واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: تغذيه و نقش آن در اخلاق
تغذيه بر خلق و خو و روحيه ما تاثير مي گذارد. عكس اين موضوع نيز وجود دارد؛ گرسنگي باعث تحريك پذيري و تندخويي مي شود و معمولا ما به وسيله غذا خوردن، به خود آرامش مي دهيم. در واقع بايد گفت كه در زماني كه حال و حوصله نداريم، هيچ چيز به اندازه نشستن سر يك ميز خوب غذا نمي تواند آرام بخش باشد. تحقيقات علمي مويد رابطه بين تغذيه و تعادل عاطفي است. همچنين برخي غذاها مي توانند روحيه را تقويت كنند. پس بهتر است اين غذاها را بشناسيم و آگاهانه آنها را مصرف كنيم:
شكلات
زماني كه احساس افسردگي و ناراحتي مي كنيم؛ شكلات مي تواند يك داروي مناسب باشد. تعجب نكنيد! اين خواص شادي بخش شكلات به مواد سازنده آن مربوط نمي شود؛ بلكه اين راز در خوشمزگي شكلات نهفته است. لذتي كه خوردن شكلات به همراه دارد، در پي افزايش مقدار بتا- آندورفين خون است و باعث ترشح بيشتر سروتونين؛ ناقل عصبي با خواص آرام بخشي مي شود. اما در كنار اين خواص بسيار عالي شكلات، اين خوراكي خوشمزه پركالري (500 كيلو كالري در هر 100گرم) و سرشار از چربي (28 تا 30%) است.
براي كاهش اين اثرات نامطلوب بهتر است شكلات كاملا تيره به مقدار نصف تكه ميل شود؛ زيرا اين شكلات ها شيريني كمي دارند، به سرعت پرزهاي چشايي را اشباع مي كنند و خيلي راحت اشتها به خوردن شكلات كم مي شود.
قهوه
عده اي هر روز صبح بايد قهوه بنوشند تا سرحال شوند و كار خود را آغاز كنند. برخي ديگر نيز پس از ناهار قهوه ميل مي كنند تا كسل و بي حال نشوند. اين امر منطقي و درست است؛ زيرا كافئين موجود در قهوه، باعث تحريك سلول هاي مغزي و هوشياري آنها مي شود و عمل گوارش را نيز تسهيل مي كند. بايد توجه داشت كه زياده روي در نوشيدن قهوه، عصبانيت و برهم خوردن خواب را به همراه دارد، اما بهترين جبران كننده حالت عصبي نيز محسوب مي شود.
اگر بوي خوش قهوه، شما را به خوردن آن ترغيب مي كند اما حتما قهوه بدون كافئين را انتخاب كنيد؛ زيرا اين نوع قهوه 10 برابر كمتر از قهوه عربي كافئين دارد. همچنين بيش از 3تا 4 فنجان در روز قهوه ننوشيد.
قند
گلوسيدها يا قندها حاوي كربنات هستند كه ماده ضروري براي عملكرد مغز است. وقتي مقدار قند پايين مي آيد، معمولا تاثير منفي بر اخلاق دارد. اما مصرف خوراكي ها و نوشيدني هاي بسيار شيرين، تاثيراتي متفاوت با آنچه مورد انتظار است، پديد مي آورد: اين حالت باعث نوسان شديد مقدار قند خون مي شود و خستگي و خواب آلودگي را در پي دارد.
سعي كنيد بيشتر خوراكي هاي گلوسيددار خالص كه چندان تصفيه نمي شود مانند نان و غلات سبوس دار، ميوه هاي خشك سرشار از فيبر و... را انتخاب كنيد و مواد غذايي بسيار شيرين را به وعده غذايي موكول كنيد.
جوانه گندم
اين ماده غذايي سرشار از ويتامين B و سلنيوم است كه كمبود آن باعث بي حوصلگي و حتي افسردگي مي شود و يا برعكس تندخويي و عصبانيت را به همراه دارد.
جوانه گندم كه ماده غذايي كاملا طبيعي است به حفظ حالت احساسي و عكس العمل مناسب در برابر استرس كمك مي كند.
دوشنبه 15 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]