تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):به امام سجّاد عليه‏السلام عرض كردم: مرا از تمام دستورهاى دين آگاه كنيد، امام عليه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837611915




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

/گزيده توديع و معارفه رييس‌كل بانك مركزي/ احمدي‌نژاد: سيستم بانكي نبايد سياست‌زده باشد مظاهري: آيين حفظ اشتغال را ياد نگرفتم بهمني: هدفي جز كنترل تورم نداريم


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /گزيده توديع و معارفه رييس‌كل بانك مركزي/ احمدي‌نژاد: سيستم بانكي نبايد سياست‌زده باشد مظاهري: آيين حفظ اشتغال را ياد نگرفتم بهمني: هدفي جز كنترل تورم نداريم


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اقتصاد

مراسم توديع و معارفه رييس‌كل بانك مركزي در حالي صبح امروز (دوشنبه) با حضور رييس‌جمهور در اين بانك برگزار شد كه از يك سو دكتر احمدي‌نژاد از وضعيت كنوني سيستم بانكي اظهار نارضايتي كرد و از سوي ديگر مظاهري عمده مشكلات بانكي را متوجه دخالت‌هاي برخي دستگاه‌ها در نظام پولي كشور دانست.

به گزارش خبرنگار بانك و بيمه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در اين مراسم هم رييس‌جمهور از زحمات مظاهري تشكر كرد و او را از دوستان خود ناميد و هم مظاهري از احمدي‌نژاد به دليل حضورش در مراسم و پذيرش استعفايش سپاسگذاري كرد.

البته رييس‌جمهور انتقادهايي هم به مظاهري وارد دانست و حتي عنوان كرد كه هر چند با بيشتر صحبت‌هاي ايشان موافق هستم، ولي با برخي از آنها مخالفت جدي دارم.

سخنراني 47 دقيقه‌اي مظاهري هر چند طولاني شد اما در نهايت با تشويق حضار مواجه شد بخصوص زماني كه گفت "سعي كردم آيين خدمت‌رساني را ياد بگيرم چرا كه ما همه خدمتگزار مردم هستيم ولي آيين حفظ شغل را ياد نگرفتم!"

محمود بهمني هم خبر داد كه طرحي براي اصلاح ساختار بانك‌ها در كوتاه مدت تدوين شده است.

گزيده‌اي از سخنان رييس‌جمهور و رييسان كل قديم و جديد بانك مركزي و حاشيه‌هايي از اين مراسم در زير مي‌آيد:

رييس‌جمهور:

مظاهري شش بار يا بيشتر استعفا كرده‌ بود

به گزارش ايسنا دكتر محمود احمدي‌نژاد در اين مراسم با تاكيد بر طراحي الگوي بومي و اسلامي براي اقتصاد ايران گفت: اصل تنظيم اقتصاد از سوي بازار آزاد در نظام سرمايه‌داري، يك دروغ بزرگ به نفع دزدها و متخلفان است.

رييس‌جمهور اظهار كرد: آقاي مظاهري از دوستان خوب ما هستند. ايشان گفتند مي‌خواهند در اين جلسه چند نكته بگويند و ارائه گزارش نمي‌كنند و 47 دقيقه صحبت كردند، ولي اي كاش گزارش كار مي‌دادند؛ البته از صحبت‌هاي ايشان استفاده كرديم، حرف‌هاي خوبي زدند، بسياري از صحبت‌هاي ايشان مطالبات بنده از ايشان و سيستم بانكي بود كه البته در جلسات مختلف اين مباحث را مطرح كرده بوديم و من با بيشتر صحبت‌هاي ايشان موافق هستم، ولي با برخي از آنها مخالفت جدي دارم.

او هم‌چنين گفت: من در اين جلسه به ذهنم خطور كرد كه جلسات كارشناسي ما در حوزه‌هاي اقتصادي داراي اشكالاتي است كه بايد آن‌ها را برطرف كنيم، گويي فرصت لازم داده نشده بود كه آقاي مظاهري ديدگاه‌ها و نظرات خود را مطرح كنند. آقاي داوودي و دوستان ايشان در جلسات كارشناسي اين فرصت را فراهم كنند كه مطالب به صورت كامل و ديدگاه‌ها با جزئيات بيان شود.

