واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: محمد هاشمي در گفتوگو با ايسنا: ـ وحدت يعني گروهها به عقايد و افكار يكديگر احترام بگذارند ـ انتظار افكار عمومي از نخبگان سياسي و مسوولان وفاي به عهد است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
يك عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: پرهيز از تخريب، صداقت و مطابقت در گفتار و رفتار، مهمترين عوامل در افزايش اعتماد عمومي نسبت به نخبگان سياسي و مسوولان است؛ چراكه مردم براي مسوولان نظام احترام قايل هستند و آنان را يك پيكر واحد ميدانند.
محمد هاشمي در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) اظهار كرد: ما جامعهاي اسلامي هستيم كه پس از پيروزي انقلاب به طور سنتي مردم به مسوولان كشور اعتماد داشتهاند. البته اين اعتماد يك سويه نبوده بلكه مسوولان نيز به مردم اعتماد داشتند و جمله معروف در اوايل انقلاب وجود داشت كه "مردم نامحرم نيستند" و بر همين اساس مسائل را همواره با افكار عمومي مطرح ميكردند و گفتار و كردار مردم عموما در يك راستا قرار داشت و كمتر تناقض ميان گفتار و رفتار مسوولان ديده ميشد و اگر مسوولي وعدهاي مي داد و يا شعاري را مطرح ميكرد، به آن عمل ميكرد و همين امر موجب افزايش اعتماد مردم ميشد.
وي افزود: يكي از اصول جامعهشناسي معتقد است كه اگر بخواهيم ميان نخبگان سياسي يك كشور و مردم آن ارتباطي بر مبناي اعتماد برقرار باشد، ضرورت دارد كه رفتار، كردار و گفتار آنان يكسان باشد، زيرا در غير اين صورت قطعا يكي از زيانهاي اسفبار سلب اعتماد عمومي خواهد بود. در واقع شايد بتوان گفت داستان چوپان دروغگويي كه در ادبيات ريشه دارد ميتواند حكايت از اين واقعيت داشته باشد كه اگر مردم خلاقي در رفتار وگفتار نخبگان سياسي و يا مسوولان ببينند از آنان سلب اعتماد خواهند كرد، بنابراين صداقت در گفتار و كردار و وفاي به عهد و يكسان بودن شعار و عمل آنان از مهمترين انتظارات افكار عمومي از نخبگان سياسي و مسوولان است.
وي ادامه داد: اخيرا در رسانهها برخي اخبار مبني بر وجود برخي تناقضات، از ايجاد گسست و شكاف ميان مردم و نخبگان سياسي حكايت دارد. به عنوان مثال اخيرا در روزنامهها به نقل از برخي مراجع تقليد نوشته شده بود كه " تنها ارائه آمار براي حل مشكلات مردم كافي نيست" اين بيانگر آن است كه فاصلهاي ميان مردم ونخبگان سياسي در حال شكلگيري است و مسوولان بايد به اين امر توجه داشته باشند كه اگر شعاري بدهند كه پشتوانه عملي نداشته باشد، نميتواند آنگونه كه شايسته نظام جمهوري اسلامي است، مورد اعتماد مردم قرار بگيرد و اين امر موجب ايجاد گسست ميان جامعه و آنان ميشود.
اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام تاكيد كرد: صداقت در كردار و گفتار نخبگان سياسي ميتواند از ايجاد شكاف ميان آنان و جامعه جلوگيري كند و اين در حالي است كه متاسفانه اخيرا شاهد برخي حوادث هستيم كه اگر نگوييم در نوع خود بينظير است، اما در طول سالهاي پس از پيروزي انقلاب، كمنظير محسوب ميشود.
وي با بيان اينكه " مهمترين سرمايه پيروزي انقلاب اسلامي اعتماد مردم به مسوولان نظام و رهبري انقلاب است و بايد در حفظ آن كوشيد " تاكيد كرد: اعتماد عمومي همواره باعث رفع بسياري از توطئهها و حضور مردم در صحنه بوده است. در واقع يك سرمايه ملي محسوب ميشود كه از اين بين بردن آن خسارات جبرانناپذيري را به منافع ملي و حتي امنيت ملي وارد خواهد كرد.
وي شكلگيري فضاي تخريب و تهمت را عامل ديگري در كاهش اعتماد عمومي خواند و اظهار كرد: آثار منفي ناشي از فضاي تخريب، شكل دوجانبهاي خواهد داشت بدين معنا كه اگر گروه يا شخصي به ديگري تهمت ميزند يا او را تخريب ميكند با اين تصور كه نظر مردم نسبت به آن فرد يا گروه، تغيير كرده و منفي ميشود، سخت در اشتباه هستند؛ چراكه ما معمولا در سالهاي پس ازانقلاب اين واژه را از مردم، زماني كه جرياني شخصي را تخريب كرده، زياد شنيدهايم كه گفتهاند " اين جريان تخريب كننده دست پيش ميگيرد كه پس نخورد" و يا اينكه " تخريبكنندگان خود فاسداند و براي پوشش خود، ديگري را رسوا ميكنند" و اين نشان ميدهد مردم براي مسوولان نظام احترام قايل هستند و آنان را يك پيكر واحد ميدانند. اگر قرار باشد فضاي تخريبي شكل بگيرد آثار سوء آن تنها متوجه فردي كه تخريب ميشود يا مورد تهمت قرار ميگيرد، نخواهد بود بلكه هجمه كننده و تهمت زننده نيز به همان اندازه در ذهن مردم كوچك ميشود.
هاشمي در ادامه با تاكيد بر اينكه " مفهوم وحدت و همدلي همصدايي نيست" خاطرنشان كرد: وحدت يعني گروهها و جريانات مختلف در كشور، به عقايد و افكار يكديگر احترام بگذارند، همدلي اين نيست كه همه بايد يك نوع تفكر ار بپذيرند چنانچه خداوند در قرآن ميفرمايند" بشارت ده به بندگاني كه گفتههاي مختلف را ميشنوند و بهترين آن را انتخاب مي كنند" لذا انتخاب آزاد است و نبايد امري تحميل شود و وحدت به اين معناست كه هر گروهي با عقايدي كه دارد محترم باشد و مردم نيز حق انتخاب داشته باشند و هر فرد، گروه يا جناحي را كه مناسب دانستند انتخاب كنند؛ لذا نبايد از وحدت اين برداشت شود كه همگان يك شكل بيانديشند البته در مواردي كه خطوط قرمز و منافع ملي، موضوع متفاوت است، اما در ساير موارد همه بايد در اظهار نظر و انتخاب آزاد باشند، البته نه به آن معنا كه مرزهاي تخريب برداشته شود.
وي در پايان تطبيق گفتار و عمل و پرهيز از تخريب را مهمترين عامل موثر در اعتماد عمومي دانست و گفت: در زمان پيامبر اكرم(ص) ، روزي زني از راه دور خدمت حضرت آمد و گلايه داشت كه فرزندش زياد خرما ميخورد و از ايشان خواست ، فرزندش را منع كنند اما پيامبر فرمودند برو و فردا بيا" و روز بعد كه آن زن بازگشت از حضرت رسول پرسيد چرا ديروز، اين كار را انجام نداديد؟ ايشان فرمودند؛ به دليل آنكه ديروز، خرما خورده بودم، اگر فرزند تو را نهي مي كردم توصيه من تاثيري نداشت" اين داستان ثابت ميكند كه همگوني در عمل و گفتار چه جنبه اثباتي داشته باشد و چه جنبه نهي، مي تواند در جامعه اثرگذار باشد.
يکشنبه 14 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]