واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: بانوي قهرمان كونگ فوتوآ: ورزش بانوان در فاروج حمايت نمي شود
رشته هاي ورزشي رزمي از جمله رشته هايي است كه به علت تعدد سبك ها، چندان براي اقشار مختلف جامعه شناسانده نشده است، در حالي كه برخي از رشته هاي رزمي و سبك هاي آن در بين ورزشكاران مستعد و علاقه مند بسيار مورد توجه بوده و فعاليت آن گسترده است. سبك هاي رزمي، پايه هاي رشته ورزش رزمي به شمار مي روند كه اگر حمايت و درنظر گرفته نشوند، دچار آسيب خواهند شد. در اين بين فعاليت بانوان در رشته هاي رزمي با مظلوميت بيشتري همراه است به ويژه اگر فعاليت آن ها در شهرهاي كوچك و كم جمعيت باشد كه شرايط كار را سخت تر مي كند.
ورزش شهرستان فاروج چه در بخش مردان و چه زنان، پتانسيل هاي فراوان براي رشد دارد كه اگر مهم انگاشته شوند و آن ها را باور كرد و بها داد، جايگاه خود را به دست خواهد آورد. رشته هاي رزمي در شهر كوچكي مانند فاروج بين زنان نيز طرفداران و قهرمانان خاص خود را دارد كه فاطمه غلام پور دارنده مقام دوم مسابقات كشوري رشته رزمي سبك كونگ فوتوآ مصداق اين ادعاست كه به سئوالات ما پاسخ مي دهد.
خراسان: كونگ فو را چه زماني شروع كرديد؟
غلام پور: 6 ماه است كه به اين ورزش روي آورده ام و 3 روز در هفته در باشگاه ولي عصر فاروج تمرين مي كنم كه در يك روز مربي حضور دارد و 2 روز ديگر ورشكاران بدون مربي تمرين مي كنند، همچنين هر روز صبح در يكي از پارك ها همراه بقيه ورزشكاران تمرين مي كنيم.
خراسان: چرا تنها يك روز از تمرين مربي داريد؟
غلام پور: مربي از شهرستان شيروان براي آموزش و تمرين ما مي آيد، لذا وي در شيروان نيز داراي باشگاه و شاگرد است و فرصت زيادي براي آمدن به فاروج ندارد، بنابراين در روزهايي كه مربي نداريم از تجربيات و آموزش هاي ورزشكاران پيشكسوت و باسابقه استفاده مي كنيم.
خراسان: امكانات رشته ورزشي مورد فعاليتتان در شهرستان چگونه است؟
غلام پور: ورزش بانوان در شهرستان حمايت نمي شود به گونه اي كه برروي تشك كشتي تمرين مي كنيم و تاتامي نداريم و ورزشكاران امكانات مربوط به كونگ فوتوآ مانند، كلاه، مچ بند، دستكش، ميت، هوگو ندارند لذا حداقل امكانات كه همان لباس اين ورزش است، با هزينه خود ورزشكاران تهيه مي شود كه به لحاظ پايين بودن قيمت لباس ها، كيفيت مناسبي ندارند.
خراسان: در مدت فعاليت در رشته رزمي كونگ فوتوآ در چه مسابقاتي حضور داشتيد؟
غلام پور: در مسابقاتي كه بين ورزشكاران شهرهاي قوچان و فاروج برگزار شد، در وزن خودم نفر اول شدم، در مسابقات استاني كه در بجنورد برگزار شد مقام اول را كسب كردم و همراه 4 ورزشكار از ديگر شهرستان هاي استان، جزو تيم خراسان شمالي براي شركت در مسابقات كشوري انتخاب شديم.
خراسان: مسابقات كشوري كجا و چگونه برگزار شد؟
غلام پور: مسابقات شهريور ماه در استان اصفهان با شركت 30 تيم از 30 استان كشور به مدت 2 روز برگزار شد كه من در وزن 80+ كيلو با 9 ورزشكار از شهرهايي مانند مشهد، كرمان، بندرعباس مبارزه كردم كه بر همه آن ها غير از حريف مشهدي غلبه كردم ومقام دوم كشوري را كسب كردم.
خراسان: در چه مرحله اي از رشته ورزشي تان هستيد و چه زماني كمربند مشكي خواهيد داشت؟
غلام پور: هم اكنون در خط 3 اين ورزش هستم كه با كسب 4 خط ديگر به دان و كمربند مشكي دست خواهم يافت و مي توانم به عنوان مربي فعاليت كنم.
خراسان: وضعيت ورزشكاران شهرستان در رشته كونگ فوتوآ چگونه است؟
غلام پور: بيش از 30 نفر در اين سبك رزمي فعاليت مي كنند كه اغلب آن ها از سابقه بيشتري از من برخوردارند، لذا پتانسيل هاي خوبي در شهرستان وجود دارد كه نياز به توجه بيشتري دارند، چرا كه در مسابقات كشوري ماه گذشته 4 ورزشكار ديگر از شهرستان حضور داشتند كه 3 نفر براي تكنيك زني و يك نفر هم براي مبارزه شركت كرده بودند كه 3 تكنيك زن، مقام چهارم را كسب كردند و ورزشكاري كه براي مبارزه شركت كرده بود به علت مسموميت غذايي نتوانست رقابت كند و از دور مسابقات حذف شد.