احمدي‌نژاد در ادامه با بيان اينكه مي‌خواهد چند نكته مهم درباره اهميت كار بانكي مطرح كند، افزود: ما بايد براي نگاه بانكي خود مدلي متناسب با وضعيت كشورمان داشته باشيم. اين مناسب نيست كه مثلا يك سري مسائل و معادلات را ترجمه كنيم و بخواهيم بدون توجه به وضعيت اقتصادي كشور اين معادلات را در كشور جاري كنيم. اگر بخواهيم اين فرمول‌ها و معادلاتي را كه در اقتصاد سرمايه‌داري هست اجرا كنيم، آخر سرمايه‌داري همين مي‌شود كه اكنون مي‌بينيد.

وي با بيان اينكه بعضا در قوانين نظام بانكي، قوانين داراي يك تابلو است، ولي عملي كه انجام مي‌شود، متفاوت از اين تابلوست، گفت: برخي مي‌گويند ما نمي‌توانيم و نظام بانكي اين توانايي ندارد كه مدلي متناسب با كشور ايجاد كند، ولي من اين را قبول ندارم. سيستم بانكي ما توانايي طراحي الگوي توسعه ملي ايراني و اسلامي را در عرصه بانكي دارد و اين خواسته مردم است، مردم كشور ما اين را مي‌خواهند، دنبال فرمول‌هاي پيچيده نگرديم.

رييس‌جمهور در ادامه با بيان اين كه نظام بانكي ما بايد معوقه‌هاي خود را از كساني كه از آن پول گرفته‌اند، ولي مدت‌هاست اين پول را برنگردانده‌اند، بگيرد، افزود: وقتي اين معوقه‌ها برگردد با استفاده از آن مي‌توان توليد ايجاد كرد و حتي درآمدهاي دولت را افزايش داد و در اينجا بحث مديريت خوب منابع بانكي مطرح است؛ اما وقتي منابع بانكي در كشور خوب مديريت نشود و برود و برنگردد، اين امر باعث ركود منابع و كاهش درآمدهاي دولت و مانع رشد اقتصادي مي‌شود.

وي ادامه داد: در اين يك سال اخير تسهيلات بانك‌ها را افزايش داده‌ايم، ولي بانك‌ها تسهيلات كمتري داده‌اند، ولي معوقه‌ها دوبرابر شده است، اين‌ها را چه كساني مديريت مي‌كنند، غير از اين است كه بانك مركزي بايد اين‌ها را مديريت كند.

رييس‌جمهور گفت: البته من نيز معتقدم بايد به نحو احسن از منابع استفاده و منابع را خوب مديريت كرد، ولي بدترين چيز براي سيستم بانكي اين است كه سياست‌زده باشد و ما بايد همه مراقب باشيم.

احمدي‌نژاد ادامه داد: آقاي مظاهري از دوستان بسيار خوب ما هستند. ايشان شش بار يا بيشتر استعفا كرده‌اند چند بار نزد من آمدند و تقاضاي استعفا كردند و چند بار نيز تقاضاي استعفا را نوشتند و گفتند يك نفر ديگر بيايد و مسووليت را قبول كند كه بالاخره من پذيرفتم، چون بايد كارها جلو برود، ولي ايشان از مديران خوب ما هستند. آقاي بهمني نيز كه قرار است در اين سمت مشغول به كار شوند از افراد با تجربه ما و شناخته شده در نظام سيستم بانكي هستند و كارشان را در نظام بانكي ما از پايين‌ترين سطوح كار بانكي آغاز كرده‌اند و در واقع تمام سيستم بانكي را مي‌شناسد.

