واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: پس از رونمايي در نمايشگاه تبريزسمند سايانا به بازار ميآيد
حميدرضا بهدادنشست خبري ايران خودرو در مورد محصولات سفارشي روز گذشته در حالي برگزار شد كه رييس كل اداره خودروهاي سفارشي اين شركت خبر از رونمايي سمند تيون شده با نام سايانا داد.
در اين نشست كه مديران ارشد فروش ايران خودرو و همچنين مديرعامل شركت آپكو نيز حضور داشتند مباحثي نظير چرايي توسعه توليد و عرضه خودروهاي سفارشي و رويكرد برخي مشتريان به اين نوع محصولات مورد بررسي قرار گرفت.
وحيد نجفي رييس كل اداره خودروهاي سفارشي ايران خودرو با بيان اينكه ركورد توليدي اين نوع محصولات در سال جاري و در مقايسه با سال گذشته شكسته شده، گفت: با روند فزاينده تقاضا براي خودروهاي سفارشي پيشبيني ميشود تا پايان سال جاري حدود 10درصد از توليدات ايران خودرو، به اين نوع محصولات اختصاص يابد. وي افزود: از بين محصولات سفارشي اين شركت، پژو 206 و پژو پارس بيشترين حجم فروش را دارند كه البته ما ميخواهيم در آينده نزديك، توليد سفارشي را به تمام محصولات ايران خودرو تعميم دهيم.
اظهارات نجفي در شرايطي است كه هم اكنون قشر خاصي از افراد جامعه تمايل زيادي به تيون و يا اسپرت كردن خودروهاي خود دارند و معمولا براي تحقق آن به مراكز خصوصي و غيرمجاز در اين زمينه مراجعه ميكنند و بعضا دليل اين امر را گرانتر بودن تيون و اسپرت خودرو توسط خودروسازها و در مقايسه با بازار عنوان ميكنند. البته شركتهاي خودروساز نيز در اين زمينه توجيه خود را دارند و معتقدند كه احتمال غيراستاندارد بودن تجهيزات و آپشنهاي نصب شده روي خودروها توسط مراكز خصوصي دور از ذهن نيست. رييس اداره خودروهاي سفارشي ايران خودرو در اين زمينه گفت: طبق تحقيقاتي كه به عمل آورديم مشخص شد 67درصد مشترياني كه خودرو از ما ميخرند خودرويشان را تيون يا اسپرت ميكنند كه 77درصد آنها براي اين كار به مراكز خصوصي غيرمجاز مراجعه ميكنند كه ممكن است در نهايت با مشكلاتي در باب ايمني و استاندارد آپشنهاي اضافه شده و تغييرات صورت گرفته مواجه شوند.
نجفي افزود: البته اين بدان معنا نيست كه حتما مراكز خصوصي موارد ايمني و استاندارد در تيون و اسپرت خودروها را رعايت نميكنند اما به هر حال خودروسازها به دليل ديد فني و رسالتي كه دارند مرجع معتبرتري براي اين كار محسوب ميشوند. چرا كه به هر حال اضافه كردن مواردي مانند دزدگير و سان روف (سقف متحرك) به خودرو، استاندارد بالايي ميطلبد و مشتريان بايد نسبت به ايمني آن كاملا مطمئن باشند.
وي ادامه داد: اگر سان روف با رعايت دقيق استاندارد نصب نشود احتمال دارد در اثر واژگونشدن خودرو، سرنشينان آسيب شديد ببينيد و از طرف ديگر نيروي انتظامي نيز به تازگي اعلام كرده جلو تردد خودروهايي كه فاقد تاييديه خودروسازها در زمينه نصب سان روف باشند گرفته خواهد شد.
رونمايي از سمند سايانا در نمايشگاه تبريز
حدود شش سال از عرضه سمند به بازار داخل و خارج ميگذرد و اين در حالي است كه مشتريان، توسعه اين خودرو به معناي واقعي را هنوز احساس نكردهاند. البته ايرانخودرو تاكنون چهار مدل مختلف سمند را با نامهاي سمند معمولي، LX، سرير و سورن روانه بازاركرده اما به اعتقاد كارشناسان، نميتوان چندان اين تنوع محصول را، توسعه نيز ناميد.
اين در شرايطي است كه ايرانخودرو قصد دارد در نمايشگاه بينالمللي خودرو تبريز طي هفته جاري از سمند سفارشي خود رونمايي كند. اين محصول كه بر پايه مدل LX سمند تغيير شكل يافته، سايانا نام دارد و بدنه آن به نسبت LXهاي معمولي متفاوت تر
شده است. پورسعيدي مديرعامل آپكو در اين زمينه گفت: سمند جديد علاوه بر تغييرات ظاهري، به يك سري آپشنها نظير دوربين ديد عقب، فرمان چرمي و مواردي از اين دست مجهز شده كه البته بنا به درخواست مشتريان، آپشنهاي ديگري نيز روي آن نصب خواهد شد. وي ادامه داد: سمند جديد در سه كلاس پايه، متوسط و لوكس به مشتريان عرضه ميشود و تفاوت قيمت آن با LX معمولي حداكثر يك و نيم ميليون تومان است.
