واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: <table style="border: 1px solid rgb(170, 170, 170); padding: 3px 10px 0pt;" align="center" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="98%"><tbody><tr><td align="right" valign="top">شريفي تشريح كرد:
آئين نامه جديد کميته انضباطي فوتبال
جام جم آنلاين: رئيس کميته انضباطي فدراسيون فوتبال جزئيات آخرين تغييرات و اصلاحات صورت گرفته در آئين نامه جديد کميته انضباطي فدراسيون فوتبال را تشريح کرد.
مجتبي شريفي در گفتگو با مهر ضمن تشريح مفاد آئين نامه انضباطي جديد فدراسيون فوتبال اظهار داشت: آئين نامه جديد پس از جمع آوري نظرات کميته هاي انضباطي هيئت هاي فوتبال استانها و اعمال نظرات اصلاحي آماده و نهايي شده است و بزودي براي تصويب نهايي به هيئت رئيسه فدراسيون فوتبال ارائه خواهد شد.
وي با بيان اينکه آئين نامه جديد از 47 ماده و حدود21 تبصره تشکيل شده ، تصريح کرد: آئين نامه جديد مکمل آئين نامه قبلي کميته انضباطي است و تنها برخي از مفادي که در آئين نامه قبلي پيش بيني نشده بود ، درآن لحاظ شده است.
رئيس کميته انضباطي با اشاره به اينکه آئين نامه انضباطي قبلي اين کميته در زمان خودش آئين نامه اي غني، جامع و پرمحتوا بوده و پاسخگوي نيازهاي دوره خودش بوده است ، اظهار داشت: آئين نامه سابق، باب آئين نامه نويسي را در فوتبال باز کرد که بسيار راهگشا و کارساز بود و آئين نامه جديد مکمل آئين نامه قبلي است و به تعبيري مولود زحمات مسئولان و دست اندرکاران قضايي قبلي فوتبال است.
تغييرات ضروري بود شريفي با بيان اينکه با توجه به گذشت زمان اعمال تغييرات جديد در آئين نامه انضباطي اجتناب ناپذير بود اظهار داشت: با توجه به زمان سپري شده نسبت به آئين نامه قبلي و تغييراتي که در ساختار اساسنامه فدراسيون فوتبال و تشکيلات آن بوجود آمده و با عنايت به اينکه اگرشرايط کنوني فوتبال مدرن و مجموعه مشکلات حال حاضر فوتبال مورد توجه قرار نگيرد يقينا تنبيهات متناسب تخلفات نخواهد بود و نخواهد توانست به طورجامع نظم و انضباط را در مجموعه رده هاي ليگ فوتبال حاکم نمايد، ايجاد تغييرات جديد در آئين نامه انضباطي ضروري بود.
وي در خصوص هزينه دادرسي در رسيدگي به پرونده هاي انضباطي اظهار داشت: در اين بخش نيز تغييراتي صورت گرفته است که بر اين اساس هزينه دادرسي در کميته انضباطي فدراسيون فوتبال يک ميليون ريال، در کميته انضباطي و استان 500 هزار ريال و در کميته انضباطي شهرستان 300 هزار ريال تعيين شده است ضمن اينکه هزينه تجديد نظر خواهي دو برابر هزينه رسيدگي مرحله بعدي است.
شريفي در پاسخ به اين سئوال که آيا مطابق آئين نامه جديد بازيکنان حق گرفتن وکيل مدافع را براي دفاع از حقوق خود خواهند داشت يا نه ، اظهار داشت: در بند 2 ماده 10 آئين نامه انضباطي جديد به تمامي دست اندرکاران فوتبال که دعوي يا تخلف آنها در کميته انضباطي در حال رسيدگي است اجازه داده شده حداکثر تا 2 نفر وکيل و يا افراد آشنا به مقررات را براي پيگيري دعوا و شکايت خود به کميته انضباطي معرفي نمايند.
اختيارات کميته استيناف رئيس کميته انضباطي در خصوص تشريح حدود آرا کميته استيناف نيز اظهار داشت: در بند 6 ماده 17 آئين نامه جديد انضباطي ضمن اينکه آرا و تصميمات کميته استنياف قطعي اعلام شده به رئيس فدراسيون فوتبال اجازه داده شده که در خصوص آرايي که در مرحله بعدي يا تجديدنظرخواهي قطعي شده و از سوي اعضاي کميته انضباطي يا استيناف نسبت به آن اعلام يا قبول اشتباه شده است درخواست رسيدگي مجدد در هيئت حکميت داده شود. در اين صورت کميته هاي قضايي موظف به ارسال پرونده به هيئت هاي حکميه بوده و هيئت مذکور مکلف به رسيدگي خواهد بود.
وي يادآور شد: قراردادهايي داخلي در آئين نامه انضباطي جديد معتبر تلقي شده و قطع نظر از نتيجه رسيدگي در صورت اختلاف ميان قرارداد داخلي و قرارداد ثبت شده در فدراسيون هر يک از طرفين به پرداخت 20 درصد از ارزش قرارداد در حق فدراسيون جريمه خواهند شد.
