رودكي همراه خواهد بود.
صفاجو افزود: بخش روزگار ما نيز با نمايش 22 فيلم مستند خارجي و ايراني با موضوعات سياسي و اجتماعي و بخش آمريكا پس از آمريكا با نمايش 9 فيلم مستند خارجي و ايراني پيرامون جايگاه جديد آمريكا در نظم نوين جهاني از بخشهاي ديگر جشنواره سينما حقيقت هستند.
مدير روابط عمومي مركز گسترش سينماي مستند و تجربي همچنين گفت: در اين دوره جشنواره بخش مستند تجربي نمايش 29 فيلم مستند كه از بانك فيلم هلند انتخاب شده را تدارك ديديم و همچنين 59 فيلم مستند از آثار برتر مستندسازان لهستاني را براي شركت در جشنواره در بخش چشمانداز سينماي مستند لهستان انتخاب كرديم.
وي همچنين درباره بخش نمايش ويژه و بخش فلسطين گفت: در بخش نمايش ويژه 15 فيلم مستند برتر ايران و جهان به نمايش در ميآيد و بخشي با عنوان فلسطين 48-08 نمايش 5 فيلم مستند جديد از ساختههاي فيلمسازان خارجي با موضوع فلسطين به مناسبت شصتمين سال اشغال سرزمين فلسطين برگزار ميشود.
وي درباره بخشهاي مختلف مرور در جشنواره سينما حقيقت گفت: امسال مرور مستندهاي جديد كشور فنلاند را با نمايش 7 فيلم مستند ، مرور آثار ريچارد ليكاك مستندساز صاحب نام بريتانيايي با نمايش 8 فيلم ، مرور آثار يورگن لت مستندساز دانماركي با نمايش 7 فيلم و مرور آثار پيتر وينتانيك مستندساز كانادايي را با نمايش 2 فيلم برگزيده از وي خواهيم داشت.
براساس اين گزارش،روابط عمومي اين مركز خبر از برگزاري بخش مستند بحران داد و گفت: در بخش مستند بحران نمايش 4 فيلم مستند خارجي و ايراني را خواهيم داشت كه با مشاركت سازمان پدافند غيرعامل كشورانجام ميشود.
وي با اشاره به ابعاد برگزاري بازار بينالمللي فيلم مستند،گفت: در بازار امسال 43 شركت از 20 كشور خارجي و 18 شركت و موسسه ايراني حضور دارند كه از 24 تا 26 مهر ماه در مجموعه فرهنگي - هنري صبا برپا ميشود.
صفاجو همچنين جزئياتي پيرامون برگزاري كارگاههاي آموزشي در خلال جشنواره داد و گفت: كارگاه آموزشي مستند سياسي- اجتماعي و رسانه با حضور پيتر وينتانيك و ناصر گل محمدي كارگاه سينمايي مستند قومنگارانه با حضور پرفسور فرانك هايدمان و ايرج اسماعيلپور قوچاني، كارگاه مستند تجربي با حضور استاد محمدرضا اصلاني و خسرو سينايي، كارگاه پژوهش در سينماي مستند با حضور مسعود شفيق و ابراهيم مختاري در جشنواره سينما حقيقت برپا ميشود.
به گزارش فارس، شهنام صفاجو در ادامه با اشاره به تشكيل صندوق مستند ايران اظهار داشت: از توليد سه طرح نهايي منتخب هيات داوري 17نفره ، حداكثر تا سقف 8 ميليون تومان، مورد حمايت «مركز گسترش سينماي مستند تجربي» قرارميگيرند. كه در اين راستا 65 طرح به دبيرخانه جشنواره ارائه شده است.
وي در انتهاي سخنانش از حضور 100 ميهمان خارجي،انتشار7 جلد كتاب و نشريه انگليسي زبان در اين جشنواره خبر داد.
براساس اين گزارش، «محمد آفريده» مديرعامل مركزگسترش سينماي مستند و تجربي با بيان اين مطلب كه دومين دوره جشنواره سينما حقيقيت ره 15 ساله رفته است، افزود:ما سعي كرديم با شرايطي كه ايجاد ميكنيم، دومين دوره جشنواره، دوره پانزدهم جشنواره باشد. اين اتفاق با توجه كافي به موضوع و تمامي جوانب آن، صرف وقت و توجه و حساسيت مردم افتاده است.
وي برگزاري اين جشنواره را راهي براي تثبيت سينماي مستند ايران در جهان، با توجه به پشتبانه نيروي جوان و خلاق دانست و گفت:ما بيش از 100 ميهمان خارجي كه در زمينه فعاليت خود موثرهستند،اعم از مديران و مسئولان جشنوارههاي ديگر دعوت كرديم. ضمن اين كه ما از بازار فيلم بينالمللي و قابليت فراوان نسل جوان برخوردار هستيم و اين راهي براي حضور فعالتر بينالمللي است و آرزوي ما اين است ايران اسلامي به عنوان مركز مهم در منطقه قرار دهيم كه محل ارتباط جهاني باشد كه با جريان فيلمسازان خلاق و پشتيبانهاي كه داريم محقق شود.