خودروي بانوان هم ميآيد
ظاهرا ايرانخودرو علاقه خاصي به توليد خودرو براي قشرهاي مختلف و حتي خاص جامعه دارد. اين شركت قبلا قصد داشت محصولي با نام خودرو اسلامي را براي بازار كشورهاي مسلمان منطقه طراحي و توليد كند و اين بار ميخواهد طي پروژهاي، خودروي بانوان را به توليد برساند.
رييس كل اداره خودروهاي سفارشي ايرانخودرو در اين زمينه گفت: اين خودرو پس از درخواست يكي از بانكها براي توليد و عرضه خودروي متفاوت در مجموعه هداياي خود مورد توجه ايرانخودرو قرار گرفت و مراحل توليد آن آغاز شد.
وي افزود: از جمله مزاياي اين خودرو گيربكس اتوماتيك، رنگهاي متنوع و خاص زنان، طراحي متفاوت پارچه داخلي متناسب با خريد روزانه بانوان، جك اتوماتيك براي زمان پنچري و ... است.
نجفي ادامه داد: هنوز قيمت اين خودرو مشخص نشده است، اما هدف ما دريافت هزينه بيشتر نيست.
از GLX نميگذريم
ايرانخودرو سال گذشته از محصول جديد خود با نام پژو GLX405 رونمايي و وعده توليد و عرضه 1000 دستگاه از آن را تا پايان سال 86 به مشتريان داد.
اين خودرو كه در اثر تغييرات ظاهري 405 جيال ايكس متولد شده قرار بود با قيمتي حدود يك و نيم ميليون تومان بيشتر نسبت به 405 معمولي عرضه شود اما تا به امروز وضعيت توليد آن چندان قابلتوجه نيست و نام SLX تنها به لحاظ آنكه در سبد جوايز يكي از بانكها قرار گرفته، بر سر زبانهاست.
هاشمي، معاون مدير فروش ايرانخودرو در اين زمينه گفت: ما تاكنون يك هزار و 500 دستگاه پژو GLX405 توليد كردهايم كه پس از اتمام تعهداتمان به بانك، عرضه آن را به مشتريان آغاز ميكنيم. اظهارات هاشمي در شرايطي است كه همزمان با توليد SLX شايعاتي نيز مبني بر خروج پژو 405 جيالايكس از خط توليد سر زبانها بود و شنيدهها از آن حكايت داشت كه SLX جاي GLX را خواهد گرفت.
در آن برهه زماني برخي مسوولان فروش ايرانخودرو عنوان كردند كه تا پايان تعهدات خود در قبال 405، اين خودروي قديمي را حذف نميكنند. اين در شرايطي است كه معاون مدير فروش ايرانخودرو در نشست خبري روز گذشته اظهارات سال گذشته ايران خودروييها را تاييد كرده و گفت: ما SLX را توليد ميكنيم ولي به خاطر آن از GLX405 نخواهيم گذشت.
وي افزود: بازار هماكنون بخش اعظمي از تقاضايش مربوط به خودروهاي معمولي (غيرسفارشي) است و بنابراين به صرفه نيست كه ما به خاطر سفارشيها، محصولات معموليمان از جمله پژو 405 را از چرخه توليد حذف كنيم. هاشمي در ادامه به كندي توليد SLX نيز اشاره كرد و اظهار داشت: ايرانخودرو در تامين برخي قطعات آپشن اين محصول با مشكلاتي روبهرو است و برخي محدوديتها اجازه نداده تا SLX را به توليد انبوه برسانيم.
مراكز تيونينگ غيرمجازند؟
حدود دو سال پيش منوچهر منطقي، مديرعامل ايرانخودرو در جريان نمايشگاه خودروهاي اسپرت و تيونينگ، برخي جوانان و مديران مراكز خصوصي را كه دستي در تيون و يا اسپرت خودروها داشتند گرد هم جمع كرده و قول همكاري مشترك را به آنها داد. در آن گردهمايي، وي خواستار انتقال تجربه بين خودروسازها و مراكز خصوصي تيونينگ خودرو شد.
اين در حالي است كه طي نشست خبري روز گذشته، استاندارد و ايمني بودن اقدامات اين مراكز، توسط برخي مسوولان ايرانخودرو مورد تشكيك قرار گرفت و حتي اين گونه عنوان شد كه مراكز مذكور به هر حال غيرمجازند. محمد كامجو معاون مركز طراحي و توسعه محصولات جديد ايرانخودرو در اين زمينه گفت: ما اصراري روي اين موضوع كه مراكز خصوصي تيون و اسپرت خودرو ايمني و استاندارد را رعايت نميكنند نداريم و اتفاقا پس از جلسه مشترك مديرعامل ايران خودرو با آنها، جلسات مشترك زيادي را برگزار كرده و برخي ايده و نظراتشان را نيز روي محصولات جديدمان پياده كرديم.
وي ادامه داد: به هر حال برخي ايدههاي اين مراكز، محدوديت قانوني داشت و استاندارد آنها مورد تاييد نبود چرا كه هدف ما از توليد خودروهاي سفارشي، زير و رو كردن موارد فني محصولات به تنهايي نيست و بايد ايمني را در آنها در نظر بگيريم.
دوشنبه 15 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 207]