تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس درصدد عيب جويى برادر مؤمنش برآيد، تا با آن روزى او را سرزنش كند، مشمول اين ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837397073




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نتايج تحقيقات ماليات زمين و مسكن در Majlis.ir


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: نتايج تحقيقات ماليات زمين و مسكن در Majlis.ir
واحد مركزي خبر: دفتر مطالعات اقتصادي اين مركز با اعلام اين مطلب كه بازار زمين و مسكن شهري به دليل شرايط خاص خود خاستگاه مناسبي براي انگيزه هاي سوداگرانه است و به همين دليل يك نظام مالياتي كارآمد بايد بتواند با از بين بردن انگيزه حضور تقاضاهاي سوداگرانه در اين بازار از طريق اعمال بار مالي، از تأثيرات منفي حضور اين گونه تقاضاها در بازار زمين و مسكن شهري بكاهد، افزود: با اين وصف نظام مالياتي مرتبط با زمين و مسكن در شرايط كنوني كشور از يك سو به دليل نقص قانوني و از سوي ديگر به دليل نبود زيرساخت هاي مناسب نظير بانك اطلاعاتي دچار مشكل است و در حال حاضر «ماليات بر نقل و انتقال و سرقفلي» تنها مالياتي است كه به صورت ملي از بازار زمين و مسكن اخذ مي شود.

اين گزارش با اشاره به اينكه در اكثر كشورهاي جهان براي كنترل انگيزه هايي كه به اميد افزايش قيمت و كسب سود به جاي سرمايه گذاري در توليد اقدام به خريد زمين و مسكن و نگهداري آن مي كنند، مالياتي با عنوان ماليات بر افزايش ارزش زمين و مسكن يا CGT وضع مي شود، مي افزايد: البته در بعضي از كشورها نظير كرواسي، قبرس و غيره اين ماليات به عنوان بخشي از ماليات بر درآمد اخذ مي شود.

در بخش ديگري از نتايج بررسي مركز پژوهش ها با اشاره به تجربه كشورهايي نظير ايرلند، فرانسه، آمريكا، دانمارك، كره جنوبي، آلمان، كانادا، اسپانيا و انگليس در اين زمينه آمده است: ماليات بر افزايش ارزش زمين و مسكن البته در همه جا معافيت هايي نيز به همراه دارد كه مهمترين آنها معافيت مسكن ملكي اول افراد كه جنبه مصرفي دارد، از شمول ماليات CGT است و به عبارت ديگر در صورت معامله ملك اول، مالك از پرداخت ماليات CGT معاف خواهد بود كه البته براي استفاده از اين معافيت هم بعضاً شرايطي تعيين شده است، مثلاً در انگليس ملك اول در صورتي مشمول معافيت از ماليات CGT مي شود كه فرد مورد نظر هم مالك باشد و هم در ملك مورد نظر سكونت داشته باشد، همچنين در مدت مالكيت، ملك براي اهداف ديگري به جز كاربري مسكن استفاده نشده باشد و مساحت كل ملك نيز از 5 هزار متر بيشتر نباشد كه اين ميزان در قوانين كانادا يك و نيم هكتار است. به علاوه اگر مالكي صاحب بيش از يك خانه باشد، بايد يكي از خانه هاي خود را به عنوان خانه اصلي انتخاب كند و افراد متأهل هم تنها مي توانند يك خانه را به عنوان خانه اصلي خود معرفي كنند به اين معنا كه معافيت خانه اول از ماليات بر مبناي خانوار اعمال مي شود نه خود فرد.

طبق اين گزارش، در آلمان هم با هدف كنترل سوداگري، خانه هاي دوم افراد مشمول پرداخت مالياتي با عنوان ماليات بر خانه هاي دوم و بيشتر مي شوند و اين ماليات بر همه نواحي به جز سه منطقه باواريا، سارالند و تورينگن اعمال مي شود. ميزان اين ماليات در آلمان نرخي بين 5 تا 20 درصد ارزش اجاره اي است و درآمد آن به شهرداري شهري كه ملك در آن قرار دارد تخصيص مي يابد.

مركز پژوهشها همچنين با اشاره به اينكه در آمريكا نيز ايالت هاي مختلفي اقدام به وضع ماليات بر افزايش ارزش ملك مي كنند كه در همه حال ملك اول و مسكوني افراد از پرداخت اين ماليات معاف است، مي افزايد: به عنوان مثال در ايالت نيوجرسي آمريكا مسكن مصرفي و اول افراد مجرد تا ارزش 250 هزار دلار و مسكن اول و مصرفي افراد متاهل تا رقم 500 هزار دلار از ماليات بر افزايش ارزش معاف است.

مركز پژوهشها سپس ملاحظات به كارگيري اين ماليات ها در ايران را بررسي كرده است و مي افزايد: در اخذ ماليات ها در نظر گرفتن ملاحظات اجرايي از اهميت بالايي برخوردار است و ارزش گذاري در مورد ماليات بر ارزش زمين، اعمال ماليات بر معاملات مكرر و نيز بر افزايش ارزش املاك دوم مهمترين چالش اجرايي پيش رو در ايران به شمار مي رود كه اين چالش بايد از طريق به روز كردن دفترچه بهاي معاملات املاك با قيمت هاي واقعي حل شود. در مورد ماليات بر واحدهاي مسكوني خالي از سكنه نيز شناسايي اين خانه ها از موانع اجرايي اين طرح است كه با در نظر گرفتن اقدامات مكمل شناسايي واحدهاي مسكوني خالي، مي توان درصد قابل توجهي از آنها را شناسايي كرد. ضمن اينكه باتوجه به ساختار سازمان ها و مراكز دولتي و انعطاف ناپذيري و فساد اداري، ماليات طولي بر معاملات مكرر زمين و مسكن كارآمدترين و تاثيرگذارترين نوع ماليات در بازار زمين و مسكن در جهت كنترل سواداگري است كه قابليت اجرايي شدن بيشتري را دارد.

در اين باره وجود بانك جامع اطلاعات املاك از زيرساخت هاي مورد نياز تمامي سياست هاي مالياتي است كه نبود چنين بانكي در ايران اجراي سياست هاي مالياتي را دچار اخلال كرده و راهكار اجرايي دستيابي به چنين زيرساختي صدور سند الكترونيك املاك در كنار سند كاغذي است كه از طريق آن تمام اطلاعات املاك به صورت به روز در يك مركز ثبت مي شود.

مركز پژوهشها در پايان افزود: توجه به اين نكته مهم نيز ضرورت دارد كه به طور كلي سياست هاي مالياتي در كنار سياست افزايش عرضه به عنوان سياست هاي تكميلي شناخته مي شوند و اتخاذ سياست هاي مالياتي صرف در هيچ كجاي دنيا نتوانسته است منجر به حل مشكل مسكن شود.

بنابراين اين سياست صرفا در كنار سياست هاي طرف عرضه مسكن كه در دولت پيگيري شده است، مي توانند با تخصيص بهينه منابع موجود و كنترل سوداگري، دولت ها را در حل مشكل تأمين «متناسب با نياز» ياري دهد.

نسخه كامل اين گزارش پژوهشي در نشاني http://www.Majlis.ir موجود است.
 يکشنبه 14 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن