واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: در ميزگرد دارفور و راهحلهاي موجود مطرح شد؛ نقشهاي خطرناكتر از «كمپ ديويد» در راه است
كارشناسان مسائل منطقه بيان ميكنند كه اعراب براي امنيت خاورميانه تلاش نميكنند، در حالي كه غرب در تلاش است تا اين امنيت متزلزل در منطقه را تهديد كند كه «دارفور» نمادي از اين مهم در قلب آفريقاست.
آفتاب-سرويس بينالملل: شهريورماه امسال، مركز فرهنگي سوريه در تهران شاهد نشست سفيران دو كشور سودان و سوريه، ميهماني افتخاري از منطقه «دارفور» در سودان و دكتر «موسي غرير» رئيس مركز فرهنگي سوريه در ايران، با موضوع «مسائل دارفور و راهحل هاي موجود» بود.
رئيس مركز فرهنگي سوريه در ايران، در ابتدا با اشاره به اينكه مساله دارفور، نهتنها مساله تمام خاورميانه، بلكه مساله جهان اسلام و كل دنيا است، گفت: «در اخبار روز دنيا خبري از روزنامه آمريكايي «آتلانتيك» آمده است كه نويسندهاي محافظهكار، مساله تقسيم خاورميانه را در مقالهاي مطرح كرده است. نويسنده اشاره كرده است كه با تقسيم كشورهايي چون مصر به ايالتهاي مختلف و تجزيه عراق و حذف دولتهايي چون كويت، فلسطين و لبنان به خاورميانهاي جديد دست مييابيم».
وي افزود: «اين طرح و برنامه چه بسا خطرناكتر از «كمپ ديويد» و موافقتنامههاي ديگر است. قدم اول اين طرح دامن زدن به مسائل قومي، نژادي و مذهبي است كه پيامد اصلي آن جنگهاي منطقهاي است و براي حل مساله، به بهانه ميانجيگري غرب وارد عمل خواهد شد و پس از زير سلطه رفتن منطقه، غرب به هدف خود دست خواهد يافت».
«موسي غرير» ادامه داد: «آمريكا كه خود از اولين مدعيان حقوق بشر بوده است، سردمدار اين برنامه هولناك است. اما اين سوال كه آيا اهميت دارفور براي غرب آمريكا، انگليس و فرانسه از آن جهت است كه خواهان كمك به مردم دارفور هستند و يا بهانهاي براي حضور پررنگتر غرب در منطقه؟ پيش ميآيد».
اين كارشناس مسائل جهان عرب تاكيد كرد: «سياست آمريكا در عرصه بينالملل همواره با ترفند طرح مسائل انساني و حقوق بشر همراه بوده است. همچنان كه حضور غرب در «دارفور» با دستاويز انساني و حقوق بشر آغاز شده است».
دكتر موسي افزود: «براي يافتن راهحل صحيح بايد ريشههاي تاريخي و روابط پيشين اين منطقه را بررسي نمائيم».
سپس عبدالرحمن خليل، ميهمان افتخاري و يكي از شهروندان دارفور گفت: «كارشناسان و سياستمداران به دنبال يافتن راهحلي براي معضل دارفور هستند».
وي اضافه كرد: «براي درك صحيح صورت مساله ابتدا بايد موقعيت جغرافيايي و اقتصادي دارفور را شناسايي كرد. دارفور در غرب كشور سودان با مساحتي بالغ بر يك پنجم مساحت كشور سودان برابر با پانصد هزار كيلومتر مربع و جمعيتي حدود شش ميليون نفر واقع شده است. بيش از هفتاد قبيله صدها سال در كنار هم با همزيستي مسالمت آميز زندگي ميكردهاند».
اين شهروند سوداني در ادامه گفت: «زبان مشترك مردم بومي عربي و لهجههايي از آفريقا دين اكثريت مردم اسلام است. مردم اين مطنقه به حفظ قرآن شهرت دارند. اقتصاد اين منطقه از ابتدا به كشاورزي و دامداري وابسته بوده است. هم مرز بودن سودان با كشورهاي چاد، آفريقاي مركزي و ليبي، وضعيت جغرافيايي و منطقهاي خاصي به دارفور داده است».
عبدالرحمن خليل ادامه داد: «اختلاط فرهنگ آفريقايي و عربي و پس از ورود اسلام از شبه جزيره عربستان فرهنگ اسلامي چشم انداز خاصي را در اين منطقه ايجاد نموده است. پس از سقوط دولت عباسي و گسترش مهاجرت به دارفور از كشورهاي همجوار، مشاركت عربي آفريقايي در حكومت را نيز به دنبال داشته است».
