تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837099086
كروبي: نظرسنجي را دهشاهي قبول ندارم
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: كروبي: نظرسنجي را دهشاهي قبول ندارم
دبيركل حزب اعتماد ملي درباره تاثيرگذاري دانشجويان در روند انتخابات رياست جمهوري نيز اظهار داشت: در مقطعي دانشگاه دچار حالت سرخوردگي شد، اما پس از مدتي متوجه شدند كه اين سرخوردگي، ثمري ندارد. معتقديم دانشگاههيان در اين انتخابات وارد ميشوند و كار ميكنند زيرا اگر رئيس جمهور مطلوبي انتخاب شود، نفع آن به همه ميرسد.
در حاليكه انتظار ميرود دبيركل حزب اعتماد ملي در هفته آينده تصميم نهايي خود براي حضور يا عدم حضور در انتخابات رياست جمهوري دهم را اعلام كند، قرار است برنامه و پيشنهاد اين حزب براي تعيين كانديداي واحد اصلاحطلبان در نشست آتي شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات بررسي شود.
حدود يك ماه پيش شوراي مركزي حزب اعتماد ملي به مصوبهاي رسيد كه بر مبناي آن كروبي بهترين گزينه براي تصدي پست رياست جمهوري از سوي اين حزب معرفي شد. از آن زمان تاكنون كروبي ديدارها و رايزنيهايي با مقام معظم رهبري و مقامات كشوري از جمله هاشميرفسنجاني و خاتمي داشته است و بنا به اعلام سخنگوي حزب اعتماد ملي، سفر كروبي به قم در اواخر هفته جاري، آخرين رايزني وي براي تصميمگيري نهايي خواهد بود.
كروبي پيش از سفر به قم ميزبان خبرنگار "ايلنا" بود تا به سوالاتي كه در مورد طرح اعلام شده از سوي حزب اعتماد ملي براي رسيدن به اجماع، تاثير اختلافات ميان اصلاحطلبان بر نتيجه انتخابات،رويكرد اصلاحطلبان در صورت مواجهه با ردصلاحيت كانديداهاي آنها و غيره وجود دارد، پاسخ دهد.
دبيركل حزب اعتماد ملي در ابتداي گفتوگوي خود با خبرنگار "ايلنا" در مورد طرح حزب اعتماد ملي مبني براعلام يك كانديدا از سوي هر يك از احزاب اصلاحطلب و تعيين كانديداي نهايي اصلاحطلبان از ميان آنها بر اساس ميزان مقبوليتشان در جامعه، اظهار داشت: هنوز مشخص نيست چه كساني ميخواهند براي كانديداتوري اعلام آمادگي كنند و فقط در مورد افراد صحبت ميشود. به عنوان مثال اكنون فردي مانند محمدرضا عارف مطرح است كه او هم اعلام كرده كه در صورت نيامدن خاتمي، من هستم و ساير افراد هم به رايزني و گفتوگو مشغول هستند. برخي گروههاي اصلاحطلب، نجفي ، عبدالله نوري و حتي من را داراي شرايط كانديداتوري ميدانند.
تعدد كانديدا موجب شكست اصلاحطلبان ميشود
وي با اشاره به اهميت انتخابات رياست جمهوري دهم، از افرادي كه در تصميم گيري براي اعلام آمادگي خود مردد هستند، خواست تا زودتر تصميم خود را اعلام كنند و در عين حال اظهار داشت: اگر افراد متعددي از جبهه اصلاحات، بخواهند كانديدا شوند، امكان پخش آرا و در نتيجه شكست اين جريان وجود دارد.
كسي نميتواند بگويد من نيايم و فلاني بيايد
كروبي با اشاره به تاكيد برخي اصلاحطلبان بر لزوم وحدت در جبهه اصلاحات، توضيح داد: اين وحدت چگونه بايد ايجاد شود؟ من هنوز تصميم به آمدن نگرفتهام اما اگر زماني تصميم بر اين شد كه بيايم ، گروهي نميتواند به من بگويد كه آقا شما نياييد و فلاني بيايد. اين كارها معنا ندارد زيرا ما كار حزبي و تشكيلاتي ميكنيم و اين حق را به افرادي مانند آقاي عارف و ديگران هم ميدهيم.
دبيركل حزب اعتماد ملي گفت: آنهايي كه مصمم به آمدن هستند، به تدريج تصميم خود را اعلام و فعاليتهاي خود را آغاز كنند، ستاد تشكيل دهند و به سفرهاي استاني بروند. زماني كه فردي اعلام آمادگي ميكند بر روي آن فرد در خانوادهها و محيط دانشگاه و مدارس و محيطهاي ديگر بحث و تحليل ميشود.
وي ادامه داد: پس از چهار يا پنج ماه، فضا خود به خود انتخاباتي ميشود و هركدام از اين كانديداها، به طريقي مردم را به حضور در انتخابات تشويق ميكنند و حتي براي هر كدام از آنها، يك بخش از نيروهاي جامعه فعال ميشوند كه در نهايت در اواخر بهمنماه با تشكيل شوراي حكميت، وضعيت هر يك از كانديداها از نظر ميزان آرا و برنامه مشخص ميشود و در نتيجه اين ارزيابيها، يك نفر به عنوان كانديداي واحد اصلاحطلبان انتخاب ميشود.
كانديداهاي احتمالي اصلاحطلب در مواجهه با يكديگر، اخلاق را رعايت كنند
كروبي با يادآوري جلسهاي كه اين پيشنهاد از سوي حزب اعتماد ملي مطرح شد، تصريح كرد: در آن جلسه تاكيد شد كه كانديداهاي احتمالي و گروههاي طرفدار آنها نه تنها نبايد به تخريب ديگران بپردازند بلكه بايد شيوه تحسين و تقويت يكديگر را دنبال كنند و به هوادارنشان نيز تاكيد كنندكه اخلاق را رعايت كنند. آنها بايدمتعهد شوند كه نتيجه نهايي را بپذيرند؛ يعني اگر فلاني مناسبتر است، ديگران كنار بروند و هر فرد و گروهي كه اين اصل را پذيرفت، مشخص ميشود كه با ديگران تعامل دارد و هر فرد و گروهي كه نپذيرد را نميتوان دادگاهي كرد، اما مشخص ميشود كه به خرد جمعي احترام نميگذارد.
نظرسنجي در جامعه مسموم سياسي را قبول ندارم
كروبي با تاكيد بر اينكه "نظرسنجي را ده شاهي قبول ندارم، همان ده شاهي كه در سابق حتي يك آب خوردن هم به آدم نميدادند؛ اظهار داشت: آنچه كه در يك جامعه مسموم سياسي به عنوان نظر سنجي ارايه ميشود را قبول ندارم. اگر نظرسنجي مناسب از نظر من را بخواهند، ميگويم نظرسنجي روز بيستو سوم خردادماه. در انتخابات گذشته نظرسنجي 27 خردادماه نظرسازي بود كه قبلا من هم ميگفتم.
در نظرسنجي نبايد با مخالف برخورد كرد
دبيركل حزب اعتماد ملي در ادامه با انتقاد از رفتارهاي برخي افراد در برخورد با مخالفان هم طيف خود،تصريح كرد: وقتي نظرسنجي صورت ميگيرد و با فردي كه نظر مخالف داده است، برخورد ميكنند كه نامش نظرسنجي نيست. يعني آن قدر فضا را استبدادي ميكنند كه كسي نميتواند نظر ديگري را مطرح كند. سوال ميكنم آيا فردي كه ميگويد به عنوان مثال حسن بيايد و همه اصلاحاتيان بايد به او راي دهند و اگر كسي مخالفت كرد، بدنام ميشود، ميتواند نظرسنجي انجام دهد؟ كسي كه ميگويد يا فلاني يا هيچكس ميتواند نظرسنجي كند؟
كار از ريشه خراب است
وي با تاكيد براينكه انقلاب بسيار عزيز است اما ما خرابش كرديم، ادامه داد: وقتي جمعي از تمام ابزارهاي مادي و معنوي مانند خدا، آزادي، دموكراسي ، دين و تضارب آرا براي نظرسنجي استفاده ميكنند، آيا اين نظرسنجي معنا دارد؟
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا شما نظرسنجيهايي كه از سوي گروههاي طرفدار خودتان هم انجام شود را قبول نداريد؟ اظهار داشت: نميدانم. از كجا مشخص است به افرادي كه براي نظرسنجي به آنها پول ميدهيم، نروند سركوچه و آنچه ما ميخواهيم را منتشر كنند. همانطور كه اين افراد رفتند و براي ديگران اين گونه نظرسنجيها را نوشتند. كار را از ريشه خراب كردهايم.
