واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: توانمندي هسته اي اسرائيل و اصرار و انكار كشورهاي عربي و غربي
از: حسن حسين زاده دمشق - "برخورداري رژيم اشغالگر قدس از كلاهك هاي اتمي" يا به عبارتي "توانمندي هسته اي اسرائيل" عنواني كه اين روزها با كمي تعديل بر سرزبان ها افتاد، بحث هايي را در هفته اخير در پي داشته و سبب اصرار و انكار كشورهاي عربي و غربي شده است.
از يك طرف كشورهاي عربي با ارائه قطعنامه چهار ماده اي به پنجاه و دومين نشست سالانه مجمع عمومي آژانس بين المللي انرژي اتمي خواستار كنترل توانمندي هسته اي رژيم اشغالگر قدس شدند و از طرف ديگر كشورهاي غربي همچون دوره هاي قبل با راي مخالف خود، اين طرح را از دستور كار اجلاس خارج كردند.
ارائه دهندگان اين قطعنامه با ابراز نگراني از به خطر افتادن ثبات منطقه با اشاعه سلاح هسته اي توسط رژيم اشغالگر قدس، از "محمد البرادعي" مديركل آژانس بين المللي انرژي اتمي خواستند تمهيداتي فراهم كند كه اين رژيم به پيمان منع گسترش سلاح هسته اي بپيوندد و تمام تاسيسات هسته اي خود را تحت نظارت پادمان جامع آژانس قرار دهد.
نتيجه نگرفتن كشورهاي عربي زماني اهميت بيشتر پيدا مي كند و نشان از وحدت بلامنازع كشورهاي غربي در تقويت اسرائيل دارد كه بدانيم "عمرو موسي " دبير كل اتحاديه عرب نيز ماه جاري در دو سفر پي درپي به اتريش با طرف هاي ذيربط به ويژه گروه كشورهاي غربي، سفير آمريكا و گروه كشورهاي جنبش عدم تعهد درباره مسئله پيش نويس طرح مرتبط با توانايي هسته اي رژيم صهيونيستي و خطرات آن براي منطقه گفت وگو كرد.
علاوه بر آن دو يادداشت در چارچوب كشورهاي جنبش عدم تعهد و گروه كشورهاي سازمان كنفرانس اسلامي به البرادعي و سفير ايتاليا به عنوان رييس پنجاه و دومين كنفرانس عمومي آژانس ارسال و از آنها خواسته شد توانمندي هسته اي رژيم صهيونيستي را تحت كنترل آژانس در آورند، اما بازهم كشورهاي غربي با اعمال نفوذ در اين سازمان بين المللي، جانبداري خود را به اثبات رساندند.
اكنون كه تنور براي كشورهايي عربي داغ است، آنها مي توانند با استفاده از فرصتي كه افكار عمومي جهان برايشان پديد آورده و حمايت ايران و اعضاي كنفرانس غيرمتعهدها را دارند، با برپايي نهضتي قدم در راهي بگذارند كه به نابرابري قدرت حاكم بر منطقه پايان دهند.
تشخيص نابرابري قدرت كار سختي نيست، فقط كافي است به يك نكته دقت شود كه در منطقه خاورميانه، فقط اسرائيل داراي سلاح هسته اي است و برخي آمار حكايت از آن دارد كه رژيم صهيونيستي بيش از 250 كلاهك هسته اي از نوع پيشرفته دارد و عمر تاسيسات هسته اي "ديمونا" در جنوب فلسطين اشغالي، به نيم قرن نزديك شده است.
اگر تا ديروز حاكمان اسرائيل اطلاعاتي كه "مردخاي وانونو"، تكنيسين سابق راكتور هسته اي ديمونا در دهه 80 در اختيار روزنامه ساندي تايمز قرار داده را رد مي كردند و برخي از سازمان هاي بين المللي نيز در باره توانايي هسته اي رژيم صهيونيستي مردد بودند، پس از مصاحبه "ايهود اولمرت" نخست وزير رژيم صهيونيستي با شبكه تلويزيوني آلمان و اعتراف بزرگ داشتن سلاح هاي هسته اي، ديگر هيچ بهانه اي برايشان باقي نمانده و بايد آستين اقدام بالا زنند اما همچنان اين واقعيت آشكار، به درد طفره قدرت هاي مسلط جهاني مبتلا است .