رييس‌جمهور بار ديگر به كارشناسان نظام بانكي گفت: دوستان من بايد مدل‌ها را در اين زمينه خود طراحي كنيم و بنده و كل دولت در اين زمينه در خدمت شما هستيم، اين حرف‌ها كه بعضا در روزنامه‌ها نوشته مي‌شود و اظهارنظرهايي كه مي‌شود، اين‌ها بازار را تحت تاثير قرار نمي‌دهد، بلكه اين واقعيت‌هاي پولي و بانكي است كه اين تاثير را ايجاد مي‌كند. وقتي هزاران نفر براي يك تسهيلات كوچك به منظور ايجاد اشتغال به بانك‌ها مراجعه مي‌كنند و با در بسته مواجه مي‌شوند، ولي مي‌بينند يك نفر ديگر ده‌ها ميليارد تومان پول از نظام بانكي گرفته و آن را به بازار مسكن برده و پول را پس نمي‌دهد و دهان‌كجي نيز مي كند، ديدگاه مردم عوض مي‌شود، مردم اين‌ها را مي‌بينند و اين‌ها باعث مي‌شود ديدگاه مردم عوض شود.

وي با بيان اينكه مدل ما در نظام بانكي بايد بر اساس اصل 44 قانون اساسي كه تئوري اقتصاد اسلامي ماست طراحي شود، افزود: ما بايد با توجه به اين اصل برنامه‌ريزي كنيم.

احمدي‌نژاد خطاب به كارشناسان نظام بانكي و مسوولان آن نيز گفت: شما بايد در اين سيستم ادبيات اسلامي را بياوريد و وارد كنيد، كار حرام، حرام است و اگر در اقتصاد وارد شود پدر اقتصاد را درمي‌آورد، نمي‌شود كار حرام را حلال كرد. در نظام سرمايه‌داري اصل حرام و حلال رعايت نشده و در واقع اصل حرام و حلال و قبح اين مسائل برداشته شده است، و اين‌ها راه حل ما نيست.

به گزارش ايسنا رييس‌جمهور در ادامه با بيان اينكه توصيه‌ دوم من اين است كه بايد پول و نظام بانكي را از انحصار بيرون آوريد، افزود: نظام بانكي ما در حال حاضر در انحصار است، 10 بانك خصوصي ايجاد كرده‌ايم كه مثلا نظام بانكي ما و پول از انحصار بيرون بيايد، ولي اين اتفاق نيفتاده و هم‌چنان اين انحصار وجود دارد.

رييس‌جمهور گفت: بايد دنبال كنيم تا معوقه‌ها برگردد و من به شما مي‌گويم كه از دولتي‌ها شروع كنيد و اگر پول ندارند سهام خود را پس بدهند. ما فرمول‌هاي اقتصاد آزاد را مي‌گيريم، ولي نمي‌خواهيم تبعات آن را قبول كنيم. در آن اقتصاد اگر كسي نتواند مديريت كند حذف مي‌شود؛ ولي ما در اين‌جا كسي را كه مديريت بلد نيست باز هم با تزريق پول مردم مي‌خواهيم حفظ كنيم.

وي با اشاره به حضور كارشناسان مستقل و مجرب در بانك مركزي تاكيد كرد كه اين بانك بايد گزارش‌هاي قوي و متقني ارائه كند و ادامه داد: گزارش‌هايي ارائه نشود كه مثلا با ارائه‌ چهار سند نقض و دچار خدشه شود، نبايد اين اعتبار زير سوال برود؛ به ويژه درباره‌ گزارش‌هاي بانكي.

رييس‌جمهور با بيان اينكه بايد تهديدهاي نظام سلطه به فرصت تبديل شوند تصريح كرد: مي‌توانيم از اين تحريم به عنوان بهترين فرصت استفاده كنيم كه نظام بانكي‌مان را از اختاپوس نظام بانكي نظام سرمايه‌داري نجات دهيم، ما مي‌توانيم اين كار را انجام دهيم. بايد كارشناسان بانك مركزي در اين زمينه حساس باشند و مدل مناسب را طراحي و از فرصت به نحو احسن استفاده كنند. روساي ده‌ها كشور به من گفته‌اند ما آمادگي داريم اگر شما طراحي جديدي را ارائه كنيد از شما حمايت كنيم و آن را دنبال مي‌كنيم، من ايمان دارم كه شما كارشناسان مي‌توانيد اين كار را انجام دهيد. يك مدل پولي و بانكي عادلانه را تنظيم كنيد و به جهان ارائه دهيد.

او ادامه داد: مردم ما چه گناهي كرده‌اند كه بايد در دعواي زرگري برخي دوستان ما در دستگاه‌هاي اجرايي اسير شوند.

