واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ۱۶پروژه دامپزشكي هفته آينده در كشور به بهره برداري ميرسد
اقتصاد. كشاورزي. دامپزشكي
رييس سازمان دامپزشكي كشور از راه اندازي ۱۶پروژه دامپزشكي همزمان با روز دامپزشكي ( ۱۴مهرماه جاري) با صرف ۳۷۳ميليارد و ۱۳۹ميليون ريال در ۱۱استان كشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، مجتبي نوروزي در گفت و گو با خبرنگاران، اين پروژهها را شامل كشتارگاه صنعتي طيور، مركز بررسي بيماريهاي طيور، كشتارگاه دام سنگين، كارخانه توليد مواد لبني، مركز و شركت پخش واكسن و دارو، مرغداري تمام اتوماتيك، قطعه بندي و بسته بندي ماهي، آزمايشگاه كنترل كيفي، بسته بندي مرغ، ساختمان اداري و احداث، تكميل و تجهيز واحدهاي فني اعلام كرد.
به گفته وي، در اين روز همچنين ۱۶شركت مميزي نظارتي بهداشتي دامپزشكي با اشتغالزايي ۷۰بازرس و ناظر فعاليت خود را در سطح شهر تهران آغاز مي كنند كه تعداد اين شركتها در آينده به ۲۰۰شركت افزايش خواهد يافت.
نوروزي در ادامه اظهار داشت: اين شركتها كه متعلق به بخش خصوصي است، براساس تكليف قانوني برنامه سوم توسعه كشور و با هدف نظارت بر تمام اماكن عرضه و ماشينهاي حمل و نقل فرآوردههاي خام دامي و نيز بازديد و عرضه گواهينامه بهداشتي به اين اماكن تشكيل ميشوند.
وي تصريح كرد: اماكني كه در آينده فاقد اين گواهينامهها باشند، اجازه ادامه فعاليت نخواهند داشت.
رييس سازمان دامپزشكي همچنين با اشاره به برگزاري آييني به مناسبت روز جهاني هاري در روز ۱۳مهرماه جاري با همكاري سازمان دامپزشكي و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در محل انستيتو پاستور، گفت: سازمان دامپزشكي واكسيناسيون و ايمنسازي جمعيت سگ را در كشور به عهده دارد.
اين مقام مسئول افزود: اقدامهاي خوبي در اين خصوص در سالهاي گذشته صورت گرفته است. به گونهاي كه در سال ۸۵بين ۲۰۰هزار تا ۲۵۰هزار قلاده سگ و پارسال بيش از ۴۰۰هزار قلاده سگ زير پوشش واكسيناسيون قرار گرفته اند.
به گفته وي، جمعيت سگهاي صاحبدار در كشور بين ۹۰۰هزار تا يك ميليون قلاده است و سازمان دامپزشكي در نظر دارد ۷۵درصد اين جمعيت را زير پوشش واكسيناسيون قرار دهد كه اين امر، ضريب ايمني مناسبي را به لحاظ بيماري هاري ايجاد ميكند.
وي برگزاري كنگره بينالمللي فارماكولوژي توسط سازمان نظام دامپزشكي كشور با همكاري سازمان دامپزشكي و با حضور انديشمندان بينالمللي كشورهاي مختلف را از ديگر برنامههاي روز دامپزشكي اعلام كرد و گفت: اين كنگره كه ۱۳مهرماه جاري برگزار ميشود، يك تحرك علمي در زمينه دارو و
فارماكولوژي در سطح كشور به شمار ميرود.
رييس سازمان دامپزشكي كشور سپس به برخي از فعاليتهاي اين سازمان اشاره كرد و افزود: با فعاليتهاي صورت گرفته تعداد مبتلايان به بيماري تب مالت (بروسلوز) به عنوان يكي از بيماريهاي مهم مشترك بين انسان و دام از هشت هزار و ۶۹۷نفر در سه ماهه نخست سال ۸۴با حدود ۶۰درصد كاهش به سه هزار و ۳۴۲نفر در سه ماهه نخست امسال رسيده است.
به گفته وي، اين بيماري ميتواند سلامت جمعيت انساني را بشدت تهديد كند . به گونهاي كه يك راس گاو ميتواند ۵۰تا ۶۰نفر را از طريق شير آلوده به اين بيماري مبتلا كند.
