واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: صادرات به خصوصي و دولتي تقسيم شود نه نفتي و غيرنفتي
در نشست هيات نمايندگان اتاق تهران مطرح شد:تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز:معاون وزير بازرگاني در جمع اعضاي هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تهران گزارشي از آخرين وضعيت صادرات غيرنفتي كشور بيان كرد و در اين نشست موضوع رويكرد صادراتي دولت و نيز لزوم ارائه آمار دقيقتر در صادرات و نيز تفكيك صادرات به دو قسمت بخش خصوصي و دولت تاكيد شد.
به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران، دكتر "مهدي غضنفري" به معرفي جايگاه تجاري ايران در جهان پرداخت و گفت: كشورمان دراين آمارها رتبه 37 صادرات و 46 واردات را دارد و چنانچه صادرات نفتي را از اين آمار كم كنيم سهم صادرات غيرنفتي كشور با وجود پتانسيلها ناچيز است و اگر هر چه سريع تر به دنبال راهكاري براي حل مشكل بخش توليد كه گام جدي براي صادرات است، نباشيم با مشكلات زيادي روبرو مي شويم كه حتي با رشد نقدينگي و يا لايحه 600 ميليون دلاري هم نمي توان به حل آن كمك كرد.
غضنفري با بيان اينكه توليد و صادرات مكمل يكديگرند از محقق نشدن اهداف برنامههاي اول، دوم و سوم در اين زمينه اظهار تاسف كرد و افزود: اهداف صادراتي در برنامه چهارم تا حد زيادي محقق شده پيشبيني ميشود كه تا پايان اين دوره، صادرات غيرنفتي به بيش از ميزان هدف گذاري نيز برسد.
رييس سازمان توسعه تجارت ايران اظهار كرد: تاكنون74 درصد اهداف برنامه چهارم توسعه در زمينه صادرات غيرنفتي محقق شده و براي نخستين بار تا پايان برنامه از اهداف پيش بيني شده بيشتر خواهد شد.
غضنفري ادامه داد: هدف برنامه توسعه چهارم در بخش صادرات 53 ميليارد دلار است كه تاكنون 39 هزار ميليارد دلار آن محقق شده است و بر اساس آمار صادرات غيرنفتي در پنج ماهه امسال به بيش از هفت ميليارد دلار رسيده كه هدف برنامه در اين مدت هشت ميليارد دلار بوده است. البته سهم صادرات كالاهاي غيرنفتي در پنج ماهه سال در بخش صنعت 41 درصد ، كشاورزي10 درصد و معدن هفت درصد بوده است.
معاون وزير بازرگاني با بيان اينكه وضعيت صادرات كالاها به تفكيك در 23 گروه بررسي شده است گفت: در گروه ميوهجات، مصالح ساختماني، صنايع نساجي و محصولات چرمي در سالهاي گذشته شاهد روند كاهشي صادرات بودهايم كه اين روند امسال نيز ادامه يافته و صادرات در گروه حبوبات، فرش، صنايع دستي و سنگهاي قيمتي در سالهاي گذشته روند كاهشي داشته اما امسال افزايش نشان ميدهد.
رييس سازمان توسعه تجارت ايران افزود: در گروه خشكبار، پتروشيمي، مواد معدني و تجهيزات پزشكي در سالهاي قبل روند افزايش صادرات داشتيم كه اين روند امسال نيز ادامه يافته است و صادرات كالاهايي مانند ميوه، غلات و وسايل نقليه در سالهاي گذشته روند رو به رشد داشته كه امسال با كاهش مواجه شده است.
وي در ادامه به معرفي اهداف سازمان توسعه تجارت، برنامهريزيها و قوانين و مقررات صادرات و واردات، آمار و ارقام و كليه جزييات صادراتي و وارداتي پرداخت و گفت: براي اول شدن در منطقه به رشد صادرات غيرنفتي در حجم وسيع نياز داريم كه اين كار بايد با بررسي دقيق اوضاع گذشته كشور و همچنين مقايسه با كشورهاي همجوار و مطالعات و تحقيقات انجام شود تا در نهايت نتيجه مطلوب حاصل شود.