اين سوداني تبار اهل دارفور خاطرنشان كرد: «اختلافات از مسلح كردن اهالي دارفور توسط دولت وقت چاد كه تحت قيوميت فرانسه بود آغاز گشت».
وي اظهار داشت: «از احزاب دارفور ميتوان «جبهه آزادي بخش سودان»، «جبهه عدل و برابري» و يك گروه شورشي با نامي به معناي جوانان بي بند و بار، را نام برد».
او در ادامه گفت: «دارفور با وجود ذخاير عظيم نفت، اورانيوم و معادن غني طلا يكي از ثروتمندترين مناطق قاره آفريقا به حساب ميآيد و همين موضوع باعث دامن زدن به اختلافات ساكنين دارفور توسط ايادي استعمار است».
عبدالرحمن خليل خاطرنشان كرد: «كشور سودان از جهان عرب انتظار مساعدت بيشتري را داشته است. در حالي كه حدود دويست و پنجاه سازمان خارجي در آن منطقه مشغول فعاليت ميباشند. تعداد كمي سازمانهاي عربي اسلامي در آن منطقه حضور دارند. ايشان در پايان اظهار نمود سودان پل ارتباطي فرهنگي عربي آفريقايي است و غرب به ادامه اين ارتباط تمايلي ندارد».
سپس دكتر سليمان عبدالتواب الزين سفير سودان، پس از نمايش يكي از سخنرانيهاي عمر البشير رئيس جمهور سودان كه بدون هيچ تريبون و ميكروفوني مشغول سخنراني بود و تاكيد بر اينكه محبوبيت و مردمي بودن رئيسجمهور سودان در اين سخنراني كاملا مشهود است با طرح اين پرسش آغاز نمود كه «آيا امنيت فراگيري در جهان عرب مشاهده ميشود و آيا سران عرب برآنند كه امنيت موجود را حفظ كنند، در حالي غرب درصدد است منافع خود را گسترش دهد و بسياري از اوضاع كنوني در خاورميانه نشان دهنده تلاش غرب در اين راستا ميباشد»؟
وي افزود: «اين نقشه كلي آمريكا و اسرائيل براي استيلا و سيطره روزافزون بر خاورميانه است. هنگامي كه از امنيت در جهان عرب و خاورميانه به ميان ميآيد، در هر جا كه تعارض و مخالفت و درگيري وجود دارد، ردپاي اسرائيل و آمريكا كاملا آشكار است».
سفير سودان تاكيد كرد: «غرب بر آن است كه خود آفريننده هرج و مرج در هر منطقه باشد و خود نيز ارائه كننده راهكار براي نظم و سرو سامان دادن به اوضاع پيش آمده باشد».
سليمان عبدالتواب الزين اظهار داشت: «پس از اعلام حكومت اسلامي مستقل در سال 1983 ميلادي در سودان، غرب تمام تلاش خود را براي فروپاشي اين حكومت آغاز نمود و در اين راه ازدامن زدن و تشديد موضوع تبعيض نژادي و مذهبي در منطقه دارفور و ايجاد درگيريها و هرج و مرج به بهانه مسائل انساني فروگذار ننموده است. اين در حالي است كه آمريكا تصميمي جهت حل بحرانهاي عراق، افغانستان، فلسطين و لبنان ندارد. با اين حال تصميم عمر البشير براي برقراري صلح در منطقه كاملا راسخ و مشهود است».
در پايان اين نشست، سفير سوريه، دكتر حامد حسن، اهميت امنيت ملي عربي را تشريح نمود و افزود: «آيا چنين موضوعي در خاورميانه مشاهده ميگردد. امنيت ملي شامل ابعاد مختلفي از قبيل ملتها، حكومتها،ساختار اجتماعي و سياسي و اقتصادي است».
سفير سوريه خاطرنشان كرد: «اين نشست گوشههايي از معضل موجود را بيان نمود و شايد توانست كمي از پرسشها و ابهامات را پاسخ دهد».
وي افزود: «كارشناسان مسائل منطقه بيان ميكنند كه اعراب براي امنيت خاورميانه تلاش نميكنند، در حالي كه غرب در تلاش است تا اين امنيت متزلزل در منطقه را تهديد كند كه «دارفور» نمادي از اين مهم در قلب آفريقاست».
يکشنبه 14 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]