واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: اولمرت: رويارويي اسرائيل با ايران انديشه اي باطل است
نخست وزير رژيم صهيونيستي حمله نظامي عليه ايران را «پوچ» خواند و گفت اين تصور كه اسرائيل به تنهايي مي تواند با ايران مقابله كند، يك انديشه باطل است.
به گزارش فارس به نقل از سايت وزارت خارجه اسرائيل، «ايهود اولمرت» در آخرين مصاحبه سياسي و در آستانه كناره گيري از مقام نخست وزيري با روزنامه «يديعوت آحارونوت» گفت: حمله نظامي به ايران پوچ است. نخست وزير رژيم صهيونيستي در اين مصاحبه گفت: «احتمال حمله نظامي اسرائيل به تأسيسات اتمي ايران پوچ است. اين تصور كه اسرائيل به تنهايي مي تواند با ايران هسته اي مقابله كند، يك انديشه باطل است و آناني كه چنين مي انديشند راه گم كرده اند و عقده خود بزرگ بيني دارند.»
وي در ادامه در عين حال گفت: اسرائيل اگر در دستيابي به صلح با سوريه و فلسطيني ها جدي است بايد از قدس شرقي و بلندي هاي جولان عقب نشيني كند.
اولمرت در ادامه اظهار داشت: كه وي به عنوان يك سياستمدار افراطي به مدت چندين دهه آمادگي اين را نداشت كه به اين واقعيت به طور عميق نگاه كند.
نخست وزير مستعفي رژيم صهيونيستي افزود: «آريل شارون، نخست وزير سابق اسرائيل درباره هزينه هاي دردناك اين موضوع صحبت كرد اما از تبيين آن و اقدام در اين زمينه امتناع كرد. من مي گويم كه ما چاره اي جز عقب نشيني نداريم. در آخر ما بايد از اكثر اين مناطق خارج شويم. اگر ما اكنون اين كار را انجام ندهيم، در آينده علاوه بر اين مناطق، مناطقي را كه در اختيار اسرائيل هست از دست خواهيم داد.
وي ادامه داد: من معتقدم كه ما به يك توافق نزديك شده ايم. توافق صلح در آينده با سوريه نيازمند عقب نشيني از بلندي هاي جولان است؛ منطقه اي كه از زمان جنگ 6 روزه در سال 1967 تحت كنترل اسرائيل درآمد.
براساس اين گزارش، اين اظهارات اولمرت آشكارترين نشانه ها از رضايت وي براي تن دادن به شرايط فلسطيني ها در راستاي رسيدن به توافق صلح بود.
اولمرت در بخشي از مصاحبه خود با يديعوت آحارونوت گفت: اولين و مهمترين اقدامي كه ما بايد انجام دهيم اين است كه تصميم بگيريم. من مي خواهم بدانم كه آيا در سيستم سياسي اسرائيل كسي هست كه معتقد به اين قضيه باشد كه دستيابي به صلح با سوريه بدون عقب نشيني از بلندي هاي جولان امكانپذير است.
وي تأكيد كرد: درست است، توافق با سوريه خطراتي را در بر دارد. آنهايي كه مي خواهند بدون ريسك و خطر اقدام كنند و به پيش روند، بهتر است كه به سوئيس بروند.
يديعوت آحارونوت درباره اين مصاحبه اولمرت در آستانه سال جديد يهوديان نوشت كه وي در اين مصاحبه پيشنهادهاي بسياري را در زمينه صلح در مقايسه با زماني كه نخست وزير بود ارائه كرد.
براساس اين گزارش، مصاحبه فوق از سوي مقامات سياسي رژيم صهيونيستي مورد انتقادهاي تند و شديد قرار گرفت.
«يوسي بيلين»، رئيس سابق حزب ليبرال «ميرتس» از اولمرت به دليل پيشنهاد چنين سازش هايي انتقاد كرد و گفت: اولمرت با اعلام مواضع خود درباره صلح گناه نابخشودني را مرتكب شده است.
بنا به گفته مقامات فلسطيني و غربي، اولمرت در روند مذاكرات صلح پيشنهاد كرده است كه اسرائيل از 93 درصد كرانه باختري و تمام نوار غزه عقب نشيني كند. اولمرت تا زمان تشكيل كابينه جديد در رژيم صهيونيستي به عنوان نخست وزير باقي مانده و در اين مدت فرصت دارد تا در زميه صلح آخرين تلاش هاي خود را به كار گيرد، اما بنا بر اطلاعات و گزارش هاي بدست آمده پيشرفت هايي در اين زمينه مشاهده نشده است.
دوشنبه 8 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 155]