غضنفري همكاري بيشتر بخش خصوصي در راستاي رشد و توسعه صادرات غير نفتي با اين سازمان شد و افزود: پذيراي هرگونه پيشنهاد و يا انتقادي از سوي بخش خصوصي هستيم و سعي ميكنيم با گوش فرا دادن به سخنان آنها در راستاي رفع هر چه بيشتر مشكلات و موانع گام برداريم.
معاون وزير بازرگاني همچنين از بازگشت شوراي عالي صادرات به چرخه سياست گذاري صادرات سخن گفت و تاكيد كرد: به كمك اين شورا مي توانيم فعاليتهاي خود را بيشتر گسترش دهيم و صادرات غيرنفتي را در سطوح مختلف بيشتر مديريت و برنامه ريزي كنيم.
صادرات بايد دولتي خصوصي شود نه نفتي و غيرنفتي!
درادامه اين نشست، سيد حميد حسيني ـ عضو هيات نمايندگان اتاق تهران ـ پيشنهاد داد تا به جاي تقسيم صادرات به دو بخش صادرات نفتي و غيرنفتي آن را به دو بخش صادرات دولتي و خصوصي تقسيم كنند و صادرات را مورد بررسي قرار دهند.
وي تاكيد كرد: براي رشد و توسعه صادرات بايد صنعت ارتقاء يابد و به رشد صنايع و توليدات نفتي و پتروشيمي كمك شود.
محسن ادهمي ـ عضو هيات نمايندگان اتاق تهران ـ خواستار روانسازي در امور گمركي صادرات و واردات شد وعنوان كرد: به دليل تخلف يك شركت براي همه شركتها بخشنامه و قانون وضع ميشود لذا ضروري است به دليل برخي تخلفات از ادامه فعاليت ساير شركتها نبايد جلوگيري شده و يا تحت فشار قرار گيرند.
محسن حاج بابا ـ ديگر عضو اتاق تهران ـ نيز گفت: درباره واردات مواد اوليه شيميايي به دليل مبارزه گسترده دولت با قاچاق با مشكل مواجهيم چرا كه قانون درست و ثابتي در اين زمينه وجود ندارد و در برخي موارد ما حتي نمي توانيم مواد اوليه مورد نياز صنعت را وارد كنيم چرا كه به هنگام واردات اين مواد نيز به دليل بازرسيها و آزمايش گمرك مدت زيادي در گمرك بلوكه مي شود.
پدرام سلطاني ـ عضوهيات نمايندگان اتاق تهران ـ از اينكه سازمان توسعه تجارت تعامل خوبي با بخش خصوصي دارد قدرداني كرد و افزود: متاسفانه ساير سازمانهاي دولتي با اين سازمان همكاري مطلوبي ندارند چرا كه در دولت تفكر صادراتي وجود ندارد.
وي خواستار بررسي دقيق آمارهاي صادراتي شد و گفت: معتقدم كه آمار ارزشي ارائه شده در زمينه صادرات غلط است و همچنين به لحاظ وزني نيز ما رشدي چنداني نداشتهايم.
وي همچنين با اشاره به رد درخواست اتحاديه صادركنندگان كالاهاي نفتي و پتروشيمي براي برگزاري نمايشگاه نفت از اين سازمان انتقاد وعنوان كرد: مديران اين سازمان معتقدند بخش خصوصي توانايي برگزاري اين نمايشگاه را ندارد.
محسن خليلي عراقي ـ عضو ديگر هيات نمايندگان اتاق تهران، هم از سازمان توسعه تجارت خواست تا برنامه استراتژيك خود را ارائه داده و موقعيت صادراتي كشورمان در جهان را به طور دقيق مشخص كند.
جمشيد عدالتيان ـ عضو ديگر هيات نمايندگان ـ هم خواستار بازنگري در گزارشها، آمار و ارقام صادرات و اعلام دقيق و موثق آن شد.
احمد پورفلاح ـ عضو هيات نمايندگان اتاق تهران ـ به نقش و اهميت نمايشگاهها در صادرات اشاره كرد و گفت: متاسفانه برگزاري نمايشگاهها در كشورمان به دكاني براي كاسبي گروهي تبديل شده است.
وي از همكاري نكردن سفارتخانهها در خارج از كشور نيز انتقاد كرد و افزود: سفراي خارج از كشور همكاري موثري با صادر كنندگان در زمينه شركت در نمايشگاهها ندارند.
انتهاي پيام//
جمعه 12 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]