جرايم تحقير حريفان مجتبي شريفي افزود: استفاده از پلاکارد براي تحقير حريفان و مقامات رسمي از 1 تا 6 جلسه بازي بدون تماشاگر در پي خواهد داشت و هر تماشاگري که عامل و مباشر اصلي بوده مورد شناسايي قرار گيرد تا 2 سال از ورود به ورزشگاه محروم مي شود.
تکليف بازيهاي نيمه تمام چه مي شود؟ شريفي ادامه داد: درهمين بخش وجود هواداران منتسب به هر تيم در زمان انجام مسابقه که موجب قطع مسابقه توسط داور شود علاوه بر بازنده کردن تيم مذکور با نتيجه 3 بر صفر و در صورتي که هنگام قطع مسابقه نتيجه براي تيم مقابل بهتر از اين باشد با همان نتيجه به جريمه باشگاه از 10 تا 100 ميليون ريال منتهي خواهد شد. در تنبيهات اشخاص حقيقي حمله ور شدن به حريفان و مقامات رسمي تيم ها و زد و خورد نسبت به آنها از 6 تا 12 محروميت و 20 تا 40 ميليون ريال جريمه نقدي در پي خواهد داشت.
جرايم توهين و برخورد با رسانه هاي گروهي رئيس کميته انضباطي فدراسيون فوتبال در تشريح تخلفات مربوط به رسانه هاي گروهي يادآور شد: تخلفات مرتبط با رسانه هاي گروهي در ماده 25 پيش بيني شده و آمده است که حمله ور شدن و برخوردهاي زننده و شديد عليه خبرنگاران، عکاسان و ساير عوامل مطبوعات از 20 تا 50 ميليون ريال جريمه و از 2 تا 4 ماه محروميت در پي خواهد داشت. البته در تبصره اين ماده آمده است که هر گاه براي کميته انضباطي محرز شود که خبرنگار يا يکي از اهالي مطبوعات در ورزشگاهها يا محيط هاي باشگاهي به هنگام انجام مصاحبه موجب تحريک بازيکنان، مربي، سرپرست و يا منشاء ايجاد خشونت شده است به حکم کميته انضباطي از ورود به ورزشگاه محروم خواهد شد. همچنين تعداد جلسات محروميت تابع نظر کميته انضباطي خواهد بود.
تنبيهات مضاعف وي در خصوص تنبيهات مضاعف خاطرنشان کرد: در بخش تنبيهات مضاعف بابي در ماده 26 در دو بخش اشخاص حقيقي و حقوقي باز شده است.
در مورد اشخاص حقيقي آمده که خطاها و رفتارهاي ناشايست ذکر شده در ماده 12 قوانين بين المللي فوتبال که به کميته انضباطي گزارش شود يا از سوي مقامات رسمي يا اعضاي کميته مشاهده شود يا به هر نحوي از آن مطلع شوند علاوه بر مجازات هاي اعمال شده توسط داور ، تنبيهات مضاعف ديگري نيز اعمال خواهد شد که به برخي از آنها اشاره مي شود:
1- محروميت دوجلسه اي براي بازيکني که روي حريف صاحب توپ مرتکب خطاي شديدي شده و توسط داور اخراج شده است.
2- محروميت دو جلسه اي براي بازيکني که با برخوردهاي تند و خشونت هاي شديد بر روي بازيکن شود و توسط داور از زمين اخراج شده باشد.
3- محروميت دو جلسه اي براي هل دادن، ضربه زدن به آرنج ، لگد زدن به حريف يا به ديگران.
4- محروميت سه جلسه اي براي ضربه زدن و يا اقدام به زدن که از چشم داور دور مانده باشد.
5- محروميت شش جلسه اي براي پرتاب آب دهان به هر يک از افراد حاضر در زمين مسابقه.
6- محروميت دو جلسه اي براي کساني که شئونات و معيارهاي اخلاقي را رعايت نکنند و با ظاهري ناپسند در زمين مسابقه و محيط ورزشگاه حاضر شوند.
محروميت براي ملي پوشان خاطي وي در خصوص تنبيهات بازيکنان تيم هاي ملي اظهار داشت: عدم حضور در تمرينات و مسابقات ملي موجب محروميت از 1ماه تا يک سال و پرداخت جريمه نقدي از 20 تا 100 ميليون ريال خواهد بود البته تبصره تکميلي به منظور جلوگيري از حقوق باشگاه در نظر گرفته شده است.
شريفي با اشاره به ماده 39 آئين نامه جديد انضباطي و مصاديق بازيکنان غير مجاز اظهار داشت: در اين بخش بازيکنان غير مجاز به شش مورد تلقي شده است که عبارت است از:
1- بازيکنان مشمول که غايب يا فراري باشند.
2- بازيکناني که از همه آنان در ليست اعلامي به فدراسيون و سازمان ليگ ثبت نشده باشد.
3- بازيکنان خارجي مازاد بر حد نصاب مجاز مندرج در آئين نامه نقل و انتقالات ليگ و آئين نامه مسابقات.
4- بازيکني که پس از 3 تعويض مجاز به عنوان بازيکن جايگزين وارد مسابقه شود.
