تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):شادی مومن در رخسار او و اندوهش در دل است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837712504




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بحران اقتصادي آمريكا و نگراني از جنگي ديگر


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بحران اقتصادي آمريكا و نگراني از جنگي ديگر
گروه تحليل و تفسير خبر- رئوف پيشدار:اقتصاد آمريكا در بحراني‌ترين وضعيت بعدازبحران اقتصادي ميانه دهه 1930 گرفتار شده است.كارشناسان ومتخصصان اقتصادي مي‌گويند كه افق روشني را حتي اگر بسته 700ميليارد دلاري موسوم به بسته نجات اقتصادي بوش نيز به بازار تزريق شود،‌نمي توانند تصور كنند.


در چنين شرايطي گزارش بانك مركزي آمريكا مي گويد كه اقتصاد اين كشور به سرعت به حالت " ركود تورمي " مي رودكه بدترين وضعيت براي يك نظام اقتصادي است. بحران اقتصادي آمريكا بحراني چند بعدي است كه مديريت بد امور بويژه مديريت متكي بر هژموني نظامي ، بيشترين سهم را در آن دارد . بحران اقتصادي آمريكا را همانطور كه رهبران آلمان نيز هفته گذشته گفتند بايد پايان دوره سلطه و برتري اقتصادي آمريكا دانست كه در عين حال به آمريكايي ها مي گويد بايد داعيه رهبري جهان را نيز فراموش كنند .
آمريكا تا به حال بارها اين شرايط را تجربه كرده است و البته در اغلب موارد نيز با حربه جنگ از اين ركود خارج شده است . حال اين نگراني وجود دارد كه آيا آمريكا اين بار نيز براي خروج از بحران به افروختن جنگي ديگر خواهد پرداخت؟ بحراني ترين حالت براي اقتصاد آمريكا در سالهاي مياني دهه 1930 ميلادي رخ داد كه اقتصاد آمريكا را در معرض فروپاشي قرار داد. در اواخر همين دهه بود كه جنگ جهاني دوم با حمله به لهستان آغاز شد كه نه تنها اقتصاد اروپا ، بلكه اقتصاد بسياري از كشورها را با آسيب هاي بزرگي مواجه كرد. بعد از اتمام اين جنگ ، آمريكا كه از ركود رهايي يافت، اقدام به ارسال كمك‌هاي مالي براي بازسازي اروپاي ويران شده در اثر جنگ كرد كه سهم بالايي در احياي اقتصادي اين كشور داشت. بعد از آن ، ركود اقتصادي بار ديگر در سالهاي دهه 1970 دامان اقتصاد آمريكا را گرفت در اين دهه جنگ آمريكا با ويتنام نجات دهنده اقتصاد آمريكا بود. در اين سالها قيمت بالاي نفت و به دنبال آن افزايش بي رويه قيمت طلا سبب شد تا نرخ تورم در جهان افزايش يابد. سقوط بازار سهام و كاهش سودهاي مشاركتي از ديگر مشكلاتي بود كه در اقتصاد امريكا نمايان شد.بحران بازار مسكن نيز از ديگر مشكلات اقتصادي دهه 70 بود.طبق آمارهاي موجود در سالهاي آغازين دهه 1970 نرخ تورم به بيشتر از 6 درصد ودر سالهاي پاياني اين دهه به 5/13 درصد رسيد در حالي‌كه متوسط نرخ تورم در فاصله سال 1900 تا 1970 ميلادي برابر با 5/2 درصد بود.در اين سالها اقتصاد امريكا ركود تورمي را تجربه كرد به اين معنا كه نرخ تورم و نرخ بيكاري هر دو افزايش يافتند و اقتصاد را در شرايط بسيار نا مناسبي قرار دادند. عمده ركود هاى مهم آمريكا در دو دهه اخير را مي توان به اين ترتيب دسته بندي كرد :
1- ژانويه سال 1980 تا جولاي همان سال- ركود به مدت شش ماه- در اين سال جنگ عراق با ايران آغاز شد و امريكا به عنوان اصلي ترين پشتيبان صدام حسين و تامين كننده تجهيزات دفاعي و نظامي رژيم بعثي وارد عمل شد.
2- جولاي سال 1981 تا نوامبر سال 1982- ركود به مدت شانزده ماه – در اين سال همچنان جنگ عراق با ايران ادامه داشت و به گفته مورخان در اين سالها آتش جنگ بالاتر گرفت و حمايتهاي امريكا بيشتر و بيشتر شد.
3- جولاي سال 1990 تا مارس 1991 – ركود به مدت 8 ماه – سال 1990 ميلادي جنگ در خليج فارس آغاز شد . در اين سال جنگ عراق با نيروهاي ائتلاف 34 كشور عضو سازمان ملل متحد به رهبري آمريكا آغاز شد. امريكا در اين جنگ نقش مستقيم داشت .
4- مارس سال 2001 تا نوامبر 2001 – ركود به مدت 8 ماه - مهمترين حادثه اين سال را مي توان حمله به برجهاي دوقلوي امريكا و طرح ريزي جنگ امريكا با كشور افغانستان به مرحله اجرا رسيد. در اين سال امريكا بزرگترين حمله تروريستي را تجربه كرد . حمله اي كه بسياري آن را سياستي امريكايي براي زمينه سازي جنگي تازه در خاورميانه اعلام كردند. اين حمله بهانه اي شد براي آغاز جنگ امريكا با افغانستان و به دنبال آن جنگ با كشور عراق.
هم اكنون نيز اقتصاد امريكا در شرايط بحراني قراردارد و با توجه به اينكه اين سرزمين همواره با كمك جنگ از بحران اقتصادي رهايي يافته است و زمينه را براي گردش سريعتر چرخهاي صنعتي و اقتصادي خود فراهم آورده است ، بايد منتظر حادثه اي ديگر در جهان بود .
* بخشي از آمارهاي اين نوشته از"‌سايت ديپلماسي ايران " برداشت شده است.
 دوشنبه 15 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن