واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: قشقاوي: غني سازي در كشور طبق روند قبلي ادامه مي يابد/3
سخنگوي وزارت امور خارجه در خصوص آخرين تحولات احتمالي در روند غني سازي اورانيم در كشور براي مصارف صلح آميز، گفت: غني سازي اورانيم طبق روند قبلي ادامه مي يابد.
به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، حسن قشقاوي روز دوشنبه در ادامه نشست هفتگي با خبرنگاران با تاكيد بر اين مطلب افزود: غني سازي را حق خود مي دانيم و معتقديم بحث تعليق يك خواسته فراقانوني است.
سخنگوي وزارت امور خارجه قطعنامه ضد ايراني جديد شوراي امنيت سازمان ملل را يك بيانيه سياسي و غيرقابل توجيه دانست و تاكيد كرد، جمهوري اسلامي ايران به سياست هسته اي خود ادامه خواهد داد.
قشقاوي اضافه كرد: اين غربي ها و گروه 1+5 هستند كه بايد به سوالاتي كه ما مطرح كرده ايم پاسخ شفاف دهند تا ببينند براي اعتمادسازي نزد ملت ايران چه كاري مي توانند انجام دهند.
خبرنگاري از سخنگوي وزارت خارجه درباره صدور قطعنامه جديد با وجود حمايت ايران از سياست هاي دولت روسيه در منطقه قفقاز سوال كرد، كه قشقاوي با رد ارتباط ميان اين دو موضوع گفت: مغالطه آشكاري در موضوعاتي كه ربطي به هم ندارد مشاهده مي شود، كه عجيب است.
وي ادامه داد: از كجا چنين استنباط شده كه در موضوع هسته اي شرط بندي شده يا امتيازي داده شده است. مگر بر سر منافع ملي مي توان با اين يا آن قدرت شرط بندي كرد؟
قشقاوي ادامه داد: در طرف مقابل هم همين طور است آيا چون در بحث هسته اي جلسه اي گذاشتند مي توان گفت كه در مساله قفقاز هم به توافق رسيده اند.
وي تصريح كرد: كار ما در قضيه برنامه هسته اي در چارچوب مقررات شناخته شده بين المللي است و اين رويدادها تاثيري در استيفاي حقوق ملت ايران و حمايت همه جانبه ملي از آن نخواهد داشت.
قشقاوي تاكيد كرد: ايران از يك سو مصمم به پيگيري حقوق حقه خود در زمينه هسته اي است و از سوي ديگر، در بحث تحولات منطقه اي نيز تلاش دارد تا قدرت هاي فرامنطقه اي براي پيگيري منافع خودشان منطقه را به آشوب نكشند.
وي با اشاره به اين كه مذاكرات ميان سعيد جليلي دبير شوراي عالي امنيت ملي و خاوير سولانا، مسوول ارشد سياست خارجي اتحاديه اروپا در قضيه هسته اي پيش مي رود، اضافه كرد: ما آمادگي داريم كه همكاري ها در چارچوب توافق هاي پادلماني، ادامه پيدا كند.
قشقاوي همچنين با نكوهش صدور قطعنامه 1835 شوراي امنيت خاطرنشان كرد، برنامه هسته اي ايران تهديدي نيست كه نيازي به صدور قطعنامه شوراي امنيت داشته باشد.
**نشانه اي از تاخير در راه اندازي نيروگاه بوشهر وجود ندارد
سخنگوي وزارت امور خارجه در خصوص آخرين تحولات مربوط به راه اندازي نيروگاه بوشهر گفت: روند طبيعي احداث اين نيروگاه در حال طي شدن است و هيچ نشانه اي كه حاكي از تاخير در تكميل و راه اندازي آن باشد، وجود ندارد.
قشقاوي اين مطلب را در پاسخ به خبرنگاري مطرح كرد كه از ارتباط ميان تصويب قطعنامه اخير و روند فعاليت روسيه در جهت احداث نيروگاه بوشهر سوال كرد.
قشقاوي افزود: تا كنون هيچ جا اعلام نشده كه آخر شهريور قرار است نيروگاه بوشهر راه اندازي شود و هيچ نشانه اي هم از تاخير در راه اندازي آن وجود ندارد.
** سفر احمدي نژاد به نيويورك موفق بود
سخنگوي وزارت خارجه در بخش ديگري از اين نشست خبري به موضوع سفر رييس جمهوري به نيويورك اشاره كرد و ضمن موفق خواندن اين سفر، گفت: سفر آقاي احمدي نژاد به نيويورك به دو بخش ديپلماسي رسمي و عمومي تقسيم مي شود كه در بخش ديپلماسي رسمي ايشان ديدارهاي بسيار خوبي با سران برخي كشورها داشت.
قشقاوي ديدار رييس جمهوري با ايرانيان مقيم آمريكا، ديدار وي با شمار زيادي از دانشجويان آمريكايي و تمايل رسانه هاي آمريكايي براي انجام مصاحبه اختصاصي با رييس جمهوري و نيز حضور بيش از 300 خبرنگار در كنفرانس مطبوعاتي رئيس جمهوري در سازمان ملل را جزء برنامه هاي مربوط به ديپلماسي عمومي اين سفر دانست.
