تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):وقتى مردى به همسر خود نگاه كند و همسرش به او نگاه كند خداوند بديده رحمت به آنان نگ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840449968




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

پاورقي آشتي اسلام ، دموكراسي و غرب


واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: پاورقي آشتي اسلام ، دموكراسي و غرب


يهوديان طرح سازمان ملل را پذيرفتند، اما فلسطيني‌ها و همسايه‌هاي عرب آنها به شدت مخالفت كردند. جنگ متعاقب 1948 ميان اعراب و اسرائيل منجر به پيروزي دولت يهودي تازه به استقلال رسيده شد و نوار غزه و كرانة باختري به فلسطيني‌ها رسيد. نوار غزه به مصر پيوست و به اشغال مصري‌ها درآمد و كرانه باختري را نيز اردن اشغال كرد. جنگ 1967 بين اعراب و اسرائيل پيروزي ديگري براي اسرائيلي‌ها بود كه نوار غزه و كرانة باختري را اشغال كردند و بنابراين‌اندازة قلمروي فلسطيني‌ها را از نظر جغرافيايي بسيار كوچك كردند. كل شهر بيت المقدس در زمان اين نبرد به اشغال اسرائيلي‌ها درآمد.

از زمان درگيري 1967 جنگ تمام عيار ديگري (1973) بين اعراب و اسرائيلي‌ها، پيمان‌هاي صلح گوناگون (كمپ ديويد اول (CompDavid I) و پيمان صلح اسرائيل - اردن )، نقشه‌هاي صلح (اسلو (Oslo)، كمپ ديويد دوم، نقشة راه) تجاوز زميني اسرائيل به لبنان، سپس حملة هوايي اسرائيل به مواضع حزب‌الله در لبنان و دو انتفاضة فلسطين وجود داشته است. با وجود اين، پيشرفت چشمگيري در خصوص مسائل اساسي مناقشه ميان اعراب و اسرائيل، كه بر آرمان‌هاي ملي مردم فلسطين متمركز مي‌شود، وجود نداشته است.اگر چه رژيم خودگردان فلسطين كنترل محدود بخش‌هايي از كرانة باختري و كل غزه را به دست آورده است، روند صلح متوقف شده است.

سياست انتخاباتي تاريخ محدودي در فلسطين داشته است. فلسطين در طول تاريخ معاصرش زير سلطة اين حاكم خارجي و آن حاكم خارجي بوده است. با وجود اين انتخاباتي براي تعيين دولت خودگردان فلسطين، كه در بخش‌هايي از سرزمين‌هاي اشغالي كنترل خودمختار دارد، وجود داشته است، گرچه نيروهاي امنيتي اسرائيل كنترل اساسي كرانة باختري و دخالت هر از گاهي به امور غزه را دارند. رئيس جمهور، ياسر عرفات (Yassir Arafat) پيش از مرگش در سال 2004 رهبر منتخب سازمان آزاديبخش فلسطين بود. او بيش از سه دهه رهبر دوفاكتو و بعداً رهبر دو ژوره (قانوني ) فلسطين بود. پس ازمرگ وي، انتخابات درسال 2005 برگزار شد، و محمود عباس ميانه رو (از حزب فتح عرفات) به عنوان رئيس حكومت خودگردان فلسطين - بدنة حاكم فلسطين - برگزيده شد. هنگام برگزاري اولين انتخابات پس از عرفات براي رژيم خودگردان فلسطين، حزب نسبتاً افراطي و اصول گراي مذهبي حماس (Hamas) انتخابات را تحريم كرد.

حماس سازماني فلسطيني است كه اساسنامة پيشين آن استفاده از خشونت براي ارتقاء و نيل به هدف يعني ايجاد كشور فلسطين را مجاز مي‌شمرد. اسرائيل و بيشتر كشورهاي بزرگ غربي حماس را سازماني تروريستي قلمداد مي‌كنند. نقطة عطفي در گذر فلسطين به دموكراسي در سال 2006 به وقوع پيوست. قابل ملاحظه است كه علي رغم دشواري‌هاي سياسي زندگي در سلطة بيگانه و داشتن سرزمين كه از نظر جغرافيايي دو تكه است، رژيم خودگردان فلسطين در واقع موفق به برگزاري انتخاباتي عادلانه و دموكراتيك درسال 2006 شد. اين انتخابات با مشاركت گستردة گروه‌هاي آموزشي و پرورشي از اروپا و آمريكا برگزار شد. جيمي كارتر، رئيس جمهوري سابق آمريكا، رهبري هيئت نمايندگي مشترك از كارتر سنتر خودش و وقف ملي براي سازمان دموكراتيك ملي را بر عهده داشت تا نتايج را مورد بررسي قرار دهد. هيئت نمايندگي كارتر، كه براي كارش در سراسر دنيا قابل توجه است، تصديق كرد كه اين انتخابات آزاد و عادلانه بوده است. آنچه براي غرب ظاهر شد، تعارض راستين دموكراسي بود. پس از سالها اشغال، نقض حقوق سياسي، عدم پيشرفت در كيفيت اقتصادي و اجتماعي زندگي، مردمي مستأصل دست رد به سينة ساختارها و هنجارهاي سياسي قديمي زدند. فتح كه در توسعة شرايط سياسي و اقتصادي ناكارآمد تلقي مي‌شد از كار بركنار شد. حماس اكثريت را در پارلمان حكومت خود گردان فلسطين در رام ا... از آن خود كرد. حماس با كسب اكثريت آراء در ميان جامعة مشترك غزه و كرانة باختري، پيروزي خيره‌كننده‌اي به دست آورد.

غرب از دموكراسي و عمل به دموكراسي انتخاباتي سخن رانده بود. اما هر گاه نتايج به طور غيرمنتظره، حزبي را كه بسياري آن را حزبي افراط‌گرا قلمداد مي‌كنند به قدرت مي‌رساند، آن انتخابات محكوم مي‌شد. در واقع، پيروزي حماس در فلسطين، در محافل غربي براي هشدار در مورد «خطرهاي دموكراسي» در ديگر نقاط جهان، از جمله براي مردم پاكستان كه براي من بسيار دردناك بود، مورد استفاده قرارگرفت.

بزرگي و وسعت پيروزي حماس با خطاهاي استراتژيك جنبش فتح مورد اغراق قرار گرفت. در اولين دور انتخابات پس از انتخابات قبلي، فتح چندين نامزد را كه عليه يكديگر فعاليت مي‌كردند، به ميدان مي‌فرستاد، در حالي كه حماس به طرز عاقلانه‌اي تنها يك نامزد را براي حمل پرچم خود انتخاب مي‌كرد. اغلب نامزد حزب حماس اكثريت آراء را از آن خود مي‌كرد، علي رغم اين كه رأي‌هايي كه براي نامزدهاي مختلف فتح داده مي‌شد، در مجموع اكثريت را تشكيل مي‌دادند. پيروزي حماس بر جنبش فتح به ويژه در غزه بسيار قاطع بود. اتحادية اروپا و آمريكا كه هنوز حماس را سازماني تروريستي قلمداد مي‌كنند، اعلام داشته‌اند كه تا حماس شروط خاصي، مانند به رسميت شناختن اسرائيل و عدم استفاده از خشونت براي نيل به اهداف سياسي خود را رعايت نكند، از كمك‌هاي اقتصادي محروم خواهد بود.




 سه شنبه 16 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن