واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: متكي در ديدار با دبيركل اتحاديه آفريقا: در زمينه همكاي در حوزه تجارت و سرمايه گذاري در آفريقا گام هاي خوبي برداشته شده است
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: متكي اظهار داشت: در زمينه همكاري هاي اساسي و زير ساختي درحوزه هاي تجارت، اجراي پروژه ها و سرمايه گذاري در آفريقا گام هاي خوبي برداشته شده است.
به گزارش روز سه شنبه باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، به نقل از اداره كل اطلاعات و مطبوعات وزارت امور خارجه، منوچهر متكي وزير امور خارجه به منظور شركت در اجلاس سالانه مجمع عمومي سازمان ملل در نيويورك بسر ميبرد، در ادامه ديدارهاي خود در حاشيه اين اجلاس به طور جداگانه با دبيركل اتحاديه آفريقا و وزيران امور خارجه نپال، ايرلند، بوتان، يمن، تركمنستان و ميانمار ملاقات و گفت و گو كرد.
توسعه و تحكيم روابط و همكاري ميان ايران با كشورهاي آفريقايي و اتحاديه افريقا در ديدار منوچهر متكي و ژامپينگ دبيركل اتحاديه آفريقا مورد تاكيد قرار گرفت.
متكي در اين ديدار با اشاره به رويكرد جمهوري اسلامي ايران به آفريقا در سياست خارجي و تصميمات اجلاس شرم الشيخ درباره برگزاري اجلاس اينده سران ايران و آفريقا در تهران ، تصريح كرد در زمينه همكاريهاي اساسي و زير ساختي در حوزههاي تجارت، اجراي طرحها و سرمايه گذاري در آفريقا، گامهاي خوبي برداشته شده است.
وي همچنين به بيش از يكصد سال تجربه متخصصان كشورمان در زمينه اكتشاف و صنعت نفت و گاز اشاره و آمادگي جمهوري اسلامي ايران را براي مشاركت در طرحهاي مختلف در اين زمينه اعلام كرد.
ژامپينگ سرمايه گذاري، تجارت و كمك به كشورهاي آفريقايي را سه ركن اساسي فعاليت هاي اتحاديه خواند و تصريح كرد قاره آفريقا با وجود مشكلات و بحرانهاي متعدد در آينده نزديك به بازار آزاد بزرگ و محلي براي سرمايه گذاري تبديل خواهد شد.
در اين ديدار همچنين تلاشهاي جمهوري اسلامي ايران براي كمك به حل بحران در منطقه و جهان از جمله آفريقا و حل مساله سودان در كميته چهارجانبه بررسي شد .
در ديدار متكي و "آپندرا ياداو" وزير امور خارجه نپال، دوطرف با توجه به اوضاع جديد سياسي در نپال، بر اراده جدي تهران – كاتماندو براي گسترش مناسبات و ارتقاء سطح همكاريها تاكيد كردند.
متكي با اشاره به نگاه آسيايي در سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران با توجه به توانمندي هاي كشورمان در ابعاد گوناگون، بر اهميت تبادل هياتهاي متقابل براي شناخت بيشتر فرصت هاي همكاري تاكيد كرد.
وزير امور خارجه نپال نيز با اشاره به علائق و منافع مشترك موجود ميان ايران و نپال بر اشتياق كشورش براي همكاري با ايران در همه زمينهها براي منافع دو كشور و دو ملت ايران و نپال تاكيد كرد.
وي با تشريح تحولات سياسي در نپال و تغيير نظام سياسي اين كشور و ظرفيت هاي فراوان موجود در كشورش تاكيد كرد نپال علاقمند است آينده همكاريهاي دو كشور در پرتو علائق مشترك، عميق تر و گستردهتر شود.
در اين ديدار دو طرف بر ضرورت همكاريهاي دوجانبه و چندجانبه بصورت متوازن تاكيد كردند.
متكي همچنين در ديدار با آقاي ميهال مارتين وزير امور خارجه ايرلند زمينههاي مشترك دو كشور براي همكاري بيشتر در حوزههاي تجاري، فناوري، سرمايهگذاري و اجراي طرحهاي مشترك را برشمرد.
وزير امور خارجه ايرلند نيز با اشاره به روابط خوب ميان تهران و دوبلين و علاقمندي كشورش براي ارتقاء روابط در همه زمينهها، از تلاشهاي جمهوري اسلامي ايران در عرصههاي منطقهاي و بينالمللي تقدير كرد.
در اين ديدار كه دو طرف درباره تحولات مهم منطقهاي و بين المللي از جمله بحران قفقاز، لبنان، فلسطين و افغانستان، مواضع و ديدگاههاي خود را تشريح كردند.
متكي در اين ديدار با تشريح روند همكاريهاي ايران و آژانس بين المللي انرژي اتمي و اشاره به ارائه دو بسته پيشنهادي دو طرف درباره فعاليت صلح آميز هستهاي جمهوري اسلامي ايران گفت: اروپا به عنوان يك مجموعه، بدون تاثير پذيري، روند مذاكره را بر اساس توافق ژنو پيگيري مي كند و براساس مشتركات دو بسته روند مذاكرات به نتايج مطلوبي خواهد رسيد.
وزير امور خارجه ايران همچنين در ديدار ابوبكر الكيربي وزير امور خارجه يمن با اشاره بر اهميت كميسيون مشترك ميان دو كشور، آمادگي جمهوري اسلامي ايران را براي سفرهاي متقابل هياتهاي كارشناسي و بررسي زمينههاي فعاليت در زمينه انرژي در يمن اعلام كرد.
الكيربي هم تبادل هياتهاي دو كشور را براي گسترش همكاريها به ويژه در زمينه انرژي خواستار شد و بر اراده يمن براي تعميق مناسبات در همه زمينه ها تاكيد كرد.
وزير خارجه يمن استفاده ابزاري كشورهاي غربي از مقوله حقوق بشر و دموكراسي را به عنوان اهرمي سياسي مورد انتقاد قرار داد و فشار غربي ها بر اقليت ها و مسلمانان را بيانگر نقض حقوق بشر آنها دانست.
وي همچنين با اشاره به انفجارهاي اخير در كشورهاي منطقه از جمله يمن، سوريه و لبنان، تصريح كرد افراط گرايي و القاعده باعث گسترده تر شدن تروريزم در منطقه شده است.
در اين ملاقات همچنين درباره همكاريها در سازمان كنفرانس اسلامي، عدم تعهد و جهان اسلام بحث و تبادل نظر و بر ايفاي نقش موثرتر جهان اسلام تاكيد شد.
متكي در ديدار لايونپو يوچين تشرينگ وزير امور خارجه بوتان بر ضرورت برداشتن گامهاي جديد براي ايجاد چارچوبي مناسب براي استفاده از فرصتهاي همكاري با توجه به رويكرد آسيايي كشورمان در سياست خارجي تاكيد كرد.
وي توانمنديهاي كشورمان در حوزههاي نفت و گاز، دارو سازي، صنايع اتومبيل، اجراي طرحهاي عمراني، سد، راه سازي و همكاري در چارچوب سازمانهاي منطقهاي را برشمرد.
وزير امور خارجه بوتان نيز با ارائه گزارشي از آخرين تحولات كشورش، از مواضع اصولي جمهوري اسلامي ايران در صحنههاي بين المللي تقدير كرد و با اشاره به ضرورت تبادل هياتهاي متقابل بمنظور يافتن زمينههاي همكاري، گسترش همكاريهاي دوجانبه و چند جانبه را خواستار شد.
متكي و رشيد مريدوف وزير امور خارجه تركمنستان هم در ديداري با بررسي راههاي گسترش و تعميق بيشتر مناسبات تهران – عشق آباد، تحكيم اين همكاريها را به نفع دو كشور و منطقه خواندند.
طرفين با پراهميت دانستن همكاريها در زمينه حمل و نقل، روند پيشرفت اجراي طرح سه جانبه خط ريلي ميان ايران – تركمنستان و قزاقستان را بررسي كردند.
در ديدار متكي و عبداللهي الدين حميدا وزير امور خارجه ميانمار هم درباره راههاي توسعه مناسبات تهران – رانگون بحث و تبادل نظر شد و همكاريهاي دوجانبه و چند جانبه تاكيد قرار گرفت.
متكي آمادگي جمهوري اسلامي را براي اعزام و پذيرش هياتهاي متقابل بمنظور يافتن زمينههاي مشترك همكاريها اعلام كرد./01/110
سه شنبه 9 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]