تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بار خدايا! حسن و حسين را دوست بدار و دوستداران آن دو را نيز دوست بدار.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854729597




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ترك اعتياد به شرط چاقو


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: به عقيده كارشناسان مواد مخدر در جهان مشغول تغيير است و از خانواده «ترياك ها» به سوي «روان گردان ها» سوق پيدا كرده است. از سوي ديگر كاهش سن اعتياد و رسيدن سنين دبيرستاني به مهلكه توزيع و مصرف مواد مخدر نيز بيانگر آن است كه طاعون اعتياد اينك تنها محدود به قشر كم سواد يا ناتوان جامعه نيست و تمام گروه هاي سني و طبقات فرهنگي و اجتماعي را نشانه رفته است. با آغاز به كار مراكز ترك اعتياد خصوصي انبوهي ازآگهي هاي مختلف در اين زمينه در مطبوعات، به ترغيب معتادان براي ترك اعتياد پرداخته و رنگ و بويي تازه به اين نياز همه گير جامعه بخشيده است. اما در كنار آن به مانند بسياري از فعاليت هاي ديگر سايه هايي از ترديد و بعضا فريب در خصوص فعاليت بعضي مراكز ترك اعتياد ديده مي شود. آنچه در اين مقاله پيش روي شماست كليه مراحل آكادميك در ترك اعتياد است. سم زدايي (detoxification) معتادان به سه روش كلي انجام مي شود كه عبارت است از: روش خشك: در اين روش بيمار به ناگهان از مصرف مواد مخدر منع و دچار علايم ترك مي شود. ترك ماده مخدر به اين روش براي بيمار بسيار ناخوشايند و ناراحت كننده است، ولي مرگ آور نيست. ترك ماده مخدر با استفاده از دارو: در اين روش بيمار، اعتياد به مواد مخدر را با استفاده از دارو ترك مي كند. درمان هاي جايگزين: از روش هايي كه در كاهش علايم ترك دارو در بعضي از بيماران موثر بوده است، مي توان از روش طب سوزني، هيپنوتيزم، طب سنتي و گياه درماني نام برد.
درمان دارويي اعتياد
در درمان اعتياد به مواد مخدر مي توان از روش هاي سم زدايي يا درمان نگه دارنده استفاده كرد. درمان به روش سم زدايي چندان ماندگاري ندارد و احتمال عود مجدد بسيار بالاست مگر اين كه با درمان هاي نگه دارنده يا درمان هاي غيردارويي (روان درماني) همراه باشد. سم زدايي يعني استفاده از دارو و روش هاي پزشكي براي خروج بدون عارضه و ناراحتي مواد مخدر از بدن فرد و رفع وابستگي جسمي به مواد مخدر. انواع روش هاي معمول سم زدايي، عبارت است از:١ - درمان علامتي با كلونيدين: در اين روش از كلونيدين به عنوان داروي غيرمخدر در درمان استفاده مي شود. اين دارو با تأثير بر گيرنده هاي خاصي در مغز و ساير قسمت هاي بدن سبب كاهش علايم ناخوشايند ترك مي شود. به همراه كلونيدين داروهايي به صورت كمكي براي كاهش درد، بهبود خواب، كاهش علايم آبريزش بيني، دل پيچه و ... تجويز مي شود. در اين روش بهتر است فرد براي مدت كوتاهي به استراحت بپردازد تا علايم قابل تحمل باشد. اين درمان براي مصرف كنندگان كم تا متوسط ترياك توصيه مي شود.
٢ - درمان با استفاده از داروهاي مخدر: در اين درمان از داروهايي همچون متادون يا بوپرنورفين مي توان با روش خاصي استفاده كرد. پزشك با شيوه خاصي، ميزان مناسب دارو را تجويز مي كند و سپس به تدريج ظرف حدود ٣ هفته از ميزان دارو مي كاهد و در نهايت آن را قطع مي كند. در اين روش فرد مي تواند به فعاليت هاي روزمره خود بپردازد و علايم جسمي و رواني كمي را تجربه خواهد كرد.
