واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: با آغاز فصل سرما و افزايش احتمال شيوع ويروس خطرناك مطرح شد؛آنفلوآنزاي پرندگان كنترل ميشود - زهرا جعفرزاده
راهاندازي 15 آزمايشگاه منطقهاي زير نظر آزمايشگاه ملي آنفلوآنزا، معدوم كردن پرندگان مشكوك و افزايش 40 درصدي غرامت به مرغداران، تجهيز بيمارستانها و آموزش كادرهاي بهداشتي ازجمله اقداماتي است كه با شروع فصل سرما در سال جاري در دستوركار وزارت بهداشت و سازمان دامپزشكي قرار گرفته است. تمامي اين اقدامات در حالي است كه با توجه به شرايط خشكسالي و تاخير 15 روزه در سرد شدن هوا، احتمال شيوع اين بيماري خطرناك كاهش يافته است.
با وجود آنكه اين بيماري مخصوص ماكيان است اما در سالهاي اخير ظاهرا اين ويروس به گونههاي ديگر جانداران نيز منتقل شده و موجب ابتلاي انسان نيز شده است. براساس آخرين پژوهشها تاكنون 50 نفر در جهان به بيماري آنفلوآنزاي پرندگان مبتلا شدهاند كه حدود 80 درصد آنها جان خود را از دست دادهاند و تقريبا تمام آنها از منطقه جنوبشرق آسيا هستند. انتقال اين بيماري از انسان به انسان به ندرت اتفاق ميافتد اما آنچه اين بيماري را براي انسان خطرناك ميكند اين است كه ويروس آن به شكلي دچار جهش ژنتيكي و تغيير رفتار شود كه بتواند از انساني به انسان ديگر منتقل شود، بر اين اساس شيوع اين بيماري بسيار گستردهتر خواهد شد. خطرناكتر آن است كه ويروس مرغي بتواند فردي را آلوده كند كه همزمان به بيماري آنفلوآنزاي انساني مبتلا است. در اين شرايط ويروس ميتواند از فردي به فرد ديگر مبتلا شود و در نتيجه يك آنفلوآنزاي جهانگير شايع خواهد شد.
راهاندازي 15 آزمايشگاه منطقهاي
دكتر محمدمهدي گويا، رئيس مركز بيماريهاي وزارت بهداشت، پيرامون احتمال شيوع آنفلوآنزاي پرندگان به داخل كشور با آغاز فصل سرما به اعتماد ملي گفت: اقدامات پيشگيرانه براي جلوگيري از ورود آنفلوآنزاي پرندگان بايد در دو بخش انجام شود، يك بخش آن به سلامت حيوانات مربوط ميشود كه مستلزم انجام مراقبتهاي لازم در اين زمينه است و در صورت لزوم حيوانات مورد آزمايش قرار گرفته و حتي چنانچه مشكوك به بيماري باشند معدوم ميشوند كه اقدامات پيشگيرانه در اين بخش به سازمان دامپزشكي ارتباط پيدا ميكند.
بخش ديگر آن به وزارت بهداشت ارتباط پيدا ميكند. وزارت بهداشت از سال 2003 كه موضوع شيوع بيماري آنفلوآنزاي پرندگان در جهان مطرح شد در وضعيت آمادهباش بهسرميبرد. در اين مدت بسياري از بيمارستانها به تجهيزات پيشرفته مجهز شد و داروهاي موردنياز تهيه و گروههاي پرخطر واكسينه شدند.
همچنين براساس دستورالعملهاي ارائه شده، هر شخصي كه دچار ذاتالريه شود با احتمال ابتلا به آنفلوآنزاي پرندگان مورد آزمايشهاي لازم قرار ميگيرد.
دكتر گويا از راهاندازي 15 آزمايشگاه منطقهاي زير نظر آزمايشگاه ملي آنفلوآنزا براي پيشگيري از شيوع اين بيماري خبر داد و افزود: در همين راستا كادرهاي بهداشتي و همچنين صاحبان مرغداريها را در سطوح مختلف مورد آموزش قرار ميدهيم.
وي بر عدم انتقال بيماري آنفلوآنزاي مرغي از انسان به انسان در جهان تاكيد اما از انتقال آن از طريق پرنده به انسان اعلام نگراني كرد.
به گفته رئيس مركز بيماريهاي وزارت بهداشت، اگر نظامي وجود داشته باشد كه اين بيماري در پرندگان كاهش يابد احتمال انتقال آن به انسان نيز به شدت پايين ميآيد.
گويا با اعلام اينكه در سال گذشته در دو مرحله پرندگان وحشي و اهلي كه مبتلا به بيماري آنفلوآنزاي مرغي بودند يا احتمال اين بيماري در آنها وجود داشت، معدوم شدند خاطرنشان كرد: وظيفه معدوم كردن اين پرندگان برعهده وزارت جهاد كشاورزي است.
وي احتمال شيوع اين بيماري در ميان پرندگان كشور را در آغاز فصل سرما كه مهاجرت پرندگان آغاز ميشود دانست.
