واضح آرشیو وب فارسی:موج: اختصاصيرئيس اتحاديه توليد كنندگان صنايع دستي اصفهان:بازاريابي جهاني تنها راه حل توسعه صنايع دستي است
خبرگزاري موج - رئيس اتحاديه صنف توليد كنندگان صنايع دستي اصفهان ضمن انتقاد از عدم وجود فرايند علمي عرضه صنايع دستي در كشور نبود توريست در كشور را مهمترين مشكل صنايع دستي كشور دانست.
به گزارش موج از اصفهان، غلامعلي فيض اللهي با بيان اين مطلب گفت: با توجه به اوضاع و احوال سياسي ، نبود امكانات رفاهي و تفريحي از قبيل هتل، اقامتگاه و عدم وجود تبليغات مناسب سبب شده تا طي چند سال گذشته آمار توريست ورودي به كشور كاهش يابد به مبلغ آن فروش صنايع دستي كه بخش اعظمي از آن بايد توسط گردشگران ورودي خريداري شود نيز دچار مشكل گرديده است.
غلامعلي فيض اللهي مناسب ترين راهكار براي رونق صنايع دستي را با توجه به رقابت شديد در بازارهاي جهاني فراهم آوردن امكانات براي تجارت آن دانست و تصريح كرد: با تغييرات به وجود آمده بازارهاي جهاني ديگر هنرمند نمي تواند خود اقدام به فروش نمايد. پس لازم است تا تجاري كه به قوانين بازار آشنايي دارند براي فروش اقدام نمايند و فعاليت هنرمند به توليد صنايع دستي محدود گردد.
وي بازاريابي جهاني براي مصنوعات توليدي را تنها راه حل توسعه آن عنوان كرد و گفت: اينكه فكر كنيم توليدات صنايع دستي داخلي توسط مردم خريداري خواهند شد و از اين طريق چرخه اقتصادي به حركت درآيد فكر اشتباهي است چرا كه به دليل مشكلات اقتصادي و تورم مردم قدرت خريد ندارند. حتي در صورت تمايل مشتري به كالاي ايراني به دليل گران بودن مواد اوليه، كالاي توليدي بسيار گران است و خريدار به اجبار از خريد صرف نظر خواهد كرد. ما بر خلاف كشورهايي چون چين و هند به دليل تعداد كم توريست ورودي نمي توانيم به فروش صنايع دستي در بخش گردشگر خارجي اميدوار باشيم. در حالي كه در كشورهاي فوق بخش عظيمي از توليدات توسط گردشگران ورودي اين كشورها خريداري مي گردد.
اين مدرس دانشگاه ادامه داد: با توجه به شرايط موجود دولت و مسئولين بايد با انجام كارهاي تحقيقاتي بنيادي در سطح كلان به منظور شناسايي بازارهاي جهاني اقدام نمايند.
وي نبود استاندارد و بسته بندي مناسب را از ديگر مشكلات صنايع دستي عنوان كرد و افزود: هر چند سازمان صنايع دستي اصفهان تا حدودي فعاليت هايي را در زمينه استاندارد و بسته بندي محصولات شروع كرده است اما براي نتيجه بخش بودن اين اقدامات بايد گروه هاي تحقيقاتي در سطح كلان تشكيل شده و آن ها تعيين نمايند كه هنرمند چه كالايي را توليد نمايد. دقيقاً كاري كه در چين در حال انجام است. آن ها بر طبق نياز بازار هدف، كه توسط گروه هاي تحقيقاتي شناسايي شده اقدام به توليد مي نمايد. براي بازار ايراني با شكل و شمايلي كه مورد قبول و پسند ايراني باشد براي تركيه، تايوان و ساير كشور ها هم مطابق با خواست آن ها.
"متأسفانه در كشور ما گروه هاي تحقيقاتي شناخت نياز بازار وجود ندارد"
رئيس اتحاديه توليد كنندگان صنايع دستي اصفهان گفت: وظيفه گروه هاي تحقيقاتي شناخت نياز بازار است، اما متأسفانه در كشور ما اين چنين گرو هايي وجود ندارد. هيچ ارتباطي هم بين دانشگاه ه و صنعتگران توليد صنايع دستي نيست و يا اين ارتباط بسيار محدود است.
وي ادامه داد: طي چند سال گذشته استقبال مردم از خريد كالاهاي خارجي بسيار افزايش يافته اما تا كنون هيچ محققي در اين زمينه فعاليت نكرده كه با توجه به تغييرات حاصل شده در زندگي روزمره اجتماعي مردم، اكنون هنرمند ايراني چه نوع كالايي را توليد نمايد تا مطابق با خواست و سليقه جوانان امروزي باشد. كار تحقيقاتي در كشور، فعاليت هاي محدودي است كه بدون پيگيري رها مي شوند.
