تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 30 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):دوست ندارم جوانى از شما [شيعيان] را جز بر دو گونه ببينم: دانشمند يا دانشجو.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860669261




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سالمندان و موسيقي درماني


واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: سالمندان و موسيقي درماني


در همه جوامع بشري، سالمندان تعداد قابل توجهي از جمعيت را شامل مي‌شوند. بنابراين در صورتي كه شرايط مساعد براي سالمند فراهم باشد تا بتواند مستقل و اميدوار زندگي كند، مشكلات اجتماعي كاهش مي‌يابد و مشكلات خانواده نيز كمتر مي‌شود. يكي از راه‌هاي مناسب براي بهتر شدن زندگي سالمند و كاهش وابستگي او به دارو و درمان كه هزينه قابل توجهي را بر او تحميل مي‌كند، موسيقي است.

موسيقي درماني بيش از هر تكنيك درماني ديگر با زندگي روزمره مردم آميخته و با نياز و احساس آنان آميخته شده است. علت گرايش و علاقه مردم به موسيقي، طبيعت و فطرت آدمي است كه مجذوب موسيقي است. ذات محرك و موزون موسيقي با فطرت وحدت طلب آدمي پيوند ناگسستني دارد.

شنيدن و خواندن، رايج‌ترين شيوه موسيقي درماني است كه در همه شرايط گوناگون زندگي به سادگي از آن سود مي‌جوييم و حال و احوال خود را دستخوش آرامش و سبكي يا سرزندگي مي‌كنيم و به انرژي و هيجان دروني توان مي‌بخشيم. هر كس كه در شرايط سالمي باشد، هر از گاهي با شنيدن و خواندن احساسات خود را بيان مي‌كند و انرژي كسل و يا نگران و سرگردان دروني را به سمت حالت و احساسي مطلوب هدايت مي‌كند. اين شيوه درمانگري ساده هميشه و همه وقت مورد استفاده مردم بوده است.

براي سالمنداني كه دنياي ذهني پراكنده‌اي دارند، نظم موسيقي تجربه سازمان يافته مطلوبي است كه مي‌تواند آنان را از آشفتگي احساس دور كند تا توانايي پيش‌بيني كردن فعاليت و ارتباط با موسيقي را به دست آورند.

پيش از آن كه هر فردي بتواند در اجتماع رابطه مناسب و موفقيت‌آميز داشته باشد، بايد ابتدا با خود احساس راحتي كند. موسيقي مي‌تواند ابزار «خودبياني» را فراهم سازد و احساس «خودارزشمندي» را تقويت كند. به اين ترتيب به ميزان قابل توجهي مراجعه افراد به مراكز درماني كم مي‌شود و مصرف دارو به حداقل مي‌رسد.

موسيقي سبب مي‌شود آستانه تحمل درد در فرد سالمند بالا برود. تپش قلب، اضطراب و افسردگي كم مي‌شود. بسياري از سالمندان براي برطرف كردن اين مشكلات به مقدار زيادي دارو نياز دارند. اگر سالمند خود نوازنده ساز باشد اثر مفيد آن چندين برابر خواهد شد. در روزگار پيري كه چشم خوب نمي‌بيند و مطالعه مشكل مي‌شود و بسياري از سرگرمي‌ها جايگاه خود را از دست مي‌دهند، استفاده از موسيقي بسيار مفيد است. چون مشكلات چندگانه سالمندان را كاهش مي‌دهد.

بسياري از سالمندان در زمينه تقويت كاركرد جسمي نيازهايي دارند. اين نيازها ممكن است شامل تقويت حركتي در مفصل‌هاي گوناگون، افزايش توان و تحمل بدن و تقويت قدرت عضلاني بعد از شكستگي يا بيماري باشد. به عنوان مثال با موسيقي همراه با تمرين‌هاي ورزشي روزانه مي‌توان احساس دردي را كه غالباً همراه با اين ورزش‌ها است، از ذهن دور كرد و محرك لازم را براي شركت در انجام اين‌گونه ورزش‌ها و فعاليت‌هاي حركتي فراهم آورد.

پژوهش‌هاي گوناگون نشان داده‌اند كه بيشترين اثر موسيقي روي بي‌قراري، گيجي، تنش، آلزايمر است. موسيقي، توانايي فرد را افزايش مي‌دهد، افسردگي را كم مي‌كند و يا از بين مي‌برد و با توجه به اين كه يكي از مشكلات سالمندان افسردگي است و بايد هزينه‌اي را صرف درمان و بستري كردن سالمند كرد، مي‌توان به اين موضوع توجه دقيق داشت.

به طور كلي موسيقي درماني در كاهش احساس تنهايي، ترس از آينده، مشكلات جسمي، مشكلات روحي و رواني، احساس طرد از خانواده، اضطراب،‌ اندوه، مشكلات تغذيه‌اي، وابستگي به ديگران و وابستگي دارويي سالمندان نقش بسزايي دارد.

همچنين با افزايش اعتماد به نفس، نشاط، استفاده بهينه از توانايي‌ها و ورزش ارتباط معناداري دارد.

موسسه خيريه سالمندان استان مركزي




 سه شنبه 9 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 294]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن