واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: سه سال بحراني در ورزش
نگاهي به روند حضور ايران در مجامع و ميادين ورزشي و مقايسه آن با دوره هاي گذشته، مويد مديريت ضعيف و غير تخصصي حاكم بر ورزش كشور است. مديريت انحصاري در سطح ورزش، كار را به جايي رسانده كه رياست سازمان- كه نقش پدر و مرشد ورزش كشور را دارد- خود به دنبال رياست بر زير مجموعه ها و يا ارگان هاي وابسته به مجموعه هاي ورزشي ديگر است. مديريت ورزش نه تنها رياست بر ستاد ورزشي كشور را از آن خود مي داند، بلكه در روند اجرايي نيز به دنبال كسب رياست بر زير مجموعه خود است.
حكايت كانديدا شدن براي رياست فدراسيون فوتبال كه در حقيقت به گونه اي زير مجموعه اجرايي سازمان تربيت بدني است و دعواي كودكانه فدراسيون ورزش هاي باستاني و زورخانه اي با فدراسيون بين المللي زورخانه اي كه منجر به نامه تند مهندس مهر عليزاده، رييس سابق سازمان تربيت بدني به مهندس عليآبادي، رييس كنوني سازمان تربيت بدني در سطح نهادهاي ورزشي جهاني شده است و شنيده مي شود با زمينه سازي هاي جديد، كميته ملي المپيك در هفتم آبان امسال دستخوش هجوم مديريتي جديد خواهد شد. براي آن كه بررسي و نقدي شفاف بر عملكرد مديريتي سازمان تربيت بدني داشته باشيم، عملكرد سازمان را در سه بعد سخت افزاري، نرم افزاري و ساختار تشكيلا تي بررسي مي كنيم.
1- سخت افزاري
به كمك گران شدن نفت و هجوم بي سابقه ثروت و اندوخته ارزي و باز شدن دست دولت در هزينه هاي عمراني و ارائه بودجه كلا ن و سفرهاي استاني رياست محترم جمهور و قول هاي ايشان مبني بر ساخت ورزشگاه كه بيشترين ساخت عيني و تبليغي براي نظام را دارد و از سوي ديگر، تخصص مهندس علي آبادي در ساخت و ساز و عمران و تسلط ايشان بر مقاطعه كاري و شركت هاي ساختماني، بيشترين فعاليت در امر سخت افزاري متمركز شد.
بايد گفت كه افتتاح يك مركز ورزشي ازهر طرح عمراني ديگر همچون مدرسه سازي، مسجد سازي، بيمارستان سازي، اثر مثبت بيشتري دارد، بنابراين، تلا ش دولت نهم بر ايجاد اماكن ورزشي، استفاده چند منظوره اي در بر خواهد داشت.
بنا به گفته رييس ورزش و بر پايه آمارهاي ارائه شده كه به نظر مي رسد مقداري هم بزرگنمايي شده، در پايان امسال، دو هزارمين طرح و پروژه عمراني افتتاح خواهد شد، يعني 2/5 پروژه در روز كه اغراق آميز به نظر مي رسد!
2- نرم افزاري
در بخش نرم افزاري و يا برنامه ريزي، سازمان تربيت بدني هيچ گونه طرح استراتژيك براي ورزش ندارد.
گاه بحث هايي پيرامون طرح آمايش كه بيشتر حركتي غير استراتژيك در ورزش است و يا برگزاري مسابقات المپياد ايرانيان كه اگر فردي با الفباي برنامه ريزي آشنا باشد، مي داند اينگونه اظهارنظرها و يا كارهاي اجرايي موازي با وظايف هيات ها و فدراسيون ها بيش از آنكه دردي از ورزش دوا كند، بيشتر باعث هزينه هاي بي مورد و حيف شدن بيت المال است، مطرح مي شود.
با توجه به مخالفت سازمان با طرح جامع ورزشي و رويكرد تبليغي دوباره و اعلا م اين كه گروهي از كارشناسان در حال مطالعه و بررسي و رفع نواقص آن هستند و پس از سه سال هنوز هيچ خبري هم از آن نيست، بنابراين سازمان به شدت در بخش برنامه ريزي و طرح توسعه ورزشي فقير است.
3- ساختار تشكيلا تي
سازمان در بخش ساختار تشكيلا تي و تامين منابع انساني به شدت ضعيف است. ساختار تشكيلا تي سازمان به گونه اي است كه اصولا در عمل بحران زاست، سازمان اگر در بخش سخت افزاري فعاليت هاي چشمگيري انجام داده، اما چون برنامه استراتژيك ندارد، نسبت به تامين نيروي انساني ماهر اين ساختار پيش بيني و برنامه اي ندارد.
هر پروژه كه افتتاح مي شود، نيازمند مربي، سرپرست، مستخدم، عوامل فني ماهر و كارآمد است و در اين زمينه بايد برنامه ريزي اوليه انجام مي شد.
ساختار تربيت بدني كنوني با مديريت غير تخصصي آن، باعث شكست ها و ناكامي هاي بزرگي همانند المپيك پكن شده است.
افتضاح دوپينگ عمومي تيم ملي وزنه برداري وتعليق فدراسيون فوتبال كشورمان، حذف تيم فوتبال استقلا ل تهران از جام باشگاه هاي آسيا، كشمكش مديريتي در فدراسيون بين المللي و ملي باستاني و زورخانه اي، درگير شدن با مديريت كميته ملي المپيك بحران فوتبال و مديريت فدراسيون فوتبال، بحران هاي مديريتي در تيم هاي استقلال و پرسپوليس حاصل ساختار تشكيلاتي و منابع انساني سازمان تربيت بدني به دليل عدم تسلط و نظارت ارگانيك و سيستماتيك بر عملكرد زير مجموعه اين تشكيلا ت است.
دوشنبه 15 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]