واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: از دیدگاه روانشناسی عشق هفت مرحله دازد:
۱- اول کسی را می بینیم.
۲- دوم به او دل می بندیم.
۳- هنگام دیدار او ضربان قلب تندی داریم.
۴- به او اعتماد می کنیم.
۵- به او وابسته می شویم.
۶- اورا دوست میداریم.
۷-ودر آخر به وادی عشق وارد می شویم.
(خدا آخر عاقبت ما رو خیر کنه تمامی علائم این مرض دارم)
می دانید: گاهی تشخیص عشق بسیاردشوار می شود .گاهی انسانها به غلط می انگارندکه عاشق شده اند در حالیکه این تنها ممکن است یک عادت باشد.
خوب است بدانید که آقایان زودتر از خانمها عاشق می شوند والبته هم زودتر فراموش می کنند.
آقایان بیش از خانمها وابسته اندکه وابستگی یکی از مراحل عشق است.
آقایان عشق را مختص زمان نامزدی می دانند و بعد از ازدواج فراموش می کنندکه روزی عاشق این خانم بوده اند وخانمها آن را در تمام طول زندگی خود دنبال می کنند به گونه ای که اگر در زندگی خود به آن نرسیدند در حارج از زندگیشان به دنبالش خواهند رفت.
انواع عشق:
۱- عشق های یک طرفه
۲- عشق های دو طرفه
۳- عشق های هوس آلود
۴- عشق های بی سرانجام
۵- عشق های با سرانجام
۶- عشق های خیالی
۷- عشق های واقعی
۸- عشق های قبل از ازدواج
۹- عشق های بعد از ازدواج
در عشق چه رمز و رازی نهغته است که دو شخص را به سوی هم فرا می خواند و از دیگری دور نگه می دارد ؟
این نیروی اسرار آمیز چگونه در ما شکل می گیرد ؟
استاد برجسته روانشناسی دانشگاه ؛ جان مانی ؛ می گوید یکی از عواملی که در روند شکل گیری عشق موثر است؛ نقشه عشق است.
نقشه عشق چیست ؟
یک سری پیامهای رمز گذاری شده در مغز که به ما می گوید به چه چیزی علاقه مندیم و از چه چیزی متنفر.این نقشه است که به ما می گوید که ما از کدام رنگ مو و رنگ چشم یا لحن صدا و تیپ شخصیتی خوشمان می آید.مثلا : اینکه ما از تیپ گرم و دوستانه خوشمان می آید یا از تیپ ساکت و قدرتمند.....
کلا افرادی چشم مارا می گیرند و ما را به سمت خود می کشند که بیشتر به نقشه عشق ما بخورند.
به نظر شما این نقشه عشق در چند سالگی در شما شکل گرفته است ؟
این نقشه در سنین کودکی قبل از اینکه ۸ ساله شویم به وجود آمده است.
تاثیر والدین بر نقشه عشق چگونه است ؟
وقتی هنوز کودکی بیش نیستیم از والدین خود ( یا جانشینان آنان ) الگو می گیریم و در واقع نقشی از آنان به عنوان فرد مورد دلبسته خود در ذهن تشکیل می دهیم.( افراد مورد دلبستگی ما : افرای هستند که ما علاقه خود را به آنان معطوف می کنیم. ارتباط عاطفی عمیقی با آنان برقرار می کنیم.به گونه ای که وقتی با أنان هستیم احساس شعف می کنیم و به هنگام استرس از اینکه آنها را در کنار خود داریم احساس آرامش می کنیم.)
* به طور طبیعی ونرمال یک کودک از همان ابتدا ( در حدود ۴ـ۳ سالگی ) سعی می کند که خود را شبیه والدین سازد و با آنان همانند سازی کند.یعنی اگر پسر باشد با پدر خود و اگر دختر باشد با مادر خود همانند سازی می کند .در اینجاست که می بینیم پسر بچه خانه ما ژست های مردانه می گیرد.گاها دستوراتی صادر می کند و حتی در بازیهای خویش ریش و سبیل برای خود رسم می کند و اگر دختر بچه باشد کفشهای پاشنه بلند مادرش را می پوشد و حتی به تقلید از مادر آرایش می کند و می خواهد که ظرفها را بشوید و.....
کم کم که بزرگتر می شود این همانندسازی نیز گسترده تر می شود و از ملموسات و ظاهرات به سوی معقولات و اخلاقیات کشیده می شود.یعنی در واقع کودک کپی والد جنس موافق خود می شود ( از هر نظر ).
من خود نیز حقیقتا به این مطلب رسیده ام : زمانی پسر بچه ای را دیدم که دست به زن داشت بعدا به این مطلب پی بردم که پدرش ؛ مادرش را می زند ؛ دختر بچه ای را خیلی نامرتب ویا حتی شلخته می دیدم مادرش را نیز اینگونه دیدم.و موارد بسیار از این دست زیاد است.....
( پس در واقع بیخود نیست که می گویند : وقتی که می خواهی همسر انتخاب کنی ببین از چه خانواده ای است ؛ پدرش کیست ؟ ؛ مادرش کیست ؟ چون او همچون مادرش خواهد بود یا همچون پدرش .... )
این اثزی است که ما از والد همجنس خود می گیریم.یعنی شبیه والد همجنس خود می شویم.و خوب است کسی که با ما قرار است زندگی کند متوجه این نکته باشد..... که ما متعلق به چه خانواده ای هستیم.
اما.... در مورد تاثیر والدین بر نقشه عشق :
ما از والد غیر همجنس خود در عشق اثراتی می گیریم.....ما به صورت ناخودآگاه همیشه به دنبال تصویر خیالی والدین خود هستیم.چون آنان اولین عشق های واقعی ما در زندگیمان بوده اند.به طور مثال :کسی که جذب قدرت روحی مادرش بوده یا کسی که محو مهربانی مادرش بوده است در بزرگسالی نیز اگر مهربانی یا قدرت روحی را در کسی ببیند جذب وی خواهد شد. گویا که نقطه مشترکی با خود در او می بیند.و در مورد دختران نیز وضع به همین منوال است آنان به جستجوی ویژگیهای برجسته پدر خود در مردان دیگر می گردند.دختری را می شناختم که می گفت : حاضرم با فردی همچون پدرم ازدواج کنم.
والدین در فرزندان خود تاثیر دیگری نیز دارند :اگر پسری مادر خود را مهربان و صمیمی ببیند در نگرش خود نسبت به ازدواج و عشق دید مثبتی پیدا خواهد کرد. به زبان دیگر رفتار و اخلاق مادر در احساس کلی آنان نسبت به جنس زن اثر دارد. این فرد در آینده به عاشقی گرم و دلپذیر تبدیل خواهد شد.
اما... والدینی که دارای شخصیتی خشک و ملال انگیزند با این که گاهی اوقات حالت دوستانه دارند اما ؛ ناگهان رفتاری سرد و خصمانه پیدا می کنند؛ فرزندانی می پرورانند که در عشق خود ناپایدار و مرددند. مردی را می شناسم که به مرز ۴۰ سالگی رسیده است و هنوز در عشق اقدامی نکرده است او از زنان وحشت دارد. چه کسی جز مادرش می تواند به وجود آورنده این وحشت باشد ؟
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 294]