محبوبترینها
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1854241429
3 ( در شهر )
واضح آرشیو وب فارسی:قدس: 3 ( در شهر )
گزارش قدس از روز شمار زندگي در خانه سالمندان ؛ اينجا مي توان غربت را معني كرد
* اعظم طيراني
خراسان امروز: از گذشته دور تاكنون احترام به والدين و بخصوص سالمندان نشانگر معرفت و قدرداني است.
تجربه نشان داده پس از اينكه اين قشر قدرت و كارآيي «جسماني» خود را از دست مي دهند، به لحاظ روحي و رواني فعال و ارزشمند مي مانند و نيروي تجربه و فكرشان براي خانواده و بستگانشان بسيار مفيد است.
لذا با تكريم و احترام نسبت به اين قشر، آنان كمتر دچار افسردگي، نااميدي، گوشه نشيني و احساس پوچي و رخوت مي شوند و شوق زندگي را تا آخرين لحظه حيات حفظ مي كنند، زيرا ديدگاه مثبت و احترام آميز اطرافيان، آنان را شاداب و اميدوار نگه مي دارد. و از سويي اين تكريم به ساير فرزندان خانواده منتقل مي شود.
اما اگر سري به خانه هاي سالمندان بزنيم، پدران و مادراني را مي بينيم كه در فراغ معرفت و قدرداني فرزندانشان در گوشه اي به انتظار محبت نشسته اند. بي شك اگر فرزندان آنان نيكي به پدر و مادر را فراموش نمي كردند، امروز نيازي به تأسيس خانه هاي سالمندان نبود و تختهاي آن، احساس تنهايي، طردشدگي و پوچي را بازگو نمي كردند.
به طور حتم اگر برخي فرزندان قدردان و وظيفه شناس بودند اين خانه ها در جامعه ما تعريف نمي شد و كسي از روي اجبار و يا حتي انتخاب، در آنجا ساكن نمي شد كه با صدايي لرزان و نگاهي گريان بگويد: تنها جرم ما پيري است كه اين گونه طرد شده ايم.
آنها اشتباه نمي كنند، بلكه اشتباه از كساني است كه خود را آنقدر درگير امور روزمره زندگي كرده اند كه از توجه و رسيدگي به والدين خود غافل مانده اند.
در عين حال همه بايد بدانيم كه اين پيري براي همه افراد جامعه است و به زودي اين مقطع از زندگي شامل حال ما نيز خواهد شد. يكي از سالمندان كه يك سالي است از فرط تنهايي به سراي سالمندان آمده است، مي گويد: هيچ كس از حضور در خانه سالمندان راضي نيست، اما با اين حال مواردي از جمله پزشك، تغذيه مناسب و رژيمي، مراقبتهاي پرستاري و... راحت تر در اختيار افراد قرار دارد به ويژه اينكه در سنين سالمندي مراقبتهاي ويژه ضروري است.
وي دوران سالمندي را يكي از پر مشغله ترين دوران هاي زندگي هر فرد عنوان مي كند و مي گويد: براي اين دوران بايد برنامه ريزيهايي صورت گيرد تا افراد اين گونه دچار يأس و نااميدي نشوند و بتوانند خود را به روشهاي گوناگون مشغول كنند و از حضور خود در جامعه و در كنار ساير افراد راضي باشند.
يك پيشنهاد
وي پيشنهاد مي كند: بهتر است مسؤولان همانگونه كه معلولان را به مسابقات المپيك مي فرستند تا به آينده اميدوار باشند، براي سالمندان نيز تمهيداتي در نظر گيرند تا سالمندان در اين دوران دچار احساس پوچي، رخوت و يأس و نااميدي نشوند.وي خواستار حمايت بيشتر مسؤولان به ويژه شهرداري و... از سالمندان مي شود و مي گويد: تاكنون از شهرداري، استانداري، بهداشت و درمان و ساير سازمانها و نهادها فردي به خانه سالمندان نيامده تا پاي درد دل ما بنشيند.
به گفته وي، در خراسان رضوي هيچ گونه تسهيلاتي براي رفاه حال سالمندان به عنوان بخشي از جامعه در نظر گرفته نشده است.
وي مي افزايد: سالمندان به عنوان بخشي از جامعه، علاقه مند حضور در اجتماع و شركت در برخي از فعاليتها در حد توان خود مي باشند، اما اين وظيفه مسؤولان است كه دست آنان را بگيرند و نگذارند دچار يأس و نااميدي شوند.
اين سالمند 72 ساله در كنار ساير دوستانش در سراي سالمندان روزگار خود را با انجام فعاليتهاي هنري و رسيدگي به گلها و گياهان باغچه سراي سالمندان سپري مي كند و از اينكه فرزندانش به ثمر رسيده اند، احساس رضايت مي كند. وي مي گويد: بيشتر ارتباط او با فرزندانش از طريق تماس تلفني است و حاضر نيست فرزندانش از كار و زندگي خود به خاطر رسيدگي به وي عقب بيفتند.
در اين سراي سالمندان افرادي هستند كه حتي نام خود را فراموش كرده اند، گرچه آنان در روزگاري نه چندان دور از اعضاي فعال جامعه بوده اند، اما امروز به دليل مشغله هاي اجتماعي و پيامد آن، ناچار به گذران زندگي دور از خانه و خانواده هستند كه البته چاره اي جز سازگاري با اين شرايط را ندارند.
آنان معتقدند: نبايد انتظار داشته باشند آن گونه كه با والدينشان رفتار مي كردند فرزندانشان با آنان رفتار كنند. چون مطمئناً روز به روز شرايط تغيير مي كند و عاطفه ها كمرنگ تر مي شود.