٣ - سم زدايي سريع: اين روش كه سم زدايي سه روزه ناميده مي شود، با استفاده از داروهاي مخدر و غيرمخدر با بستري كوتاه مدت بيمار صورت مي گيرد. در اين روش بيمار مختصري درد و ناراحتي را در روزهاي اول تجربه خواهد كرد، وليكن در صورتي كه تحت نظر پزشك مجرب انجام شود، خطري بيمار را تهديد نمي كند. اين روش براي مصارف كم تا متوسط مواد و براي كساني كه بيماري هاي قلبي و تنفسي ندارند، مناسب است.
٤ - سم زدايي فوق سريع: روش سم زدايي فوق سريع كه به اختصار UROD ناميده مي شود يكي از روش هاي ترك دادن معتادان است كه در سال هاي اخير توانست جاي خود را در ميان روش هاي گوناگون ترك اعتياد در كشورمان باز كند. عمده جذابيت اين روش در نظر معتادان، گذران عوارض ناشي از ترك مواد مخدر طي بيهوشي و سرعت بالاي ترك است كه دوره آن را به حتي كمتر از ٥ ساعت تقليل داده است. در اين روش كه تحت بي دردي و بي خوابي عميق يا بيهوشي كامل صورت مي گيرد، با استفاده از داروهايي چون نالوكسان به ترك دادن معتادان مي پردازند. يكي از تصورات غلطي كه در حال حاضر توسط مراكز ارائه دهنده اين خدمات تبليغ مي شود، قطعي بودن اين روش براي ترك دادن بيماران مبتلا به اعتياد است، اما از آنجا كه پروسه ترك اعتياد شامل مرحله ترك فيزيكي اعتياد و جلوگيري از عود مجدد آن به مدد راهكارهاي روان درماني و گروه درماني است، نه اين روش و نه هيچ روش ديگري را نبايد به عنوان درمان قطعي اعتياد در نظر گرفت. از ديگر دلايل استقبال از روش UROD، نياز فوري به منفي شدن آزمايش است. امري كه از سوي اين مراكز مورد تأكيد و تبليغ قرار مي گيرد و معتاداني را كه به دليل قرار گرفتن در موقعيت خاص شغلي يا خانوادگي، مجبور به انجام تست اعتياد هستند، به اين صرافت مي اندازد تا به چنين مراكزي مراجعه كنند.
تمام اين درمان ها با هدف تقويت انگيزه و حفظ تمايل بيمار به دوري از عادت مصرف مواد و بازگشت به زندگي عادي صورت مي گيرد. اكثر بيماران معتقدند نياز به روان شناس و مشاوره ندارند و تمام آنچه در اين جلسات گفته مي شود را به خوبي مي دانند و فقط اگر سم زدايي شوند براي هميشه مي توانند خود را حفظ كنند. شايد اين حرف در موارد نادري به عمل درآيد وليكن عادت اعتياد ريشه دارتر از آن است كه يك فرد به تنهايي با تمام مشغله هاي ذهني و فكري با ناآگاهي به روش هاي پيش گيري از عود بتواند در برابر عود مجدد اعتياد مقاومت كند. لذا به تمامي معتادان توصيه مي شود: اگر مي خواهيد زحمات خود و خانواده خود را هدر ندهيد حتما بنا به دستور پزشك معالجتان در جلسات روان درماني شركت كنيد يا تحت درمان نگه دارنده دارويي قرار گيريد.
درمان هاي نگه دارنده پس از سم زدايي
پس از انجام سم زدايي، درمان درازمدت وابستگي به مواد افيوني به ٢ شكل ادامه مي يابد: پرهيز كامل يا پرهيز ياري شده. براي دستيابي به پرهيز كامل، فرد معتاد تشويق مي شود در مراكز درماني به منظور يادگيري و ايجاد مهارت هاي زندگي عاري از هرگونه ماده مخدر، شركت كند. در اين مراكز افراد مي آموزند كه چگونه از مواد مخدر دوري جويند و بدون استفاده از ماده مخدر زندگي كنند. در روش پرهيز ياري شده، به فرد داروهايي مانند متادون يا نالتركسون داده مي شود كه يك آنتاگونيست مخدر است و تأثيرات لذت بخش مواد مخدر را خنثي مي كند و در اصطلاح عاميانه از آن به كپسول تنفر ياد مي شود.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1575]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن