تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837604404
تلويزيون باز هم حق باشگاه ها را نداد!
واضح آرشیو وب فارسی:ابرار: تلويزيون باز هم حق باشگاه ها را نداد!
گويا قرار نيست فوتبال ما رنگ آرامش را به خود بببيند. بحث تعليق فوتبال ايران تجربه تلخى بود كه برخلاف تصور خيلى ها در روزهايى كه فوتبالى ها در تب و تاب بازگشت از جام جهانى ۲۰۰۶ آلمان مى سوختند، گريبان فوتبال ما را گرفت و انرژى زيادى از مردان فوتبالى ما صرف كرد. متعاقب آن بحث تدوين اساسنامه مشكل ديگرى بود كه به دليل كمبود وقت توسط برخى از چهره هاى فوتبالى تهيه و تدوين شد. اساسنامه اى كه با توجه به صرف وقت بسيار، هيچ گاه نتوانست انتظارات فوتبال و فوتبالى ها را برآورده كند. هنوز كار اساسنامه نهايى نشده بود كه نحوه كانديداتورى افراد واجدالشرايط براى تصدى فدراسيون فوتبال به بحث روز اين رشته پرطرفدار بدل شد. بحثى كه خيلى ها را جرأت ورود به آن نبود و به همين دليل تنها ۲ كانديدا براى تصدى فدراسيون فوتبال ثبت نام كردند كه بلافاصله كمتر از ۲۴ ساعت هم يكى از كانديداهاى منتسب به سازمان تربيت بدنى به نفع يكى ديگر از افراد منتسب به سازمان ورزش كنار رفت تا وجود دموكراسى در فوتبال كاملاً عيان شود! در روزهايى كه فوتبال كار خودش را مى كرد و باشگاه ها نيز درگير كار خودشان بودند، بحث حضور ۴ تيم از فوتبال ايران در رقابت هاى ليگ قهرمانان آسيا موجى از شادى و شعف را در بين هواداران فوتبال به وجود آورد، غافل از اينكه اين حضور براى خود شروطى دارد كه شايد بتواند دوباره فوتبال ما را با اما و اگرهاى بسيارى روبرو سازد.به محض شايع شدن اين موضوع، مديران تيم هاى بسيارى خودشان را كانديداى رفتن به ليگ قهرمانان آسيا دانسته و براى خود ايجاد حق كردند اما فدراسيون در همان زمان آب پاكى را به روى دست علاقه مندان به فوتبال ريخت و اعلام كرد اگر چنين سهميه اى به فوتبال ايران تعلق بگيرد، ۴ تيم پرسپوليس، استقلال، صباباترى و سپاهان راهى اين مسابقات خواهند شد تا تكليف براى همگان مشخص شود.
احقاق حق
خبر خيلى زود در سطح شهر پيچيد. خبر اين بود كه كنفدراسيون فوتبال آسيا (AFC) در شرايطى با حضور ۴ سهميه از فوتبال ايران در ليگ قهرمانان آسيا موافقت خواهد كرد كه موضوع حق پخش تلويزيونى به باشگاه ها، وضعيتش به صورت كاملاً شفاف روشن شود. اين شرط و شروط باعث شد باشگاه هاى فوتبال ايران اميدوار باشند كه سرانجام پس از سال ها، آن هم به واسطه دخالت يك سازمان غيرايرانى، حق خود را از تلويزيون بابت حق پخش بازى هاى فوتبال مطالبه كنند. چنين اعلام شد كه چهارشنبه دهم مهرماه آخرين فرصت براى انعقاد قرارداد حق پخش تلويزيونى و دادن نسخه اى از آن به ناظران كنفدراسيون فوتبال آسيا يعنى AFC است، كارى كه بعيد به نظر مى رسد طى روزهاى باقيمانده نتيجه اى با خود به همراه داشته باشد.