رييس سازمان دامپزشكي همچنين از تشديد فعاليتهاي بخش خصوصي دامپزشكي براي مقابله با بيماري تب برفكي خبر داد و گفت: با اجراي اين فعاليت ها، تعداد كانونهاي آلوده از يكهزار و ۶۲۶كانون در سال ۸۵به يكهزار و ۱۴ كانون در سال گذشته كاهش يافته است.
نوروزي سپس با اشاره به اجراي ۱۸۰طرح در قالب يكهزار و ۴۵۶پروژه در كشور براي پوشش بهداشتي دامها در برابر بيماريهاي مشترك و دامي، پوشش بهداشتي مزارع تكثير و پرورش طيور، پوشش بهداشتي آبزيان در مزارع پرورش و منابع آبي و پوشش بهداشتي مراكز عرضه فرآوردههاي خام دامي، اظهار داشت:
هم اكنون ۹۸درصد مراكز يادشده زير پوشش فعاليتهاي دامپزشكي قرار دارد.
نوروزي همچنين با اشاره به پرورش صنعتي افزون بر ۱/۱ميليارد قطعه طيور در كشور در سال جاري، گفت: هم اكنون شاهد كاهش بيش از ۲/۵درصدي بيماريها و تلفات در سطح طيور صنعتي هستيم و اين در حالي است كه ايران در يك منطقه بشدت خطر پذير قرار دارد.
وي با تاكيد بر اين كه ايران همچنان به عنوان كشوري پاك و عاري از بيماري آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان در جهان محسوب ميشود، اين موفقيت را حاصل همكاري جمعي دانست و تصريح كرد ايران در معرض مهاجرت بيش از سه ميليون قطعه پرنده قرار دارد و ضروري است كه روستاها و تالابهاي در معرض مهاجرت همواره پايش شوند تا كشور از خطر شيوع اين بيماري در امان باشد.
رييس سازمان دامپزشكي در ادامه به واگذاري ۱۰۰درصد فعاليتهاي درمان در حوزه دامپزشكي به بخش خصوصي اشاره كرد و گفت: در حوزه پيشگيري بيماري هاي طيور و ماكيان ۱۰۰درصد فعاليتها و در حوزه دامي بيش از ۷۰درصد فعاليتها از طريق بخش خصوصي صورت ميگيرد و سازمان دامپزشكي در صورت آمادگي بخش خصوصي، ميتواند همه فعاليتهاي حوزه پيشگيري بيماريهاي دامي را نيز به اين بخش واگذار كند.
وي همچنين يكي از اقدامهاي زيربنايي سازمان دامپزشكي را توسعه مراكز بررسي و تشخيص بيماريهاي طيور، دام و آبزيان اعلام كرد و افزود: تاكنون در كشور ۱۰مركز منطقهاي و پنج مركز بينالمللي در اين خصوص راه اندازي شده كه به داخل و كشورهاي اطراف خدمات ارايه ميكنند.
به گفته نوروزي، در بخش دارويي نيز اقدامهاي خوبي بويژه در زمينه نحوه ثبت داروهاي جديد، داروهاي وارداتي و راه اندازي شركتهاي پخش صورت گرفته و با شركتهاي متخلف در اين خصوص بشدت برخورد شده است.
وي با بيان آن كه در جريان سفرهاي استاني هيات وزيران ۲۲پروژه دامپزشكي با اعتبار افزون بر ۱۴۰ميليارد ريال در ۱۵استان تصويب شده است ، گفت: بسياري از اين پروژهها به بهره برداري رسيده يا در حال اتمام است.
وي در پايان از ارايه حدود ۳۴۰ميليارد ريال تسهيلات در سال گذشته و ابتداي امسال براي كمك به فعالان بخش خصوصي دامپزشكي در قالب بنگاههاي زودبازده، فارغ التحصيلان، شركتهاي دارويي و تامين دام جايگزين خبر داد و ابراز اميدواري كرد تا پايان امسال نيز همين ميزان تسهيلات در اختيار بخش خصوصي قرار گيرد.
جمعه 12 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 310]