واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: از ديد راي دهندگان آمريكايي، جمهوري خواهان مناظره معاونين را باختند كابوسي به نام پيلين
مك كين در حال سقوط است، اين را ديگر بايد خود او نيز پذيرفته باشد. سرباز پير جنگ هاي ويتنام براي شكست حريف جوان و سيه چرده خود هر راهي را آزمود و هر ترفندي را به كار گرفت. اما تنها در فاصله يك ماه مانده به انتخابات نه تنها نظرسنجي ها حاكي از محبوبيت بيشتر اوباما در ميان آمريكايي ها دارد، بلكه به نظر مي رسد اين محبوبيت روزافزون نيز هست و هر روز فاصله ميان نامزد دموكرات با رقيب جمهوري خواهش افزايش مي يابد.
بسياري تصور مي كردند كه تعيين معاون رئيس جمهور مي تواند ابزاري باشد با جمهوري خواهان با استفاده از آن بخشي از ضعف هاي خود را جبران كنند. همين امر نيز سبب شد تا سناتور مك كين در ميان حيرت همگان به سراغ يك زن برود و با انتخاب ساراپيلين تلاش كند تا از حضور يك زن در كنار خود بيشترين بهره را ببرد.
با اين حال گذشت زمان نشان داد كه با خارج شدن از جو احساسي و جنجالي انتخابات سارا پيلين به معاونت مك كين، واكنش هاي نهايي جامعه آمريكايي چندان باب ميل جمهوري خواهان از آب در نيامده است.
در آمريكا شمار آنان كه اعتقاد دارند پيلين مي تواند فرد شايسته اي براي پست معاونت رئيس جمهوري باشد چندان زياد نيست و همين تعداد نيز رو به كاهش هستند.
مناظره روز گذشته پيلين با همتاي دموكرات خود نيز آخرين ضربه را به وي وارد مي كرد. هر چند تصور مي شد كه پيلين بتواند با استفاده از اين فرصت ترديد ها را در مورد شايستگي خود برطرف سازد، اما نتايج نظرسنجي ها نتيجه اي عكس اين را نشان داد.
پيش از برگزاري مناظره ميان سارا پيلين و جوزف بايدن، نامزدهاي معاونت رياست جمهوري از جانب جمهوري خواهان و دموكرات ها 47 درصد از آمريكايي ها گمان مي كردند كه پيلين توانايي كسب معاونت رئيس جمهوري را ندارد، اما پس از برگزاري مناظره اين ميزان به 63 درصد افزايش يافت.
براساس نظرسنجي ها 51 درصد از شهروندان آمريكايي معتقد هستند كه جوزف بايدن در مناظره با پيلين پيروز از ميدان خارج شد و در برابر تنها 36 درصد به پيروزي پيلين اعتقاد داشتند. تمامي اين مسائل بار ديگر ترديدها در مورد توانايي هاي پيلين را افزايش داد. ترديدهايي كه فريد زكريا نيز به آن پرداخته است: «لطفا يكي پيدا شود تا سارا پيلين را از درد فراموش نشدني اش رها كند! خانم پيلين پس از تفكر و بررسي هاي فراوان اعلام كرده كه متوجه شده چه مي خواهد و اين بدون ترديد عبارتي به ياد ماندني در تاريخ سياست آمريكا خواهد شد: مي خواهم وقت بيشتري را با خانواده ام بگذرانم.»
سردبير بخش بين الملل هفته نامه نيوزويك در گزارشي مي نويسد: سارا پيلين كه چند هفته اي را پشت پرده سپري كرده بود سرانجام تن به مصاحبه داد. كتي كوريك، از شبكه سي.بي.اس از او پرسيد كه چطور زندگي در آلاسكا، نزديك ترين ايالت آمريكا به روسيه ديدگاه هاي پيلين را در زمينه سياست خارجي شكل داده است و پيلين پاسخ داد "زندگي در آلاسكا در اين مورد خيلي مهم است. فكر كنيد پوتين بخواهد هواپيما هايش را وارد حريم هوايي آمريكا كند. آنها در ابتدا به كجا مي روند؟ بله درست است به آلاسكا. چون درست نزديك مرز آنهاست. از آلاسكا است كه ما مي توانيم مراقب اين كشور بسيار قدرتمند باشيم. آنها درست نزديك ما هستند.
فريد زكريا در ادامه اين گزارش مي نويسد: آخر مي توان نام اين اظهارنظر را يك تجزيه و تحليل سياستمدارانه گذاشت؟ اخيرا به توكيو رفته بودم و هواپيما از بالاي قطب شمال گذشت.
پيلين گفته است «از آلاسكا است كه مي توانيم آنها را بفرستيم». البته منظورش از آنها چه كسي است؟ فراموش نكنيد پيلين حتي اين جمله هاي جذاب را هم از خودش در نمي آورد و ده ها مشاور امور سياست خارجي اين مطلب را برايش نوشته اند و او تا آنجا كه مي توانسته تكرارشان كرده است. (البته اين احتمال نيز وجود دارد كه خانم پيلين دستپاچه شده باشد و يكدفعه يك حرفي را گفته است).
كوريك از پيلين در مورد لايحه نجات ملي پرسيد كه بر اساس آن براي خروج از بحران اقتصادي كنوني دولت 700 ميليارد دلار املاك و دارايي هاي موسسات مالي و شركت ها را خريداري مي كند كه به مرز ورشكستگي رسيده اند. هدف دولت رهايي اين شركت ها از مطالبات غير قابل وصول شان است. چرا كه در پي ركود بازار مسكن و ناتواني وام گيرندگان در بازپرداخت اقساط بدهي شان تعداد قابل ملاحظه اي از موسسات مالي با دشواري هاي بزرگ مالي روبرو شده اند.
كوريك اين سوال را مطرح مي كند تا متوجه شود آيا پيلين واقعا اين بحران را رد كرده يا نه.
كوريك پرسيد: فرماندار پيلين بهتر نيست اين 700 ميليارد دلار را به خانواده هاي طبقه متوسط اختصاص دهيم؟ آنها كه با مشكلات فراواني در حوزه مسكن، سوخت، مراقبت هاي بهداشتي و خوار و بار دست و پنجه نرم مي كنند؟ بهتر نيست به جاي اينكه به شركت هاي بزرگ پول تزريق كنيم اجازه دهيم مردم پول بيشتري خرج كنند؟
پيلين در ادامه گفت: به همين خاطر است كه من همانند اكثر آمريكايي ها كه با آنها صحبت كرده ام نسبت به طرح احساس خوشي ندارم، اما به اعتقاد من بالاخره اين طرح به آنهايي كه نگران اصلاحات حوزه مراقبت هاي بهداشتي هستند كمك مي كند. همانطور آنهايي كه نگران كمبود مشاغل هستند. پس از اين نوع اقتصاد بار ديگر سر و سامان مي گيرد و در مورد تجارت ما بايد بپذيريم كه تجارت يك فرصت است نه رقابت يا چيزي ترسناك. حتي اگر حوزه تجارت باعث به وجود آمدن يك پنجم مشاغل در ايالات متحده شود باز هم بايد به آن به عنوان فرصت نگاه كنيم. تمام اينها زير چتر اشتغال زايي صورت مي گيرد. طرح نجات ملي هم بخشي از آن است.
جمعه 12 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 174]