واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: مشتريان واقعي واكسن آنفلوانزا چه كساني هستند؟
عمومي- گروه سلامت:
در حالي كه رئيس مركز تحقيقات بيماريهاي عفوني و گرمسيري دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي از توزيع واكسن آنفلوانزا در داروخانههاي سراسر كشور خبر داده، حرف و حديثها درباره واكسن آنفلوانزا هم مطابق هر سال آغاز شده است؛
واكسني كه به گفته متخصصان، تزريق آن تنها براي گروههاي خاصي ضرورت دارد، اما برخي از پزشكان تزريق آن را براي اكثر بيمارانشان توصيه ميكنند.
به همين دليل بود كه سال گذشته مسئولان وزارت بهداشت چند بار مجبور به تكرار اين هشدار شدند: واكسني كه در ميان مردم به واكسن سرماخوردگي مشهور است و در حقيقت واكسن آنفلوانزاست، بايد با نظر پزشكان تجويز شود و نبايد همه افراد براي پيشگيري از سرماخوردگي از اين واكسن استفاده كنند.
دكتر داوود يادگاري نيز روز گذشته با بيان اينكه بهترين روش جلوگيري از گسترش آنفلوانزا پيشگيري از ابتلا به آن است، گفت: افراد بالاي 65 سال، كودكان بالاي 6 ماه و زير 5 سال (با نظر متخصصان اطفال)، مبتلايان به بيماريهاي قلبي و ريوي، ديابت، كليوي و اشخاصي كه به ساير بيماريهاي مزمن دچار هستند، مادران باردار، كودكان مبتلا به آسم، پرسنل مراكز درماني و شاغلان خانههاي سالمندان و عدهاي كه مراقبت از سالمندان را عهده دار هستند بهعنوان افراد در معرض خطر شمرده ميشوند كه واكسيناسيون آنان ضروري است.
وي اضافه كرد: اين افراد بايد هر سال پيش از شروع سرما - اواخر شهريور و اوايل مهرماه - در برابر ويروس آنفلوانزا واكسينه شوند.
دكتر يادگاري تصريح كرد: ويروس آنفلوانزا بهدليل مسري بودن به سرعت منتشر ميشود و با وجود آنكه خودبهخود بهبود مييابد بهدليل گستردگي انتشار ويروس، لطمههاي زيادي به فرد و جامعه ميزند كه شايعترين آن پديده غيبت از محل كار و مدرسه در بزرگسالان و كودكان است.
به گفته متخصصان، ويروس اين بيماري ابتدا سيستم دستگاه تنفسي را مبتلا كرده و پس از آن ميتواند وارد تمام بدن شده و با علائمي از قبيل تب بالاي ناگهاني، سر درد، درد عمومي بدن و عضلات، گلو درد، سرفههاي خشك، گرفتگي بيني، آب ريزش بيني و در برخي كودكان با عوارض گوارش همچون تهوع، اسهال و استفراغ ظهور مييابد.
بيماري آنفلوانزا در افرادي كه بيماري زمينهاي دارند، ميتواند با شدت و مشكلات بيشتري همراه باشد كه عوارض عفونت ريوي ناشي از تهاجم ويروس يا عفونت ثانويه ريوي، سينوزيت، عفونت گوش و... در گروهي كه بيماري زمينهاي قلبي و ريوي دارند، باعث تشديد آن بيماري ميشود.
سال گذشته، پس از آنكه با هماهنگي وزارت بهداشت، برخي شركتها مقدار قابل توجهي از اين واكسن را وارد كشور كردند، واكنش مخالفان گسترش تجويز واكسن در رسانهها و بهدنبال آن، مخالفت وزارت بهداشت با توزيع آن در همه داروخانهها، باعث شد در انتهاي زمستان، مقدار قابل توجهي از اين واكسن روي دست واردكنندگان بماند، درحالي كه تزريق واكسن آنفلوانزا در اوايل فصل پاييز ميتواند اثربخشي لازم را داشته باشد و اصولا براي سال بعد بايد از نوع جديد آن استفاده كرد.
بهنظر ميرسد براي اينكه مشكل سالهاي قبل تكرار نشود، ظاهرا اطلاعرساني درباره واكسن آنفلوانزا امسال بهموقع آغاز شده است.
اقدامات پيشگيرانه عليه آنفلوانزاي پرندگان شروع ميشود
در همين حال، رئيس مركز مديريت بيماريهاي وزارت بهداشت نيز روز گذشته با بيان اينكه از اول امسال هيچ موردي از آنفلوانزاي پرندگان در ايران ديده نشده تاكيد كرد كه از اواسط پاييز با شروع فصل مهاجرت پرندگان خطر اين بيماري بروز ميكند كه اقدامات پيشگيرانه از همان زمان آغاز ميشود.
محمد مهدي گويا به فارس گفت: در ايران هيچ وقت موردي از ابتلاي انساني به بيماري آنفلوانزاي پرندگان نداشتهايم و در بين پرندگان نيز از ابتداي امسال تاكنون هيچ مورد از آلودگي و بيماري پرندگان در هيچ جاي كشور نداشتهايم.
وي افزود: بايد كمي هوا سردتر شود تا مهاجرت پرندگان از سيبري آغاز شود و از اواسط پاييز با شروع مهاجرت پرندگان خطر بروز اين بيماري شروع ميشود.
گويا با بيان اينكه عمده اقدامات پيشگيرانه در مقابله با بيماري آنفلوانزاي پرندگان از سوي سازمان دامپزشكي كشور انجام ميشود، اظهار داشت: ماموران دامپزشكي كنترلهاي لازم را روي پرندگان انجام ميدهند و پرسنل مرغداريها و افرادي كه با پرندگان سروكار دارند نيز هم آموزش ميبينند و هم درصورت لزوم واكسن آنفلوانزاي انساني به اين افراد تزريق ميشود.
وي خاطرنشان كرد: عمده كارهاي وزارت بهداشت براي پيشگيري از بروز بيماري آنفلوانزاي پرندگان، آموزش كادرهاي بهداشتي و درماني در سراسر كشور در تمام ردهها و نيز اجراي برنامه واكسيناسيون افرادي است كه در معرض تماس با پرندگان هستند كه هر سال انجام ميشود.
روز گذشته، كامران باقري لنكراني، وزير بهداشت اعلام كرد كه ذخيرهسازي داروي درمان بيماري آنفلوانزاي پرندگان در كشور به اندازه كافي انجام شده است و حتي اگر مواردي از اين بيماري در كشور ديده شد، از نظر امكانات درماني و دارويي در كشور هيچ نگراني نداريم.
يکشنبه 14 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 230]