واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: همايش «اسلام و بوديسم» برگزار ميشود
همايش «اسلام و بوديسم» به مناسبت سي امين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي در بهمن ماه در هفته فرهنگي ايران در تايلند برگزار ميشود.
همايش «اسلام و بوديسم» به مناسبت سي امين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي در بهمن ماه در هفته فرهنگي ايران در تايلند برگزار ميشود.
محمد تمهيدي رايزن فرهنگي ايران با پرايون داماسيتو رئيس دانشگاه بوديسم جولالونگارن چهارم مهر ماه ديدار و از برگزاري اين همايش خبر داد.
تمهيدي در ديدار با داماسيتو و معاونين دانشگاه دانشگاه بوديسم جولالونگارن با هدف برگزاري مشترك همايش يك روزه اسلام و بوديسم در بانكوك ضمن اشاره به اولين همايش مشترك ايران با اين دانشگاه در سال 2002 ميلادي، اظهارداشت: جمهوري اسلامي ايران در راستاي سياست كلان فرهنگي كشور مبني بر تعامل و گفتگو با اديان و نيز براساس تاكيد رياست محترم سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و مشاور رئيس جمهور دكتر مصطفوي مبني بر تعامل اسلام و بوديسم مايل است دومين همايش اسلام و بوديسم را با همكاري دانشگاه بوديسم تايلند و نيز با هدف يافتن وجوه مشترك اسلام و بوديسم و همزيستي مسالمت آميز مذهبي و تفاهم و احترام متقابل در بانكوك برگزار كند.
تمهيدي با اشاره با ملاقات چند ماه قبل دكتر مصطفوي با پاپ بنديت شانزدهم رهبر كاتوليك هاي جهان گفت: اديان الهي و غير الهي با تعامل و گفتگو مي توانند از بروز درگيري ها و اخلافات مذهبي كه صلح و امنيت جهاني را به مخاطره مي افكند ،جلوگيري كنند.
پرايون ضمن تشكر از حضور هيات ايراني در اين دانشگاه از برگزاري همايش "اسلام و بوديسم" استقبال كرد و قول داد كه كليه امكانات وتسهيلات اين دانشگاه رابراي برگزاري هرچه بهتر و با شكوه تر اين همايش مشترك به كار گيرد.
وي با اشاره به چهار صد سال روابط تاريخي و فرهنگي دو كشور كه با ورود شيخ احمد قمي به تايلند شروع شده است و همچنين نوادگان شيخ احمد از متنفذان سياسي و فرهنگي كشور تايلند هستند پيشنهادكرد كه همايش "اسلام و بوديسم" با دو موضوع اصلي برنامه ريزي گردد: يكي بررسي روابط تاريخي و فرهنگي ايران و تايلند كه اين مساله به تجديد و تقويت روابط خوب دو جانبه كمك خواهد كرد و ديگري بررسي وجوه مشترك اسلام و بوديسم و راههاي همكاري اين دو مذهب .
وي ضمن با اهميت خواندن گفتگوي مذاهب در سرتاسر جهان بويژه در تايلند گفت:اينگونه همايش ها در اذهان عمومي مردم تاثير مثبت خواهند گذاشت و مردم را آماده مي كنند تا به اعتقادات و مذاهب ديگر احترام بگذارند.
پرايون همچنين پيشنهاد كرد تا مقامات عاليرتبه مذهبي از كشور تايلند و ايران در همايش شركت كنند و با توجه به اينكه دانشگاه الازهر مصر نيز با دانشگاه بوديسم تايلند در زمينه اسلام و بوديسم تعامل دارد شايسته است كه از مقامات اين دانشگاه نيز براي حضور در همايش بهمن ماه دعوت شود.
وي پنج وعده نماز و عبادت مسلمانان در طول روز را ستود و گفت: آنها در بوديسم نيز همين طور مرتب با يگانه هستي بخش عالم مناجات مي كنند و آرامش قلبي بدست مي اورند و اين وجه مشترك اسلام و بوديسم است.
رئيس دانشگاه بوديسم تايلند همچنين پيشنهاد كرد كه ملاقات و ديدار مصطفوي رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي را با عاليترين مقام مذهبي بوديست در تايلند در ايام هفته فرهنگي ايران پيگيري كند. وي همچنين دو تن از معاونان خود را مامور پيگيري و برنامه ريزي اين همايش مشترك كرد.
در پايان اين ديدار هدايايي شامل صنايع دستي و كتاب از سوي رايزن فرهنگي ايران به دكتر پرايون اهداء شد.
رئيس دانشگاه بوديسم نيز هدايايي شامل كتاب به زبان انگليسي در زمينه بوديسم و فعاليتهاي ديني دانشگاه تقديم تمهيدي و هيات همراه كرد.
دانشگاه بوديسم تايلند دانشگاهي دولتي است و بالاترين مرجع علمي در زمينه آموزش و تحقيقات بوديسم در كشور تايلند به شمار ميرود.
اين دانشگاه در مقطع كارشناسي ارشد و دكترا در رشته هاي مطالعات بوديسم، تطبيق مذاهب، فلسفه، روانشناسي و ساير رشتههاي علوم انساني فعال است و در حال حاضر حدود 1000 نفر دانشجو دارد.
چهارشنبه 10 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]