واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: كارخانه كرك در سربيشه احداث مي شود
محمديان
كارخانه كرك در شهرستان سربيشه راه اندازي مي شود و اين پروژه در دنيا كم نظير است.
نماينده مردم شهرستان هاي سربيشه و نهبندان در مجلس شوراي اسلامي در گفت وگو با خبرنگار ما از راه اندازي كارخانه كرك توسط يك سرمايه گذار ايراني الاصل ساكن انگليس در شهرستان سربيشه خبر داد و گفت: اين پروژه بزرگ در دنيا كم نظير است.
صابري خاطرنشان كرد: در اين پروژه كه براي 500 تا 600 نفر به طور مستقيم اشتغال ايجاد مي شود از موي بزهاي شهرستان سربيشه و همچنين كشور افغانستان استفاده خواهد شد.
وي افزود: با اين سرمايه گذار در سفري كه به ايران خواهد داشت مذاكره نهايي انجام مي شود تا به دنبال آن عمليات اجرايي پروژه آغاز شود.
وي مشاركت اين سرمايه گذار را 20 درصد و سهم مشاركت دولت در اين پروژه را هم 80 درصد عنوان كرد و افزود: در حال حاضر تحويل 6 هكتار زمين در جنب شهرك صنعتي سربيشه براي راه اندازي اين كارخانه انجام شده است.
وي ادامه داد: طبق برآورد سرمايه گذار اين پروژه، حدود 500 ميليارد ريال اعتبار براي ايجاد اين كارخانه نياز است و پي گيري مسئولان امر و نماينده منطقه براي تحقق اين پروژه ضروري است.
به گفته وي راه اندازي كارخانه كرك در منطقه بسيار مشكل گشا خواهد بود و در توسعه منطقه، ايجاد اشتغال، جلوگيري از مهاجرت بسيار سودمند است.
وي در مجموع استقبال دولت در بحث سرمايه گذاري را مطلوب ارزيابي كرد و افزود: با توجه به تغييرات جديد داخلي در بانك مركزي دولت سياست مشخصي در اين زمينه ارائه نكرده و اميدواريم مشاركت دولت در اين خصوص افزايش يابد.
وي خاطرنشان كرد: تسهيلات ارائه شده از سوي دولت در دور اول خوب و مثبت بود ولي در حال حاضر اين تسهيلات به سختي ارائه مي شود كه اين امر در گرايش و انگيزه سرمايه گذاران موثر مي باشد و روان سازي تسهيلات در نظر گرفته شده ضروري است.
وي اضافه كرد: از مشكلاتي كه منطقه با آن درگير مي باشد اين است كه وقتي دولت در اين جا سرمايه گذاري مي كرد خراسان جنوبي هنوز استان نبود ولي الان كه به استان ارتقا پيدا كرديم تا تاكيد دولت بر مشاركت سرمايه گذاران خصوصي است از سوي ديگر بخش خصوصي هم به دليل نبود مشوق هاي لازم رغبت چنداني به سرمايه گذاري در اين منطقه ندارد.
وي با بيان اين كه با وجود خشكسالي و كم آبي كشاورزي هميشه جواب گو نيست و بايد به سمت صنعت پيش رفت افزود: در شرايط فعلي بايد كشاورزي موجود را حفظ و كشاورزي مكانيزه را نيز توسعه و ترويج داد و از هدر رفت آب و تبخير جلوگيري كرد و بايد به دنبال ايجاد نگاه صنعتي بود.
وي تاكيد كرد: در اين خصوص دولت بايد مشوق هايي براي سرمايه گذار ايجاد كند و حمايت نسبي دولت به حمايت همه جانبه و كامل ارتقا يابد كه در اين ميان مي توان به درصد معافيت هاي مالياتي، بازپرداخت وام ها و ديگر تسهيلات اشاره كرد.وي در خصوص پروژه فولاد سربيشه گفت: در حال حاضر موافقت اصولي با سرمايه گذار خارجي (چين) مبادله و زمين مورد نياز هم تحويل شده و براي مشاركت سرمايه گذاري داخلي نيز در اين زمينه راي زني لازم انجام مي شود.
وي افزود: مطابق گفته مسئولان امر عمليات اجرايي اين كارخانه فولاد بعد از ماه رمضان آغاز مي شود و اين طرح براي حداقل 2 هزار و 500 نفر اشتغال ايجاد مي كند و سالانه 800 تا يك ميليون تن توليد خواهد داشت.