كروبي ادامه داد: نظرسنجان زماني كه متوجه شدند واقعيت از آنها خواسته نميشود، اينگونه كار كردند.اگر در اداره، درست عمل كردي، به صورت عملي به كارمندان آموزش دادهاي اما اگر تخلف كردي و سرساعت نيامدي، بايد بداني كه فرهنگ تخلف را منتشر كردهاي. من به نظرسنجي از خودم هم اعتماد ندارم زيرا چه بسا براي خوشايند ما نظرسنجيهايي بياورند كه خوشحال شويم و متاسفانه اين را فرهنگ كردهاند.
نبايد عدهاي در اجماع سواره و عدهاي پياده باشند
دبيركل حزب اعتماد ملي در پاسخ به اين سوال كه اگر طي فرآيندي خودتان مطرح كردهايد، اجماع اصلاحطلبان بر سر فردي غير از شما باشد،آيا از حضور در عرصه انتخابات منصرف ميشويد؟ تصريح كرد: من كنار ميروم، نشان دادهام و پاي آن هستم و انسان لحظهاي هم نيستم كه هر ساعت، چيزي بگويم . نكتهاي كه بسيار مهم است مقدمات آن اجماع است. بالاخره وقتي بر سر چگونگي حضور تفاهم حاصل شد بايد اين نكته را متذكر شد كه اين همكاري در همه مراحل ادامه پيدا كند.
وي ادامه داد: عقلاي جريان و معتمدين در تصميمسازيها و تصميمگيريها حضور داشته باشند و بر مبناي مكانيزم از پيش طراحي شده حركت كنند. اين گونه نباشد كه عدهاي سواره و برخي ديگر پياده بمانند و گرنه همچون گذشته همه زحمات بر باد ميرود. همه جريان در پيروزي و شكست قبل و بعد از آن شريك باشند.
وي در پاسخ به اين سوال كه شوراي حكميت اصلاحطلبان بايد از چه افرادي تشكيل شود، تصريح كرد: اين شورا ميتواند شامل عناصر سياسي مانند آقايان محتشميپور ،موسوي خوئينيها ، نجفي، مرعشي، و افراد ديگري از عقلا و معتمدين باشد كه بنشينند و تصميم نهايي را اتخاذ كنند.
دليل استفاده رسانههاي رقيب از سخنان خود را نميدانم
كروبي درباره اينكه گفته ميشود رسانههاي تند جناح مقابل در بسياري از موارد به سوء استفاده از اظهارات وي ميپردازند، گفت: برخي رسانهها ، مطالب خوشايند خود را منعكس ميكنند و مطالب ناخوشايند را منتشر نخواهند كرد كه من در اين مورد حتي به روزنامه به عنوان ارگان حزب تذكراتي دادم. دليل اين كه چرا رسانههاي رقيب، مطالب من را به نفع خود استفاده ميكنند را نميدانم. البته نبايد به آنها انتقاد كرد و هيچ اعتراضي به آنهايي كه ضعفهاي ما را مينويسند، ندارم بلكه بايد به خودم معترض باشم كه چرا اين ضعفها را دارم.
وي در پاسخ به اين سوال كه چرا با گروههايي كه در انتخابات مجلس ششم با آنها هماهنگ بوديد، دچار مشكل شدهايد؟ تصريح كرد: حالا اين بحثها مفصل است كه نميخواهم وارد آن شوم. در اين رابطه ميتوانيد از افراد ديگري كه در آن موقع حضور داشتند مثلا آقاي دكتر خباز كه الان هم در مجلس هستند، بپرسيد.
واقعاً اختلافي در اين مقطع ميان اصلاحطلبان وجود ندارد
وي در پاسخ به اين سوال كه "آيا زمان پايان اختلافات فرا نرسيده است"،تصريح كرد: اختلافات آن طوري كه برخي رسانهها دامن ميزنند نيست، اكنون چيزي نداريم كه اختلاف پيش بيايد و ناچار هستيم كه متحد شويم. زماني كه غنائم باشد، دعوا شروع ميشود اما الان چيزي نداريم ، حل اين اختلافات نياز به گذشت زمان دارد.
