واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مركز تشخيص بيماريهاي اسب كشور در استان گلستان تاسيس ميشود
داخلي. اقتصادي. دامپزشكي.
مديركل دامپزشكي گلستان اعلام كرد: مركز تشخيص بيماريهاي اسب كشور به منظور ارايه خدمات به پرورشدهندگان اسب، در گلستان راه اندازي ميشود.
دكتر "رسول عاطفي نژاد" روز پنجشنبه در نشستي با مطبوعات استان در آستانه روز دامپزشك افزود: همچنين از آنجايي كه پرورش و نگهداري اسب و برگزاري مسابقات اسبدواني در استان ضروري به نظر ميرسد، اين مركز در استان گلستان تاسيس ميشود.
به گفته وي، تاسيس اين مركز از مصوبات دور دوم سفر رياست جمهوري به استان است كه ۲۰ميليارد ريال براي تجهيز و تكميل اين مركز اختصاص يافته كه اميد است تا پايان سال ۹۰به بهره برداري برسد.
عاطفي نژاد ادامه داد: در حال حاضر ازسوي جهاد كشاورزي استان، ساختماني با شش هزار مترمربع زيربنا ما بين بزرگراه گرگان- آق قلا براي راه اندازي اين مركز اختصاص يافتهاست تا اين مركز به عنوان بزرگترين مركز تشخيص بيماريهاي اسب خاورميانه مطرح شود.
وي با بيان اين كه هم اينك مجوز هشت واحد پرورش اسب صنعتي نيز در استان داده شده، افزود: اعطاي مجوز سه واحد باشگاه سواركاري خصوصي اسب از ديگر اقدامات براي توسعه فعاليتهاي پرورش و نگهداري اسب در استان است تا بتوان توريست جذب كرد و هتل و فرودگاه اختصاصي مخصوص سواركاري در استان احداث نمود.
عاطفي نژاد گفت: نگاه ديگردر مورد اسب، توليد و تكثير آن به صورت شناسنامه دار و ارزيابي شده، است كه اين كار با پرورش نژاد و اصلاح آن امكان پذير خواهد بود تا با موفقيت در آن، بتوانيم يكي از صادركنندگان اسب در كشور باشيم.
وي در ادامه به عملكرد اين اداره كل پرداخت و گفت: در سال گذشته با توليد چهار هزار و ۸۰۰كيلوگرم خاويار در استان، رقم اول توليد اين محصول را در كشور داشتيم كه هم اينك اين رقم با نزول ذخيرهسازي و تكثير و نيز صيد بيرويه، در حال كاهش ميباشد.
مديركل دامپزشكي گلستان گفت: اين زنگ خطري براي مسوولان است و آنان را وادار ميكند تا بزرگترين مركز تكثير و پرورش ماهيان خاوياري گلستان كه از مصوبات سفر دوم رياست جمهوري است، اجرا شود تا بااين اقدام، تكثير و ذخيرهسازي ماهي خاوياري در دريا و صادرات اين مرواريد گرانبها در آينده، حفظ شود.
عاطفي نژاد در ادامه به اين مساله اشاره كرد كه در شش ماهه سال جاري دو هزار و ۴۳۵كلوني زنبور عسل و ۵۱هزار و ۲۰۰كيلوگرم پيله كرم ابريشم با مجوز اداره كل دامپزشكي حمل شده است.
وي ادامه داد: در بعد نظارت بر عرضه مواد غذايي نيز در شش ماهه سال جاري ۱۴هزار و ۸۴۳واحد مورد بازديد قرار گرفته كه يكهزار و ۴۷واحد نقص عملكرد داشته و ميزان ۱۱هزار و ۶۵۵كيلوگرم از فرآوردههاي خام دامي برگردانده شده است.
عاطفي نژاد بابيان اين كه در استان مشكلي در خصوص آنفولانزاي طيور وجود ندارد، گفت: براي كنترل بيماريها نيز پيشنهاد شده كه حتي مرغهاي بومي حذف شوند تا صنعت دام و طيور نجات يابد و به صنعت كنترل شده تبديل شود.
وي گفت: صنعت دام و طيور سرمايه عظيمي در كشور است كه با حفظ آن هم به توليدكننده و هم به اشتغال افراد در اين عرصه كمك ميشود.
اين مسوول گلستاني تعداد دامپزشكان بخش خصوصي استان را ۱۳۰نفر شامل افراد شاغل در كشتارگاهها، داروخانه ها، درمانگاهها، مراكز مايه كوبي و كارخانههاي دام و طيور اعلام كرد و گفت: ۳۱دامپزشك نيز در بخش دولتي فعاليت ميكنند.
به گفته عاطفي نژاد، همچنين ۹۰نفر كاردان دامپزشك در بخش خصوصي و ۱۰ كارشناس آزمايشگاه دامپزشكي، در استان مشغول فعاليت هستند.
عاطفي نژاد با اذعان اين مطلب كه امروزه اگر دامپزشكي در دنيا حضور همهجانبه نداشته باشد، خيلي از توليدات كيفيت ندارند، گفت: هماكنون بسياري از توليدات با استفاده از استاندارد دامپزشكي جهان تائيد و صادر مي شود.
به گفته وي، دراين راستا، دامپزشكي كشور و استانها ازدوطرف شامل كنترل بيماريها و ايجاد ضريب اطمينان براي محصولات و مشتقات دام و طيور، مسوول سلامت مردم هستند.
عاطفي نژاد در ادامه به مردم توصيه كرد كه با اداره كل و شبكههاي دامپزشكي شهرستانها همكاري و تعامل دوجانبه داشته باشند و موارد تخلف را در اسرع وقت به اين مجموعهها گزارش نمايند.
۱۴مهرماه به عنوان روز دامپزشك نامگذاري شده است.ك ۳
پنجشنبه 11 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 192]