احمدي‌نژاد با بيان اينكه ستاد فرماندهي بخش مهمي از اقتصاد ما در بانك مركزي است، اظهار كرد: اطمينان كامل به مجموعه متخصصان در نظام بانكي دارم، بايد نگاهمان را عوض كنيم و بر اساس وضعيت كشورمان مدل‌ طراحي كنيم.

مظاهري:

آيين حفظ شغل را ياد نگرفتم

به گزارش ايسنا طهماسب مظاهري ـ‌ رييس كل سابق بانك مركزي ـ در مراسم توديع خود اظهار كرد: من در طول اين مدت سعي كردم كه آيين خدمت‌رساني را ياد بگيرم چرا كه ما همه خدمتگزار مردم هستيم ولي آيين حفظ شغل را ياد نگرفتم.

وي گفت: توسعه اقتصادي در جهان اصول ثابت دارد بر مبناي اين اصول ثابت مدل‌هاي متنوع توسعه اقتصادي در كشورهاي گوناگون طراحي و به مرحله اجرا درآمده است. طراحي مدل توسعه اقتصادي ايران نيز بدون توجه و وفاداري به اين اصول ثابت و پذيرفته‌شده جهاني كه همگي با حكم عقل نيز موافق است امكان‌پذير نيست و بايد اذعان كنيم كه فقط اين علوم تجربي و مهندسي نيستند كه داراي اصول ثابت و لازمي نيستند علوم انساني نيز واجد اين خصيصه است.

مظاهري ادامه داد: قبول كردن اصل محدوديت منابع در موجوديت امور اقتصادي يكي از اصول و مباني مديريت كشور است و در صورت قبول كردن اين اصل دو نتيجه ميمون و مبارك به دست مي‌آيد. اول اينكه مجبور و پايبند مي‌شويم كه در حد منابع موجود تعهد كنيم و براي تصميات خود اولويت‌گذاري كنيم و منابع موجود را با بهره‌وري بالاتر مصرف كنيم. دوم اينكه به فكر مي‌افتيم براي تامين منابع جديد اقدامي انجام دهيم و در واقع يكي از وظايف اصلي دولت درامور اقتصادي تدبير و اجراي راه‌هاي مناسب براي افزايش منابع سالم در دسترس مردم و بهره‌گيري از ظرفيت هاي موجود در سراسر دنيا براي جلب منابع به داخل كشور است چرا كه منابع داخل كشور كفايت نمي‌كند و كافي دانستن آن بزرگترين خطاي ممكن است.

وي ادامه داد: اين خطا موجب مي‌شود كه اولا از منابع قابل دسترس و ظرفيت‌هاي موجود در دنيا بي‌بهره شويم و دوم اينكه دولت حتي براي تامين منابع مورد نياز خود دچار مشكل مي‌شود و در واقع در اين راستا دچار كمبود مي‌شود.

او ادامه داد: حذف كردن زمينه‌هاي سرمايه‌گذاري، طرد كردن سرمايه‌گذاران، فراري دادن سرمايه‌ها و بعد چاپ كردن پول در بانك مركزي و تزريق نقدينگي پرقدرت سياست اقتصادي درستي نيست. در واقع اين موضوع بايد روشن شود كه با تزريق پول و تامين پول پرقدرت و چاپ پول نمي‌توان اشتغال ايجاد كرد و به توسعه اقتصادي رسيد. ايجاد اشتغال از طريق تزريق تورم يك سراب است و بايد به دنبال آب رفت و نه به دنبال سراب، سراب وعده مي‌دهد و دعوت مي‌كند و تشنه را خوشحال مي‌كند و در واقع فرد تشنه نيروي خود را به سمت دويدن به ساحل سيراب مي‌كند و وقتي كه به ساحل مي‌رسد مي‌بيند كه چيزي نيست و نيروي باقيمانده را نيز از دست مي‌دهد.

مظاهري با بيان اينكه بايد دانست كه چاپ اسكناس و افزايش نقدينگي از طريق بانك مركزي مردم را پولدار نمي‌كند و اگر اين مكانيزم درست بود در حال حاضر زيمباوه يكي از پولدارترين كشورها بود گفت: بايد مراقب بود كه از مسكن‌هايي كه درد را به سرطان تبديل مي‌كند نبايد استفاده كرد.