سالمندان امروز بر اين باورند كه بچه هايشان در آينده رفتار تلختري را تجربه خواهند كرد، چون هر چه زندگي ماشيني در جهان گسترش مي يابد، فرصت مهرورزي و محبت به اطرافيان كاهش مي يابد.
مدير يكي از مراكز جامع نگهداري از سالمندان مشهد نيز با اشاره به اينكه مركز روزانه نگهداري از سالمندان پيامدهاي مثبت بيشتري از مراكز شبانه روزي نگهداري از سالمندان را دارد، مي گويد: بايد فرهنگ استقبال از مراكز روزانه گسترش يابد تا از اين طريق علاوه بر نگهداري و رسيدگي به سالمندان كه در طول روز توسط مراكز با استفاده از نيروهاي دوره ديده و مجرب صورت مي گيرد، در پايان روز سالمندان نزد خانواده خود برگردند تا به لحاظ روحي و رواني نيز اقناع شوند.
دكتر رضا قندهاريان مي افزايد: با توجه به شرايط فعلي جامعه و اشتغال زوجين، براي برخي از خانواده ها نگهداري از فرد سالمند طي روز غيرممكن است كه با استفاده از مراكز روزانه سالمندان مي توان اين مشكل را برطرف نمود و سالمند را شب به خانه برگرداند، كه از اين طريق نه تنها سالمندان احساس طردشدگي نمي كنند، بلكه طي روز با شرايط مناسب از آنان نگهداري مي شود.
وي با اذعان به اينكه برخي از سالمنداني كه به مراكز شبانه روزي سپرده مي شوند، در ابتداي امر ناراضي هستند و همواره از قدرنشناسي اطرافيان ابراز نارضايتي مي كنند، تصريح مي كند: در مواردي خانواده ها ناچارند براي دوره اي موقت سالمند خود را به مراكز شبانه روزي نگهداري از سالمندان بسپارند كه اگر با آنان به گونه اي رفتار شود كه شأن و منزلت آنان مورد تكريم قرار گيرد، آنها نيز راضي خواهند بود.
اين فارغ التحصيل دوره طب سالمندان از دانشگاه شهيد بهشتي مي گويد: نگهداري از سالمندان در مراكز جامع به دليل مراقبتها و خدمات بهداشتي و پزشكي، به طور نسبي موجب افزايش طول عمر آنان مي شود اما مشروط بر آنكه آنان قبل از حضور در سراي سالمندان آمادگي داشته باشند تا اين تغيير محل زندگي را نوعي طردشدگي و بي حرمتي تلقي نكنند.
وي در ادامه تصريح مي كند: به دليل مسايل مالي ارايه كار و خدمات به سالمندان زمان برشده و به رغم برنامه هاي خوب تاكنون خروجي چندان مناسبي نداشته است اما اميد مي رود طي سالهاي آينده با اجرايي شدن اين برنامه ها و ارايه خدمات و تسهيلات به اين قشر بخش عمده اي از مشكلات آنان برطرف شود.
وجود 400 هزار سالمند در خراسان رضوي
در همين رابطه كارشناس مسؤول سالمندان بهزيستي خراسان رضوي مي گويد: از آنجا كه 7/3 درصد جمعيت استان را سالمندان تشكيل مي دهند، حدود 400 هزار سالمند در خراسان رضوي حضور دارند.
محمدعارف آرام مي افزايد: حدود هزار نفر از سالمندان استان در مراكز نگهداري از سالمندان و بيش از سه هزار و 500 نفر نزد خانواده هايشان با استفاده از خدمات سازمان بهزيستي نگهداري مي شوند.
وي با اشاره به اينكه در حال حاضر 20 مركز نگهداري از سالمندان به صورت روزانه و شبانه در استان فعال است خاطرنشان مي كند: 10 مركز نگهداري از سالمندان نيز در شرف تأسيس است كه موافقت اصولي آنان براي تأسيس صادر شده است.
وي از اجراي طرح شناسايي نيازهاي سالمندان استان در 10 شهرستان خراسان رضوي خبر مي دهد و مي گويد: طي سال آينده اين طرح با هدف شناسايي نيازهاي سالمندان به منظور اولويت بندي در ارايه خدمات به سالمندان در تمام شهرستانهاي استان اجرا خواهد شد.
وي همچنين از تشكيل كميته ساماندهي سلامت و رفاه سالمندان استان با هدف تعيين وظايف دستگاههاي اجرايي مرتبط با امور سالمندان خبر مي دهد و يادآور مي شود: اعضاي كميته سلامت از اداره ها، سازمانها و نهادهاي مرتبط با امور سالمندان تشكيل شده اند تا نيازهاي اساسي آنان را بررسي و اجرايي نمايند.
وي در بخش ديگري از سخنانش مي گويد: هم اكنون در 5 شهرستان مشهد، گناباد، سبزوار، نيشابور و فريمان طرح شناسايي شهرهاي دوستدار سالمندان در حال اجراست.
انتخابي اجباري يا داوطلبانه
يك كارشناس ارشد روان شناسي نيز در خصوص مراقبت از سالمندان مي گويد: در برخي موارد سرپرستي و مراقبت از سالمند نيازمند وجود توانمنديهاي جسمي، رواني و اقتصادي است كه احتمال دارد خانواده فاقد آن توانمنديها باشد و ناچار سالمند خود را به خانه سالمندان بسپارند.
حسين سليمان پور مقدم با اشاره به اينكه در برخي مواقع اصرار خود فرد سالمند موجب سپردن وي به اين مراكز مي شود، مي گويد: در اين صورت فرد سالمند با احساس نگراني از سربار بودن و اسباب زحمت شدن براي اطرافيان مواجه مي شود و اصرار به اقامت در مراكز نگهداري از سالمندان دارد.
