واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: ؛توفان و بارندگي شديد در مازندران ٥قرباني گرفت
؛كرماني - امامي - براثر توفان پيش بيني نشده و شديد يك شنبه شب گذشته در استان مازندران ٥نفر جان خود را از دست دادند و خسارات مالي زيادي به بار آمده است. به گزارش خراسان توفان شديد همراه با بارندگي مداوم يك شنبه شب گذشته استان مازندران را درنورديد. اين توفان بسيار شديد كه حدود ساعت ٢١در استان مازندران آغاز شد، به تعداد قابل توجهي از منازل مسكوني، واحدهاي تجاري، محصولات كشاورزي، انبارهاي نگهداري كالا و محصولات كشاورزي، دكل هاي برق و مخابرات، اماكن عمومي ، خودروها و راه هاي ارتباطي خسارت وارد كرد. شدت اين توفان به خصوص در شهرستان ساري به حدي بود كه سقف اكثر خانه هاي در مسير باد از جا كنده شد و افراد ساكن در اين خانه ها درحالي كه بارندگي هاي شديد همچنان ادامه داشت، شب را تا صبح به سختي پشت سر گذاشتند. از نكات بارز اين توفان كه سرعت آن حدود ١٢٠كيلومتر تخمين زده شد آن بود كه اكثر درخت هاي در مسير باد را از ريشه درآورد يا شكست و همين امر موجب قطعي طولاني برق و ايجاد ترافيك شديد در شهرها و روستاهاي استان مازندران شد.
مديركل حوادث غيرمترقبه استان مازندران در اين رابطه گفت: از زمان آغاز توفان در استان مازندران تمامي نيروهاي ستاد اعم از جمعيت هلال احمر، نيروي انتظامي، دانشگاه علوم پزشكي و ديگر نهادها به حالت آماده باش كامل درآمدند و كار امدادرساني به مصدومان اين حادثه را آغاز كردند. حبيب الله رمضان زاده به خراسان افزود: اين توفان كه شهرستان هاي بابلسر، جويبار، ساري، نكا، بهشهر، گلوگاه و قائم شهر را درنورديد، تاكنون ٥كشته كه جسد دو نفرشان پيدا شد و چندين زخمي برجاي گذاشته و به ٨هزار و ٧٠٠هكتار زمين زراعي و باغي، ٦٩واحد توليدي، ٣٠خودرو، ٣هزار واحد مسكوني و شبكه هاي مخابراتي، برق، راه هاي ارتباطي بين ٢٠تا ٨٠درصد خسارت وارد كرده است.
براساس برآوردهاي اوليه ٢٥٠ميليارد ريال در بخش هاي مختلف به استان مازندران خسارت وارد شد. وي مهم ترين آسيب وارده به مردم را كنده شدن سقف خانه هاي مسكوني اعلام كرد و افزود: افراد خسارت ديده را بلافاصله در اماكن عمومي همچون مساجد و حسينيه ها مستقر كرديم. اميدواريم در روزهاي آينده با كمك سازمان مديريت بحران كشور و ديگر دستگاه ها، واحدهاي مسكوني خسارت ديده هرچه سريعتر بازسازي شود. توفان شديد همچنين فرودگاه بين المللي دشت نازساري را با خسارت هاي شديد مواجه كرد و باعث لغو پروازهاي اين فرودگاه به مدت ٢روز شد. اين توفان درحالي در استان مازندران به وقوع پيوست كه سازمان آب و هواشناسي، روز گذشته احتمال وقوع توفان به شيلات و همه فرمانداري ها ابلاغ كرده بود و احتمال توفاني خفيف تر در روزهاي چهارشنبه تا شنبه هفته آينده را پيش بيني كرده است. وي افزود: در توفان ٢هفته قبل به دليل سرنگون شدن لنج صيادي در دريا ٣نفر در سواحل شهرستان بابلسر غرق شدند. وي ادامه داد: درحال حاضر تمامي مسيرهاي ارتباطي مازندران باز است و ترميم خطوط مخابراتي و شبكه هاي برق با سرعت درحال انجام است و مصدومان اين حادثه نيز به بيمارستان ها و مراكز درماني انتقال داده شدند.