دبيركل حزب اعتماد ملي با بيان اينكه تعداد اصلاحطلباني كه موجب اختلاف هستند اندك هستند، اظهار داشت: واقعاً اختلافي در اين مقطع ميان اصلاحطلبان وجود ندارد و اكنون نتيجه برخي مباحث آگاهانه يا ناآگاهانه، ايجاد ياس و نااميدي در مردم است در اين صورت مردم به پاي صندوقهاي راي نخواهند آمد.
حضور آراي خاموش در انتخابات به نفع ما است
كروبي ادامه داد: اصلاحطلبان داراي يك كف راي كم انگيزه هستند كه اگر اين كف راي كم انگيزه باقي بماند، به نفع رقيب است اما اگر آراي خاموش و كم انگيزه به پاي صندوقهاي راي بيايند، به نفع ما است. وقتي مكرر بگوييد نتيجه ندارد و فلاني بيخود كانديدا شد و غيره، موجب كاهش مشاركت مردم در پاي صندوقهاي راي ميشويم. اين شيوه صحيحي نيست، و بايد تمام تلاش خود را بكار بست تا با افزايش اميد و تحرك، مردم بصورت گسترده در صحنه حاضر شوند چرا كه اين حضور تعيين كننده است.
افراد به صورت يكديگر چنگ نيندازند
كروبي در مورد تشكيل حزب واحد اصلاحات گفت: در اين مورد فكر نكردم و نظري ندارم اما راهحل اين است كه افراد چنگ به صورت يكديگر نيندازند و به تقويت هم بپردازند زيرا به تدريج مشخص ميشود كه هر فردي به چه ميزان داراي مقبوليت است. راي مردم كه بيحساب نيست و زماني كه به كانديدايي راي مي دهند يعني شناختي از او دارند. خاتمي در سال 76 تا حدود كمي شناخته شده بود و آدمهايي كه به وي مقبوليت اجتماعي دادند، خود داراي راي و پايگاه بودند.
اين دفعه توبه ميكنيم
وي در بخش ديگري از گفت وگو با "ايلنا" درباره دلايل شكست اصلاحطلبان در انتخابات رياست جمهوري نهم تصريح كرد: آن دفعه خودمان باعث شديم كه راي نياورديم كه اين دفعه بايد توبه كنيم. آن سال، خودمان مسايلي مانند عبور از خاتمي، بحث انسداد و يا رفراندوم را مطرح كرديم كه موجب دلسردي مردم شد.
كروبي درمورد ضررهاي طرح علني اعتراضات نسبت به مسايلي مانند تقلب در انتخابات نيز گفت: من ضررهاي اين بحث را قبول دارم. هرگونه بحث به اين شكل ضربه زننده است. اما چه كنيم، زماني كه حق ما ضايع ميشود چه كار ميتوانيم بكنيم؟ بايد از حق خود دفاع كنيم.
برنامهاي براي كنار رفتن از انتخابات نداريم
كروبي در پاسخ به اين سوال كه اگر شرايط مانند انتخاب قبل باشد، چه ميكنيد؟ اظهار داشت: خوب طبيعي است كه از حقوق خود دفاع ميكنيم. با مسوولين ذيربط ، با شوراي نگهبان و شخصيتهاي موثر مذاكره ميكنيم و اعتراض خود را بيان ميكنيم ، حتي با مقامات عالي نظام ديدار ميكنيم، اما اصلا برنامهاي براي كنار رفتن از انتخابات نداريم. ما نبايد كنار برويم ما بايد بمانيم و اعتراض خود را بگوييم.
دبيركل حزب اعتماد ملي درباره رويكرد اصلاحطلبان در صورت ردصلاحيت كانديداي مورد اجماع آنها گفت: اگر در ليست اجماع، من نفر سوم هستم، يا من يا نفر دوم را بايد جايگزين نفر اول كنند البته اگر مهلت گذشته باشد و ردصلاحيت صورت گيرد، اعلام ميكنيم كه كسي را نداريم و همه را رد كردهاند.
وي با فرض اعلام ردصلاحيت كانديداي مورد اجماع اصلاحطلبان در حوالي نيمه فروردين،تصريح كرد: در اين صورت در ابتدا تلاش ميكنيم كه ردصلاحيت نشود زيرا ما تمام سرمايهگذاري خود را كردهايم و اكنون نيز در همين جهت حركت ميكنيم.اصلا معتقد به رد صلاحيت كانديداي اصلاحطلبان نيستم. كساني مانندآقايان خاتمي، عارف و كمالي ردصلاحيت نميشوند.
