واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اختصاصي ايرنا/سفير سابق جمهوري اسلامي ايران در آلمان: دولت آلمان در سياست خارجي خود دچار اختلاف نظرهاي محسوس است
سياسي. نه. ن. ه
برلين - سفير سابق جمهوري اسلامي ايران در جمهوري فدرال آلمان گفت: اعضاي دولت آلمان اختلاف نظرهاي محسوسي در زمينه سياست خارجي بويژه در ارتباط با خاورميانه و ايران دارند.
محمد مهدي آخوند زاده كه از هفته گذشته جاي خود را به عليرضا شيخ عطار داده است ، پيش از عزيمت به تهران در گفت و گوي اختصاصي با ايرنا در برلين افزود: آلمان از معدود كشورهاي بزرگ اروپايي داراي دولت ائتلافي است كه رهبران احزاب حاكم داراي ديدگاههاي متفاوتي نسبت به مسايل مختلف سياسي و حتي اقتصادي هستند.
وي با اشاره به لغو سفر سال گذشته فرانك والتر اشتاين ماير وزير امورخارجه آلمان به سوريه در بين راه گفت: اين اتفاق نشان داد كه هيات حاكمه آلمان داراي دو ديدگاه متفاوت براي برخورد با ساير كشورها هستند.
يك ديدگاه متعلق به حزب دمكرات مسيحي و صدراعظم اين كشور مبتني بر پيروي از سياستهاي آمريكا و انزواي سوريه بود و ديدگاه مخالف آن نيز به حزب سوسيال دمكرات و حزب وزير امور خارجه اين كشور اختصاص دارد كه اعتقاد به ارتباط و گفت وگو دارد، اين اختلاف در ساير زمينهها و كشورها از جمله كوبا ، چين و روسيه و ساير مسايل مهم جهاني نيز قابل مشاهده است.
آخوندزاده افزود: گذشت زمان نشان داد كه ديدگاه وزير امور خارجه آلمان صحيح بوده و سياست برگرفته از شيوههاي ديكته شده از سوي كاخ سفيد براي اين كشور جوابگو نيست.
به نظر من اخيرا جناح ائتلافي حاكم دمكرات مسيحي نيز متوجه اشتباه خود شده و بيش از اندازه خود را درگير ديدگاههاي متاثر از نظرات كاخ سفيد نمي كند.
سفير پيشين ايران در آلمان همچنين به پيشنهاد سال گذشته حزب سوسيال دمكرات به رهبران آمريكا مبني بر تنظيم برنامه براي شفافسازي فعاليتهاي موسسات مالي و محيط زيست اشاره كرد و افزود: اخيرا موضعگيري هاي حزب دمكرات مسيحي نيز در اين زمينه به سوسيال دمكرات نزديك شده است.
وي با اشاره به صحبتهاي وزير دارايي آلمان مبني بر اينكه اقتصاد آمريكا حتي اگر مشكلات فعلي آن نيز حل شود، ديگر قابل اعتماد نيست، گفت:
اين نشاندهنده ايجاد ديد واقع بينانه به مسايل و تحولات سياسي در بين سياستمداران آلماني است .
آخوندزاده افزود: مسلما تحولات و گذشت زمان نشان خواهد داد كه چه گروهي ديدگاه واقع بينانهاي به مسايل جهاني داشته است.
وي درباره وجود اختلاف نظر در هيات حاكمه آلمان درباره ايران گفت: اين اختلاف نظر نيز محسوس است و تكرار نشدن صحبتهاي تند اوليه صدراعظم آلمان عليه ايران نشان آگاه شدن وي به تصويرسازي غلط ديگران از ايران است .
** گسترش تماسها روابط را نزديك تر ميكند
.............................................................
آخوند زاده نتيجه تجربه حضور بيش از دو ساله خود در سفارت جمهوري اسلامي ايران در آلمان را، لزوم گسترش ارتباطات و رفت و آمدها بين مسوولان دو كشور عنوان كرد و گفت: با گسترش ارتباطات و تماسهاي متقابل مقامات عاليرتبه، واقعيتهاي كشورمان به مسوولان آلماني منتقل و حتما در نگاه آنان به ايران تغييرات عميقي ايجاد ميكند.
