واضح آرشیو وب فارسی:فارس: جباري در مركز بررسيهاي استراتژيك رياست جمهوري: قدرت طلبي در گفتمان سياسي دولت نهم معنا ندارد
خبرگزاري فارس: يك استاد دانشگاه تاكيد كرد: در گفتمان سياسي دولت نهم مفهوم كليدي عدالت به ديگر مفاهيم معنا ميبخشد؛ برهمين اساس، دولت نهم به آن ساحت تفكر كه همه چيز را در ظل حقيقت حق ميبيند بازگشته است و اساسا قدرتطلبي وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، اكبر جباري از محققين و اساتيد دانشگاهها در پانزدهمين نشست بررسي ابعاد چالشها و فرصتهاي استراتژيك پيش روي دولت نهم كه در مركز بررسيهاي استراتژيك رياست جمهوري برگزار شد، ذيل موضوع "احياي معنا و افول پارادايم قدرت در دولت نهم" به تحليل اين موضوع پرداخت.
جباري با اشاره به رويكردهاي معرفتي و عرفاني گفت: از آن نظر كه دولت نهم را در افق انقلاب اسلامي و حقيقت انقلاب ميبينيم گويي بازگشت به حقيقت انقلاب شكل گرفته است لذا چارچوب نظري اين جريان را در همان چارچوب تئوريك انقلاب اسلامي ميشناسم.
وي افزود: اگر به مفهوم قدرت در دوره جديد توجه كنيم متوجه ميشويم كه اين مفهوم يك آميختگي با مفهوم انسان دارد، گويا از دل مفهوم اومانيسم، مفهوم قدرت برميخيزد و در جريانهاي پست مدرن هم نقدهاي جدي به انسان محوري شده است. اما در بحبوحه بحرانها و انقلابهاي مدرن، انقلابي با ويژگي تمايز و حيرت آور براي همه تحليلگران سياسي ايجاد شد.
جباري تصريح كرد: ويژگي مذكور را به طور عيني و ملموس ميتوان در آن واقعه ديد كه حضرت امام در پاسخ به خبرنگاري كه از ايشان پرسيد چه حالي داريد، فرمودند هيچ؛ اين پاسخ كوتاه به نظر مي رسد معاني خيلي بلندي در آنها نهفته بود و آن اينكه بر آنچه كه در وقوع يك واقعه به انسان مربوط مي شود، اينجا هيچ موضوعيتي ندارد بلكه اراده حق تحقق پيدا كرد.
اين استاد دانشگاه گفت: در دورهاي كه پارادايم قدرت انسان در همه شئون ظهور يافته، با وقوع انقلاب اسلامي و تحقق اراده حق، پارادايم قدرت انساني فروپاشيده است و انقلاب به اين معنا، فروپاشي قدرت در معناي اومانيستي آن بوده است؛ گرچه در تحليل ظاهري انقلاب ميتوان به وجوه انقلاب از قبيل نقش اجتماعات و گروهها و غيره پرداخت ولي حقيقت انقلاب در نقطه اي ديگر است كه همان تفسير پارادايم انسان محوري به خدا محوري بود.
وي افزود: ما شاهد دو دهه حاكميت عملي ليبراليسم در سطوح فرهنگي، سياسي و مهمتر از همه، اقتصادي در كشور بوديم كه در آن تصور هر نوع تمناي الهي و معنوي در جامعه را غيرممكن كرده بود؛ به نظر ميآيد كه وقوع پديدهاي به نام دولت نهم حكايت از تمناي معنويت دارد و گويي ارجاع به اين معنا دارد كه تمناي مردم همان تمناي اصيل انقلاب است، هنوز همان تمناي معنويت است و اين تمنا در شكل يك انتخابات ظهور ميكند.
جباري با بيان اينكه كل تحولات چندسال اخير را ميتوان با همين رويكرد تحليل كرد، گفت: دولت نهم اين توفيق را پيدا كرده كه معناي عدالت را در نسبت به حقيقت دين بيان كند و در گفتمان سياسي امروز چيزي به عنوان عدالت نقش كليدي را بازي كند و ديگر مفاهيم همچون آزادي بر بنياد اين مفهوم طرح ميشود و اين مفهوم است كه به ديگر مفاهيم معنا ميبخشد.
وي با بيان اينكه به نظر مي رسد دولت نهم افق خوبي را انتخاب كرده، تصريح كرد: گرچه در ساحت عمل مسائلي هست كه نميشود آنها را ناديده گرفت و حاكميت دو دهه ليبراليسم عملا برخي از مفاهيم را در بعضي از اذهان سطوح مديريتي كشور نهادينه كرده و يك تلقي ضعيفي از مفاهيم ديني را در بين برخي مشاهده ميكنيم.
اين تحليلگر با اشاره به اين نكته كه شكستن اين وضعيت نهادينه شده مجاهدت ميخواهد، اظهار داشت: در دور جديد براي نهادينه ساختن اين شعائر مجاهدتي نظري و عملي در سطوح دانشگاهي و اجرايي نياز است.
جباري تصريح كرد: بازگشت به امام كه مورد توجه اين دولت است يعني بازگشت به آن ساحت تفكر كه همه چيز را در ظل حقيقت حق ميبيند و انسان را هم مظهر يكي از اسماء حق ميبيند. لذا در اين فضا اساسا قدرتطلبي وجود ندارد.
انتهاي پيام/
جمعه 12 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]