مظاهري گفت: پول موتور اقتصاد نيست چاپ پول موتور تورم است و همان طور كه گفتم هيچ جانشيني براي يك سياست اقتصادي صحيح وجود ندارد.

رييس سابق بانك مركزي گفت: در واقع ثبات آرامش در نظام پولي و بانكي يك اصل است و در واقع بايد دانست هيچ اقدام اصلاحي هر چند مهم و ريشه‌اي و اصولي باشد توجيه‌گر تزريق تنش در اين حوزه نيست و بايد مسوولان بانك مركزي مواظب باشند كه اين تغيير و تحولاتي كه در بانك مركزي ايجاد شده باعث ايجاد تنش در اين حوزه نشود و بايد اين مساله را مديريت كرد و مواظب بود كه اين تغيير باعث بي‌ثباتي نشود.

وي ادامه داد: دولت بايد بين پول مردم و پول دولت تفكيك قائل شود و اين تفكيك موقعيت، تفكيك روش تعامل و تصميم‌گيري روي آن دو پول را به همراه مي‌آورد. پول بانك پول دولت نيست، پول سپرده‌گذاران است و پول بانك مركزي نيز اضافه‌برداشت اخذ ماليات از جيب همه مردم است.

وي با بيان اينكه مسوولان بانك مركزي بايد در حفاظت از منابع و منافع مردم مقاوم باشند و در مقابل اين امر مقاومت و حمايت قانوني شود، گفت: اين حرف كه گفته مي‌شود كه اگر به سپرده‌گذاران سود صفر درصد نيز بدهيم نمي‌توانند كاري بكنند حرف درستي نيست و وقتي كه سپرده‌گذاران ببينند منافع آنها رعايت نمي‌شود خيلي كارها مي‌توانند بكنند و عده قليلي شايد نتوانند كاري بكنند كه اين عده قليل نيز احساس ظلم مي‌كنند.

وي با بيان اينكه مردم تزريق تورم و دميدن در تنور داغ تورم را مي‌فهمند گفت: آنها مي‌دانند كه اين كار كاري است كه ريشه در سياست‌هاي اقتصادي دارد و نشاني دادن‌هاي اشتباهي نظر مردم را عوض نمي‌كند و مردم را به اشتباه نمي‌اندازد و مردم مي‌دانند كه دولت مي‌تواند تصميماتي بگيرد كه از شدت تورم بكاهد و مي‌دانند در تنور داغ تورم توليد شكل نمي‌گيرد و تورم موجود محصول سياست‌هاي اقتصادي دولت است.

وي همچنين در ادامه به تامين منابع عمومي دولت اشاره كرد و گفت: دولت به لحاظ ساختاري وظايف سنگين، حجيم و هزينه‌برداري را بر عهده دارد و اصولا دولت‌ها تمام توان خود را براي انجام اين وظايف به كار مي‌برند. ولي تامين منابع مالي براي انجام اين وظايف آنچنان وجه همت نبوده است. وظايف دولت در زمينه بهداشت، آموزش عالي، زيرساخت‌ها و ارتقاي جامعه پيش‌بيني شده است اما نحوه تامين اعتبارات آن ديده نشده است.

مظاهري همچنين به مبحث تامين منابع توليد اشاره كرد و گفت: دولت‌هاي ما توسعه‌گرا بودند و هستند دولت‌هاي توسعه‌گرا مي‌خواهند توليد و رشد كنند و تا اينجا مشكلي نيست؛ ولي يك بدفهمي وجود دارد كه تصور بر اين است كه با پول مي‌شود توليد را رونق داد و متاسفانه اين بدفهمي تاكنون رفع نشده است.

وي گفت: بحث تامين منابع مالي دولت همواره رابطه دولت و بانك مركزي را به يك مساله سياسي تبديل كرده است و فاينانس‌هاي توليد هم رابطه دولت و بانك‌ها را دچار مشكل كرده است.

