واضح آرشیو وب فارسی:مهر: رضوي كيا تاكيد كرد:ضرورت توجه برنامه ريزان و طراحان شهري به نيازهاي سالمندان
رئيس بنياد علمي پژوهشي معماري و شهرسازي ايران بر ضرورت توجه بيش از پيش برنامه ريزان و طراحان شهري به نيازهاي سالخوردگان تاكيد كرد.
به گزارش خبرگزاري مهر ، فريدون رضوي كيا در جمع اعضاي گروه هاي پژوهشي شهرسازي ، طراحي شهري و برنامه ريزي شهري و منطقه اي با بيان اين مطلب كه بسياري از فعاليت هاي روزمره زندگي در فضاهاي عمومي شهري صورت مي گيرد انجام برخي از فعاليت ها را اجتناب ناپذير دانسته و گفت : سالمندان از جمله گروههاي اجتماعي هستند كه به دليل شرايط سني و كاهش نسبي فعاليت هاي كاري، عمدتا از فضاهاي شهري براي انجام فعاليت هاي اختياري و اجتماعي استفاده مي كنند.
وي ادامه داد: سياري از فضاهاي شهري ، شرايط مناسب ارايه خدمات و امكانات لازم براي انجام اين گونه فعاليت ها را به ويژه در مورد سالمندان، دارا نيستند.
رئيس بنياد علمي پژوهشي معماري و شهرسازي ايران گفت : مطالعات انجام شده حاكي از ضعف شديد فضاهاي شهري دراين زمينه است. آثار ناشي از اين ضعف و بي توجهي به خصوص بر شرايط زندگي سالمندان و در حاشيه قرار دادن آنها ، ايجاد تبعيض و نقض حقوق شهروندي ، مورد توجه محققان رشته هاي مختلف قرارگرفته است.
رضوي كيا در ادامه توسعه فضاهاي شهري متناسب با نياز گروههاي مختلف اجتماعي را از جمله وظايف مهم برنامه ريزان و طراحان شهري دانست كه تا كنون كمتر مورد توجه بوده است.
رئيس بنياد علمي پژوهشي معماري و شهرسازي ايران با بيان اينكه جمعيت جوان امروز كشور به معناي وجود جمعيت بزرگ سالخوردگان در دهه هاي بعدي است ، گفت : هم اكنون يك ميليون سالمند در تهران زندگي مي كنند و اين گروه 3/7 درصد جمعيت تهران را تشكيل مي دهند و طبق برآورد 50 سال آينده 20 درصد افراد جامعه را سالمندان تشكيل خواهند داد.
وي گفت: براين اساس طي 50 سال آينده بيش از 26 ميليون سالمند بالاي 60 سال در كشور خواهيم داشت كه اين امر ضرورت توجه بيش از پيش مسئولان نسبت به امور سالمندان و برنامه ريزي هاي لازم دراين خصوص را آشكار مي سازد.
رضوي كيا بهبود فضاهاي شهري متناسب با شرايط و نيازهاي سالمندان را مستلزم برنامه ريزي هاي زمان بر دانست و گفت : براي آنكه پاسخگوي جمعيت سالمند آينده باشيم، تلاشهاي برنامه ريزي و طراحي شهري از هم اكنون بايد آغاز گردد.
وي افزود : در جمهوري اسلامي ايران مبناي تعهدات ملي و مردمي در قبال سالمندان ، از توصيه هاي مكرر قرآن كريم در خصوص احترام و نيكي به والدين و سالمندان ، كه از نظر جايگاه انساني و اعتقادي و درجات معنوي پس از عبادت پروردگار قرار دارد ، نشأت مي گيرد و بنابراين توجه خاص به سالمندان به عنوان اوليا اصلي جامعه اسلامي ايران از ارزش هاي فرهنگي و مذهبي ما است.
رئيس بنياد علمي پژوهشي معماري و شهرسازي ايران در ادامه گفت: اصول 21 و 29 قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران رسيدگي به سالخوردگان و افراد بي سرپرست را مورد تاكيد قرار داده و بر همين اساس توجه دولت جمهوري اسلامي ايران به سالخوردگان را مورد تاكيد قرار داده است.
وي به برنامه هاي بنياد علمي پژوهشي معماري و شهرسازي ايران به مناسبت هفته سالمندان اشاره كرده و اظهار اميدواري كرد با عملي كردن اين برنامه ها گامي هر چند كوچك در راه رفاه ، تندرستي و تامين آينده سالمندان عزيز برداشته شود.
انتشار كتاب طراحي شهري يكپارچه با گرايش فضاهاي شهري سازگار با سالمندان ، برگزاري همايش " فضاهاي شهري سازگار با سالمندان" و مطالعه موردي يكي از مناطق شهرداري تهران يا يكي از شهرهاي كشور به منظور بررسي امكانات و خدمات شهري و تناسب آن با نيازهاي سالمندان از جمله برنامه هاي بنياد مذكور به مناسبت هفته سالمندان مي باشد.
دوشنبه 15 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 244]