ادامه حيات فوتبال
از مدت ها پيش بحث امتياز حق پخش تلويزيونى بازى هاى ليگ، درست به مانند تمام دنيا، به نوعى اين مژده را به علاقه مندان به ورزش و فوتبال و مديران باشگاه ها داد كه با تصويب چنين قانونى پول به فوتبال و صندوق باشگاه ها تزريق شده و از كنار آن باشگاه ها بتوانند در راه رسيدن به اهداف خود موفقتر عمل نمايند اما اين حرف هم مثل خيلى از حرف هاى ديگر در ميانه راه تلويزيون و فوتبال گم شد تا بار ديگر فوتبال با بحرانى تازه روبرو گردد. مسأله حق پخش تلويزيونى بازى هاى ليگ از سوى مسئولان تلويزيون جدى گرفته نشد تا مشخص شود عزمى واقعى و جدى براى انجام اين كار نزد مسئولان تلويزيون و فوتبال ديده نمى شود.
پر كردن اوقات بسيارى از برنامه هاى تلويزيون
شايد تلويزيونى ها فكر كرده و فكر مى كنند كه با پخش بازى هاى ليگ دارند به نوعى به فوتبال ايران لطف مى كنند. شايد فكر مى كنند كه با اين كار در راه ترويج اين رشته پرطرفدار پيشرو هستند اما اينها هيچ كدام نمى تواند توجيهى باشد بر عدم پرداخت حق پخش تلويزيونى به باشگاه هايى كه بى صبرانه چشم انتظار تصويب اين قانون بوده و هستند. نگاهى به برنامه هاى تلويزيونى بيانگر اين واقعيت است كه بيشترين زمان رسانه ملى اختصاص به پخش فوتبال و مسابقات ورزشى دارد كه اين اهميت فوتبال را نشان مى دهد؛ رشته اى كه اگر از تلويزيون گرفته شود، هيچ مشخص نيست تلويزيونى ها با چه برنامه يا برنامه هايى مى خواهند زمان خود را پر كنند.
يك بام و دو هوا
تلويزيونى ها هر ساله مبلغ بسيارى را براى پخش رقابت هاى فوتبال ليگ هاى مختلف جهان هزينه مى كنند و آن را از افتخارات خود هم مى دانند، در حالى كه از قديم الايام گفته اند چراغى كه به خانه رواست به مسجد حرام است. آخر چطور مى شود براى پخش رقابت هاى ليگ انگلستان، ليگ ايتاليا، ليگ اسپانيا و... پول پرداخت كرد اما براى پخش بازى هاى فوتبال كه بعضاً تماشاگران ميليونى با خود به همراه دارد، پول هزينه نكرد. گلر فوتبال با فوتبال فرق مى كند كه تا اين اندازه بايد در تفكرات مسئولان ما تبعيض وجود داشته باشد؟
از اين جيب به آن جيب
تلويزيونى ها در توجيه عملكرد خود معتقدند تلويزيون يك دستگاه دولتى است و فوتبال هم دولتى اداره مى شود، پس رد و بدل شدن پول در بين ۲ دستگاه دولتى در حقيقت به نوعى از اين جيب به آن جيب شدن كردن است، در حالى كه به هيچ وجه چنين تفكرى صحيح نيست و به نوعى تضييع حق كردن فوتبال به واسطه چنين طرز تفكرى مى باشد. شايد كوتاهى ها و عدم پيگيرى هاى لازم از سوى مسئولان فوتبال و باشگاه ها در گذشته در تلقين چنين طرز تفكرى نزد مسئولان صدا و سيما نقش اصلى را داشته باشد. همان هايى كه تنها دلخوش به اين بودند كه بازى هايشان از تلويزيون پخش شود و از كنار آن ، خود به شهرتى برسند. همان هايى كه از حق خود و باشگا هشان به سادگى گذشتند تا چنين فرهنگى در جامعه ما نهادينه شود. همان هايى كه نخواستند در خصوص حق پخش تلويزيونى، حق خود را مطالبه كنند و در نهايت وضعيت اين شد كه امروز مى بينيم و مى بينيد.