او اظهار كرد: كاهش تعهدات دولت و انجام طرح‌هايي از قبيل اصل 44 راه نجات است كه البته براي دولت آسان نيست قبول آن هم آسان نيست چه برسد به اجراي آن.

وي با بيان اينكه البته راه حل ديگر اين است كه مردم دولت‌ را تامين منابع مالي كنند،‌ گفت: بحث قيمت نفت پايين مي‌آيد دولت براي انجام وظايف خود از بانك مركزي استقراض مي‌كند و وقتي كه قيمت نفت پايين مي‌رود افزايش دارايي‌هاي خارجي بانك مركزي راه حل مي‌شود. يكي از اشكالات اين ساختار عادت كردن به تامين اعتبار از اين طريق سهل و آسان است و مثل هر عادتي تركيب آن سخت و پرهزينه است.

مظاهري با بيان اينكه سياست‌هاي پولي بايد در نظام بانكي تبيين و تنظيم شود گفت: يك نهاد تخصصي بايد براي انجام اين وظيفه سنگين طراحي و مستقر شود و اين نهاد با شخص رييس جمهور و از طريق ايشان با دولت تقابل داشته باشد. ما معتقديم كه بانك مركزي نبايد جزيي از دولت يا تابعي از دولت باشد. بانك مركزي ناظر مقتدر بازاراهاي مالي بايد باشد و نظارت بر عملكرد نهادها و موسسات مالي داشته باشد و نبايد تحت‌الشعاع هيچ ملاحظه‌اي قرار بگيرد. بانك مركزي بايد در تصميمات و اقدامات خود از مجموعه دولت مستقل و به شخص رييس جمهور متصل باشد و با اقتدار بالا عمل كند.

وي گفت: اظهار نظر و بيان مديران دولت در امور اقتصادي كه با امور عامه مردم سر و كار دارد بايد دقيق باشد و حرف‌هاي بي‌مبنا و غير صحيح مانند افزايش سرمايه بانك‌ها از محل سپرده‌هاي شعب بانك‌ها در خارج از كشور يا استفاده از مابه‌التفاوت خريد و فروش ارز بانك مركزي براي تامين كسري بدنه آموزش و پرورش نبايد از دهان مسوولان دولت خارج شود. مملكت‌داري حكم مي‌كند كه مديراني انتخاب شوند كه ميزشان را به اصول ترجيح ندهند.

مظاهري با بيان اينكه ما بايد وضعمان را با كشورهاي همسايه و جهان بسنجيم گفت: هر قدر وضع خود را با شاخص‌هاي خودمان ارزيابي و مقايسه كنيم كار درست نمي‌شود ما بايد خود را با ديگران مقايسه كنيم، با كشورهاي همسايه و ديگر كشورهايي كه پيشرفت كرده‌اند و وضع مردمشان بهتر شد.

وي ادامه داد: عدم رعايت انضباط مالي و روي آوردن به سياست توسعه هزينه‌هاي دولتي، توليد پول و توزيع پول در جامعه نشانه علاقه، همت و كوشش دولت در خدمت به جامعه نيست.

مظاهري افزود: روزي كه مسووليت را به عهده گرفتم گفته شد بانك مركزي در يكي از بهترين شرايط بعد از پيروزي انقلاب اسلامي است، البته من همان موقع گفتم كه از جهتي سخت‌ترين شرايط خود را طي مي‌كنم و با علم و اطلاع از سختي‌هاي كار آن را تحويل گرفتم و سعي كردم سختي‌هايش را طي كنم. آنچه مسلم است به خاطر اعتقاداتي كه داشتم و براي حفظ آن اصول و مباني مسووليت خود را رها كردم و اميدوارم كه آن اعتقادات درست بوده باشد.

مظاهري در ادامه از ارائه بسته‌اي تحت عنوان "پيشنهادهاي نجات سيستم بانكي" به رييس جمهور خبر داد و با بيان اينكه معتقدم نظام بانكي و امروز داراي مشكلاتي عنوان كرد: بخشي از اين برنامه تاييد شده و اجرا شده اما بخشي از آن تاييد نشد اما چون جزيي از وظايف بانك مركزي بود به اجرا رسيد و بخشي از آن نيز توسط مجمع تشخيص مصلحت عملي و محقق شد و بخشي از آن نيز هنوز به مرحله اجرا نرسيده است.

