واضح آرشیو وب فارسی:مهر: لاريجاني عنوان كرد:حوزه هاي علميه بايد مستغني از دولت باشند/ علامه عسگري احياگر تفكر شيعي است
رئيس مجلس شوراي اسلامي تاكيد كرد: حوزه هاي علميه بايد مستغني از دولتها باشند و اصالت مردمي خود را حفظ كنند.
به گزارش خبرنگار پارلماني مهر، علي لاريجاني كه عصرامروز در مراسم اولين سالگرد رحلت آيت الله علامه عسگري در تالار فردوسي دانشگاه تهران سخن مي گفت، شخصيت علامه عسگري را شخصيتي ممتاز در تفكر شيعي دانست و اظهار داشت: وقتي به آثار علامه عسگري نگاه مي كنيم نوعي اصالت دادن به تفكر شيعي و كنار زدن خار و خاشاك از آن به چشم مي خورد.
وي خاطرنشان كرد: كاري كه علامه عسگري در قبال تفكر شيعي انجام داد ، كار بسيار سختي بود كه تنها يك علامه همچون او مي توانست آن را انجام دهد و تا اين اندازه تاثيرگذار شود.
نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: فعاليت هاي علامه عسگري فقط در تفكر شيعي تاثيرگذار نبود بلكه تتبعات او در كل جهان اسلام اثر گذارو سرنوشت علمي جهان اسلام را تغيير داد.
رئيس قوه مقننه، توجه به مقتضيات زمان را يكي ديگر از وجوه ممتازكننده شخصيت علامه عسگري توصيف كرد و افزود: تفكر مرحوم عسگري اصلاحي بود و از نظر فكر مي توان او را شبيه به شهيد مطهري يا محمد باقر صدر دانست و اين دست افراد با شجاعتي كه در بيان ديدگاه داشتند حتي در برخي امور كه ساختار بلاوجه در عالم اسلام داشتند شجاعانه وارد شدند و اظهار نظر كردند .
لاريجاني اظهار داشت: يكي از اقدامات بسيار خوب علامه عسگري تاسيس مدارس بود و البته اين دست اقدامات هزينه هايي داشت اما علامه عسگري تلاش كرد از وابسته بودن مدارس به دولت جلوگيري كند و امروز يكي از نقاط قوت حوزه هاي علميه شيعه مستقل بودن آن است و به نظر من حوزه هاي علميه بايد همواره مستغني از دولت باشند و اصالت مردمي خود را حفظ كنند و اين عاملي است كه مي تواند به توفيق حوزه ها كمك كند و بايد در حفظ اين عامل تلاش شود.
وي تاكيد كرد: علامه عسگري تلاش كرد كه قالب زمانه را وام بگيرد و محتواي سنت را در آن بگنجاند و بر همين اساس در زمينه تاسيس مدارس و تربيت كادر متدين بسيار تلاش كرد هر چند در اين راه طعنه هاي بسياري هم شنيد از جمله اينكه به او با طعنه مي گفتند حوزه را به طور كامل رها كرده و در دانشگاه متمركز شده است.
رئيس مجلس، علامه عسگري را انساني هدفي خواند و گفت: آن مرحوم فكر عميقي داشت و تلاش مي كرد اين فكر عميق را در ساختار زمانه مورد استفاده قرار دهد و آن را دنبال كند و در اين راه خود را وقف كرد و علاوه بر اين نسبت به تفكر شيعي و آينده آن دورانديشي خاصي داشت.
لاريجاني با اشاره به اينكه مرحوم عسگري از بنيانگذاران حزب الدعوه به شمار مي رود بيان داشت: در شرايط فعلي نيز بسياري از علما از اينكه وابسته به احزاب باشند پرهيز دارند اما علامه عسگري به دليل اينكه مي خواست تفكر شيعي در عالم سياست استمرار داشته باشد و كارها موثر واقع شود حزب سازي را دنبال كرد و اين اقدام هم در راستاي همان دورانديشي آن عالم بود چرا كه علامه عسگري معتقد بود همزمان با تلاش براي تربيت كادر موثر مي بايست تئوري پردازي هم انجام شود.
وي با تاكيد بر اينكه بسياري از شخصيت هاي سياسي فعلي عراق پرورش يافته مكتب علامه عسگري و حزب الدعوه هستند، يادآور شد: بر همين اساس است كه امروز آمريكايي ها در حالي كه تلاش داشتند بعد از اشغال عراق آن را به دست يكي از ايادي خود بسپارند تا بر اساس نيات خود اين كشور اداره شود هيچگاه به خواسته اشان نرسيدند چون در صحنه سياسي عراق شخصيت هاي ملي كه دلسوز ملت هستند حضور دارند كه عمدتا تربيت يافته مكتب علامه عسگري به شمار مي روند.
رئيس قوه مقننه ، علامه عسگري را احياگر تفكر شيعي دانست و افزود: بر اساس ديدگاههاي بسياري از متفكران غربي انسان امروز يك آواره بشمار مي رود و قلب انسانها دچار زنگارهايي شده و اگر چه ظاهر آنان بزك كرده است اما ريشه هاي عميقي ندارند و علامه عسگري در اين رابطه دغدغه داشت و نگران آينده انسان و بخصوص مكتب تشيع بود و در شرايطي جنس ديگري از زنگارها در مسير تفكر شيعي قرار گرفت او در راه احيا و اصلاح اين زنگارها برآمد.
وي در ادامه گفت: به نظر مي رسد كه امروز استراتژي غرب حركت در غبار، وهم و تخيلات است و بر همين اساس اتهاماتي را به تفكر شيعي وارد مي كنند.
لاريجاني با بيان اينكه در گذشته دوئلي بين آمريكا و شوروي برپا بود، اظهار داشت: بعد از فروپاشي شوروي آمريكا بدنبال دشمن فرضي بود و اين دشمن فرضي را تروريسم نام نهادند و بعدها نيز اعلام كردند كه مسلمان ها تروريست هستند در حالي كه اكثريت همين تروريست ها در كشورهايي حضور داشتند كه از رفقاي خود آمريكايي بودند.
رئيس مجلس خطاب به حاضران در كنگره بزرگداشت علامه عسگري تاكيد كرد: امروز مي بايست احياگري ديگري در تفكر شيعي بوجود بيايد و بر اساس نيازهاي زمانه به تفكر شيعي پرداخته شود و در عين حال ضروري است كه درك درستي از مسائل با نگاه متفكران شيعه به جهان عرضه شود و آن زحمتي كه مرحوم علامه عسگري براي احيا تفكر شيعي به دوش كشيد امروز از جنس ديگري و به زبان امروزي بايد توسط علماي شيعه نشر داده شود.
وي در خاتمه خاطرنشان كرد: امروز در جوامع و بخصوص در غرب يك عطش براي درك مفاهيم صحيح وجود دارد و بايد با يك فرهنگ اصيل و ريشه دار اين عطش ارضا شود و عالمان اسلامي مي بايست سفره خود را متناسب با نياز ديگر كشورها پهن كنند و محصولات درخوري براي آنان عرضه كنند.
يکشنبه 14 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]