واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
مرتضي محجوب حالا نامش بيش از گذشته بر سر زبانهاست. به خصوص كه با شكستن ركورد مسابقات سيمولتانه نامش در كتاب گينس هم ثبت شد! اگر مصاحبه با اين استاد بزرگ شطرنج ايران را بخوانيد متوجه خواهيد شد كه او براي شكستن اين ركورد اصلا كار آساني نداشته است.
مصاحبه با او را بخوانيد تا به اتفاقاتي كه در جريان مسابقه سيمولتانه براي او افتاد پي ببريد...
بيوگرافي
متولد هشت فروردين 1359 و متاهل هستم. 12 سال است عضو تيم ملي شطرنج ايران، استاد بزرگ شطرنج ايران و قهرمان كنوني كشور هستم. از جمله سوابقم ميتوان به سه مدال طلاي آسيايي، يك برنز جهاني و قهرماني در غرب آسيا اشاره كرد. از 13 سالگي به صورت حرفهاي شطرنج بازي ميكنم.
ليگ شطرنج
در شطرنج هم، ليگ برتر وجود دارد، كه به «سوپر جام انديشمندان» معروف است و مانند ساير ليگها هر هفته در يك شهر برگزار ميشود.
افتتاحيه
در مراسم افتتاحيه آقايان هادي ساعي، بهزاد خداداد و افشين پيرواني حضور داشتند كه آقاي پيرواني به صورت نمادين شطرنج بازي كردند و آقايان ساعي و خداداد هم بسيار به من روحيه دادند. در طول مسابقه هم حشمت مهاجراني، سيروس دينمحمدي، محمد مومني، فرهاد كاظمي و محمود ميران حضور داشتند و برخي از آنها به صورت نمادين شطرنج بازي كردند. از بين هنرپيشه ها هم پرستو صالحي، ساناز سماواتي و آقايان فياضي، نوروزي، غفارمنش و فردوس كاوياني حضور داشتند كه مرا تشويق كردند. آقاي قطبي هم قرار بود بيايند كه همزمان با مسابقه من، با تيم ملي در بوسني بودند.
سيمولتانه
سيمولتانه به مسابقه همزماني گفته ميشود كه يك نفر همزمان در صحنه شطرنج و به صورت مجزا با چند نفر مسابقه ميدهد. ركورد جهاني اين مسابقه تا پايان سال 2008در اختيار گئورگيف از بلغارستان بود كه با 364 نفر مسابقه داده بودند.
براي ثبت ركورد در اين مسابقه بايد 30 درصد بازيكن حرفهاي حضور داشته باشند و بالاي 80 درصد امتياز كسب شود. من در مسابقات توانستم 4/88 درصد امتيازات را كسب كنم.
180 شطرنجباز حرفهاي
سطح مسابقات بسيار بالا بود. 57 دارنده درجه جهاني، قهرمان زير 14 سال آسيا، نايب قهرمان زير 12 سال و قهرمانان رده سني حضور داشتند. مجموعا حدود 180 شطرنجباز حرفهاي بودند، بقيه هم از طريق سايت مسابقه كه يك ماه قبل تشكيل شده بود ثبتنام كردند. در مجموع 397 نفر را بردم، به 13 نفر باختم و با 90 نفر هم مساوي كردم. اين مسابقه در حضور نايب رئيس فدراسيون شطرنج از ليبي و نماينده كتاب گينس برگزار شد و من توانستم نام خود را دراين كتاب ثبت كنم.
استاد بزرگ
«استاد بزرگ» عنواني است كه فدراسيون جهاني شطرنج به شطرنج بازي ميدهد كه در 3 مسابقه پياپي با اساتيد بزرگ شطرنج انجام داده و در فرمول خاصي امتياز لازم را كسب كند. ايران 5 استاد بزرگ شطرنج دارد.
40 كيلومتر حركت كردم
در سيمولتانه علاوه بر قدرت شطرنجي بايد قدرت جسماني بالايي داشته باشي چرا كه من بدون استفاده از هيچ دستگاهي و به صورت پياده 18 ساعت به طور مداوم 40 كيلومتر حركت كردم و 25 هزار حركت شطرنج انجام دادم. اين در حالي است كه زمان كمي براي تصميمگيري داشتم و حريفانم هر كدام حداقل 20 دقيقه وقت داشتند. من تنها ايراني هستم كه به طور رسمي در اين مسابقات شركت كردم و ركورد زدم.
تك مضراب
فوتبال: به فوتبال علاقه دارم اما نه خيلي زياد. گاهي اوقات در سالن بازي ميكنم اما بيش از همه به شنا علاقه دارم.
سينما: زياد دوست ندارم.
كتاب: اگر وقت كنم سعي ميكنم كتابهايي غير از شطرنج مطالعه كنم.
موسيقي: خيلي كم گوش ميدهم.
مد: اهل مد نيستم.
اوقات فراغت: ورزش، شنا و بدنسازي.
سفر: خيلي زياد، هم داخلي هم خارجي.
علاقه به شطرنج
به كساني كه دوست دارند شطرنج را به صورت حرفهاي دنبال كنند توصيه ميكنم شطرنج را به صورت علمي فرا بگيرند چرا كه پيشرفت در آن بسيار بيشتر است.
خانواده
از خانوادهام تشكر ميكنم كه با صبوري يك سال مرا همراهي كردند تا اين ركورد را ثبت كنم. من يك سال است كه براي شكستن اين ركورد برنامهريزي ميكنم و خانوادهام بيشترين تاثير را داشتند.
18 ساعت بازي
آقاي يوسفنژاد مجري اين مسابقه بودند كه طي 18 ساعت، آن را اجرا كردند دور اول مسابقه را در 10 دقيقه معادل 1/1 ثانيه براي هر نفر با 500 شطرنجباز برگزار كردم! فدراسيون شطرنج برگزاركننده اين مسابقه بود.
جايگاه ايران
جايگاه شطرنج ايران در آسيا جزو 3 تيم برتر است و در دنيا در مقطعي هستيم كه هنوز جاي پيشرفت داريم.
شغل اصلي
شغل اصلي من اين است، يك مدرسه شطرنج نام «شرمات» دارم كه اولين مدرسه تخصصي شطرنج در ايران است. هشت سال پيش اين مدرسه را داير كردم كه به صورت علمي و حرفهاي زير نظر مربيان برجسته شطرنج، آموزش ميدهم.
هدف
هدفم از برگزاري مسابقه سيمولتانه ابتدا شكستن ركورد جهاني بود و اينكه نام ايران در شطرنج دنيا نيز مطرح شود. در مرحله دوم به ثبت در كتاب ركورد گينس فكر ميكردم!
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]