به هراندازه ارتباطات و تماسها بين تهران و برلين افزايش پيدا كند، ابهامات موجود بين دو كشور نيز بهتر و بيشتر رفع ميشود .
در دو سال اخير افزايش تماسها و ارتباطات باعث ايجاد واقع بيني نسبت به ايران بين مسوولان دولت آلمان شده و آنان متوجه شدهاند كه جمهوري اسلامي ايران به دنبال اجراي عدالت و صلح و آرامش در منطقه است.
وي سفر ماه گذشته وزير امور خارجه كشورمان به برلين را جلوهاي از اراده ايران براي گسترش صلح و ثبات در منطقه توصيف كرد.
به گفته سفير سابق ايران در آلمان اين تماسها و ارتباطات بايد گسترش پيدا كند تا جامعه آلمان و افكار عمومي اين كشور بيش از گذشته با جامعه ايران آشنا شده و نخبگان به فهم مشترك برسند.
آخوندزاده با اشاره به اينكه برخي رسانههاي مخالف و وابسته آلماني، تصاوير غلطي از جمهوري اسلامي ايران به مسوولان آلمان ارايه ميدهند، افزود : ما با گسترش ارتباطات مانع تصويرسازي غلط آنها ميشويم.
** آلمان در موضوع هستهاي ايران موضعي متفاوت تر از دو كشور ديگر اروپايي دارد
.....................................................................
.......................................
آخوند زاده درباره حضور آلمان در كنار ديگر كشورهاي مخالف برنامههاي هستهاي ايران و موضع تند اين كشور گفت: به نظر ديپلماتهاي خارجي مقيم آلمان، موضع برلين در اين زمينه از موضع دو كشور ديگر اروپايي يعني فرانسه و انگليس متفاوت است .
وي افزود: جمهوري اسلامي ايران با آلمان در بين كشورهاي اروپايي و غربي به دليل ارتباط ديرينه و تعاملات خوب گذشته فرهنگي و اقتصادي متقابل راحتتر ميتواند صحبت كند.
ديپلماتها معتقدند كه موضع آلمان در ارتباط با موضوع هستهاي ايران گاهي مواقع بين دو طرف قرار دارد.
اين ديپلمات ارشد ايراني با اشاره به اينكه آلمان تعريف خاصي از سياست خارجي داشته و برنامههاي بلند مدت و استراتزيك نسبت به مسايل منطقه اي دارد، گفت: بين سه كشور بزرگ اروپايي، بيشترين رفت وآمد مسوولان ايراني به آلمان بوده است و سفر چندينباره دبيران شوراي عالي امنيت ملي و وزير امور خارجه و نمايندههاي مجلس نيز بيانگر وجود اين تفاهم است.
** رابطه ملتهاي ايران و آلمان فراتر از رابطه دولتهاست
......................................................................
.....
آخوندزاده رابطه ملتهاي ايران و آلمان را فراتر از رابطه دولتها دانست و گفت: ملتهاي دو كشور به دليل علاقه فرهنگي و تاريخي در برخي موارد جلوتر از دولتها حركت ميكنند.
وي با اشاره به سفر آتي گروهي از نمايندگان مجلس آلمان به ايران گفت:
اين گروه از نمايندگان در پاسخ به سفر نمايندگان ايران به برلين بسيار علاقمند بودند تا سريع به تهران سفر كنند كه سفارت جمهوري اسلامي ايران به دليل انتخابات مجلس و شكل نگرفتن فراكسيونها و گروههاي دوستي آن را كمي به تاخير انداخت.
سفير سابق ايران در آلمان افزود: مقامات آلمان بايد اين پيام را درك كنند كه ملت ايران هزينههاي زيادي براي استقلال و امنيت خود در اين منطقه پرآشوب پرداخت كرده است.
وي همچنين درباره مردم آلمان و نوع نگاه آنان به ايران گفت: مردم آلمان برخلاف برخي اخبار و گزارشهاي منتشره در اين كشور، ايران را بسيار دوست دارند.
** استقبال آلمانيها از سفر هياتهاي ايراني خوب بوده است
......................................................................
............
آخوند زاده درباره استقبال آلمانيها از سفر هياتهاي ايراني به آلمان گفت: همه هياتهاي ايراني در برلين با احترام مورد استقبال قرار گرفته اند و به همين دليل نيز دو طرف علاقمند به تداوم اين سفرها هستند.
وي با اشاره به اينكه بيشترين سفر هياتهاي ايراني در دو سال اخير در مقايسه با ساير كشورهاي بزرگ اروپايي در اين قاره به آلمان بوده است، گفت : اين ميزان سفر به علائق مشترك دو ملت مربوط ميشود.
آخوندزاده گفت: البته اختلاف نظرهايي بين نمايندگان دو كشور وجود دارد ولي توام با احترام و فهم مشترك بوده است.
وي سطح روابط پارلماني ايران و آلمان را در دو سال گذشته در اروپا منحصربفرد توصيف كرد.
** بزرگترين چالش در روابط ايران و آلمان
.....................................................
آخوندزاده همچنين درباره بزرگترين چالش در روابط ايران و آلمان گفت:
جمهوري اسلامي ايران به عنوان يك كشور مستقل و توانمند در منطقه مشكلي براي ادامه همكاريهاي مثمر ثمر با آلمان ندارد.
وي افزود: نظريههاي تحميلي آمريكاييها مشكل اصلي است كه دامن برخي از كشورها از جمله آلمان را به دليل حضور در ناتو و اتحاديه اروپا گرفته است .
سفير سابق ايران در آلمان با اشاره به مخالفت مردم و نمايندههاي مجلس آلمان با حضور سربازان اين كشور در افغانستان گفت: كشورهاي اروپايي به هراندازه به مسايل منطقه واقع بينانه نگاه كرده و از سياستهاي يك جانبه گرايانه آمريكا فاصله بگيرند به همان ميزان نيز از ارتباط با ايران برخوردار خواهند بود.
وي افزود: دست ايران براي دوستي به سوي همه ملتها جز چند مورد دراز است .
به گفته سفير سابق ايران در آلمان، بازيگران خارج از حوزه آلمان برخي مواقع برسياستهاي اين كشور تاثير منفي ميگذارند، البته كشورهاي اروپايي به اين نتيجه رسيدهاند كه سرنوشت خود را نبايد با اين سياستهاي تحميلي گره بزنند.
** آلمان به تروريستي بودن گروهك منافقين اعتقاد دارد
......................................................................
..
آخوندزاده با اشاره به تلاشهاي گروهك منافقين در برخي كشورهاي اروپايي براي خروج نام خود از ليست گروههاي تروريستي گفت: اقدامات تروريستي اين گروهك و همدستي با صدام ، آلمان را متقاعد كرده كه اين گروه تروريستي است و تاكنون موضع اين كشور نيز برهمين اصل استوار بوده است.
وي گفت: اين گروه اخيرا از پوششهايي براي فعاليت خود استفاده ميكند كه اسناد و مدارك متقن و كافي نيز در اين زمينه براي شناخت اين گروهك در اختيار آلمانها قرار دارد.
سفير سابق ايران در آلمان افزود: اقدام يك دادگاه انگليس براي خروج نام اين گروهك از ليست گروههاي تروريستي نيز به دليل سرخوردگيهاي اين كشور در منطقه و مشكلات داخلي بوده است و اين اقدام يك حربه سياسي بود كه ديگر كشورها ي اروپايي نيز اين كشور را همراهي نكردند.
كشورهاي اروپايي بايد راهكارهايي براي گرفتار نشدن در دام اين گروهك كه نزديك به ۱۶هزار نفر را از طريق ترور و بمب گذاريها كشته و يا شهيد كرده اند، بيانديشند.
آخوندزاده گفت: يكي از شاخصهاي مهم در جديت اروپاييهاي براي مبارزه با ترويسم موضع آنان در مقابل اين گروهك است. موضع رسمي آلمان نيز برخورد قاطع با اين گروهك و جلوگيري از فعاليت آن است.
آخوند زاده قرار است به عنوان معاون آسيا و اقيانوسيه كار خود را در وزارت امور خارجه كشورمان آغاز كند.
عليرضا شيخ عطار نيز از روز دوشنبه آينده بصورت رسمي در سفارت جمهوري
شنبه 13 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]