واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: معرفي كتاب و نشريه
علوم حديث
شماره چهل و هفتم فصلنامه علمي - پژوهشي منتشر شد. مطالب اين شماره بدين قرار است: تاثير حديث بر علوم اسلامي (سرمقاله)، نگاهي به جايگاه علمي عليبنابراهيم قمي و دوران و آثار او (آيتالله جعفر سبحاني)، غربت و اغتراب (آيتالله محمدمهدي آصفي)، سرچشمههاي احاديث (سيدمحمدجواد شبيري)، رجال شيعي ناشناخته از نيمه نخست قرن هفتم هجري(رسول جعفريان)، جستاري در كينه و فرهنگ عربي اسلامي (علياكبر فراتي)، گامهاي شكلگيري نخستين مكتب حديثي شيعه (سعيد شفيعي)، روايات اهل بيت(ع) در منابع اهل سنت (نوروز اميني)، منازعات درباره جايگاه حديث در اسلام (ايگناتس گلدتسيهر)، سيري در كتاب الوافي (عليمحمد ميرجليلي)، چكيده مقالات به انگليسي (سيدمحمدعلي رضوي).
سيزدهمين سال انتشار خود را ميگذراند. دانشكده علوم حديث، صاحب امتيازي و محمدمحمدي ريشهري، مدير مسئولي و سردبيري آن را به عهده دارند.
زبده` الاقوال في خلاصه الرجال
نويسنده: سيدحسين بن كمالالدين امرز حسيني حلي
تحقيق: سيدمجتبي صحفي
ناشر: دارالحديث، قم
چاپ اول: 1386
544 ص: 6000 تومان
موضوع اين كتاب، چنانچه از نامش پيداست، دانش رجال ميباشد و مولف آن از علماي قرن دهم و يازدهم هجري و از شاگردان شيخبهايي بوده است.
كتاب در 29 فصل و يك خاتمه تنظيم شده است و مولف نام راويان را مطابق با حروف الفبا در 28 فصل مرتب كرده است كه هر فصلي، مشتمل بر چندين باب در انواع نامهاي راويان است كه با هر يك از حروف الفبا شروع شدهاند. براي مثال، فصل اول حرف همزه است و خود داراي چهارده باب است: آدم، ابان، ابراهيم و...
فصل 29 كتاب به نام راوياني اختصاص يافته است كه به كينه اشتهار داشتهاند و خاتمه كتاب نيز مشتمل بر ده فايده از فوايد رجالي است.مولف با آغاز هر باب، ابتدا نام راويان ثقه و ممدوح از اماميه را ذكر كرده است. سپس به ذكر راوياني كه با برخي از راويان مزبور، در نام و نام پدر، مشترك هستند، پرداخته است، اعم از آنكه ثقه باشند يا ضعيف و مجهول.
وي در ترجمه هر يك از راويان، با استناد به منابع رجالي متقدم، تنها نكات مهمي را كه در جرح يا تعديل و نيز طبقه آنها دخالت دارد، ذكر نموده است و از پرداختن به مسايل ديگري كه احيانا در شرح حال ايشان آمده است، اجتناب كرده است.
امامت حضرت مهدي(عج)
نويسنده: گروه پژوهش موسسه فرهنگي موعود
ناشر: موعود عصر (عج)
چاپ اول: 1387
240 ص - 2000 تومان
كتاب حاضر، سيزدهمين جلد از مجموعه روايي موعود، حول موضوع كلي است كه به مناسبت نيمه شعبان 1429 (شهريور 1387)، سالروز ميلاد آن امام همام و رحمه للعالمين منتشر ميشود.بيشك آنچه از مشرب زلال كلام حضرات معصومين(ع) درباره امامت و ولايت حضرت صاحبالزمان(ع) صادر شده، قلب را آرام ميگرداند، جان را سيراب ميسازد و پردههاي شبهات را از جلوي ديدگان برميدارد. روايات، ماخذ خالصي هستند كه پيراسته از ترديد، لب حقايق را به جويندگان تقديم ميدارند.
اين كتاب در هفت بخش با عناوين زير تدوين يافته است: نظام امامت، ضرورت وجود امام، امامان دوازدهگانه، ويژگيهاي امام، ضرورت شناخت امام، نهي از انكار امام، غيبت امام و تاثيرات آن.
از آتن تا پكن
نوشته: ديويد سي. يانگ
مترجم: افشين همايونپور
ناشر: كتاب روشن
چاپ اول: 1387
256 ص - 3200 تومان
بازيهاي المپيك باستاني بيش از هزار سال ادامه داشت و از قرن نوزدهم ميلادي دوباره از سر گرفته شد كه تاكنون ادامه دارد.
كتاب حاضر تاريخ شگفتانگيز اين بازيها را به نحوي جذاب بازگو ميكند. برخي مطالب كه در اين كتاب مورد بررسي قرار گرفته است: اولمپيكها چگونه شروع شدند؟ چگونه با اسطورههاي خدايان درآميختند؟هومر، پينداروس، توسيديد، سيسرون، نرون... و اولمپيكها، چرا بازيها و نه مسابقات؟ آيا مسابقات آماتوري بودند يا جايزه پولي داشتند؟ آيا مبتكر اولمپيكهاي مدرن هانري دوكوبرتن بود؟
ديويد سي يانگ، نويسنده اين كتاب، استاد ادبيات كلاسيك در دانشگاه فلوريدا و مولف چندين كتاب مهم درباره اولمپيكهاست. دبيركل جامعه بينالمللي مورخان اولمپيك، يانگ را يكي از برجستهترين كارشناسان جهاني در باب بازيهاي اولمپيك خوانده است.
پلههاي سنگي
جلد اول
سروده: دكتر عبدالحسينجلاليان (جلالي)
ناشر: انتشارات يزدان
چاپ دوم: 1387
676 ص -9500 تومان
مجموعه شعري است كه در پنج بخش تدوين يافته است: بخش نخست غزلها؛ بخش دوم برگردان اشعار شعراي ارمني زبان به شعر فارسي با مقدمه و شرح حال كوتاه هر شاعر و ترجمه فارسي شعر؛ بخش سوم اشعار بلهجه و اصطلاحات يزدي و مقدمهسراي در اين باره و لغتنامه؛ بخش چهارم مثنوي اميد و اعجاز؛ بخش پنجم مقطعات، اخوانيات، اشعار مذهبي؛ مثنويها؛ متفرقات رباعي و دوبيتيها.در غزلي از اين مجموعه ميخوانيد: بر طاق عرش و طارم مينا نوشتهاند/ ني جبر و اختيار و چه گويا نوشتهاند / نا خون دل به رنگ شفق شرح اشتياق/ صاحبدلان به گنبد خضرا نوشتهاند/ بي عشق گر به خلدملايك مخلدند/ اموات را به صورت احيا نوشتهاند .
يکشنبه 14 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10736]