واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: طي چند ماه گذشته سه تحقيق درباره سرطان تخمدان و ارتباط آن با چاقي، کافئين و تغذيه منتشر شده که بد نيست شما هم در جريان باشيد.
1 چاقي و سرطان تخمدان
يک تحقيق پزشکي در آمريکا بعد جديدي به ارتباط چاقي مفرط با سرطان تخمدان داده است.
اين ارتباط پيشتر ثابت شده بود اما محققان آمريکايي با مطالعه 95 هزار زن در گروه سني پنجاه تا هفتاد و يک سال متوجه شدند که چاقي مفرط خطر ابتلا به سرطان تخمدان را نزديک به هشتاد درصد افزايش ميدهد. تحقيق جديد همچنين نقش هورمون را در ارتباط ميزان چاقي با خطر سرطان تخمدان برجسته کرده است. نتيجه اين تحقيق در نشريه «سرطان» چاپ شده و در آن آمده است که ارتباط ميان وزن بدن و احتمال بروز اين بيماري فقط شامل زناني ميشود که قبلا تحت درمان با هورمون جايگزين، «اچ.آر.تي»، قرار نگرفتهاند. محققان آمريکايي ميگويند ارتباط چاقي مفرط با سرطان تخمدان در زناني که تحت هورمون درماني بودهاند، ديده نشده است. دکتر مايکل ليتزمن، از انستيتوي ملي سرطان در آمريکا و همکارانش در گزارش خود نوشتهاند: «بيان ارتباط چاقي مفرط با خطر سرطان تخمدان در برنامههاي بهداشت عموميکه با هدف کاهش آمار چاقي مفرط ارايه شده است، موثر.» در جريان اين مطالعه سيصد و سه زن در طي هفت سال به سرطان تخمدان مبتلا شدند.
خطر ابتلا به سرطان تخمدان در ميان زناني که بعد از يائسه شدن تحت هورمون درماني قرار نگرفته و چاق مفرط بودند، نزديک به هشتاد درصد افزايش داشت.
کافئين و سرطان
بنا بر گفته محققان آمريکايي به نظر ميرسد که کافئين شانس ايجاد سرطان تخمدان در زنان را کاهش ميدهد. بنا بر گفته محققان آمريکايي به نظر ميرسد که کافئين شانس ايجاد سرطان تخمدان را در زنان کاهش ميدهد. اثر کافئين در زناني که از قرصهاي جلوگيري از بارداري و يا داروهاي هورموني پس از يائسگي استفاده نميکنند، بيشتر است. به گفته محققان با افزايش مصرف کافئين يا نوشيدنيهاي حاوي کافئين خطر سرطان تخمدان کاهش مييابد. هر ساله در سرتاسر جهان 190 هزار مورد جديد سرطان تخمدان روي ميدهد که در سنين بالاي 50 سال شايعتر است حتي با پيشرفت بيماري ممکن است بيماران علايم خفيفي داشته باشند و يا فاقد علامت باشند. مطالعات گذشته نشان داده بود که کافئين با کاهش خطر سرطان تخمدان ارتباط دارد اما محققان بيان کرده بودند که براي شناخت دلايل زيستشناختي اين ارتباط به مطالعات بيشتري نياز است تا آثار حفاظتي کافئين شناخته شود. در اين مطالعه 121 هزار زن 30 تا 35 ساله مورد بررسي قرار گرفتند. محققان ارتباط واضحي بين مصرف سيگار يا الکل با بروز سرطان تخمدان پيدا نکردند، اگرچه به نظر ميرسد که سيگار احتمال به وجود آمدن نوع نادري از اين بيماري را افزايش ميدهد. همچنين مشخص شد که هرچه ميزان مصرف کافئين بيشتر باشد، خطر ايجاد اين بيماري کمتر ميشود. مصرف قهوه فاقد کافئين تاثير واضحي نداشت. احتمالا مصرف کافئين خطر سرطان تخمدان را کاهش ميدهد و اين تاثير در زناني که قبلا داروهاي هورموني مصرف نکردهاند، بيشتر است.
تغذيه و سرطان تخمدان
تغذيه طولاني مدت با غذاهاي کم چربي و پرفيبر تا 40 درصد ريسک ابتلاي به سرطان تخمدان را کاهش ميدهد. سرطان تخمدان پنجمين سرطان کشنده در خانمهاست و هر خانمي2 درصد شانس ابتلاي به اين بيماري را در طي زندگي خود دارد. در طي مطالعهاي که روي 50 هزار خانم، در سنين 50 تا 79 سال به مدت بيش از 8 سال انجام پذيرفت، مشخص گرديد که در خانمهايي که برنامه رژيم غذايي کم چربي با وعدههاي بيشتر ميوه و سبزي (حداقل پنج نوبت) را رعايت نمودهاند، ريسک ابتلاي به سرطان تخمدان به ميزان 40 درصد کاهش يافته است. علت دقيق اين موضوع هنوز براي دانشمندان مشخص نيست ولي محققان تصميم دارند تا ارتباط بين سبک زندگي و تغذيه را از نظر مکانيسمهاي بيومديکال و ايجاد سرطان با بررسي دقيقتر آشکار سازند. محققان با انجام مطالعهاي روي 6200 زن در طي 11 سال دريافتند که زناني که هر روز غذاهاي با سطح بالاي آکريلا آميد مصرف نمودهاند، دو برابر ديگر افراد در معرض ريسک سرطان تخمدان و رحم قرار گرفتهاند.
آکريلاميد مادهاي است که در غذاهاي سرخ يا سوخاري شده وجود دارد و براي مثال يک بسته چيپس حاوي تقريباً 40 ميکروگرم آکريلاميد است و خوردن روزانه حداقل 40 ميکروگرم آن ميزان ريسک ابتلاي به سرطان را افزايش ميدهد. البته عوامل موثر ديگري هم قطعاً وجود خواهد داشت مانند نحوه زندگي و فعاليت و ورزش روزانه که نياز به تحقيقات بيشتري در آينده ميباشد.
منبع:www.salamatiran.com /س
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]