وي خاطرنشان كرد: مراحل مقدماتي طرح انجام شده و در حال حاضر بهانه اي براي شروع كار نيست و در آينده عمليات گازرساني به پروژه انجام و سنگ آهن مورد نياز آن هم از معادن خاص از جمله معادن نهبندان اگر جواب گو باشد تامين خواهد شد.
وي اضافه كرد: مصوبه احداث ناحيه صنعتي در ميل 78 نيز در حال انجام است و حدود 10 درصد زيرساخت هاي اين پروژه از جمله تامين آب، برق، جاده و مخابرات انجام شده است.
وي پيش بيني كرد: اين مصوبه حداكثر تا دو سال آينده به بهره برداري برسد.
وي به ايجاد شهرك سنگ براي فرآوري اين محصول و كارخانه سيمان درح اشاره كرد و افزود: زيرساخت هاي لازم براي اجراي اين پروژه ها بايد در منطقه فراهم شود و در اين خصوص هنوز سرمايه گذاري اعلام همكاري نكرده است.
وي در خصوص مصوبات دور اول و دوم سفر رئيس جمهور به استان و شهرستان هاي سربيشه و نهبندان گفت: همه مصوبات دور اول رئيس جمهور تقريبا محقق شده و برخي از آن ها پروژه هاي دراز مدت است كه ادامه دارد و از مصوبات دور دوم هم در كل استان تنها حدود 10 درصد محقق شده كه اين ميزان در شهرستان سربيشه كمتر است.
وي احداث باند اول محور بيرجند، نهبندان، پروژه گازرساني از بيرجند به نهبندان و راه آهن را از عمده ترين مصوبات عنوان كرد و گفت: مطالعه و عمليات مقدماتي اين پروژه ها انجام شده و اميدواريم سال آينده رديف بودجه بگيرد.
وي افزود: طرح توسعه نهبندان كه از مصوبات سفر مقام معظم رهبري به استان بود نيز هنوز در مجموع آن گونه كه بايد و شايد و به نسبت پيش بيني هاي انجام شده پيشرفت ندارد و از برآوردها عقب است كه اميدواريم سال آينده رديف بودجه بيشتري به آن اختصاص يابد.
وي در خصوص انتقال آب سربيشه به شهرستان بيرجند هم گفت: اين پروژه ملي پس از افتتاح توسط معاون اول رئيس جمهور در حال بهره برداري است.
وي با اشاره به تحقق نيافتن برخي از مصوبات خاطرنشان كرد: با تعطيلي كارخانه پنبه نسوز مقرر شد دو كارخانه جايگزين آن شود كه اين امر هنوز محقق نشده كه در حال پي گيري است.
وي ادامه داد: مشكل اين پروژه اين است كه تشكيلات سرمايه گذاري آن زير مجموعه دولت نيست و مستقل عمل مي كند و اين سرمايه گذاران هم بيشتر به جاي رفع محروميت ها به سود دهي مي انديشند.
وي خاطرنشان كرد: بايد با ارائه تسهيلات كوتاه و بلند مدت از جمله كمك هاي بلاعوض، تامين منابع داخلي مشاركت بخش خصوصي در سرمايه گذاري در اين شهرستان ها را كه بسيار ضعيف و حتي در حد صفر است بهبود و توسعه داد.
وي فراهم نبودن زيرساخت ها، بهره مند بودن از مزاياي خاص و سخت گيري در پرداخت تسهيلات را از جمله عوامل گرايش نداشتن سرمايه گذاران براي سرمايه گذاري در منطقه عنوان كرد.
وي تصريح كرد: مقامات استان و نمايندگان مردم به جد پيگير خواسته ها و مصوبات سفر هستند و تا اين خواسته ها اجرايي نشود حرفي براي گفتن نخواهد بود.
وي ادامه داد: مردم استان هميشه در صحنه هاي مختلف حضور داشته و دارند و با توجه به گراني، خشكسالي و بيكاري مسئولان بايد با تلاش و پي گيري مشكلات مردم آنان را به ادامه حضور دلگرم تر كنند.
وي با انتقاد از ضعيف بودن فعاليت هاي فرهنگي در شهرستان سربيشه تصريح كرد: برنامه ريزي و اقدامات فرهنگي لازم در اين شهرستان محروم و مرزي آن گونه كه بايد و شايد مطلوب نيست و سربيشه در اين خصوص به دليل هماهنگ نبودن در فعاليت هاي فرهنگي از شاخص هاي لازم عقب است.
وي افزود: با توجه به مشكلات موجود اعم از بيكاري، اعتياد بايد در خصوص امور فرهنگي برنامه هاي جامع و مدون تدوين و اجرا شود و اولويت قرار دادن اين گونه فعاليت ها ضروري است.
شنبه 13 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 251]