به گزارش فارس معاون عمراني استانداري مازندران صبح روز گذشته در جلسه فوق العاده ستاد حوادث غيرمترقبه استان مازندران اظهار داشت: اين توفان از سرعت باد دو هفته گذشته كمتر بود اما خسارت هاي آن بيشتر است. عيسي هاشمي حيدري با تاكيد بر توجه به سازه هاي سنگين در ساخت واحدهاي مسكوني و تاسيساتي تصريح كرد: در اين زمينه مسئولان نظام مهندسي ساختمان استان و دفتر فني استانداري مازندران بايد سازندگان تاسيسات دولتي و خصوصي را مجبور كنند تا سازه هاي سبك مقاوم تر ساخته شود. هاشمي با اشاره به تكرار توفان در مازندران در چهارشنبه هفته جاري، از آماده باش تمام نيروهاي خدماتي و امدادي مازندران خبر داد و تصريح كرد: ادعا نداريم كه مي توانيم خسارت ها را به صفر برسانيم اما مي توانيم براي به حداقل رسيدن خسارت تلاش كنيم. معاون عمراني استانداري مازندران با اشاره به اين كه ايران جزو ١٠كشور نخست حادثه خيز دنياست بيان داشت: آمادگي درمقابل اين حوادث لازم و ضروري است.
وي از آمادگي لشكر ٢٥كربلا براي كمك به كار امدادرساني و خدمات رساني به حادثه ديدگان توفان اخير خبر داد و گفت: نيازهاي اصلي كه براي آواربرداري احتمالي و جمع آوري خسارت هاست شامل لودر، گريدر، بيل مكانيكي، جرثقيل و كاميون است و درحال تهيه آن ها هستيم. مديرعامل شركت توزيع برق مازندران نيز در اين جلسه گفت: در شهرستان ساري براثر توفان اخير ٦٠تير برق شكسته شد. منوچهر جعفري بيشترين خسارت را متعلق به سه راهي فيروزكنده تا ساحل دريا عنوان كرد. وي همچنين از حضور پيمانكاران بلافاصله بعد از وقوع توفان در مسير حوادث خبر داد و تصريح كرد: اكيپي نيز به شهر سورك اعزام شدند تا مشكل روستاهاي اطراف را حل كنند. جعفري از اعزام تمام نيروهاي خدماتي و تخصصي به مناطق آسيب ديده خبر داد و بيان داشت: تمام تلاش ها بر اين است كه برق تمامي روستاهاي آسيب ديده وصل شود.
وي تاكيد كرد: برگشت به حالت اوليه برق در مناطق آسيب ديده به ٣- ٢روز زمان نياز دارد تا به صورت اساسي نيازمندي هاي ناشي از خسارت جبران شود. مديرعامل شركت توزيع برق مازندران در پايان گفت: ٣٠اكيپ توزيع برق به سمت دريا و شهر سورك نيز اعزام شدند.مدير فرودگاه شهرستان ساري نيزدر گفت و گو با ايسنا از تخريب ٧٠درصد از سقف ترمينال ها و ساختمان اداري فرودگاه بر اثر بارندگي شديد و توفان شب گذشته خبر داد. چلندري در گفت وگو با ايسنا، با اشاره به خسارت ٥/١ميليارد توماني توفان شب گذشته به فرودگاه ساري، افزود: بر اثر اين توفان به ساختمان آتش نشاني و خودروهاي عملياتي فرودگاه خسارت سنگيني وارد شده است. وي ادامه داد: سيستم ارتباطي و ناوبري نيز به دليل آسيب ديدگي شديد دكل ها و آنتن ها كاملا قطع شده است. چلندري با اشاره به آماده باش كامل فرودگاه ساري، به ايسنا گفت: تمام پرسنل براي بازسازي خسارات وارده در تلاش هستند و اميدواريم فرودگاه ساري تا ٤٨ساعت آينده شروع به كار كند.
سه شنبه 9 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]