طرز تفكر غلط
وجود چنين طرز تفكرى باعث شد مسأله گرفتن حق پخش تلويزيونى در كشور ما هيچ گاه جدى گرفته نشود و هميشه در حد يك حرف مطرح و در حد يك حرف نيز باقى بماند. حرف هايى كه در ابتدا با انگيزه مطرح شد اما در ميانه راه ديگر تمايلى به پيگيرى جدى آن از سوى مسئولان ديده نشد و همين مسأله هم باعث شد تلويزيونى ها از اين اوضاع نهايت استفاده را كرده و به وسيله فوتبال به نوعى برنامه هاى خود را پر كرده و مخاطبان بسيارى را پاى جعبه جادويى بنشانند. تلويزيونى ها نه تنها بابت حق پخش تلويزيونى بازى هاى فوتبال چيزى را به باشگاه ها ندادند، بلكه از اهرم محبوبيت فوتبال استفاده كرده و بيشترين و گرانقيمت ترين آگهى ها را نيز براى پخش در پيش از شروع بازى ها، در بين ۲ نيمه و در اواخر آن هم گرفتند تا سود حاصله از فوتبال را به اوج خود رسانده باشند. بماند آگهى هاى زيرنويس در جريان پخش رقابت هاى فوتبال كه گاهاً به مانند سوهان بر روى اعصاب و روان بينندگان تلويزيونى كشيده مى شود.
شرط AFC
چنين شرايطى بر فوتبال ايران حكمفرما بود كه ناگهان مسئولان كنفدراسيون فوتبال آسيا (AFC) در آخرين اطلاعيه خود اعلام كردند ايران براى اينكه بتواند ۴ سهميه را در رقابت هاى ليگ قهرمانان آسيا داشته باشد، بايد در كنار بسيارى از فاكتورهاى لازم، مسأله حق پخش تلويزيونى بازى ها را جدى بگيرد كه اين مسأله در ابتدا باز هم مثل خيلى از حرف هاى ديگر در فوتبال ايران يك شوخى فرض شد اما وقتى مسئولان AFC در تصميم خود مصمم نشان دادند، تازه مسئولان فوتبال متوجه اين واقعيت شدند كه اين بار برخلاف دفعات گذشته بايد اين كار را تا رسيدن به نتيجه نهايى پيگيرى كنند و هرگز مانند دفعات گذشته آن را به بايگانى نسپارند.
برخوردهاى سرد
فوتبالى ها براى پيگيرى موضوع يكى دو بارى را به تلويزيون رفتند تا بلكه بتوانند در جلسات مشتركى كه با يكديگر برگزار مى كنند، به نتايج قابل قبولى دست يابند كه هيچ گاه اين اتفاق نيفتاد و برخورد گرمى از سوى تلويزيونى ها از مسئولان فوتبال صورت نگرفت تا مشخص شود احتمال توفيق در اين مسأله بسيار كم است و اتفاقاً همين طور هم شد و تلويزيونى ها اغلب با برخوردهاى سرد خود، عمداً فدراسيونى ها را به اين باور رساندند كه آنها به نوعى دارند وقت خودشان را تلف مى كنند و در نهايت چيزى عايدشان نخواهد شد. فوتبالى ها پس از مشاهده چنين وضعيتى، درخصوص عمل تلويزيونى ها دست به عكس العمل مناسب زدند. در حقيقت آنها پاسخ «تك» تلويزيونى ها را برخلاف پيش بينى با يك «پاتك» شديد دادند و اعلام كردند به هنگام برگزارى بازى هاى هفته هشتم به دوربين هاى متفرقه صدا و سيما اجازه حضور در ورزشگاه ها را نخواهند داد، هرچند كه اين مسأله در همان نگاه اول هم غيرقابل امكان مى نمود اما بعد از دادن چنين اطلاعيه اى از سوى فدراسيون فوتبال، دفتر رئيس جمهورى وارد كارزار شد و خواستار لغو چنين دستورالعملى شد تا بدين وسيله يك بار ديگر دوربين هاى تلويزيونى اين فرصت را پيدا كنند كه به ورزشگاه ها راه يابند.