در مقايسه طرح 50 هزار توماني با طرح تحول اقتصادي حرف داريم
وي در مقايسه طرح 50 هزار توماني خود با طرح تحول اقتصادي كه از سوي دولت نهم ارايه شده است، اظهار داشت: در اين خصوص حرف داريم. خيليها ميگويند كه طرح احمدي نژاد مال فلاني است. ما هم آن حرفها را به اضافه حرفهاي تازهاي داريم، اما از نوع كارشناسي شدهاش.
اجماع اصولگرايان بر احمدينژاد بعيد است
كروبي در مورد استراتژي اصولگرايان در انتخابات رياست جمهوري دهم پيشبيني كرد: احتمال اجماع بر روي احمدينژاد از سوي اين جريان، بعيداست. در حال حاضر قاليباف فعال و جدي است، البته افراد ديگر هم مطرح هستند و مشخص است كه كانديداي آنها حداقل يك نفر نخواهد بود؛ در جناح اصولگرا، ريشسفيدان به نحوي وارد ميشوند كه مشكلي پيدا نشود. آنها هم اختلاف دارند اما آنگونه كه ميخواهند، ميشود. اگر يادتان باشد جناب آقاي آرمين گفته بود روي اختلاف آنها هم حساب ميكرديم ولي ما قبل از آن گفته بوديم كه روي اختلاف آنها حساب نكنيد. آنها طوري سمت و سو داده ميشوند كه ميدانند چه كار كنند.براي اين انتخابات هم ممكن است سه يا چهار نفر از آن جناح كانديدا شوند اما اوضاع به سمتي ميرود كه آن فردي را كه ميخواهند، بشود.
وي دو مساله را در ميزان حضور مردم در پاي صندوقهاي راي مهم ارزيابي كرد و با بيان اينكه مورد اول شخصيت كانديداهاست،اظهار داشت: به عنوان مثال، خود خاتمي نفوذ زيادي دارد كه به خاطر مجمع روحانيون نيست بلكه به شخص خود خاتمي برميگردد، دوم افراد موثر و صاحب نفوذ در سراسر كشور و سوم احزاب و تشكلها هستند.
دبيركل مجمع روحانيون مورد دوم را خود مردم ناميد و اظهار داشت: مردم ما حزبي عمل نميكنند كه بگوييم حزب نيرومندي داريم و نتيجه ميدهد. ما هم كه اكنون داراي حزب هستيم و به آينده فكر ميكنيم.
انتخابات پيچيدهاي پيش روي ما است
كروبي در ادامه تصريح كرد: انتخابات بسيار دشوار و پيچيدهاي پيش روي ماست زيرا رقابت جدي در اين دوره برقرار است.
وي با اشاره به اينكه احمدينژاد طبق قانون ميتواند براي يك دوره ديگر رئيسجمهور شود، خاطر نشان كرد: حضرت آيتالله خامنهاي،هاشمي و خاتمي دو دوره رئيسجمهور بودند. الان اگر آقاي حسن يا حسين كانديدا شود و تلويزيون، او را به بهانهاي نشان دهد، ميگويند چرا رسانه ملي او را تبليغ كرده است. اما طبيعي است كه صداوسيما بايد احمدينژاد را نشان دهد زيرا او رئيسجمهور است.
دبيركل حزب اعتماد ملي درباره تاثيرگذاري دانشجويان در روند انتخابات رياست جمهوري نيز اظهار داشت: در مقطعي دانشگاه دچار حالت سرخوردگي شد، اما پس از مدتي متوجه شدند كه اين سرخوردگي، ثمري ندارد. معتقديم دانشگاههيان در اين انتخابات وارد ميشوند و كار ميكنند زيرا اگر رئيس جمهور مطلوبي انتخاب شود، نفع آن به همه ميرسد.
وي افزود:اگر هم آن كس كه دانشگاهيان بخواهند، نشود بالاخره فشارها برسرشان بيشتر ميشود. به عنوان مثال همين گلههايي كه هنرمندان دارند، سينماييها يا كتابيها از مميزي كتاب مينويسند؛ بنابراين همه بايد براي دور آينده كار كنند. باز هم بركت در شركت كردن است و شركت نكردن، چيزي نصيبمان نميكند كه اين براي همه ملموس شده است.
گفت و گو از: مطهره شفيعي
سه شنبه 16 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 221]
-
گوناگون
پربازدیدترینها