واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تويسركان، قطب توليد و توسعه طلاي سبزايران
داخلي. اقتصادي. كشاورزي. گزارش.
تويسركان، در جنوب غربي همدان با برخورداري از اقليم مناسب و خاكي با تركيبات عالي براي كشاورزي منطقهاي مستعد براي كشت و توسعه گردو در كشور شناخته شده است و محصول گردو به عنوان طلاي سبز دراين منطقه شهره است .
به اعتقاد كارشناسان اقتصادي، گردو از محصولات با ارزشي به شمار ميرود كه توليد آن در بسياري از مناطق كشور به ويژه استان همدان و شهرستان تويسركان از اهميت به سزايي برخوردار است.
گردو علاوه بر داشتن ارزش غذايي بالا، از محصولات ارزآور و صادراتي است كه از چوب، ميوه و برگ آن در صنايع چوب، رنگرزي، داروسازي و غذايي استفاده ميشود و تويسركان با داشتن شرايط آب و هوايي مناسب براي كاشت و گسترش محصول گردو بسيار ايده آل است.
دكتر "رامين كهايي"، متخصص تغذيه"، ميگويد: درخت گردو در شرايط مناسب آب و هوايي استعداد رشد بالايي دارد و ۲۰۰تا ۳۰۰سال عمر ميكند و ارزش غذايي آن با ماهي، برنج و حتي تخم مرغ برابري ميكند.
وي افزود: برگ و پوست گردو مقوي و تصفيهكننده خون بوده و برگها و پوست آن به ويژه به خاطر ماده تلخ آن در مداواي بيماريهاي پوستي مفيد است.
موقعيت آب و هوايي و كوهستاني و نيز سردسير بودن منطقه تويسركان، شرايط مساعدي را براي كشت گردو فراهم كرده به طوري كه از نظر كارشناسان كشاورزي محصول اين منطقه از لحاظ كيفيت و تنوع يكي از مرغوبترين محصولات گردو در جهان به شمار ميآيد.
به گزارش ايرنا، در زمان حاضر به ترتيب تويسركان، نهاوند، ملاير، همدان وبهار بيشترين ميزان توليد گردو در استان همدان را بهخود اختصاص دادهاند.
سطح زير كشت گردو در اين استان افزون بر ۱۴هزار است و تويسركان با دارا بودن سههزار و ۷۰۰هكتار اراضي سطح زير كشت درختان مثمر گردو مقام نخست را به نسبت سطح زير كشت گردوي كشور را در اختيار دارد.
هماكنون از اين ميزان سطح زير كشت، ۲۳هزار تن گردو توليد ميشود كه در مجموع استان همدان از نظر سطح زير كشت و ميزان توليد، رتبههاي سوم و نخست كشور را دارا است.
۷۰درصد اقتصاد خانوادههاي تويسركاني به توليد گردو بستگي دارد و از اواسط شهريور ماه تا اواخر مهرماه كه فصل برداشت گردو است زيباترين مناظر را در باغهاي گردوي اين شهرستان ميتوان مشاهده كرد.
بهرهمندي از چنين مزيتي باعث شده كه تويسركان هم اينك به عنوان يكي از مهمترين مراكز رويشگاه درخت گردو در سراسر كشور مطرح شود به گونهاي كه توليد سالانه بيش از ۱۰هزار تن مغز گردو يكي از مهمترين منابع درآمد مردم اين شهرستان محسوب ميشود.
"علي محمد خاكساري"، سرپرست جهاد كشاورزي تويسركان دراينباره گفت : به طور ميانگين در هر هكتار ۱۵تن محصول از گردوزاريهاي شهرستان برداشت مي شود.
وي اعتقاد دارد: هماكنون گردوي توليدي در استان همدان به ويژه تويسركان با كيفيت بسيار بالا و قيمت مناسبي در بازارهاي داخلي و خارجي عرضه ميشود.
با توجه به اهميت اقتصادي فوقالعاده گردو به عنوان يك گياه چند منظوره و همچنين جايگاه ويژه و منحصر به فرد باغات گردوي شهرستان تويسركان از نظر تنوع ژنتيكي باعث مطرح شدن اين خطه از كشور به عنوان يكي از مهمترين رويشگاههاي كهن گردو در مجامع علمي كشور گرديده است.
به همين لحاظ ايستگاه تحقيقات گردو در ۲۷هكتار وسعت در منطقه "كرزان" اين شهرستان احداث شده است.
با تلاش و پيگيري مركز تحقيقات كشاورزي همدان، اين ايستگاه مشغول فعاليت هاي تحقيقاتي بوده و طرحهاي تحقيقاتي بسياري در آن به اجرا درآمده است.
تويسركان هفدهم و هجدهم مهر امسال پذيراي كارشناسان، دستاندركاران و علاقهمندان به كشت و عمل آوري گردو است.
فرماندار تويسركان، برگزاري جشنواره گردو در اين شهرستان كه براي نخستين بار در كشور است ، فرصت مغتنمي براي بهبود وضعيت توليد و صادرات و ارتقاي آن دانست.
به گفته "حسن بهرامنيا" اين جشنواره با برآورد ۳۰۰ميليون ريال هزينه برگزار ميشود كه آشنايي با آداب و رسوم گردو كاري و گردو چيني، غذاهاي گردويي و كاربرد چوب گردو در صنايع از برنامههاي جنبي اين جشنواره به شمار ميرود.
هدف از برپايي اين جشنواره كه در دانشگاه آزاد اسلامي تويسركان برگزار ميشود ارتقاي ميزان و كيفيت توليد گردو است.ك/۴
سه شنبه 16 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]