وي گفت: اين بسته تحليلي از وضعيت سيستم بانكي كشور ما در حال حاضر به همراه مجموعه راه حل‌هاي آن است و توصيه مي‌كنم اين بسته در اختيار كارشناسان خبره قرار بگيرند تا نسبت به بررسي و اصلاح و عملياتي كردن آن تصميم‌گيري شود.

او با بيان اينكه اين بسته داراي سه محور رابطه نظام بانكي و دولت، تامين منابع مالي بانك‌ها و اصلاح داخلي بانك‌هاست، تصريح كرد:كارفرماي ما مردم هستند و مردم با نوعي رفتاركردند كه ما حاضريم براي آنها جان نيز بدهيم و براي آنها بميرم و مردم ايران ارزش آن را دارند.

بهمني:

به بدخوري و پرخوري و يا اصلا نخوردن اعتقادي ندارم

به گزارش ايسنا، رييس‌كل جديد بانك مركزي نيز گفت: بايد وظايفمان را در بانك مركزي با سياست‌هاي كلان كشور هماهنگ و همسو سازيم چرا كه نظام پولي و بانكي و مالي پشتوانه‌ سياست‌گذاري‌هاي يك كشور است و لذا بايد يك چشم‌مان به نظام اداري و يك چشم ديگرمان به سياست‌هاي اقتصادي كشور باشد.

محمود بهمني ادامه داد: معادل 92 هزار ريال منابع به سيستم بانكي تزريق شده كه 36 هزار ميليارد آن اوراق مشاركت دولت است كه روي ميز بانك‌ها باقي مانده است و در نهايت ما نيز اين ميزان بازگشت اوراق را از آنها پذيرفتيم.

به گفته وي 55 هزار ميليارد ريال بدهي دولت به بانك‌ها بوده است كه بانك‌ها در اين فرايند مقصر نبودند.

رييس كل بانك مركزي با اشاره به اينكه در مهار و كنترل تورم، حفظ ارزش پول و جريان آن در بازار توليد بايد كوشا باشيم تصريح كرد: ما حفظ ارزش پولي را به درستي مي‌شناسيم و جريان مناسب آن را آموخته‌ايم و در حال حاضر صلاح خودمان را در آن مي‌دانيم كه براساس پارامترها رفتارهاي خودمان را به گونه‌اي حساب شده و متناسب تغيير دهيم.

بهمني از تدوين طرحي براي اصلاح ساختار بانك‌ها در كوتاه مدت خبر داد و افزود: عمده بانك‌هايي كه حساب‌هاي جاري آنها به بانك مركزي بدهكار بود از پرداخت جريمه 34 درصد معاف هستند و از اين طريق بافت زيان ده آنها تامين مي‌شود.

وي بيان كرد: براي نيازهاي جاري بانك‌ها كه به بانك مركزي بدهي نداشتند نيز منابعي در نظر گرفته شده است كه آنها به راحتي نيازهاي سرمايه در گردش واحدهاي توليدي و طرح‌هاي صنعتي را كه منابع آنها قفل شده است بتوانند برطرف كنند.

بهمني با بيان اينكه هدف ما جز مهار و كنترل تورم چيز ديگري نيست عنوان كرد: اين جانب به جد در مهار كنترل تورم تلاش مي‌كنم و به درمان بدخوري و پرخوري و يا اصلا نخوردن اعتقادي ندارم و بر حمايت از توليد و صنعت و پيشگيري از تعطيلات كارخانه‌جات و احدهاي توليدي به شدت اعتقاد دارم و مي‌دانم كه بايد به تامين سرمايه در گردش واحدهاي توليدي و اعطاي تسهيلات به طرح‌هاي نيمه تمام كه صدها هزار ميليارد منابع ملي كشور در آنها قفل شده است چاره‌اي بينديشيم.

به گفته او چند صد هزار ميليارد منابع در بخش‌هاي مختلف صنعتي نيمه تمام باقي مانده‌اند كه اينها به نقدينگي لازم نياز دارند.