به گفته وي، در برخي موارد فرزندان والدين خود را آگاهانه، منطقي و با دلايل مستدل به اين مراكز مي سپارند، اما دلايل دور كردن سالمندان از كانون خانواده هر چه باشد عوارضي به دنبال خواهد داشت.
وي با اشاره به اينكه وضعيت رواني، عاطفي و حتي جسماني سالمندي كه از روي آگاهي و به صورت داوطلبانه تسليم يك محيط بسته و محدود به نام «آسايشگاه سالمندان» مي شود. با سالمندي كه مجبور است اين گونه محيط را تحمل كند، متفاوت است اذعان مي دارد: قطعاً اگر فرزندان اين سالمندان وجدان بيدار و سالمي داشته باشند به نوعي دچار احساس گناه و شرمندگي خواهند شد كه هميشه و در طول زندگي مايه رنج و عذاب روحي آنان خواهد بود.
وي در ادامه مي افزايد: اگر چه زندگي برخي از ما انسانها آنقدر ماشيني شده كه فرصتي براي ابراز عشق، علاقه و محبت به اطرافيان نداريم، اما بايد به ياد داشته باشيم كه تكريم سالمندان از اولويت برخوردار است و چنانچه سالمندي را حتي اگر با دلايل منطقي و آگاهانه به اين مؤسسات مي سپاريم، نبايد محبت خود را از آنان دريغ كنيم و بكوشيم همواره شرايط ديدار سالمندان را با ساير افراد خانواده به خصوص نوه ها فراهم آوريم، زيرا نوه ها مونس دوران تنهايي پدربزرگ و مادربزرگ ها هستند و والدين آينه فرداي كودكان.
به گفته اين روان شناس، يكي از معضلات دوران كهنسالي، از كارافتادگي شخص و نياز به مراقبت بيشتر است و اين وظيفه بر عهده فرزندان مي باشد كه والدين ناتوان و نيازمند خود را از بعد مالي و هم به لحاظ روحي و معنوي در دوران كهنسالي تأمين كند.
وي يادآور مي شود: افراد كهنسالي كه به لحاظ مالي تأمين مي شوند و از نظر معيارهاي اخلاقي و ديني غني ترند و روابط اعضاي خانواده آنان به ويژه بزرگترها متكي بر صفا و صميمت است از «بهداشت رواني» سالم تري برخوردارند و همواره با رضايت خاطر و احساس آرامش زندگي را سپري مي كنند.
تأمين نياز مالي سالمندان، وظيفه فرزندان
همچنين يك وكيل پايه يك دادگستري نيز با بيان اينكه طبق قانون مدني نفقه والدين برعهده فرزندان است، مي گويد: چنانچه پدر و مادر مستحق نفقه و اولاد متمكن از پرداخت نفقه به آنان باشند، فرزندان اعم از دختر و پسر به طور مساوي بايد نفقه را پرداخت نمايند.
محمدعلي سهرابي مهر يادآور مي شود: در صورتي كه يكي از فرزندان از پرداخت نفقه به والدين خود امتناع كرد، فرزند و يا فرزندان ديگر بايد سهم او را پرداخت و سپس از وي مطالبه كنند.
وي در ادامه مي افزايد: در صورتي كه فرزندي متمكن باشد و از پرداخت نفقه به والدين خود استنكاف كند، والدين مي توانند با مراجعه به دادگاه نفقه آينده خود را مطالبه كنند.
در آستانه سفر هيأت دولت مطرح شد؛ انتظارات مردم و مسؤولان خراسان شمالي از رئيس جمهور
بجنورد - عليزاده: خراسان شمالي خود را براي ميزباني سفر دوم رئيس جمهور و هيأت دولت آماده مي كند. البته تا اين لحظه از منابع رسمي استان و استاندار خراسان شمالي تاريخ دقيق اين سفر اعلام نشده است ولي برابر اعلام برخي از خبرگزاريها و منابع غير رسمي اين سفر فردا انجام خواهد شد. سخنراني رئيس جمهور در جمع مردم، خانواده شهدا و ايثارگران، ديدار با علما، بازديد از برخي پروژه ها و طرحهاي مصوب و برگزاري دومين جلسه هيأت دولت در اين استان از جمله برنامه هاي سفر دوم رئيس جمهور به استان خراسان شمالي است. در همين راستا گفتگوهايي با برخي از مردم و مسؤولان در خصوص مهمترين انتظار و خواسته آنها از رئيس جمهور دولت نهم انجام داده ايم كه از نظرتان مي گذرد.
* ايجاد شغل، مهمترين خواسته
اسماعيل زحمت كش كه به كشاورزي در خراسان شمالي مشغول است مهمترين خواسته اش از رئيس جمهور رسيدگي ويژه به وضع روستاها و كمك به روستاييان كه امسال دچار خشكسالي شدند، عنوان مي كند و مي گويد: ايجاد اشتغال براي جوانان روستايي از ديگر خواسته هاي ماست.
وي مي افزايد: من 3 جوان بيكار در خانواده دارم كه همگي با توجه به اينكه خدمت سربازي را انجام داده اند، بيكار هستند حتي بودجه كافي هم براي ازدواج آنان كه به سن ازدواج رسيده اند ندارم.
* انتظارات كارمندان
حسيني از كارمندان اين استان نيز مي گويد: خواسته ما از رئيس جمهور محترم رسيدگي به وضعيت معيشتي و حقوقي كاركنان و رفع مشكل مسكن است. يك كارمند در شهرستان بجنورد كه مركز استان است با حقوق ماهيانه 350 هزار تومان و كرايه منزل 200 هزار توماني چگونه بايد زندگي خود را بگذراند.
