واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: معاون مبارزه با جرايم جنايي پليس آگاهي خبر داد: كاهش 40 درصدي وقوع سرقتهاي مسلحانه درنيمه اول امسال
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - حوادث
معاون مبارزه با جرايم جنايي پليس آگاهي با اعلام كاهش 40 درصدي وقوع سرقتهاي مسلحانه، گفت: مبارزه با سرقتهاي مسلحانه از جمله جرايمي است كه با توجه مختصات ويژه آن، شخصيت مجرمان، استفاده از سلاحهاي گرم و بازتابهاي حقيقي آن در جهت القاي ناامني به شهروندان، يكي از اهداف اساسي برخورد با جرايم خشن است.
به گزارش سرويس «حوادث» ايسنا، سرهنگ رجبي افزود: بر اساس بررسي انجام شده در پليس آگاهي، ميزان وقوع سرقتهاي مسلحانه در شش ماه اول سال جاري نسبت به مدت مشابه سال قبل، نزديك به 40 درصد كاهش نشان ميدهد كه از مهمترين دلايل آن ميتوان به انجام اقدامات پيشگيرانه با توجه به تاكيد فرماندهي نيروي انتظامي در توجه به اصل پيشگيري، اجراي طرحهاي ارتقاي امنيت اجتماعي در چند مرحله و برخورد شديد پليس آگاهي با مجرمان و باندهاي سرقت از اواخر سال 86 تاكنون اشاره كرد.
وي افزود: همچنين در بخش كشفيات، نسبت كشف به وقوع در حدود 80 درصد است كه اين رقم نيز به دليل بهرهگيري از تمام امكانات پليس آگاهي در اين حوزه از جمله توان علمي و اطلاعات فني در جهت تسهيل و تسريع فرايند كشف است.
سرهنگ رجبي در ادامه با تفكيك سرقتهاي مسلحانه، افزود: در مجموع وقوع سرقت مسلحانه از بانك بالغ بر 50 درصد و سرقت از طلافروشيها بيش از 65 درصد كاهش نشان ميدهد. در شش ماه گذشته، 9 باند از مجرمان خطرناك و سابقهدار نيز به همراه دهها قبضه سلاح جنگي به دام كارآگاهان پليس افتادند.
وي با اشاره به دلايل و ويژگيهاي وقوع اين سرقتها، گفت: مجرمان اين حوزه عموما داراي سوابق متعدد كيفري هستند و به صورت سازمان يافته عمل ميكنند. شخصيت اين مجرمان به گونهاي است كه به دليل خصوصيات و روحيات خاص با تهيه اسلحه و تشكيل باندهاي دو يا سه نفره اقدام به سرقت ميكنند.
معاون مبارزه با جرايم جنايي پليس آگاهي گفت: موضوع قابل توجه در اين خصوص سهل الوصول بودن دستيابي به سلاحهاي قاچاق در برخي مناطق كشور است كه تحت تاثير شرايط موجود در كشورهاي همسايه، اين سلاحها وارد و توزيع ميشود. در اين بحث در درجه اول پيشگيري از طريق كشورهاي مبدا نقش مهمي دارد، ضمن اين كه بايد هزينه حمل سلاحهاي غيرمجاز بيش از اين افزايش پيدا كند.
به گزارش اداره اجتماعي پليس آگاهي كشور، سرهنگ رجبي سپس به توضيح چند نكته محوري در اين باره پرداخت و افزود: مرتكبان اين جرم، افراد سابقه داري هستند كه به صورت مكرر در چرخه تكرار جرم قرار ميگيرند و لازم است سازمانهاي ذيربط درباره برخورد قاطع با اين افراد تصميمات تازه و موثري اتخاذ كنند. بحث بعدي در فرايند وقوع است، اهدافي كه سارقان مسلح براي اقدامات مجرمانه خود انتخاب ميكنند، مكانهايي شناخته شده مثل بانكها و طلافروشيها هستند كه بايد به بهترين و كاملترين سيستمهاي امنيتي مجهز باشند.
وي بيان كرد: اين روند يعني تجهيز مكانهايي با حساسيت بالا، طي دو سال اخير پيشرفت كرده است، اما هنوز با ايده آل پليس آگاهي فاصله دارد. انتظار اين است كه متوليان در جهت توجه به اين نكته همت به خرج دهند و بتوانند سيستمهايي را نصب كنند، تا ضريب خطر كاهش پيدا كند و پليس براي شناسايي و مقابله با سارقان مسلح با قدرت بيشتري عمل كند كه در اين زمينه پليس آگاهي با جديت و قاطعيت قصد دارد، با افرادي كه حتي نيت انجام سرقت مسلحانه را دارند، برخورد كند و كشف پيشدستانه در اين زمينه جزو اولويتهاي پليس آگاهي است.
انتهاي پيام
جمعه 12 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]