خراسان: علت فعال نبودن ورزش بانوان در شهرستان را در چه مي دانيد؟
غلام پور: اين امر نياز به فرهنگ سازي و از سوي ديگر توجه مسئولان و ايجاد شرايط مناسب و حمايت به موقع از ورزشكاران دارد تا انگيزه فعاليت و حضور در مسابقات در آن ها ايجاد شود. كمبود امكانات و شرايط فعاليت از ديگر علت هاي فعال نبودن ورزش بانوان شهرستان است به گونه اي كه در مسابقات كشوري شهريور ماه استان اصفهان از مجموع 17 ورزشكار خراسان شمالي، 5 ورزشكار فاروجي بودند كه براي شركت در مسابقات لباس ورزشي مناسب نداشتند و يك دست لباس از ورزشكاران بجنورد امانت گرفتيم و هر 5 نفر با اين يك دست لباس درمسابقات مبارزه كرديم.
خراسان: فعال شدن ورزش بانوان نيازمند چيست؟
غلام پور: باتوجه به اين كه هنوز به ورزش به عنوان يك نياز اصلي مانند نياز به خوردن و خوابيدن توجه نمي شود و اين امر در شهرهاي كوچك نيز نمود بيشتري دارد بايد در گام اول شرايط براي نهادينه كردن ورزش و حضور بانوان با وجود مشغله هاي زندگي فراهم شود- حمايت و ايجاد امكانات مناسب گام بعدي است، چراكه افراد هنگامي كه مي بينند ورزشكاران در اعزام به مسابقات حمايتي نمي شوند و هزينه هاي اعزام شخصي است رغبت چنداني براي روي آوردن به ورزش نخواهند داشت، چرا كه ما در اعزام به مسابقات كشور از سوي شهرستان و استان حمايتي نشديم و فقط وسيله نقليه در اختيار ما قرار گرفت.
خراسان: براي آينده ورزشي تان چه برنامه اي داريد:
غلام پور: با كسب موفقيت در مسابقات كشوري، انگيزه هايم براي ادامه ورزش بيشتر شده است و دوست دارم به مقام اول كشوري نيز دست يابم و دوباره با رويارويي با حريف مشهدي بر او غلبه كنم و در نهايت به عنوان مربي به ورزشكاران ورزش شهرستان خدمت كنم.
خراسان: يك خاطره از 6 ماه ورزش در رشته كونگ فوتوآ؟
غلام پور: شركت در مسابقات كشوري و كسب مقام دوم، بهترين خاطره ورزشي ام است و كسب اين موفقيت، اين باور را كه مي توانيم با كمبود امكانات و تلاش مضاعف كسب مقام كرد پررنگ تر كرده است.
خراسان: بدترين خاطره ورزشي تان؟
غلام پور: خاطره بد ورزشي ام نيز از مسابقات كشوري اخير است و با وجود كسب تجربيات وخاطرات خوب اين مسابقات، به لحاظ اين كه ورزشكاران استان بايد خوراكشان را خود تامين مي كردند، در طول مسابقات به علت تغذيه بد، 3 نفر از ورزشكاران مسموم شدند و يكي از آن ها در عين بيماري مبارزه كرد و با وجود شايستگي، شكست خورد و ديگر اين كه مسئولان ورزش استان گفته بودند، نفرات اول براي ورود به زمين هزينه نخواهند پرداخت و استان هزينه را تامين مي كند، اما ورودي زمين را تمام اعضاي تيم خودشان پرداخت كردند.
خراسان: داوري مسابقات در چه سطحي بود؟
غلام پور: داوري قابل قبول بود، اما گاهي هم كه در اين باره با مشكل مواجه مي شديم، كسي پي گير نبود و هنگام اعتراض ورزشكاران استان، با اين پاسخ مواجه مي شديم كه شما مدرك داوري داريد كه اظهار نظر مي كنيد كه اين صحبت باتوجه به آشنايي ورزشكاران با شرايط مسابقه و داوري، بسيار آزاردهنده بود.
خراسان: در شهرستان كسي دوره هاي آموزشي داوري را گذرانده است؟
غلام پور: خير و اين مسابقات تلنگري بود كه ورزشكاران شهرستان پي گير شركت در دوره هاي آموزشي داوري شوند و 4 ورزشكار با پي گيري هايي كه انجام دادند با هزينه خود براي كلاس هاي داوري ثبت نام كردند كه با پايان يافتن ماه مبارك رمضان در مشهد از اين كلاس ها بهره مند خواهند شد.
خراسان: سخن آخر؟
غلام پور: ورزشكاران جوان نياز به تشويق دارند تا رشد كنند، تشويق محرك خوبي براي تلاش است و شايد يكي از راه هاي افزايش فعاليت بانوان ورزشكار، ارزش نهادن به موقعيت هايي است كه به دست آورده اند.
شنبه 13 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]