واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: اصناف ، تعيين كننده قيمت اجناس
معاون وزير بازرگاني در امور توسعه بازرگاني داخلي، شوراي اصناف كشور را پارلماني دانست كه با پرهيز از سياسي كاري ها مي تواند نقش تعيين كننده اي در توليد، توزيع كالا و خدمات داشته و تعيين كننده قيمت ها باشد.
به گزارش رجانيوز به نقل از واحد مركزي خبر: محمد صادق مفتح در دومين اجلاس سراسري سومين دوره شوراي اصناف كشور با اشاره به تأكيد دولت نهم بر پر رنگ شدن نقش اصناف در اقتصاد ملي افزود: دولت معتقد است اصناف كشور با صلاح ترين عامل تعيين قيمت كالا و خدمات هستند.
وي تصريح كرد: ورود جدي تر اصناف به سطوح مختلف اقتصاد خرد و كلان اقتصاد ملي در چند سال گذشته و بعد از انقلاب بي سابقه است.
معاون وزير بازرگاني با تاكيد بر اينكه در محيط كسب و كار كشور تاثير عوامل دولت و سياست گذاران به همراه بدنه بازار و اصناف كشور بسيار مهم است ، گفت: رابطه مستقيم اين عوامل در سيستم توليد و توزيع اقتصاد ملي اهميت بالايي دارد.
مفتح تصريح كرد: در گذشته بين سياستگذاران بازرگاني و بدنه بازار تقابل وجود داشت كه در سالهاي اخير به تفاهم تبديل شده است.
معاون وزير بازرگاني بازارهاي ميادين ميوه و تره بار را در موازي كاري با اصناف كشور دانست و گفت: چگونه است كه اين ميادين اقدام به واردات ميوه و فروش آن مي كند.
وي افزود: اينكه برخي افراد جداي از دولت اقدام به واردات مثلاً ميوه مي كند، اين نوع رفتار را اقتصاد اختصاصي بايد ناميد كه بسيار مضر است.
مفتح همچنين گفت: ما در گذشته بر اثر كج سليقگي خود را از خدمات اصناف كشور محروم كرديم و با تكيه بر موضوع هايي مانند ميادين ميوه و تره بار از مسير منحرف شديم.
معاون وزير بازرگاني با اشاره به ضرورت حضور پررنگ اصناف و بخش خصوصي در اقتصاد كشور طبق اصل 44 قانون اساسي تصريح كرد:تشكل هاي اصناف بهترين و ذي صلاح ترين ابزار براي قيمتگذاري اجناس هستند.
مفتح با اشاره به موفقيت هاي دولت در تعيين قيمت برخي اجناس همچون سيمان، روغن، لبنيات و نظاير آن در چند سال گذشته با همكاري اصناف كشور گفت: نظارت و بازرسي بر قيمت ها و توليدات در سراسر كشور فعال شده و دولت پذيرفته است كه ماليات بر توليدات را خود اصناف تعيين كنند.
معاون وزير بازرگاني در توسعه بازرگاني داخلي گفت: در وزارت بازرگاني يك زمان شوراي اصناف، نقش مشورتي داشت اما امروز نقشي كاملاً عملياتي و تعيين كننده دارد.
مفتح گفت: بزرگترين آفت اين تشكل، سياسي كردن شوراي اصناف است و به هيچ عنوان نبايد اين شورا در مسير سياسي احزاب قرار گيرد.
وي افزود: اگر توپخانه احزاب بخواهد اهداف خود را از شوراي اصناف شليك كند، اصناف نقش خود را از دست مي دهد زيرا شوراي اصناف در خدمت انقلاب و نظام است و نبايد سياسي شود.
مفتح گفت: شوراي اصناف نوعي پارلمان محسوب مي شود كه نقش و وظايف آن در توليد و توزيع كالا و خدمات بسيار محسوس است.
نظرات كاربران:
دوشنبه 15 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]