يك معلم حق التدريسي هم اظهار مي دارد: الان حدود 7 سال است كه به صورت حق التدريس در آموزش و پرورش و در دورترين روستاها مشغول كار هستم و تنها اميدم استخدام در آموزش و پرورش است كه متأسفانه تاكنون اقدامي نشده است.وي مي افزايد: معلمان حق التدريسي بيمه نيستند و حقوقشان هم هر دو يا سه ماه پرداخت مي شود.
وي ادامه مي دهد: اضافه كاري نداريم و حقوقمان در تابستان و تعطيلات قطع مي شود.
محمدي، دانشجوي بجنوردي، نيز اظهار مي كند: شهريه دانشگاه بسيار بالاست و خوابگاه هم نداريم.
توان پرداخت شهريه نداريم و به سختي تأمين مي كنيم و چاره اي نداريم. از رئيس جمهور مي خواهيم فكري به حال دانشجويان بكند.پورحسين كه كارگر يك شركت ساختماني است، از رئيس جمهور مي خواهد فكري به حال قشر ضعيف و طبقه كارگر بكند.وي مي گويد: ما كه كارگر ساده و روزمزد هستيم نه بيمه داريم و نه حقوق. اگر يك هفته كار مي كنيم دو هفته بيكاريم. هزينه هاي زندگي بسيار سنگين است. اميدواريم در اين سفر رئيس جمهور فكري به حال اين طبقه محروم و ضعيف بكند.
* خواسته هاي فرمانداران
مهندس آرام، فرماندار بجنورد نيز به خبرنگار ما مي گويد: حل مشكل آب شرب شهرستان بجنورد كه يكي از مشكلات عمده شهر به حساب مي آيد و نيز ساماندهي وضعيت حمل و نقل درون شهري از جمله خواسته هاي ماست.فيضي فرماندار شيروان نيز خواستار به پايان رسيدن كنارگذر شهرستان شيروان و نيز اجراي طرح فاضلاب در اين شهرستان است.بهلولي، فرماندار جاجرم هم در پاسخ به سؤال خبرنگار ما مي گويد: توسعه زيرساختهاي شهرستان جاجرم، ايجاد خط آهن بجنورد- جاجرم كه اين پروژه استان را به خط آهن سراسري كشور وصل مي كند، از جمله خواسته هاي ما از هيأت دولت است.
مهندس رياحي، شهردار بجنورد نيز توسعه زيرساختهاي مركز استان خراسان شمالي، اختصاص اعتبار براي تسريع در ايجاد كمربندي بجنورد از بيدگ تا ينگي قلعه، حمايت از توسعه مركز تفريحي بش قارداش و اختصاص اعتبار براي احياي چشمه تاريخي اين مركز تفريحي را از جمله درخواسته هايش از رئيس جمهور و اعضاي كابينه دولت نهم عنوان مي كند.
مهندس صابري، مديركل منابع طبيعي استان خراسان شمالي از هيأت دولت مي خواهد براي اجراي عمليات آبخيزداري و كنترل نقاط بحراني و سيل خيز در حوزه هاي شهري اين استان بودجه خوبي اختصاص يابد.
سبحاني مديركل كميته امداد امام خميني(ره) نيز مي گويد: تأمين رفاه محرومان تأمين جهيزيه براي نيازمندان، اعتبار ويژه براي درمان محرومان، حل مشكل بانكها در سر راه وصول اعتبار مسكن و اشتغال، تأمين شهريه دانشجويان بي بضاعت و تأمين اعتبار براي ساخت مسكن روستايي محرومان از جمله خواسته هاي اين نهاد است.
ايزانلو، رئيس شوراي شهر بجنورد، اختصاص اعتبار براي بازسازي 3 خندق داخل شهر بجنورد براي پيشگيري از خسارتهاي سيل در ضلع شرق و جنوب شهر را مهمترين درخواستش عنوان مي كند و مي گويد: در صورت اختصاص بودجه مركز استان دچار حادثه خطرسازي همچون سيل نخواهد شد.
نمايندگان مردم چه مي گويند؟
موسي الرضا ثروتي نماينده مردم بجنورد، مانه و سملقان و جاجرم نيز به خبرنگار ما مي گويد: ديدارهاي مردمي رئيس جمهور باعث استحكام روابط مردم و نظام مي شود و سركشي از مردم و طبقات مختلف جامعه آثار بسيار مهمي در روحيه مردم دارد و پيوستگي و ارتباط مردم و مسؤولان و نظام را افزايش مي دهد.وي مي افزايد: شناخت تنگناها و مشكلات، اولويتهاي كاري شده است.
نظارت بر فعاليتهاي انجام شده در سفر اول و پيگيري مصوبات از ديگر ويژگيهاي اين سفرهاست.
وي مي گويد: خواسته مهم و ويژه ما از رئيس جمهور اجراي عدالت است زيرا معتقديم در پرتو اجراي عدالت تمام مشكلات حل مي شود.وي مي افزايد: مصوبات سفر اول، برخي انجام شده و برخي در حال انجام شدن است كه ما انتظار داريم طبق اصل 48 قانون اساسي، توزيع متوازن بودجه و امكانات در سطح كشور انجام گردد.
