تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن مجتبی (ع):كسى كه در دلش هوايى جز خشنودى خدا خطور نكند، من ضمانت مى‏كنم كه خداوند دعايش را ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837466937




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تأثير بحران اقتصادي بر عرصه سياسي جهان


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: تأثير بحران اقتصادي بر عرصه سياسي جهان
اقتصاد‌جهان- ترجمه نيلوفر قديري:
وقتي هنري پالسون وزير دارايي آمريكا براي نخستين بار راهبرد وام دولت به نظام بانكداري آمريكا را مطرح كرد، به وزراي دارايي سراسر جهان تلفن زد تا جزئيات اين طرح را براي آنها توضيح دهد.

اين مقام آمريكايي در مكالمات خود از برنامه‌اش براي پايان دادن به بحران مالي جهان خبر داد و گفت: ما بايد براي حل اين بحران كاري كنيم.

يك وزير اروپايي از پالسون پرسيد، اگر برنامه وام 700 ميليارد دلاري دولت براي خريد وام‌هاي بانك‌ها اين بحران را حل نكند چه خواهد شد؟ پالسون در جواب گفت كه كار ديگري وجود ندارد.

پالسون با فرض اينكه كنگره آمريكا اين طرح را تصويب مي‌كند، با همتايان اروپايي خود سخن مي‌گفت. اما با پاسخ منفي اوليه كنگره، اكنون اروپايي‌ها اميدوارند كه طرح جايگزيني وجود داشته‌باشد.

اما حالا كه با نظر مثبت سناي آمريكا، نسخه ديگري از اين طرح تصويب شده، كارشناسان بر اين باورند كه كاري را كه اين بحران بايد مي‌كرد، كرده است. اكنون ديگر شرايط به حالت عادي باز نخواهد گشت.

آنچه در روزهاي گذشته در عرصه اقتصاد و بازارهاي مالي دنيا روي داد پيامدهاي شگرفي بر سياست داشت. نخستين تاثير آن بر تبليغات انتخابات رياست‌جمهوري آمريكا مشهود شد.

تا 3 هفته پيش چنين به‌نظر مي‌رسيد كه اوضاع به دلخواه جان مك كين در حال پيش رفتن است. جنگ روسيه و گرجستان باعث شده‌بود تا مسائل امنيتي در كانون توجه قرار گيرد و اين همان نقطه‌اي است كه براي مك كين نقطه قوت است.

اضافه شدن سارا پالين به اين رقابت، موضع جمهوريخواهان را تقويت كرده‌بود. در لحظاتي كه مك كين و سابقه جنگي او كاري در انتخابات از پيش نمي‌برد، حضور پالين مي‌توانست برگ برنده‌اي براي جمهوريخواهان باشد.

نگراني دمكرات‌ها از تبار باراك اوباما و غيرآمريكايي بودن اين تبار، به پاشنه آشيل آنها تبديل شده‌بود. اما درست در همين لحظه، شرايط اقتصادي به هم ريخت و اوضاع بر وفق مراد دمكرات‌ها شد.

تاثير ديگر اين بحران مالي، فروريختن اقتدار دولت جورج بوش بود. رأي منفي اوليه نمايندگان جمهوريخواه كنگره به طرح كمك مالي 700 ميليارد دلاري به نظام بانكي، نشان داد كه دولت بوش حتي درون حزب خودش هم از اعتماد كافي برخوردار نيست. نزديكي مك كين به بوش، او را در اين شكست سهيم مي‌كند.

اما نتيجه انتخابات آمريكا هر چه باشد، اين بحران مالي شرايط سياسي را در كل دنيا تغيير داد. نقش دولت‌ها در دنياي امروز دوباره احيا شده‌است. اين لحظه‌اي است كه شايد تا سال‌ها بعد دوباره تكرار نشود.

حتي رأي‌دهندگاني كه حداقل اعتمادي به دولت‌ها ندارند، هم‌اكنون تغيير عقيده داده‌اند. همه مي‌پرسند چرا دولتمردان براي سامان دادن به اوضاع كاري نمي‌كنند؟

واكنش‌هاي سياسي به اين بحران، خط و خطوط و مرزهاي ميان چپ و راست را در سراسر دنيا تغيير داد. نزديك‌ترين متحد دولت جمهوريخواه آمريكا كه نخستين دولت بود كه از طرح وام به نظام بانكي هم حمايت كرد، دولت چپ ميانه انگليس است. اين هم از همان مرز‌شكني‌هاي دنياي امروز است.

وزير دارايي سوسيال دمكرات آلمان ازنخستين كساني بود كه اين بحران مالي و پايان نقش آمريكا به‌عنوان ابرقدرت مالي جهان را پيش‌بيني كرده‌بود. نيكولا ساركوزي رئيس‌جمهوري راست ميانه فرانسه هم اندك انتقادي از آمريكا كرد.

اما بسياري از دمكرات‌ مسيحي‌هاي اروپا در خفا از اينكه اين بحران استدلال كافي براي نارضايتي آنها از نوليبراليسم آنگلوساكسوني را فراهم كرده‌است، ابراز خشنودي كردند.

اكنون بسياري از سياستمداران دنيا آينده را دنيايي با دخالت بيشتر دولت و نقش كم رنگ بازار توصيف مي‌كنند.

صحنه سياست در دنيا تغيير كرده‌است. اگر يك نشانه اين تغيير را سقوط بوش و جمهوريخواهان آمريكا بدانيم، نشانه ديگر را مي‌توان در تغيير موقعيت گوردون براون و دولت انگليس جست‌وجو كرد.

براون تا 3 هفته پيش با 2 گزينه رو‌به‌رو بود. يا توسط حزب خودش از قدرت بركنار مي‌شد يا محافظه‌كاران حزب، چندباره او را كنار مي‌زدند.

اما او با شعار دولت مي‌تواند و با پيش آمدن شرايط بحران مالي، توانايي خود را به رخ كشيد و اكنون در موقعيت بهتري قرار دارد.

فايننشيال تايمز – 4 اكتبر 2008
 يکشنبه 14 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن