واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: ظرفيت تأمين آب آشاميدني تكاب با بهرهبرداري از سد «ساروق» 2 برابر ميشود
تكاب ----- خبرنگار اطلاعات:
ساخت سد مخزني ساروق (گوگردچي) تكاب با تأكيد بر مهار بحران كمآبي و تأمين آب آشاميدني آغاز شد و با بهرهبرداري از آن، ظرفيت اين تأمين 2 برابر ميشود.
اين درحالي است كه سد ساروق در افقي نزديك به عنوان الگويي بر توسعه منطقه، افزايش حوزههاي آبريز و افزايش راندمان بخش كشاورزي و دامداري مطرح شده است.
عمليات اجرايي ساخت سد ساروق از سال 82 آغاز شد كه براساس برنامه زمانبندي شده قرار بود در نيمه دوم سال 86 آبگيري آن آغاز شود كه بنا به دلايلي از جمله جذب نشدن و تأمين به موقع اعتبارات ساخت اين سد و نيز كمبود سيمان، اين پروژه با يك سال تأخير، پيش از پايان امسال به بهرهبرداري ميرسد.
بهرهبرداري از آب رودخانه براي تأمين آب آشاميدني و صنعت شهرستان تكاب به ميزان 2/10 مترمكعب در سال و نيز تأمين آب براي آبياري اراضي به وسعت 5500 هكتار به ميزان 5/41 ميليون مترمكعب در سال از اهداف ساخت سدساروق است.
پروژه سدساروق تكاب از طرحهاي ملي بوده و براي ساخت آن 350 ميليارد ريال اعتبار اختصاص يافته است كه تاكنون 294 ميليارد ريال از اين اعتبارات جذب و در بخشهاي عمليات ساختماني، تجهيزات هيدرومكانيكال و ابزار دقيق هزينه شده و براي تكميل عمليات اجرايي اين سد نيازمند 90 ميليارد ريال اعتبار ديگر است.
عمليات اجرايي ساخت سد مخزني ساروق تكاب در مجموع هماكنون از 90 درصد پيشرفت فيزيكي برخوردار است و براي ساخت آن عمليات عمراني شامل 272 هزار مترمكعب خاكبرداري بدنه، 190 هزار متر مكعب خاكبرداري سرريز، يك ميليون و 800 هزار مترمكعب خاكريزي، 28 هزار و 222 مترمكعب بتنريزي سرريز، 40 هزار مترمكعب بتنريزي در بخشهاي مختلف سد و 45 هزار متر حفاري و تزريق پرده آببند اجرا شده و خواهد شد.
براساس پيشبينيهاي مسئولان پروژه سد ساروق تكاب، بهرهبرداري از اين سد تا آذرماه امسال آغاز ميشود كه با بهرهبرداري از آن ظرفيت تأمين آب آشاميدني مصرفي اين شهرستان از 170 ليتر در ثانيه به 335 ليتر در ثانيه يعني 2 برابر افزايش خواهد يافت كه اين ميزان روزانه پاسخگوي جمعيتي بالغ بر يكصد هزار نفر خواهد بود.
همچنين 5500 هكتار از اراضي زراعي منطقه با بهرهگيري از شبكه آبياري اين سد به صورت آبي كشت خواهد شد كه با توجه به اولويت توسعه شهرستان تكاب بر محور كشاورزي با تحقق اين امر، تحولي عظيم در ساختار توسعه و ايجاد صنايع مختلف و توليد اشتغال پايدار در منطقه روي خواهد داد.
بسياري از كارشناسان و مسئولان اجرايي آذربايجان غربي معتقدند كه با حل مشكل كمبود آب آشاميدني و صنعت تكاب و نيز آبي كردن اراضي زراعي منطقه، موانع فراروي توسعه كشاورزي، صنعتي و بهبود اوضاع اقتصادي و معيشتي ساكنان اين شهرستان از ميان برداشته خواهد شد و اين شهرستان به يك قطب توليد محصولات كشاورزي و دامداري و مركز صنايع و خدمات زودبازده تبديل شده و نقش چشمگير و مؤثري در پيشرفت اقتصاد آذربايجان غربي ايفا خواهد كرد.
سه شنبه 16 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 368]