وي ادامه مي دهد: استان خراسان شمالي در برخي مباحث همچون راهسازي، آب شرب، ايجاد بزرگراه و بهداشت و درمان از جمله محروم ترين استانهاست. وي اظهار مي دارد: در خصوص آبرساني به شهر بجنورد 70 ميليارد تومان اعتبار نياز دارد و با آنكه 8 سال است كه اين طرح شروع شده ولي متأسفانه به جايي نرسيده است.وي مي افزايد: سد قردانلو با توجه به اينكه مورد تصويب قرار گرفته ولي هيچ گونه بودجه اي در نظر گرفته نشده است.وي مي گويد: استان خراسان شمالي 510 تخت بيمارستاني كمبود دارد كه انتظار ما از رئيس جمهور ايجاد بيمارستان 300 تختخوابي بجنورد است تا كمي از اين كمبود جبران شود.
ثروتي ادامه مي دهد: در بحث اشتغال زايي از 700 ميليارد تومان اعتبار تسهيلات استان 200 ميليارد تومان جذب شده است و ما از رئيس جمهور مي خواهيم با توجه به وضعيت ويژه استان، تسهيلاتي را در اين خصوص در اختيار ما قرار دهند.وي ادامه مي دهد: تصويب سازمان توسعه و عمران استان خراسان شمالي و رساندن استان به شاخص هاي متوسط كشوري از ديگر خواسته ها و انتظارات مهم ما به شمار مي رود.
مهندس شهرياري، نماينده بجنورد، مانه و سملقان و جاجرم در مجلس شوراي اسلامي هم مي گويد: عملياتي شدن احداث خط آهن مشهد- بجنورد - گرگان، چهار بانده كردن جاده آسيايي، احداث جاده هاي روستايي، رفع معضل حاشيه نشيني، رفع مشكل آب آشاميدني بخصوص روستاييان، ايجاد اماكن ورزشي و انجام صد در صد مصوبات سفر اول هيأت دولت از جمله خواسته هاي مردم اين استان به شمار مي رود.
شوراي حل اختلاف تايباد به 7 سال اختلاف خانوادگي زوج جوان پايان داد
تايباد - خبرنگار قدس: رئيس دادگستري تايباد گفت: شعبه 20 شوراي حل اختلاف تايباد در يك اقدام مؤثر به اختلاف خانوادگي يك زوج جوان كه مدت 7 سال بيش از 30 شكايت حقوقي و كيفري عليه يكديگر در محاكم مختلف قضايي بدوي، تجديدنظر و ديوانعالي كشور مطرح كرده بودند پايان داد.
علي واقعي افزود: شعبه 20 شوراي حل اختلاف كه يكي از شعبه هاي نمونه حل اختلاف شهرستان تايباد است و اعضاي اين شعبه از معتمدين شهرستان مي باشند، پرونده هاي متعددي را حل و فصل نموده اند و يكي از مهمترين پرونده هاي اين شعبه پرونده اختلاف خانوادگي بين زوج جوان تايبادي بود كه بيش از 30 شكايت تحت عناوين مختلف كيفري و حقوقي عليه يكديگر طرح نموده بودند.
وي افزود: دامنه اين اختلاف به حدي بود كه به اختلاف فاميلي و طايفه اي در شهرستان تبديل شده بود.
علي واقعي افزود: از طريق دادگستري اين پرونده به شوراي حل اختلاف شعبه 20 تايباد ارجاع شد كه پس از مذاكرات و بررسي و ارائه طريق از طريق اعضاي شورا، به خصوص عضو فعال اين شورا به نام حاج نظرمحمد رضايي كه سمت رئيس مجامع امور صنفي را برعهده دارد، پرونده مذكور به سازش منتهي شد.
خواهان پرونده كه خانم ماندانا «د» نام دارد طي نامه كتبي به رياست دادگستري تايباد با تقدير از شعبه 20 شوراي حل اختلاف عنوان نموده كه سعه صدر اين شعبه باعث شده تا اختلافهاي 7 ساله و مشاجرات متعدد و دعاوي گوناگون به طور كلي مختومه و به سازش ختم شود.
وي مي گويد: با حل اين مشكل، زندگي مجدد به خانواده ام بازگشته است.
حاج نظرمحمد رضايي عضو شعبه 20 شوراي حل اختلاف كه اقدام به حل و فصل اين پرونده مهم نموده است گفت: پس از ارجاع اين پرونده به شعبه 20 و استماع مشكلات طرفين و ريشه يابي اصل مشكل، با اقدامات صورت گرفته و راهنماييهاي حقوقي و با ايجاد تعامل و ارايه طريق توسط قاضي مشاور اين شعبه و رئيس شعبه 101 جزايي تايباد توانستيم مشكل مذكور را حل كنيم.
وي افزود: از اينكه اختلافات چندين ساله يك خانواده حل شده است بسيار خوشحاليم.
پژمان: سرانه هر شهروند مشهدي در هزينه هاي خدمات شهري 150 هزار تومان است
خراسان امروز: براساس برآوردها، سرانه هر شهروند مشهدي در هزينه هاي خدمات شهري به طور ميانگين 150 هزار تومان مي باشد.
مهندس سيدمحمد پژمان، شهردار مشهد طي نشستي مشترك با مسؤولان مجامع امور صنفي، توليدي و توزيعي مشهد با بيان اين مطلب افزود: در حال حاضر شهرداري مشهد سالانه بيش از 150 ميليارد تومان در زمينه هاي رفت و روب شهري، جمع آوري زباله، رفع سد معبر، آبهاي سطحي، لايروبي جويها، نگهداري فضاي سبز، ترميم جدولها و پياده روها، مبلمان شهري، اطفاي حريق و ديگر خدمات نگهداري شهر هزينه مي نمايد.
وي اظهار داشت: شهر مشهد با توجه به وجود بارگاه منور رضوي سالانه پذيراي بيش از 15 ميليون زائر است كه شهرداري مشهد باوجود هزينه هاي سنگيني كه متحمل مي شود، هيچ درآمدي را به طور مستقيم در اين زمينه كسب نمي كند.