وي رويكرد جشنواره سينما حقيقت را عنوان نمود و گفت:رويكرد ما اين است كه جشنواره سينما حقيقت بطور مستقل بتواند بازتاب فعاليتهاي فيلمسازان ايران و جهان باشد.
آفريده در پاسخ به انتقاد از گستردگي بخشهاي جشنواره گفت:بخشها مختلف جشنواره ماهيت سينمايي مستند است كه در طيفهاي مختلف آدم را درگير ميكند و هر شخصي با توجه به علاقمندياش به سمت آن گرايش پيدا ميكند.
وي جذب مخاطب در طيفهاي گوناگون را در اين جشنواره با اهميت دانست و گفت ما امسال يك روزبه جشنواره اضافه كرديم ،تا همه بتوانند از فضايي كه ما بهوجود آورديم، بهره ببرند. در اين راستا فيلمهاي بخش ملي را تكرار و مابقي يك بار نمايش دارد تا فضا پرمخاطبتر و با استقبال بيشتري از سال گذشته روبرو شود.
براساس اين گزارش، آفريده پيرامون كاركرد بازار فيلم جشنواره در معرفي فيلمهاي ايراني به جشنوارههاي خارجي گفت: 43شركت كننده در بازار فيلم خريدارهستند و باقي فروشندههاي ايراني.سعي مان برافزايش خريداران است و در دوره اول هدف تبليغ جشنواره بود كه با فوج عظيمي از علاقمندان مواجه شديم و امسال بيش از20 كشور تمايل براي حضور در بازار نشان دادند.
دبير دومين جشنواره سينما حقيقت درباره هزينه حضور 100 ميهمان خارجي به جشنواره گفت:تمامي ميهمانان با هزينه خودشان به ايران ميآيند ،وقتي جشنوارهاي به اعتبار بينالمللي ميرسد،شركت كنندگان پرداخت هزينهها را خودشان قبول ميكنند.
وي افزود:ما فقط 6 درصد هزينه مركز را صرف برگزاري جشنواره كرديم و مابقي را از حوزههاي ديگر تامين نموديم.
آفريده توليدات مستند را بسيار گسترده خواند و گفت:از سال 85 حدود 450 فيلم مستند توليد شده كه با توجه به اين آمار سازمانها بايد سرعت عمل خود را بالا ببرند. در اين بخش 521 فيلم در توليدات يكساله خود داريم كه اين كمبود نمايش را بارزتر ميكند. براي نمايش اين فيلمها بايد جشنوارههاي موضوعي با مديريت پويا راه بياندازند و فيلمسازان ما بايد در جريان مستند روز قرار بگيرند و جامعه جوان ما آماده شناخت و حركت پوياتري است.
«مسعود بخشي» مدير بخش بينالملل مركز گسترش سينماي مستند و تجربي پيرامون چگونگي حضور فيلم هاي خارجي در اين جشنواره گفت:هيچ يك از 204 فيلم خارجي جشنواره خريداري نشده و براي حضور با صاحبان آنها مذاكره شده است. اما ممكن است بعد از جشنواره مستندهايي كه مطلوب نظر است،خريداري شود.
وي افزود:حدود 1000فيلم خارجي براي حضور در جشنواره متقاضي بودند كه 700 فيلم بازبيني و از ميانشان معرفي كرديم.
بخشي با اشاره به ميهمانان خارجي گفت:ماه اكتبريكي از پرتراكمترين ماه براي جشنوارههاست.ما ميهمانان زيادي را دعوت كرديم اما چون جشنوارههاي خودشان در حال برگزاري بود،امكان حضور نيافتند.اما در كل ميهمانان ما از كشورهاي آمريكاي لاتين ، اروپا و آمريكا هستند كه اين براي نخستينبار در ايران و خاورميانه اتفاق ميافتد وبينظير است.
وي با اشاره به صندوق حمايت از مستند گفت: ما طرحها و پروژهها را شناسايي ميكنيم و براي آن تهيهكننده و سرمايهگذار معتبر پيدا ميكنيم .اين امر در همه جاي دنيا متداول است و در صندوق حمايت ايران الگوي خودش را پيدا كرده است.
آفريده نيز در انتهاي اين نشست اظهار داشت:حوزه فرهنگي آنچنان كه مقاممعظم رهبري گفتند، مظلوم است و اين درسينماي مستند بيشتر است.آقاي جعفري جلوه با توجه به شناختي كه با اين حوزه داشتند در اين دوره جديد توجه منحصر به فردي نسبت به آن ابراز داشتند.برخلاف نيازها و اهداف ما در حوزه مستند،حمايتها همچنان ناچيز است.به نظرم بايد سازمانها و نهادهاي ديگر نسبت به سينماي مستند تغييرنگرش دهند، چون خيلي آرزوهاي جامعه بوسيله اين امر برآورده ميشود.
انتهاي پيام/
سه شنبه 16 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]