وي تاكيد كرد: ديپلماسي عمومي رييس جمهوري در اين دوره از سفر به نيويورك نسبت به سال هاي گذشته بسيار موفق تر بود.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي در خصوص تاثير قطعنامه جديد شوراي امنيت در روند غني سازي برنامه هسته اي صلح آميز ايران نيز گفت: غني سازي را حق خود مي دانيم و معتقديم بحث تعليق يك خواسته فراقانوني است.
** لغو سفر آقازاده به وين
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال ديگري درباره عدم حضور آقازاده رييس سازمان انرژي اتمي ايران در نشست شوراي حكام در وين، گفت: اين پنجاه و دومين اجلاس مجمع عمومي آژانس است و طبيعي است كه كشورها در سطوح مختلف حضور خود در اين اجلاس را تعريف كنند. معاون آقازاده و سلطانيه در نشست حاضر حضور دارند و اين يك امر عادي است كه كشورها تعيين كنند در چه سطحي شركت ميكنند و لذا نرفتن آقازاده به وين هيچ دليل خاصي ندارد.
** ادعاي جديد سفير آمريكا درعراق فرافكني است
سخنگوي وزارت امور خارجه در ادامه در پاسخ به سوالي در خصوص ادعاهاي جديد سفر آمريكا در عراق مبني بر دخالت ايران در اين كشور ، اين ادعا را نوعي فرافكني دانست و گفت: ملاك اصلي براي ما اظهار نظر مقامات رسمي عراق و مراجع اين كشور است.
وي افزود: تا اكنون هم كاملا مشخص است كه مقامات عراقي با موافقتنامه امنيتي مشكلات جدي دارند و نگران آن هستند.
قشقاوي با بيان اينكه به نظر طرف عراقي احترام مي گذاريم، گفت: ما استقلال طرف مقابل را مي خواهيم و بقيه موضوعات فرافكني است. ما فكر مي كنيم عملكرد آمريكا در طول زمان يك ترديد جدي نسبت به اهداف و نيات اين كشور ايجاد كند. طبق اطلاعاتي كه ما داريم مشكلات جدي بر سر توافقنامه امنيتي وجود دارد.
** طرف مقابل بايد نزد ملت ايران اعتماد سازي كند
سخنگوي وزارت امور خارجه با اشاره به آمادگي ايران براي ادامه همكاريها در چارچوب پادماني تصريح كرد: طرف مقابل و 1+5 بايد بگويند كه براي اعتمادسازي نزد ملت ايران چه خواهند كرد.
قشقاوي افزود: ما آمادگي داريم در چارچوب پادماني همكاريهايمان را ادامه دهيم و هم اكنون اين بر عهده 1+5 است كه نزد ملت ما اعتمادسازي كند و پاسخگويي منطقي خود را داشته باشد.
** مستند بودن مطالعات ادعايي بايد اثبات شود
سخنگوي وزارت خارجه به حل شش موضوع باقيمانده در چارچوب مداليتي اشاره كرد و ضمن تاكيد بر عدم ارائه سند اصلي و متقن در خصوص مطالعات ادعايي از سوي غرب، گفت: مطالعات اتهامي و ادعايي هيچ پايه و اساس مستند ندارد.
وي افزود: به هرحال ما در 200 صفحه به آنها پاسخ داده ايم و اين بر عهده طرف مقابل است كه بگويد آيا اين ادعاها مستند است يا نه.
سخنگوي وزارت امور خارجه همچنين در پاسخ به سوالي در خصوص موضوع عضويت ايران در شوراي حكام گفت: ما از قبل درخواستي در اين زمينه ارائه داده ايم و در حال رايزني با طرفهاي ديگر در اين خصوص هستيم.
** اگر حرف مقام كويتي درست باشد، جاي تعجب است
قشقاوي سپس در پاسخ به سوالي در خصوص اظهارات اخير وزير كشور كويت كه ظاهرا ايران را متهم به پناه داده به القاعده كرده بود، خاطر نشان كرد: در حال بررسي اظهارات وزير كشور كويت هستيم و چنانچه اين حرف ها درست باشد باعث تعجب است.
وي افزود: اينكه چه كسي پشتوانه القاعده است بر همه جهان روشن است و براي كشوري كه هيچ سنخيتي با انديشه اين گروه ندارد هيچ دليلي براي طرفداري از آن وجود ندارد.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي در خصوص اظهارات وزير خارجه امارات در مجمع عمومي سازمان ملل در خصوص جزايز سه گانه نيز گفت: نبايد اظهاراتي را كه منجر به سو استفاده ميشود مطرح كرد. ما همكاريهاي رو به گسترشي با كشورهاي منطقه داريم و اميدواريم با انجام سفرها و گسترش مناسبات و نيز ديدارها اين مسير سازنده به پيش رود.