وي در ادامه با اشاره به لزوم مشاركت شهروندان در تأمين هزينه هاي شهر خطاب به اصناف گفت: سهم كسبه شهر بيش از 45 ميليارد تومان در سال برآورد مي شود كه در حال حاضر اصناف سالانه فقط1/5 ميليارد تومان از اين هزينه را تأمين مي كنند.شهردار مشهد، اصناف را قطب مهم اقتصاد شهري عنوان و خاطرنشان كرد: هر واحد صنفي شهر مشهد بايد حداقل در تأمين يك سوم هزينه هاي خدمات شهري مشاركت نمايد كه در حال حاضر چنين اتفاقي نمي افتد.
وي گفت: در حال حاضر بيش از 150 هزار واحد صنفي در شهر مشهد فعالند كه به طور ميانگين هر واحد صنفي در سال 10 هزار تومان عوارض پرداخت مي كند.
وي خاطرنشان كرد: درگذشته سهم عوارض صنفي به طور ميانگين از كل منابع درآمدي مشهد 25 درصد بوده كه در شرايط فعلي اين ميزان كمتر از يك درصد مي باشد.
در ادامه اين جلسه هر يك از مسؤولان مجمع امور صنفي توليدي و توزيعي شهر مشهد نيز براي تقويت همكاريهاي مشترك شهرداري و اصناف اعلام آمادگي نمودند.
676 هزار رأس دام در گناباد عليه بيماريهاي واگير واكسينه شدند
گناباد- خبرنگار قدس: رئيس شبكه دامپزشكي گناباد به مناسبت روز ملي دامپزشكي گفت: در 6 ماهه نخست سال جاري بيش از 676 هزار رأس دام عليه بيماريهاي واگير واكسينه شده اند.
دكتر اميرحسين خوانساري افزود: در همين مدت 780 مورد بازديد از مراكز عرضه مواد خام دامي صورت گرفته كه در اين ارتباط 5 هزار و 560 كيلوگرم مواد خام دامي غيرقابل مصرف ضبط و معدوم شده است.
وي گفت: با توجه به بروز خشكسالي، براي كاهش خسارت دامداران و جلوگيري از تلفات دامي، بيش از 4100 ليتر انواع سموم ضد انگل براي سمپاشي 705 هزار مترمربع جايگاه نگهداري دام توزيع و مصرف شده است.
لحظه ها
كشته شدن 159 نفر در سوانح جاده اي خراسان شمالي
بجنورد- خبرنگار قدس: رئيس سازمان حمل و نقل و پايانه هاي خراسان شمالي گفت: نيمه نخست امسال 159 نفر در محورهاي اين استان بر اثر سوانح رانندگي جان باختند.حميدرضا شهركي ثانوي اظهار داشت: آمار تلفات انساني در محورهاي استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود 6 درصد افزايش داشته است.وي افزود: بيشترين تلفات انساني سوانح رانندگي در محورهاي خراسان شمالي مربوط به مردادماه امسال بوده است.
وي افزود: 56 نفر طي مردادماه سال جاري در محورهاي استان خراسان شمالي كشته شدند كه اين رقم نسبت به مرداد سال گذشته حدود 70 درصد افزايش داشته است.وي بيان داشت: كمترين آمار قربانيان سوانح رانندگي اين استان در سال جاري نيز 14 نفر و مربوط به شهريور ماه بود.
اجراي طرح منطقه اي مبارزه با موادمخدر و دستگيري 36 قاچاقچي در خراسان شمالي
بجنورد- خبرنگار قدس: رئيس پليس مبارزه با موادمخدر استان خراسان شمالي از اجراي طرح منطقه اي مبارزه با موادمخدر به مدت 48 ساعت در استان و كشف مقاديري موادمخدر و پاكسازي 42 منطقه آلوده شهر خبر داد.سرهنگ ولي نقويان گفت: در راستاي طرح امنيت اجتماعي و اخلاقي و به منظور جلوگيري از توزيع موادمخدر در سطح استان و پاك سازي نقاط آلوده شهر و ضربه زدن به شبكه هاي تهيه و توزيع موادمخدر، طرح مبارزه با سوداگران مرگ به مدت 48 ساعت به مرحله اجرا گذاشته شد.
نقويان اظهار داشت: در اين راستا مقدار 3 كيلو و 500 گرم انواع موادمخدر كشف و 42 نقطه آلوده استان پاكسازي شد.وي در ادامه گفت: با اجراي اين طرح، پليس مبارزه با موادمخدر استان موفق به دستگيري 48 متهم شد كه از اين تعداد 36 نفر توزيع كننده موادمخدر و تعداد 12 نفر نيز معتاد بودند.
وي با اشاره به اينكه اجراي اين طرح با هدف مبارزه با سوداگران مرگ و جلوگيري از توزيع موادمخدر و ايجاد محيطي ناامن براي قاچاقچيان و همچنين پاكسازي نقاط آلوده بوده است، افزود: تا پايان سال 87 چندين طرح مشابه در سطح استان توسط اين يگان به مرحله اجرا گذاشته خواهد شد.
پركردن پيك نيك، خانه اي را به آتش كشيد
صالح آباد - خبرنگار قدس: منزل يك روستايي در بخش صالح آباد بر اثر پر كردن پيك نيك از كپسول و نشتي و انفجار آن طعمه حريق شد.