دليل صدا و سيما
با وجود اتفاقات به وقوع پيوسته، هنوز بارقه هايى از اميد پيش روى مسئولان فدراسيون فوتبال قرار داشت كه روابط عمومى سازمان صدا و سيما طى اطلاعيه اى رسماً اعلام كرد بر اساس مصوبه مجمع تشخيص مصلحت نظام، اين سازمان براى پخش مسابقات ورزشى در همه رشته ها مجاز به پرداخت هيچ گونه وجهى نيست. اين اطلاعيه مسئولان صدا و سيما در حقيقت آب سردى بود بر پيكره تمامى كسانى كه فكر مى كردند از كنار حق پخش تلويزيونى بازى ها مى توانند به باشگاه هاى خود سروسامان دوباره اى بدهند اما اين مسأله و انتشار گسترده آن همان كورسوى اميدى را هم كه وجود داشت، ديگر به طور كامل منتفى ساخت تا همچنان در عمل تلويزيونى ها فكر كنند دارند با پخش بازى هاى فوتبال به نوعى به اين رشته ورزشى و علاقه مندان آن لطف مى كنند. البته در اين بين دلايل ديگرى هم ممكن است وجود داشته باشد كه پرداختن به آن در اين مقوله مى تواند چندان خالى از لطف نباشد. تلويزيونى ها مى دانند كه در صورت دادن پاسخ مثبت به فوتبالى ها بايد خود را آماده پاسخگويى به فدراسيون هايى نظير كشتى، واليبال، بسكتبال و... نيز بنمايند. فدراسيون هايى كه منتظر هستند فوتبالى ها پاسخ مثبت بگيرند تا متعاقب آن با يك هماهنگى، خواسته خود را براى گرفتن حق پخش تلويزيونى مطرح نمايند.
استارت ماجرا
البته بحث گرفتن امتياز حق پخش تلويزيونى فوتبال توسط دست اندركاران اين رشته پرطرفدار براى نخستين بار نيست كه به اين صورت گسترده مطرح مى شود چرا كه براى اولين بار مسئولان اتحاديه فوتبال ايران در سال ۱۳۷۰ چنين مسأله اى را مطرح و تا مرحله اى هم پيگيرى كردند، طرحى كه الان نزديك به ۱۷ سال است كه از طرح آن مى گذرد و همچنان در حد يك طرح باقى مانده است. شايد اگر بحث گرفتن ۴ سهميه براى حضور در رقابت هاى ليگ قهرمانان آسيا مطرح نبود، هرگز اين مسأله به اين شكل مطرح نمى شد و به اين اندازه هم جار و جنجال به پا نمى كرد. چنين به نظر مى آيد كه طرفداران پرتعداد فوتبال درخصوص اين اتفاقات و اين تصميمات مسئولان تلويزيون موضع منفى گرفته اند. آنها اعتقاد داشته و دارند كه تلويزيون به خاطر اعتبار بخشيدن و كمك به فوتبال بايد چنين قراردادى را به امضا مى رساند، هرچند كه اگر هم اين اتفاق هم نيفتد، صدا و سيما كمافى السابق نه تنها لطفى به باشگاه ها نكرده، بلكه به نوعى حق و حقوق حقه آنها را نيز تضييع كرده است.
خطر بزرگ
در چنين شرايطى كه هيچ كس حاضر به همكارى نيست، چنين به نظر مى آيد كه خطرى بزرگتر از تعليق، فوتبال ايران را تهديد مى كند. در شرايط فعلى تيم هاى استقلال، صباباترى و سپاهان هنوز وضعيت خود را نمى دانند. هنوز نمى دانند در رقابت هاى ليگ قهرمانان آسيا حضور دارند يا نه. هنوز نمى دانند بايد براى حضور مؤثر در اين مسابقات برنامه ريزى لازم را داشته باشند يا نه. حتى وضعيت خود پرسپوليس يعنى قهرمان ليگ فوتبال ايران هم به طور واضح مشخص نيست. هرچند كه مى گويند اگر پرسپوليس قرار باشد كه در اين بازى ها حضور داشته باشد، بايد از زيرگروه شركت كند كه اگر اينگونه باشد، اين يك توهين بزرگ و آشكار به فوتبال ما و پرسپوليس به حساب مى آيد چرا كه اگر قرار است پرسپوليس در رقابت هاى زيرگروه شركت كند، همان بهتر كه در چنين مسابقاتى حاضر نشود. در شرايط فعلى همه سعى دارند گناه اين كار را به گردن ديگرى بيندازند. تلويزيونى ها، فوتبالى ها را مقصر مى دانند و فوتبالى ها نيز قصد دارند مسئولان صدا و سيما را عامل اين ناكامى بنامند اما هر چه كه هست، در اين وسط نه تنها ۴ باشگاه ايران، بلكه كل مجموعه فوتبال ايران لطمه مى خورد.