5- بازيکناني که مازاد بر تعداد مجاز که در قانون 3 فوتبال آمده به هم تيمي هاي خود اضافه شود.
6- بازيکناني که تحت قرارداد باشگاهي ديگر بوده و بدون رضايت نامه و عندالزوم ITC (رضايت نامه بين المللي) و مفاصا حساب در تيم جديد بازي کنند.
جرايم پيشنهاد کنندگان رشوه وي با اشاره به مفاد ماده 43 به بخش مجازات پيشنهادات نامشروع تصريح کرد: در اين بخش هرگونه اقدام نامشروع مبني بر اعطاي امتيازات مالي و غير مالي به مقامات رسمي يک مسابقه يا به بازيکنان ، مربيان و مديران براي ترک تمام يا برخي از مسئوليت ها تخلف محسوب شده و مجازات هايي شامل جريمه نقدي تا 50 ميليون ريال، محروميت از فعاليت هاي ورزشي براي دوره خاص، محروميت از حضور در ورزشگاهها براي دوره خاص، محروميت مادام العمر در صورت تکرار موارد فوق، شش ماه محروميت براي ارائه کننده پيشنهاد نامشروع (رشوه) به کارمندان فدراسيون يا هيئت ها.
چه زماني تباني محرز خواهد شد؟ رئيس کميته انضباطي فدراسيون فوتبال در خصوص بحث تباني نيز يادآور شد: هرگاه اشخاص حقيقي اعم از مديران، مربيان، بازيکنان و ساير عوامل دست اندرکاران يک مسابقه توافق نمايند که با انجام اقداماتي برخلاف اخلاق ورزشي و بازي جوانمردانه ، نتيجه مسابقه را تعيين نمايند در اين صورت کميته انضباطي موظف است ضمن اخذ نظر نماينده اعزامي فدراسيون از سه نفر کارشناس که داراي مدرک مربيگري آ باشند استعلام نمايد و در صورت احراز مرتکبين را اعم از مباشرين، معاونين و شرکا را به جريمه نقدي از 10 ميليون تا 100 ميليون ريال بعلاوه يک تا چند مورد از موارد زير محکوم نمايد:
1- محروميت از شرکت در مسابقات و فعاليت هاي فوتبال تا 2 سال.
2- حذف از مسابقه.
3- سقوط به دسته پائين تر.
4- کسب امتياز
5- استرداد جوايز، مقام ها ، نشان ها و مدال ها.
جرايم رفتارهاي مغاير با شئونات يک مسابقه ورزشي شريفي با اشاره به مفاد ماده 45 و رفتارهاي مغاير با شئونات يک مسابقه ورزشي فوتبال اظهار داشت: در اين ماده رفتار مغاير با شئونات و جايگاه حرفه اي فوتبال مورد تاکيد قرار گرفته و در آن تصريح شده که اگر بازيکنان، مربيان ، سرپرستان و دست اندرکاران فوتبال در زندگي اجتماعي و فعاليت هاي غير فوتبالي مرتکب اعمال غير قانوني يا غير اخلاقي مغاير با شان ورزشکاري شوند به طوري که سبب «وهم» يا بدبيني نسبت به نهادهاي مرتبط با فوتبال شوند جدا از حکم مراجع قضايي با توجه به شدت اعمال ارتکابي و تاثير آن در جريحه دار شدن اخلاق و نظم عمومي به تنبيهات ذيل محکوم خواهند شد:
1- توبيخ کتبي با درج در پرونده.
2- جريمه نقدي از 10 تا 100 ميليون ريال.
3- محروميت جلسه اي از 2 تا 8 مسابقه.
4 - محروميت از فعاليت هاي فوتبالي از شش ماه تا 3 سال.
با سحر و جادو چه مي کنيد؟ وي از استفاده از سحر و جادو و ابزارهاي مرتبط با آن، سو جريان مالي به عنوان برجسته ترين نکات مندرج در آئين نامه جديد انضباطي اشاره کرد و افزود: سحر و جادو و بکارگيري ابزارهاي مرتبط مغاير با رفتارهاي جوانمردانه تلقي شده و سو جريان مالي منشاء پيامد افزايش کاذب سطح قراردادها شده و تنبيهات مشابه ماده 45 را در پي خواهد داشت.
برخورد شديد با متخلفان رئيس کميته انضباطي فدراسيون فوتبال با تاکيد بر اينکه آئين نامه جديد انضباطي به شدت با متخلفان برخورد خواهد کرد و در آن مجالي براي قانون گريزي وجود نخواهد داشت ، تصريح کرد: اميدواريم با تصويب آئين نامه جديد از سوي فدراسيون فوتبال بتوانم نظم و انضباط بهتري را درمسابقات ليگ اعمال کنيم و با اعمال قانون و عدالت عمومي در فوتبال درجهت رشد و تعالي فوتبال گام برداريم و فوتبال کشورمان را به عنوان الگويي اخلاقي و انضباطي به دنيا معرفي کنيم.
</td> </tr> <tr> <td>
</td></tr></tbody></table>
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]