اين آتش سوزي كه در شب اتفاق افتاد، به حدي بود كه تمام اثاثيه منزل صاحب خانه را خاكستر كرد و سقف چوبي خانه وي هم دچار حريق شد و فرو ريخت.بر اثر اين حادثه 4 نفر دچار سوختگي شدند كه با آمبولانس به بهداري صالح آباد اعزام و تحت معالجه قرار گرفتند.
دستگيري سارق موتورسيكلت در مانه و سملقان
بجنورد- خبرنگار قدس: پليس آگاهي شهرستان مانه و سملقان در عملياتي غافلگيرانه فردي را كه اقدام به سرقت 12 دستگاه موتورسيكلت از شهرستان بجنورد نموده بود دستگير كرد. بر اين اساس در پي اعلام اخبار و اطلاعات واصله مبني بر اينكه مردي به هويت «ح» در شهرستان مانه و سملقان از توابع خراسان شمالي اقدام به خريد و فروش موتورسيكلت مي كند، مأموران پليس آگاهي اين شهر براي بررسي موضوع، تحقيقات خود را آغاز كردند، با تحقيقات و كارهاي اطلاعاتي، مأموران پي بردند موتورسيكلت هايي كه توسط نامبرده به فروش مي رسد، سرقتي است.
مأموران پس از هماهنگي با مقام قضايي و اخذ مجوز بازرسي، به محل سكونت متهم اعزام شدند كه در بازرسي از محل تعداد 12 دستگاه موتورسيكلت كشف و متهم نيز دستگير شد.در بازجوييها متهم به جرم خود اعتراف و اظهار كرد: موتورسيكلتها را از شهرستان بجنورد سرقت كرده و آنان را در روستاهاي اطراف به قيمت 50 تا 80 هزار تومان به فروش مي رسانده است.
در اين رابطه تعداد 9 نفر مالخر نيز شناسايي و پس از تكميل پرونده به مقامات قضايي معرفي شدند.
كشف 36 كيلوگرم موادمخدر در سربيشه
سربيشه - خبرنگار قدس: مقدار 36 كيلوگرم موادمخدر از نوع ترياك از يك دستگاه موتورسيكلت كشف شد. فرماندهي انتظامي سربيشه با اعلام اين خبر افزود: در اين خصوص 2 نفر دستگير شدند كه متهمان به همراه مواد مكشوفه به مقامات قضايي تحويل شدند.
بي احتياطي، جان دو موتورسوار را گرفت
بيرجند- خبرنگار قدس: بي احتياطي و بي توجهي به قوانين رانندگي موجب بروز دو تصادف و مرگ دو موتورسوار در خراسان جنوبي شد.براساس اين خبر وقوع يك فقره تصادف بين يك دستگاه موتورسيكلت و يك خودرو پرايد در كيلومتر 78 محور اسديه موجب مرگ راننده موتورسيكلت شد.همچنين در تصادف ديگر بين يك موتورسيكلت و يك وانت مزدا در محور بجستان به شهرستان فردوس راننده موتورسيكلت كشته شد.
گفتني است، علت اين دو حادثه بي احتياطي راكبان موتورسيكلت به علت رعايت نكردن حق تقدم اعلام شده است.
چه خبر
بجنورد: تيم واليبال سازمان كار و امور اجتماعي خراسان شمالي مقام سومي مسابقات واليبال بسيج ادارات استان را به خود اختصاص داد.
كاشمر: تعدادي شركت توليدي- توزيعي و خدماتي به موجب رأي شعبه اول اداره تعزيرات حكومتي شهرستان كاشمر به اتهام گرانفروشي و عرضه خارج از شبكه كالا جمعاً به مبلغ 487 ميليون و 471 هزار و 800 ريال جزاي نقدي در حق صندوق دولت محكوم گرديدند.
شايان ذكر است، شركتهاي مذكور در عرضه و فروش مواد اوليه پتروشيمي، سيمان، آجر و خوراك دام فعاليت داشتند.
تبادكان: رئيس اداره آموزش و پرورش منطقه تبادكان گفت: بيش از 90 هزار دانش آموز اين منطقه با همت خيرين و آموزش و پرورش در ماه مبارك رمضان ميهمان سفره هاي افطار و سحري شدند.
هدف
پايان مسابقات فوتسال در رضويه
خراسان امروز: يك دوره مسابقه فوتسال با حضور 40 تيم از بخش رضويه مشهد در سالن ورزشي شهرداري رضويه برگزار شد.
اين مسابقات با همكاري شهرداري رضويه و با همت جمعي از جوانان شهر رضويه برگزار شد. در پايان مسابقات تيمهاي قاسم بن الحسن مقام اول، ثامن مقام دوم و شهيد كامياب مقام سوم را كسب كردند. همچنين تيم موبايل يلدا جام اخلاق اين دوره از مسابقات را به خود اختصاص داد. جوايز تيمهاي برتر طي مراسمي با حضور مسؤولان بخش رضويه اهدا شد.
قهرمانان مسابقات بسكتبال و فوتسال در تربت جام مشخص شدند
تربت جام- خبرنگار قدس: مسابقات بسكتبال جام رمضان شهرستان تربت جام با شركت چهار تيم به صورت دوره اي برگزار شد.
در اين مسابقات تيم بسكتبال مركز آموزش فني و حرفه اي شهرستان تربت جام با غلبه بر تيم هلال احمر با نتيجه 64 بر 57 به مقام قهرماني اين مسابقات دست يافت.
خبر ديگري حاكي است، مسابقات فوتسال جام رمضان يادواره ورزشكار شهيد عباسعلي عظيمي با شركت 60 تيم به صورت دوره اي برگزار شد.
در اين مسابقات تيم فوتسال مركز آموزش فني و حرفه اي شهرستان تربت جام با نتيجه 5 بر 3 حريف خود را مغلوب كرد و به مقام اول دست يافت.