نماينده AFC
قرار بر اين بود كه يكشنبه نماينده كنفدراسيون فوتبال آسيا براى بررسى شرايط كشورمان وارد تهران شود و بر اساس شنيده ها، قرار بر اين بود كه مسئولان فوتبال شرايط موجود را براى آنها بازگو نمايند و متعاقب آن چشم به گزارش نماينده AFC داشته باشند، هر چند كه چنين به نظر مى آيد كه حق پخش تلويزيونى تنها شرط لازم براى مسئولان كنفدراسيون فوتبال آسيا براى افزايش سهميه باشد.
تماس هاى آخر
طى روزهاى شنبه و يكشنبه تلاش بسيارى را انجام داديم تا به گونه اى با مسئولان پاسخگو در صدا و سيما ارتباطى داشته باشيم كه متأسفانه به دليل حضور آنها در جلسات متعدد اين گفت وگو ميسر نشد. اما از بين آقايان پورمحمدى، تقدس نژاد و زمانى ديروز تنها توانستيم براى دقايقى كوتاه با آقاى زمانى همكلام شويم كه ايشان نيز با صراحت اعلام كردند حرف ما همان اطلاعيه اى است كه از سوى روابط عمومى سازمان صدا و سيما در اين خصوص صادر شده است. اما على كفاشيان حرف هاى خاص خودش را در مورد اين موضوع دارد. كفاشيان گفت: «از ميان تمام مواردى كه براى كسب امتياز مورد نظر كنفدراسيون فوتبال آسيا به فدراسيون فوتبال كشورها اعلام شده است، حق پخش تلويزيونى تنها شرط لازم براى كسب سهميه است و اگر اين مشكل حل نشود، كسب سهميه تيم ها در رقابت هاى ليگ قهرمانان آسيا نيز منتفى خواهد شد.»
كفاشيان كه به تازگى دوباره تهديد كرده است كه به جز دوربين هاى پخش مستقيم اجازه ورود هيچ دوربينى در خلال بازى پرسپوليس و استقلال نخواهد داد، از رياست جمهور خواسته است با پادرميانى خود، مشكل حق پخش تلويزيونى را حل كرده تا فوتبال ايران دچار بحران نشود. كفاشيان با وجود اطلاعيه روابط عمومى سازمان صدا و سيما به تازگى اعلام كرده است كه همچنان مذاكرات با صدا و سيما ادامه دارد، اما تاكنون هيچ پيشنهادى از سوى مسئولان سازمان دريافت نداشته ايم. كفاشيان گفت: «برخلاف شايعات اخير، صدا و سيما هيچ مبلغى را درخصوص حق پخش تلويزيونى به ما پيشنهاد نكرده است اما در صورت ارائه پيشنهاد به طور حتم به آن رسيدگى خواهيم كرد.» كفاشيان در ادامه بيان كرد: «تنها پيشنهاد صدا و سيما به ما در اين مدت خريد تبليغات دور زمين بوده كه به دليل عدم شركت اين سازمان در مناقصه فدراسيون، تبليغات دور زمين را به مبلغ ۶ ميليارد تومان به يك شركت خصوصى واگذار كرده ايم.» اما در اين بين «محمد نبى» دبير كل فدراسيون فوتبال نيز اظهارات جالبى داشت. او گفت: «از ۲ موردى كه آقاى سوزوكى نماينده AFC از ما خواسته بود، ما تنها توانستيم كار تبديل باشگاه ها به مؤسسات تجارى را انجام دهيم اما درباره حق پخش تلويزيونى بازى ها بايد بگويم با وجود نامه اى كه به صورت مكتوب براى آقاى على آبادى ارسال كرديم تا راهكار عملى حل مشكل را به ما ارائه دهند اما تا اين لحظه هيچ جوابى دريافت نكرده ايم.» نبى در پايان گفت: «سوزوكى گزارش جلسه يكشنبه را با خود به AFC خواهد بود تا در جلسه نهايى كنفدراسيون فوتبال آسيا جمع بندى نهايى در خصوص تمام كشورها صورت گيرد.»
سه شنبه 9 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابرار]
[مشاهده در: www.abrarnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]
-
گوناگون
پربازدیدترینها