بر اساس اين نگاه است كه رژيم اشغالگر قدس جرات پيدا كرده قطعنامه 487 مصوب سال 1981 شوراي امنيت را ناديده بگيرد كه تاكيد دارد اين رژيم بايد بسرعت تمامي تاسيسات هسته اي خود را تحت نظارت كامل پادماني آژانس بين المللي انرژي اتمي قرار دهد.
به هر حال كشورهاي غربي با اعمال نفوذ در آژانس بين المللي انرژي اتمي ، قطعنامه پيشنهادي كشورهاي عربي را از دستور كار خارج كرده و به زعم خود پيروزي ديگري را رقم زدند، اما چگونه مي توانند به مردم منطقه كه خبر موثقي از دفن زباله هاي خطرناك هسته اي رژيم اشغالگر قدس و در صحراي نقب را مي شنوند، اطمينان دهند كه اين منطقه با فاجعه زيست محيطي روبه رو نيست و آتش آن دامن مردم بي گناه را نمي گيرد.
"حسين جمعه" رييس اتحاديه نويسندگان عرب در گفت وگو با خبرنگار ايرنا در دمشق تاكيد كرد: ما در قبال آينده و سرنوشت امت عربي و اسلامي مسوول هستيم به ويژه اينكه با رژيمي مانند رژيم صهيونيستي روبه رو هستيم كه هر روز با توان هسته اي خود كشورهاي منطقه را تهديد كرده و با انواع سلاح زنان ، كودكان و سالمندان را در فلسطين به شهادت مي رساند.
وي افزود: بايد حقيقت رويدادهاي منطقه را درك و آن را براي جهانيان افشا كنيم تا دنيا ماهيت اين رژيم را بيش از پيش بشناسد.
جمعه تاكيد كرد: دنيا بايد بفهمد كه خطر واقعي ، نه برنامه هسته اي مسالمت آميز جمهوري اسلامي ايران بلكه كلاهكهاي هسته اي رژيم صهيونيستي است كه كارتر آن را 150 كلاهك اعلام كرد ولي ما مي گوييم تعداد آن 200 عدد است .
وي توان هسته اي اسراييل را براي ايجاد رعب در ميان كشورهاي منطقه برشمرد و گفت : اين توان ايجاد شده تا كشورهاي عربي اسلامي به ويژه كشورهاي منطقه تسليم خواسته هاي نامشروع آمريكا و جهان غرب شوند و نتوانند اراضي اشغالي و مقدسات اسلامي را بازگردانند.
"حمد سعيد الموعد" پژوهشگر فلسطيني نيز اظهار داشت : جامعه جهاني و كشورهاي منطقه نبايد در برابر سلاح هسته اي اسراييل سكوت كرده و بي تفاوت باشند.
وي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با اشاره به طرح اخير كشورهاي عربي براي كنترل توان هسته اي رژيم صهيونيستي در آژانس بين المللي انرژي اتمي ، آن را اقدامي لازم دانست كه بايد مدتها قبل انجام مي شد.
الموعد تاكيد كرد: نمي توان پذيرفت كه رژيم صهيونيستي تا بن دندان به سلاح هاي كشتار جمعي و هسته اي مجهز شده و حتي از آن استفاده كند.
وي افزود: دنيا شاهد است كه اين رژيم چگونه از بمب خوشه اي عليه مردم لبنان و يا بمب آلوده به اورانيوم عليه مردم فلسطين استفاده مي كند.
مردم منطقه خاورميانه دهها سال بازي با كلمات را از سازمانهايي كه اساس وجودي آنها خدمت به بشريت است ، شاهد هستند و به سمتي بي اعتمادي كشيده شدند كه اين بزرگترين خسارت براي آن سازمانها محسوب مي شود.
در پي اين بي اعتمادي بود كه گروههاي مبارز در منطقه راه نجات خود را در "مقاومت "، اين عنصر پيروزي بخش يافته و از آن براي رهايي ملتها از سلطه جهاني بهره برده اند.
خاورم 6 **1577**1368
يکشنبه 14 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]