تيم انصارالحسين(ع) قهرمان فوتسال مه ولات
مه ولات- خبرنگار قدس: مسابقات فوتسال كانونهاي فرهنگي مساجد و هيئات مذهبي شهرستان مه ولات با معرفي تيمهاي برتر پايان يافت.
در اين رقابتها كه با شركت 12 تيم در دو گروه 6 تيمي پيگيري شد، تيمهاي انصارالحسين(ع)، انصارالمهدي(عج) و دارالقرآن امام جعفر صادق(ع) به ترتيب بر سكوي اول تا سوم ايستادند.
داوري اين مسابقات را پناهنده، فلاحي، احمدپور، عمومي و عسكري عهده دار بودند.
تيم شفيع آباد قهرمان مسابقات بخش هلالي جغتاي
جغتاي - خبرنگار قدس: مسابقات فوتسال جام رمضان در دهستان ريواده مركز بخش هلالي شهرستان جغتاي با حضور 14 تيم و 32 بازي به پايان رسيد.
در اين دوره از مسابقات تيمهاي شفيع آباد، محمدآباد و نقاب به ترتيب مقامهاي اول تا سوم را كسب كردند. همچنين اصغر خداشاهي و مهدي محمدي به عنوان فني ترين و با اخلاق ترين بازيكن شناخته شدند.
بجنورد قهرمان رقابتهاي كيك بوكسينگ خراسان شمالي
بجنورد- خبرنگار قدس: مسابقات كيك بوكسينگ قهرماني استان خراسان شمالي به ميزباني شهرستان شيروان و با حضور تيمهايي از بجنورد، شيروان، گرمه و جاجرم و آشخانه برگزار شد.
در اين دوره از رقابتها بيش از 100 ورزشكار در سه رده سني نوجوانان، جوانان و بزرگسالان به رقابت پرداختند و در رده سني نوجوانان در وزنهاي 30، 35، 40، 45، 50، 55، 60 و 60+ كيلو به ترتيب جلال فخر فاطمي، بخشايي، سلماني، اماني، محمدياران، خادم نيا، رهنما و حسيني عنوانهاي نخست را به خود اختصاص دادند. در رده سني جوانان و در وزنهاي 51، 54، 57، 60، 63، 67، 71، 75+ كيلو نيز محمدياران، حمديان، شوريده، عليزاده، شعباني، شادكام و نعيمي مقام اول را كسب كردند. در رده سني بزرگسالان هم به ترتيب در وزنهاي 54، 57، 60، 63، 67، 71، 75، 81، 86، 91، 91+ كيلو، رضواني، محمدياران، توسلي، جعفري، شعباني، رحماني، كچرانلويي، نيكدل، تاج محمدي، باغچقي و فرج ا... باغچقي در جايگاه نخست قرار گرفتند.
در بخش تيمي نيز تيم بجنورد در جايگاه نخست قرار گرفت و تيمهاي آشخانه و شيروان به ترتيب مقام دوم و سوم را كسب كردند. كاپ اخلاق اين رقابتها نيز به تيم گرمه و جاجرم اهدا گرديد.
مديركل تربيت بدني استان خبر داد؛ پيشنهاد 80 پروژه ورزشي در سفر دوم رئيس جمهور به خراسان شمالي
بجنورد - خبرنگار قدس: ابوالقاسم داورزني، مديركل تربيت بدني خراسان شمالي با اعلام خبر پيشنهاد 80 پروژه ورزشي در سفر دوم رئيس جمهور به اين استان گفت: اين پروژه ها شامل پيست اسب دواني، سالنها و مجموعه هاي ورزشي، استخر سرپوشيده، زمينهاي فوتبال و ساير فضاهاي ورزشي است.
وي اظهار داشت: در صورت نهايي شدن اين پروژه ها، احداث اين اماكن در نقاط شهري و روستايي خراسان شمالي اجرا خواهد شد.
اعتبار لازم براي اجراي اين طرحهاي ورزشي را افزون بر 300 ميليارد ريال ذكر كرد.
اين مقام مسؤول افزود: با اجراي اين طرحها نيازهاي بلندمدت بخش ورزش استان به فضاهاي مورد نياز برطرف خواهد شد.
وي يادآور شد: هم اكنون بيش از 40 طرح ورزشي در خراسان شمالي آماده بهره برداري و 68 پروژه نيز در حال اجراست.
خبرهاي كوتاه از ورزش سبزوار
سبزوار- خبرنگار قدس:يك دوره مسابقه شطرنج با حضور 16 ورزشكار در روستاي بلقان آباد از توابع بخش خوشاب سبزوار به روش سوئيسي و در 5 دور انجام گرفت كه در پايان محمدعلي معصومي با 4/5 امتياز عنوان قهرماني را كسب نمود و تركمني و محمدرضا ظهيري نيا به ترتيب مقامهاي اول تا سوم را كسب نمودند.
همچنين خبر ديگري حاكي است، مسابقات فوتبال گل كوچك با شركت 32 ورزشكار در قالب 8 تيم در سطح بخش خوشاب در دو گروه چهار تيمي و به صورت دوره اي برگزار گرديد كه در پايان تيمهاي كيت تل، كوكا كولا به ترتيب مقامهاي اول تا دوم را كسب كردند.
همچنين براساس خبري ديگر مسابقات كاراته آقايان در رشته كاتا (انفرادي و تيمي) بين باشگاههاي سربداران، رزمجو و ترابي برگزار گرديد.
سه شنبه 16 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[مشاهده در: www.qudsdaily.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 443]
-
گوناگون
پربازدیدترینها