واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: مخالفت تزيپي ليوني با طرح صلح اولمرت
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 1387/07/15
تزيپي ليوني، وزير خارجه اسرائيل، در گفتگو با همتاي فرانسوي خود برنار كوشنر از مخالفت خود با طرح صلح ايهود اولمرت خبر داد.
به نوشته شماره امروز روزنامه هاآرتص در اينترنت، تزيپي ليوني در گفتگو با برنار كوشنر اعلام كرد كه با اصول توافق پيشنهاد شده از سوي ايهود اولمرت به محمود عباس، رئيس تشكيلات خود گردان فلسطين، مخالف است.
ليوني، نامزد مطرح براي نخست وزيري اسرائيل، روز يكشنبه به كوشنر گفت من بالاخص در اوضاع سياسي كنوني اعتقادي به پيشنهادات بعيد و تلاش براي تسريع بخشيدن به امور، ندارم.
صبح همان روز برنار كوشنر با ايهود اولمرت، نخست وزير دولت انتقالي ديداري داشت و اولمرت در اين ملاقات از پذيرفته نشدن پيشنهاداتش توسط محمود عباس اظهار عجز و ناكامي كرده بود. اولمرت با اشاره به سخنانش در يديعوت آحارانوت و استقبال از خروج مردم اسرائيل از مناطق شرقي قدس و بلندي هاي جولان به كوشنر گفت شما ان چيزهايي را كه من در مصاحبه ام گفته ام خوانده ايد. با اين حال فلسطيني ها هنوز هم حاضر نيستند اين توافقنامه را امضاء كنند.
برنار كوشنر بعدا در ملاقات خود با ليوني اين مسئله را مطرح كرد و دليل مخالفت وي با پيشنهادات اولمرت را جويا شد. طرح اولمرت، راه حل جامعي را درباره مناقشات مرزي و مسائل پناهندگان ارائه كرده و تصميم گيري نهايي درباره شهر قدس را به زمان ديگري موكول مي كند.
ليوني در پاسخ به اين سوال از عملكرد اولمرت انتقاد كرد و اظهار داشت ابومازن در شرايط سياسي كنوني نمي تواند چنين توافقنامه اي را بپذيرد. وضعيت سياسي اسرائيل نيز اجازه امضاي چنين توافقنامه اي را نمي دهد.
ليوني همچنين گفت سرزنش فلسطيني ها براي نپذيرفتن پيشنهاد اولمرت هيچ سودي ندارد.وي اظهار داشت ما مي توانيم بگوييم كه اين تقصير انهاست اما اين مسئله چه نفعي براي ما دارد؟ ما وضعيت مشابهي را بعد از كمپ ديويد در سال دو هزار ميلادي داشتيم و ببينيد اين مسئله الان ما را به كجا رسانده است.
اوايل روز يكشنبه تزيپي ليوني در اولين سخنراني خود درباره سياست خارجي اسرائيل از زمان پيروزي وي در انتخابات درون حزبي كاديما در ماه گذشته، تعهد خود را نسبت به ادامه مذاكرات صلح با فلسطينيان اعلام كرده بود.
ليوني با اشاره به كنفرانس صلح اناپوليس كه با حمايت امريكا در ماه نوامبر گذشته برپا شد و در ان مذاكرات براي تشكيل دولت فلسطين از سر گرفته شده بود گفت: آناپوليس ادامه خواهد داشت.
ليوني در سخنراني خود در اجلاس وزارت امور خارجه اسرائيل درباره سياست و راهبردها در بيت المقدس گفته بود اجازه ندهيد تا تاريخ و تحولات سياسي سد راه ما شوند.
ليوني تصريح كرد نكته در اينجاست كه ما بايد امتيازهاي اعطايي لازم را ارزيابي كنيم تا روند درستي پيش رو داشته باشيم.
اجلاس روز يكشنبه اولين كنفرانس ساليانه اي بود كه در ان سياست خارجي اسرائيل مورد ارزيابي قرار گرفت و رياض المالكي وزير خارجه تشكيلات خودگردان فلسطين در ان حضور داشت.
مقامات اسرائيل و فلسطين درباره احراز هدف واشنگتن مبني به دستيابي به صلح تا پايان سال جاري ميلادي و قبل از كناره گيري جرج بوش از سمت رياست جمهوري امريكا ابراز ترديد كرده اند.رياض المالكي طي سخنراني خود در گردهمايي شهر قدس كه به زبان انگليسي ايراد مي شد اظهار داشت ما شاهد ان هستيم كه ماه هاي اينده درجه اي از عدم ثبات را به همراه خواهند داشت و اين عدم ثبات روز به روز در حال افزايش است.
مالكي افزود ما هم اكنون منتظريم ببينيم از ميان باراك اوباما و جان مك كين چه كسي رئيس جمهور بعدي امريكا خواهد شد و باور كنيد انتخاب هر يك از اين نامزدان نتايج كاملا متفاوتي درباره وضعيت خاورميانه،روند صلح خاورميانه و مناقشات اسرائيل و فلسطين به دنبال خواهد داشت.
رياض المالكي از تشريح بيشتر ديدگاه فلسطين درباره نامزدان دموكرات و جمهوري خواه رياست جمهوري امريكا خودداري كرد.
شيمون پرز،رئيس دولت اسرائيل در روز بيست و دوم سپتامبر از ليوني خواسته بود تا ظرف چهل و دو روز از استعفاي اولمرت كه وضعيت وي در هاله اي از اتهامات قرار دارد، دولت تشكيل دهد.
رياض المالكي در اين باره گفت ما اميدواريم كه عملكرد ليوني در تشكيل دولت جديد اسرائيل موفقيت اميز باشد زيرا اين امر خود نشان دهنده تعهد اسرائيل نسبت به روند صلح و مذاكرات و تداوم انها خواهد بود.
رياض المالكي در اظهار نظر درباره مسئله اي حياتي كه سد راه مذاكرات صلح اسرائيل و فلسطينيان شده است، تلاش دولت اسرائيل براي اسكان مردم در كرانه باختري را مانند يك بمب ساعتي توصيف كرد.
وي افزود اما مقامات فلسطيني به اين مذاكرات به عنوان گزينه اي راهبردي نگريسته و به ان پايبندند و مي كوشند تا با پي گيري گفتگوهاي داخلي با گروه اسلامي حماس كه از ماه ژوئن سال دو هزار و هفت كنترل نوار غزه را به دست گرفته است، سازش كنند.
به علت مذاكرات ائتلافي حساس با شاس، ليوني از اعلام نظر خود درباره شهر قدس و يا امتياز هاي اعطايي به فلسطين در آينده خودداري كرد.
دوشنبه 15 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]