20 ميليارد خسارت در پي معدوم كردن پرندگان
در اين ميان دكتر علي آذروش، دبير انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتي كشور، وجود آنفلوآنزاي پرندگان در كشور را منوط به گذراندن پروسه كنترل و پيگيري كه جزو اختيارات سازمان دامپزشكي است، اعلام كرد و با بيان اين مطلب كه به دليل خشكسالي و همچنين تاخير 15روزه در سرد شدن هوا در سال جاري خطر ابتلا به اين بيماري در كشور كاهش يافته است، گفت: كره زمين امسال 15 روز ديرتر سرد ميشود كه اين مساله مهاجرت پرندگان را به تاخير مياندازد. اين در حالي است كه به دليل خشكسالي، بسياري از باتلاقها و مردابها خشك شدهاند و زيستگاه مناسبي براي پرندگان نيست. بر اين اساس احتمال شيوع اين بيماري در ميان پرندگان كشور كم ميشود. وي با اعلام اينكه در سال گذشته حدود 20 ميليارد تومان به عنوان غرامت ناشي از معدوم كردن پرندگان بيمار به مرغداران پرداخت شد، افزود: اين ويروس بسيار خطرناك است و تلفات غيرعادياي در سطح جهاني داشته است، به همين خاطر در مناطقي با احتمال ابتلا به اين بيماري تا شعاع 3 كيلومتري پرندگان را معدوم كرده و تا شعاع 10 كيلومتري نيز به كشتارگاه ميفرستند اما متاسفانه در كشورمان به دليل اينكه ضررهاي وارده از معدوم شدن اين پرندگان بسيار بالا است، در سالهاي گذشته بسياري از مرغداران كه تلفات مشكوك داشتند گزارشي به سازمان دامپزشكي نميدادند چراكه بيم وارد شدن خسارتهاي مالي فراوان داشتند و چون هزينههاي پرداخت شده ازاين بابت تنها دوسوم اصل هزينهها بود به همين خاطر بسياري از مرغداران گلايهمند شدند. اما از مهرماه امسال از سوي سازمان دامپزشكي براي جلوگيري از انتشار اين بيماري اقدامات خوبي صورت گرفت به اين نحو كه غرامت معدوم كردن پرندگان بيمار 45 تا 50 درصد افزايش يافت به همين خاطر احتمال ابتلا كم ميشود و اين هزينه از سوي صندوق بيمه محصولات طيور پرداخت خواهد شد.
به گفته دكتر آذروش در صورت مثبت بودن نتايج آزمايشها در دو مرحله، نمونه به آزمايشگاه مرجع كه داراي پيشرفتهترين تجهيزات است، فرستاده ميشود. او اضافه كرد كه امكان پيشگيري در مراحل اوليه در كشورمان وجود دارد اما در مراحل پيشرفته، بيماري قابل تشخيص نيست.
دبير انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتي كشور با هشدار اينكه امسال در تمام دنيا با حمله وسيعتري از اين ويروس مواجه خواهيم شد تاكيد كرد: وضعيت ابتلا به اين بيماري هرسال بدتر ميشود اما با اين وجود در سال جاري سازمان دامپزشكي مجهزتر از سال گذشته است و اطلاعات و آموزشهاي مناسبي به مرغداران ارائه شده است، از سوي ديگر جابهجايي مرغ و تخممرغ و جوجه يكروزه تنظيم شده است.
4 ميليون پرنده بيمار در استان تهران معدوم شدند
وي شهرهاي شمالي را به خاطر آغاز مهاجرت پرندگان از آن منطقه، خطر اول ورود اين بيماري به كشور اعلام كرد و گفت: استانهاي گيلان، مازندران، آذربايجانغربي و اردبيل از سمت شمال و كردستان، كرمانشاه و ايلام از سمت غرب كشور در معرض ورود اين ويروس به كشورمان هستند. اين در حالي است كه استان تهران و قزوين نيز پس از استانهاي نامبرده، در معرض خطر هستند. در اين ميان بيشترين پرندگان براي كنترل پيشگيري در استان تهران معدوم شدند.
اين مسوول تعداد پرندگان معدوم شده در استان تهران را در سال گذشته حدود 4 ميليون پرنده اعلام كرد.
به گفته آذروش، اولين كساني كه در معرض خطر ابتلا به بيماري آنفلوآنزاي پرندگان قرار دارند، كارگران، دامپزشكان و افرادي هستند كه در اولين مراحل با اين پرندگان در ارتباط هستند، ازاينرو مردم نگران نباشند. از سوي ديگر اين ويروس در حرارت از بين ميرود بنابراين احتمال انتقال اين بيماري تنها از طريق مرغ يا پرنده زنده به انسان وجود دارد. تمام موارد انتقال اين بيماري از پرنده به انسان در جهان در ميان افرادي بوده كه بهطور مستقيم با اين حيوانات در تماس بودهاند.
وي تاكيد كرد: انتقال مرغبه ساير شهرستانها با تاييديه وزارت بهداشت و مقامات دولتي هراستان انجام ميشود و در تمامي كشتارگاهها يك دامپزشك مقيم است.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
سه شنبه 16 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 179]