واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: موسوي تبريزي در گفتوگو با ايسنا: صداقت و شفافيت مسوولان در ايجاد اعتماد بين حاكميت و مردم موثر است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
دبيركل مجمع محققين و مدرسين حوزه علميه قم گفت: يكي از مهمترين مسائلي كه موجب اعتماد فردي به فرد ديگر، فردي به حكومت يا حكومت به افراد ميشود، صداقت است؛ همانطور كه علي(ع) در نهجالبلاغه بر خود واجب دانسته چيزي را جز در زمان جنگ از مردم كتمان نكند.
حجتالاسلام و المسلمين حسين موسوي تبريزي در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار كرد: توصيههاي زيادي در پرهيز از دروغ گفتن شده است و عمده اينها در مورد مسوولان به اين خاطر است كه اطمينان كاملي بين حاكميت و مردم ايجاد شود زيرا شفافيت بين اين دو در ايجاد اعتماد در افكار عمومي موثر است.
وي معتقد است: اگر در اطلاعرساني به مردم مخفيكاري شود، دليلش ترس از كار اشتباهي است كه برخي انجام ميدهند؛ در غير اين صورت آنها موظفند حتي اشتباهات خود را براي مردم توضيح دهند زيرا بدترين چيز ترويج دروغ است. ما در جمهوري اسلامي با خيلي مسائل ضد اخلاقي مبارزه كردهايم و نبايد اجازه دهيم دروغ و ريا به جان جامعه بيافتد؛ چراكه ما را از درون نابود خواهد كرد.
وي ادامه داد: آنچه باعث سلب اعتماد مردم نسبت به مسوولان ميشود مسائلي است كه ريشه در دروغ دارد و به همين دليل دروغ كليد همه گناهان خوانده شده است. متاسفانه گاهي اين موضوع به فرهنگ تبديل شده كه همه چيز را نبايد به مردم بگوييم و اين موضوع مربوط به سالهاي اخير نيست، بلكه از ابتدا عدهاي نظرشان اين بوده كه نيازي نيست مردم همه چيز را بدانند و اين باعث شده نظام از اين جهت ضربه زيادي ببيند.
رييس خانه احزاب تصريح كرد: عدهاي فكر ميكنند بايد تخلف مسوولان پوشانده شود؛ مثلا اگر مسوولي اخراج شد بگوييم به دليل كسالت و بيماري كنار رفته است. در اين صورت ما نظام را مساوي با فلان مسوول دانستهايم در حالي كه اگر اين مسائل را از مردم مخفي كنيم و مردم از راههاي ديگر آن مساله را به صورت اغراقآميزتر بشنوند به نظام بدبين ميشوند.
دبيركل مجمع محققين و مدرسين خاطر نشان كرد: وقتي شفافيت بين حاكميت و مردم نباشد؛ اين باعث ميشود آنچه راديو و تلويزيون بيگانه ميخواهند، فراهم شود و جامعه هم به دليل اينكه واقعيت به آن منتقل نشده است، حرف آنها را ميپذيرد.
وي با تاكيد بر " لزوم توجه به صداقت و شفافيت مسوولان در هر ردهاي در مقابل مردم" گفت: يكي از استانداران در زمان امام(ره) گفته بود گاهي به خاطر نظام بايد دروغ هم بگوييم، اما امام(ره) به شدت با صحبت ايشان مخالف بودند و در فرمان هشت مادهاي خود هم به مسوولان فرمودند كه اگر مسوولي تخلفي كرد، آن را علني به مردم بگوييد. طبيعي است اگر مسوول متخلفي را به صورت علني البته به دور از جنجال سياسي مجازات كرديم اعتماد مردم هم بيشتر ميشود و حتي اگر مسوولي با دروغ بر سر مسووليت بيايد مردم اطمينان دارند كه آن مسوول مجازات خواهد شد.
موسوي تبريزي در پايان با تاكيد بر " لزوم اصلاح زمامداران جامعه براي اصلاح جامعه" يادآور شد: مسوولان، روحانيون و حتي احزاب سياسي كه در آينده ممكن است مسوولان از آنها برخاسته شوند در فرهنگسازي جامعه، شكلگيري رفتار، اخلاق، تعهد و مسووليتپذيري مردم موثر هستند. اگر اين افراد دروغ بگويند يا با استناد حرف نزنند به مرور زمان جامعه هم همينطور عمل خواهد كرد.
انتهاي پيام
شنبه 13 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]