وي گفت: قبول كنيد كه صنايع دستي ما حرف هاي زيادي براي گفتن دارد. تنوعي كه ما در توليدات صنايع دستي داريم در هيچ كجاي دنيا وجود ندارد.
فيض اللهي گفت: ايجاد يك معاونت بين المللي مي تواند بسياري از مشكلات اين حوزه را برطرف نمايد چرا كه به آساني با راه اندازي يك اتاق فرهنگي در سفارتخانه ها مي توان مكان را به محلي دائمي نمايش و فروش توليدات صنايع دستي تبديل نمود. اغلب نمايشگاه هاي خارجي كه هنرمندان ايراني در آن حضور پيدا مي كنند، مكان هاي مناسبي نيست، در واقع مكان هايي كه توريست چنداني به آن وارد نمي شود به علاوه كه در برخي موارد ورود براي همه افراد هم آزاد نيست.
وي افزود: تا چند سال قبل هنرمندان بر اساس رتبه بندي صورت گرفته از هدف سازمان صنايع دستي مي توانستند در نمايشگاه هاي خارجي شركت كنند و همين موضوع باعث مي شود تا هنرمندان با درجه يك هنري كالاهاي توليدي ممتاز خود را براي نمايش عرضه كند اما در حال حاضر، به دليل نبود برنامه ريزي مناسب متأسفانه برخي از هنرمندان رده پايين در نمايشگاه هاي خارج از كشور شركت نموده و كارهاي ارائه شده كارهاي درجه 3 است. همين اتفاق سبب بي اعتمادي خريداران به كالاهاي توليدي مي شود.
اين مدرس دانشگاه در ادامه گفت:
"نمي توان به آينده صنايع دستي كشور خوش بين بود"
رئيس اتحاديه صنف توليدكنندگان صنايع دستي اصفهان گفت: تا زماني كه دولت به طور جدي طرح حمايت از هنرمندان و صنعتگران را در دستور كار خويش قرار ندهد نمي توان به آينده صنايع دستي كشور خوش بين بود.
وي گفت: با رفتارهاي اشتباه مسئولين ناخواسته مردم را به خريد كالاهاي با كيفيت پايين هدايت مي كنيم . در حال حاضر 80 درصد كالاهاي موجود در مراكز مهم فروش صنايع دستي اصفهان همچون ميدان امام چيني است در صورتي كه در اصفهان حدود 120 هزار صنعتگر در زمينه توليد صنايع دستي مشغول هستند . اين رقابت آسيب هاي جبران ناپذيري بر كيفيت كالاي ايراني وارد خواهد كرد. و در اين صورت نمي توان حداقل در بازار ملي به رقابت محدود خويش ادامه داد. در حالي كه حجم وسيعي از كالاهاي چيني ، هندي و تايواني بدون پرداخت هيچ گونه عوارضي به كشور وارد مي شود.
رئيس اتحاديه صنف توليد كنندگان صنايع دستي اصفهان گفت: در كشور270نوع صنايع دستي داشته ايم كه تا كنون 30 مورد آن از بين رفته است و اگر هنرمندان به همين روال پيش روند در آينده اي نزديك تعداد بيشتري از اين هنرها فراموش خواهد شد. در شهر اصفهان حدود 15هزار كارگاه توليد صنايع دستي فعال است كه با برنامه ريزي دقيق و حساب شده مي توان توليدات اين كارگاه ها را به جهان عرضه كرد. توليداتي كه بي شك خريداران فراواني خواهند داشت اما براي نيل به اين هدف همكاري نزديك مسئولين و هنرمندان لازم است. هنرمندان با دست خالي نمي توانند فعاليت كنند و بيشتر كارهاي انجام شده از سوي مسئولين تنها حالت نمايشي دارد نه فعاليت و اقدامي كه بتواند گره اي از مشكلات صنايع دستي باز كند.
وي ادامه داد: كالاهايي كه دولت كشورهاي توليد كننده براي توليد اين كالاها مواد اوليه و نيروي انساني ارزان قيمت در اختيار هنرمند خويش قرار داده است، چه بازاري مناسب تر از بازار ايران را مي يابد كه بدون پرداخت هيچ مالياتي مي تواند آن ها را به فروش برساند. در حالي كه هنرمند ايراني با نيروي كار گران ، مواد اوليه گران تر اقدام به توليد مي كند و دولت هيچ حمايتي براي فروش آن از هنرمند انجام نمي دهد.
فيض اللهي در پايان افزود: مواد اوليه توليد كالاهاي دستي در كشور بسيار گران قيمت تر از كالاي خارجي است و به ناچار مشتري به سمت خريد كالاي خارجي مي رود و در اين شرايط هنرمند تواني براي رقابت ندارد. اگر اين روند تا چند سال آينده ادامه پيدا كند بسياري از كارگاه هاي توليدي تعطيل شده و تعداد زيادي از كارگران بيكار خواهند شد.
دوشنبه 15 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]