بهمني تصريح كرد: 60 هزار ميليارد به بانك‌ها تزريق و به صورت ارز از آنها بازپس گيري مي‌شود تا زمينه بدهكاري مجدد بانك‌ها فراهم نشود.

به اعتقاد وي اگر بخواهيم بافت نظام بانكي كشور را با اختصاص ندادن تسهيلات درست نكنيم صنايع به بدترين وضع مي‌افتند كه در آينده به هيچ وجه وضع آنها را نمي‌توانيم بهبود دهيم. بنابراين كميسيوني از نمايندگان وزارت امور اقتصادي و دارايي و بانك‌ها براي وصول منابع تزريق شده تشكيل مي‌شود تا همان طور كه اعتبارات به سرعت داده مي‌شوند به سرعت باز پس گرفته شوند.

وي خاطرنشان كرد: بانك مركزي درصدد است تا با اولويت بخشيدن به برخي از طرح هاي توليدي كه پيشرفت فيزيكي قابل ملاحظه‌اي داشتند و به خاطر كمبود منابع مالي تكميل شدن آنها با وقفه مواجه شده است را از محل منابع آزاد شده بانكي يا از محل حساب ذخيره ازي تامين مالي كنند.

در حاشيه

* مراسم توديع و معارفه رييس‌كل بانك مركزي ـ امروز صبح با 30 دقيقه تاخير در ساختمان بانك مركزي با حضور رييس جمهور، معاون اول رييس جمهور، رييس سازمان گردشگري و ميراث فرهنگي، وزير امور اقتصادي و دارايي و مسئولان و مديران عامل بانك‌هاي دولتي و خصوصي برگزار شد.

* رييس‌جمهور به اتفاق معاون اول خود پس از پياده شده از ماشين خود مورد استقبال بهمني رييس كل جديد بانك مركزي و رامين پاشايي فام معاون اقتصادي بانك مركزي مواجه شد.

* بسياري از خبرنگاران اقتصادي خبرگزاري‌ها و روزنامه‌ها كه براي پوشش خبري اين مراسم توديع و معارفه به بانك مركزي مراجعه كرده بودند با ممانعت مسئولان نهاد رياست جمهوري مواجه شدند و تنها خبرنگار دولت رسانه‌ها توانستند به همراه تيم رييس‌جمهور به بانك مركزي وارد شوند.

* به محض ورود رييس جمهور به بانك مركزي خبرنگاراني كه نتواسته بودند به داخل بروند از او خواستند كه اجازه دهند آنها وارد شوند. اما در حالي رييس جمهور اعلام كرد كه خبرنگاران مشكلي براي حضور در مراسم ندارند اما آنها باز پشت در ماندند.

* در ابتداي اين مراسم طهماسب مظاهري شروع به سخنراني كرد و گفت: من نمي‌خواهم امروز گزارش عملكرد بانكي را ارائه دهم. تا چند وقت ديگر گزارش اين عملكرد در مجمع بانك مركزي عنوان مي‌شود و اين در حالي است كه رييس كل سابق بانك مركزي 47 دقيقه درباره وضعيت اقتصادي كشور صحبت كرد.

* به محض خروج رييس جمهور خيل عظيمي از خبرنگاران به استقبال او آمده و عكس يادگاري از رييس كل جديد به همراه رييس جمهور در بانك مركزي گرفتند.

* در پايان مراسم تعدادي از كاركنان بانك مركزي به استقبال مظاهري آمدند و با شعار "مظاهري دوستت داريم" از وي استقبال كردند.

* هنگام خروج مظاهري از ساختمان اصلي بانك خانم مسني پيش او رفت و گفت با رفتن شما وضعيت بازنشسته‌ها چه مي‌شود كه مظاهري در پاسخ با مزاح گفت كه من هم بازنشسته شده‌ام.

* بهمني ـ رييس كل جديد بانك مركزي ـ به مظاهري گفت: ما همواره از نظرات كارشناسي شما در طول ساليان مختلف استفاده كرده‌ايم و دوست داريم ارتباط ما همچنان مثل سابق ادامه پيدا كند و در مسائل اقتصادي و بانكي كشور به ما كمك كنيد.

انتهاي پيام
 دوشنبه 15 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن