واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: مجلس، پيگير تغيير در ظرفيت پذيرش دانشگاهها؛كليات طرح افزايش ظرفيت دانشگاههاي مادر در سال 87 با اكثريت آرا مصوب شد
اعتماد ملي: نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، در آخرين روز ماه رمضان، به سرعت كليات طرحي را كه يكشنبه صبح براي حل مشكل كنكور سال 87 ارائه كرده بودند به طور فوريتي در روز سهشنبه به تصويب رساندند. براساس پيشنهاد نمايندگان مجلس، ظرفيت دانشگاههاي مادر در پذيرش سال 87 10درصد افزايش يافت. در جلسه علني روز سهشنبه، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در بررسي كليات طرح افزايش ظرفيت پذيرش دانشجويان در دانشگاههاي مادر ممتاز و درجه يك در سال 87 با 140 راي موافق، 91 راي مخالف و 7 راي ممتنع موافقت كردند تا بر اساس ماده واحده اين طرح و در صورت تصويب نهايي ظرفيت پذيرش دانشجو از طريق آزمون سراسري در رشتههاي روزانه در دانشگاههاي فوق 10 درصد افزايش يابد. اما پيش از آنكه نمايندگان به كليات اين طرح راي دهند، 25 نفر از نمايندگان با ارائه پيشنهادي خواستار حذف يك فوريت از دوفوريت طرح افزايش ظرفيت پذيرش دانشجو شدند كه با موافقت تنها 106 نماينده و مخالفت 124 نماينده راي نياورد.
در همين راستا، محمدرضا باهنر در موافقت با سلب يك فوريت از اين طرح گفت: نگراني ما اين است كه اگر طرح افزايش ظرفيت پذيرش دانشجو در دانشگاههاي مادر ممتاز و درجه يك در سال 87 عينا تصويب شود مشكلات بيشتري ايجاد كند. در قوانين حقوقي كشور ما دانشگاههاي ممتاز و درجه يك تعريفي ندارند و تاكنون فقط دانشگاههاي مادر تعريف شدهاند بنابراين همين موضوع ميتواند موجب بروز مشكلات جديدتر شود.
او با بيان اينكه با تصويب اين طرح، اجراي آن به ترم دوم موكول ميشود، گفت: اين در حالي است كه با تصويب يك طرح جامعتر و بررسي بيشتر، مسائل مربوط به اين موضوع به صورت ريشهاي حل ميشود.
ادامه اين جلسه، محمدمهدي زاهدي وزير علوم هم با نقد نگاه نمايندگان گفت: با تصويب اين طرح حداقل 85 درصد جابهجايي داوطلبان را خواهيم داشت كه عملي شدن آن در اين ترم تحصيلي ممكن نخواهد بود. بنابراين براي اجرايي كردن اين طرح دوباره بايد انتخاب رشته از سوي دانشجويان صورت گيرد و اين كار حداقل به يك ماه فرصت نياز دارد تا اعلام نتايج نهايي شود و همه اينها به مفهوم تعطيل شدن ترم تحصيلي جاري در دانشگاههاي كشور است. او با بيان اينكه اطلاعرساني دقيق و به اندازه كافي درباره انتخاب رشته و سهميهها صورت گرفته است، گفت: من با زبان روزه سخن ميگويم و ميخواهم باور كنيد كه اطلاعرساني ما مانند سالهاي قبل و بلكه بيشتر از آن نيز بوده است. شرايط پذيرش دانشجويان در همه رشتهها به ويژه رشتههاي برتر مانند برق، پزشكي و حقوق مانند سالهاي قبل انجام شده و اتفاق جديدي در مورد سهميهها و تعداد پذيرفتهشدگان رخ نداده است. زاهدي در ادامه به درخواست دو هفته قبل مجلس براي تجديدنظر در افزايش ظرفيت ويژه داوطلبان داراي رتبه زير 1000 در آزمون سراسري سال جاري اشاره كرد و گفت: ما با هدف تعامل مثبت با مجلس در دو روز فشرده كاري براي داوطلبان داراي رتبه زير 1000 بستر جديدي را در برخي رشتهها فراهم كرديم به گونهاي كه در رشتههاي پزشكي، دندانپزشكي و داروسازي دانشگاههاي علوم پزشكي تهران، علوم پزشكي ايران و شهيد بهشتي 10 درصد افزايش ظرفيت ايجاد كردهايم. همچنين در رشتههايي مانند برق، مكانيك و عمران در دانشگاههاي شريف، اميركبير و علموصنعت 10 درصد افزايش ظرفيت ايجاد كردهايم و همچنين در گروه علوم انساني در رشته حقوق كه متقاضي بالايي داشت در دانشگاه تهران، علامه طباطبايي و نيز شهيد بهشتي افزايش 10 درصدي انجام دادهايم.
به هرحال توضيحهاي وزير علوم تغييري در تصميم نمايندگان مجلس ايجاد نكرد و نمايندگان با اكثريت آرا به كليات طرح افزايش ظرفيت پذيرش دانشجو در دانشگاههاي مادر ممتاز و درجه يك در سال 1387 راي دادند.
مخالفت شديد وزارت علوم با طرح
با اين حال وقتي تلاش وزير علوم براي خروج اين طرح از مجلس به نتيجهاي نرسيد و كليات آن مصوب شد، بنابراين،وظيفه اعتراض شديد به مصوبه مجلس را به قائم مقام خود سپرد. به گفته سيدمحمد حسيني، وزيرعلوم مخالف طرح شتابزده مجلس شوراي اسلامي مبني بر افزايش ظرفيت دانشگاههاي مادر و ممتاز در سالجاري است، چون افزايش ظرفيت دانشگاهها منجر به كاهش كيفيت در آموزش عالي ميشود. قائم مقام وزير علوم در توضيح اين موضع وزارتخانه گفت: افزايش ظرفيت بيش از آنچه وزارت علوم اعمال كرده است، به كيفيت آموزش عالي لطمه وارد ميكند و امكانپذير نيست. اينكه به وسيله طرح مجلس 10 درصد ظرفيت در همه رشتهها به دانشگاهها تحميل شود غيرعملي است و مشكلات خاصي را براي دانشگاهها بهويژه دانشگاههاي تهران ايجاد ميكند.
حسيني بارديگر در مقابل نمايندگان ايستاد و ادامه داد: اگر قرار باشد نمايندگان مجلس با هر اعتراضي نسبت به كنكور، طرح دوفوريتي به تصويب برسانند، در آينده در هر آزموني عدهاي معترض انتظار دارند با بيان اعتراضات و فضاسازي به دانشگاه راه يابند. بررسي اين طرح به شوراي عالي انقلاب فرهنگي مربوط ميشد اما مجلس وارد عمل شد و دوفوريت آن را بدون بررسي كارشناسي به تصويب رساند. با همه اين موضوعات به هرحال اين وزارتخانه ملزم به اجراي طرح مجلس است، براي همين قائممقام وزير با دلخوري گفت: حداقل انتظار اين است كه نمايندگان رشتههايي را كه قرار است در آنها افزايش ظرفيت صورت گيرد مشخص و دانشگاههاي مجري اين طرح را نيز محدودتر كنند در غير اين صورت طرح اجرايي نخواهد بود.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
شنبه 13 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]