واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: در همايش بينالمللي «وقف و تمدن اسلامي»فرصتها و چالشهاي تأسيس «بانك وقف پول» بررسي ميشود
گروه اجتماعي: فرصتها، كاركردها و چالشهاي پيشروي سازمانهاي ذيربط بهمنظور تأسيس «بانك وقف پول» از جمله رئوسي است كه در خلال برپايي همايش بينالمللي «وقف و تمدن اسلامي» كه 23 و 24 آبانماه سال جاري در اصفهان برگزار ميشود، بررسي و تبيين خواهد شد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، نشست خبري مسئولان سازمان اوقاف و امور خيريه بهمنظور تشريح فعاليتها و برنامههاي اين سازمان در نخستين همايش بينالمللي «وقف و تمدن اسلامي» امروز 16 مهرماه در محل سازمان اوقاف و امور خيريه برگزار شد.
«نادر رياحي» دبير نخستين همايش بينالمللي «وقف و تمدن اسلامي» در اين نشست با اشاره به زمان برگزاري اين همايش گفت: اين همايش بينالمللي پنجشنبه و جمعه 23 و 24 آبانماه سال جاري در اصفهان برگزار خواهد شد.
چيستي وقف و جايگاه و احكام آن، ابعاد فرهنگي وقف، ابعاد اقتصادي و مالي وقف، ابعاد مديريتي وقف، ابعاد سياسي ـ اجتماعي وقف، ابعاد حقوقي وقف، ابعاد تاريخي وقف، وضعيت كنوني وقف در كشورهاي اسلامي و بايستههاي احياي وقف 9 محور اصلي و جزء مهمترين اهداف اين همايش است كه رياحي به آنها اشاره كرد.
دبير همايش بينالمللي «وقف و تمدن اسلامي» در ادامه به جزئيات اين محورها اشاره كرد و افزود: مفهوم وقف در اسلام و ديگر اديان ابراهيمي، حوزههاي مفهومي مرتبط با وقف مانند صدقه، هبه، نذر، وصيت، وقف در اديان غيرالهي، دستاوردهاي وقف بر گسترش نهادهاي فرهنگي و آموزشي در جامعه اسلامي، وقف و توسعه جنبش نرمافزاري، نقش وقف در توسعه فرهنگي جوامع اسلامي، دلايل انحطاط فرهنگ وقف در جوامع اسلامي، راهكارهاي توسعه فرهنگ وقف در جوامع اسلامي، بانك وقف پول(كاركردها، فرصتها و چالشهاي پيشرو)، موقوفات مشترك ميان اديان و فرهنگها از سرفصلهايي است كه در اختيار محققان و پژوهشگران قرار گرفته است.
وي همچنين جايگاه وقف در توسعه اقتصادي، ميزان بهرهوري موقوفات، رابطه وقف با بازار و دولت، تأثير وقف بر تحقق و توسعه عدالت اقتصادي و رفاه عمومي، بازاريابي وقف، ميزان شهروندمداري سازمانهاي خيريه، مديريت سرمايههاي انساني بر اساس نهاد وقف در جامعه، وقف و كارآفريني، وقف حقوق معنوي، راهكارهاي پيشگيري از موقوفهخواري، تحليل جرمشناسي جزائم عليه موقوفه، تبديل مال موقوفه، معرفي موقوفههاي مهم در كشورهاي اسلامي، آسيبها و تهديدهاي كنوني سنت وقف و ظرفيتها و فرصتهاي كنوني احياي سنت وقف را از ديگر رئوس محورهاي اصلي اين همايش دانست.
رياحي درباره جايگاه وقف در حوزه «ساماندهي اطلاعات»؛ تشكيل بانك اطلاعات وقفنامهها و كتابشناسي جامع وقف، در حوزه «ترويج فرهنگ وقف»؛ امكانسنجي تعيين روز وقف به صورت واحد در همه كشورهاي اسلامي و چاپ و نشريه خبري وقف، در حوزه «مطالعات علمي»؛ يافتن حوزههاي جديد وقف و گسترش مطالعات تطبيقي بين مذاهب و بين اديان و در حوزه «مديريت»؛ مسئله تشكيل شوراي عالي وقف متشكل از تمامي نهادهاي مرتبط، تدوين شيوهنامه مديريت موقوفات و ساماندهي نهادهاي متولي وقف را قابل پيگيري دانست.
دبير همايش بينالمللي «وقف و تمدن اسلامي» در ادامه اظهار كرد: اين همايش با مشاركت سازمان اوقاف و امور خيريه، بانك توسعه اسلامي و حمايت علمي دانشگاه امام صادق(ع)، وزارت اقتصاد و دارايي، وزارت اوقاف كويت، بنياد جهاني وقف، دانشگاه مفيد قم و همچنين سازمان بورس اوراق بهادار ايران برگزار ميشود.
وي از حجم زياد آثار و مقالات محققان درباره موضوع وقف خبر داد و گفت: ايالات متحده آمريكا، مصر، عربستان، مالزي، كويت، سوريه و... از جمله كشورهايي هستند كه به دبيرخانه اين همايش مقالاتي را ارسال كردهاند.
اعلام تعداد آثار رسيده و معرفي كشور برگزيده، پرسش خبرنگار ايكنا از رياحي بود كه وي در پاسخ ارائه اين اطلاعات را به «نصرآبادي» مسئول دريافت مقالات همايش ارجاع داد و نصرآبادي نيز ارائه اين اطلاعات و آمار و ارقام را منوط به برقراري تماس تلفني دانست.
در پايان اين نشست «عباسيفر» مدير روابطعمومي سازمان اوقاف و امور خيريه اعلام وضعيت سازمان درباره چگونگي اعزام خبرنگاران به اصفهان بهمنظور پوشش خبري اين همايش بينالمللي را مستلزم بررسي شرايط اسكان مسئولان رسانهها برشمرد و اطلاعرساني آن را به روزهاي آينده موكول كرد.
سه شنبه 16 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 501]