واضح آرشیو وب فارسی:مهر: احياي سينماي دفاع مقدس ـ 12/سينماي دفاع مقدس با تغيير نگاه مسئولان رونق ميگيرد
تهيهكننده فيلم سينمايي "آژانس شيشهاي" انحصارطلبي و قيممآبي را از آفات سينماي جنگ و دفاع مقدس و رونق اين سينما را منوط به باز شدن فضا و تغيير نگاه و سعه صدر مسئولان دانست.
مهدي كريمي درباره مشكلات سينماي دفاع مقدس به خبرنگار مهر گفت: اگر نگاههاي قيممآبانه و انحصارطلبانه به سينماي دفاع مقدس اصلاح نشود، نميتوان اميدوار بود در اين سينما حركتي تازه به وجود بيايد. در سالهاي اوليه پس از جنگ نميشد بعضي حقايق را مطرح كرد. اما اواسط دهه 70 با باز شدن فضاي فرهنگي سينماي دفاع مقدس رونق گرفت وآثاري باارزش ساخته شد.
تهيهكننده "سفره ايراني" افزود: در اين دوره فيلمهاي دفاع مقدس و جنگ غنا داشت و در برقراري ارتباط با مخاطب موفق بود. پروسه توليد در سالهاي اخير با مشكلات زياد همراه بوده و توليد فيلم سخت شده، پس طبيعي است در اين شرايط توليد فيلم جنگي محدودتر شود. رونق سينماي دفاع مقدس با باز شدن فضا و تغيير نگاه و سعه صدر مسئولان ارتباط مستقيم دارد.
وي ادامه داد: سينماي دفاع مقدس در ظاهر قيم و مسئول دارد و افراد زيادي ادعاي حمايت از اين سينما را ميكنند. اما در عمل راه توليد آثاري كه واقعيت اين حماسه ملي اعتقادي را بازگو كند باز نيست. در سالهاي گذشته فيلمهايي كه در حوزه دفاع مقدس ساخته ميشد فاخرتر و ارزشمندتر از اغلب فيلمهاي اين سالها بودند.
كريمي يك هدف سينماي دفاع مقدس را نمايش معنويت حاكم بر جنگ دانست و گفت: دفاع مقدس ما با جنگهاي ديگر دنيا تفاوت اساسي دارد، اما سينما نتوانسته همه ويژگيها را بازتاب دهد. مليگرايي و جنبههاي اعتقادي جنگ ما را در موقعيتي استثنايي قرار ميداد و سينماي ايران در نمايش ابعاد مختلف اين واقعه كمكاري كرده كه بخشي از آن حاصل مقررات و شرايط است.
وي درباره محدوديتهاي ورود به اين عرصه گفت: فكر نميكنم براي اينكه فيلمسازان فيلم جنگي بسازند مانع جدي باشد. اما بايد كارگردانهاي آشنا با جنگ كه دغدغه ثبت تاريخ را دارند راحتتر در اين عرصه فعاليت كنند. گاهي ورود افراد ناآشنا به عرصه سينماي جنگ مشكلاتي ايجاد ميكند. من تنگنظر نيستم، اما به خاطر حساسيت اين حوزه بايد در انتخاب فيلمسازان دقت كرد.
اين تهيهكننده با اشاره به "فرزند خاك"، "اتوبوس شب" و "مزرعه پدري" به عنوان فيلمهايي با نگاه و ساختار نو گفت: دفاع مقدس ظرفيتي بالا براي تغذيه كارگردانها دارد. اما بايد بستر استفاده از اين قابليت فراهم شود. اگر نگاههاي مشفقانه فقط طيفي خاص را شامل نشود، ميتوان اميدوار به توليد فيلمهايي بود كه جاني تازه به اين سينما بدهند و مخاطب را به سينما بكشانند.
كريمي در پايان با اشاره به فيلم "اخراجيها" گفت: نوع روابط و شوخيهايي كه در اين فيلم مطرح ميشود اگر در اواخر دهه 60 و اوايل دهه 70 در فيلمي نشان داده ميشد، آن فيلم امكان نمايش پيدا نميكرد. كاش اگر در سينماي دفاع مقدس تحولي به وجود آمده شامل همه كارگردانها و نگاه ملاطفتآميز به كل جريان سينماي دفاع مقدس تعميم داده شود.
جمعه 12 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 148]