وي تصريح كرد: برخي قدرتها ميخواهند تا در منطقه اثر بگذارند، اما هوشياري منطقهاي مانع آن است و توجه به گذشته ما را به گام برداشتن در مسير دوستي و همكاري نويد مي دهد.
** هنوز هيچ درخواستي براي راه اندازي دفتر حفاظت منافع امريكا دريافت نشده
خبرنگاري از قشقاوي سوال تكراري بازگشايي دفتر حفاظت منافع آمريكا در تهران را پرسيد. وي در پاسخ با بيان اينكه چيز جديدي در اين باره اتفاق نيفتاده است، گفت: ما درخواست رسمي دريافت نكردهايم.
در ادامه اين نشست خبري، خبرنگاري درباره ادعاهاي اخير "قرضاوي" عليه مذهب تشيع سوال كرد. قشقاوي در پاسخ گفت: در شرايطي كه استكبار جهاني به قصد سلطه با اقداماتي از قبيل تعرض به مقدسات اسلامي، اعمال تبعيضات ناروا عليه مسلمانان و اشغال كشورهاي اسلامي درصدد تضعيف مسلمانان است، علماي اسلامي بايد عنايت داشته باشند كه با انتصاب مطالب غير مستند و غيرواقعي به فرق اسلامي در اين جهت عمل نكنند.
وي افزود: علماي اسلامي بايد وجهات و جايگاه فرق اسلامي را بشناسند و در جهت تحقق وحدت براي رسيدن به آرمانهاي اسلامي تلاش كنند و اين به نفع اسلام و مسلمانان است.
در ادامه اين نشست خبرنگاري از قشقاوي در مورد بحث حضور وابستگان نظامي كشورهاي خارجي در مراسم رژه دفاع مقدس و احضار برخي سفراي كشورهاي غربي به كشور متبوع براي ارائه توضيح در اين خصوص پرسيد.
وي در پاسخ گفت: اين امري مرسوم و متداول است كه وابستگان نظامي در كشورهاي حوزه ماموريتشان در رژه و ساير مراسم شركت ميكنند كه در اين چارچوب بسياري از وابستگان نظامي نيز شركت كردند.
وي ادامه داد: اين امري متداول است كه وزارت خارجه سفيري را بخواهد و اين امر داخلي خودشان است.
از قشقاوي همچنين در مورد طرح مجدد موضوع "آميا" توسط رييس جمهوري آرژانتين در اجلاس مجمع عمومي و نيز اظهارات كاردار ايران در خصوص علاقمندي ايران براي گسترش مناسبات با آرژانتين سوال شد.
قشقاوي پاسخ داد: اين ادعاها بارها توسط مقامات آرژانتيني اعلام شده و در داخل خود آرژانتين نيز بي پايگي آن روشن شده است.
خبرنگاري از قشقاوي در مورد صحت اين خبر كه سفارت ايران در مالزي از شيرين عبادي خواسته است تا در يك مراسم سخنراني نكند، پرسيد كه وي در پاسخ گفت: هيچ تغييري در مواضع ما در خصوص خانم شيرين عبادي ايجاد نشده است و هيچ گزارشي در اين خصوص نداريم كه سفارتمان اقدام خاصي كرده باشد.
قشقاوي همچنين در مورد دور جديد مذاكرات ايران و آمريكا بر سر موضوع عراق، گفت: اين مساله روند خاص خود را دارد كه دولت عراق در ابتدا درخواست ميكرد و جمهوري اسلامي ايران پس از بررسي جواب ميداد. هيچ تحول جديدي در اين خصوص وجود ندارد.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان همچنين با ابراز نگراني از وضعيت نصرالله تاجيك گفت: در تداوم مذاكرات غير از بحثها و تلاشهايي كه وكيل ايشان داشت و در گفت و گوهايي كه با طرف انگليسي داشتيم حساسيت افكار عمومي را نسبت به وضعيت تاجيك و اتهام بياساس وارد شده به وي منتقل كرديم كه در سفر اخير آقاي صفري، معاون وزير خارجه به لندن نيز اين بحث را مطرح كرديم.
وي ادامه داد: اسناد پزشكي حكايت از وضعيت نامطلوب قلبي ايشان دارد انتظار داريم دولت انگليس با درك وضعيت وي، طي اقدامي معقول و منطقي زمينه خلاصي ايشان را از اين وضعيت فراهم كند.
سخنگوي وزارت امور خارجه در بخش پاياني اين نشست در مورد سفر طالباني و ميشل سليمان به تهران نيز گفت: در ديدار طالباني و دكتر احمدينژاد در حاشيه اجلاس مجمع عمومي موضوع سفر مطرح شده اما تاريخ خاصي براي آن تعيين نشده است.
وي در مورد سفر رييس جمهوري لبنان نيز گفت كه اصل انجام اين ديدار بين طرفين مطرح شده اما هنوز هيچ زمان خاصي تعيين نشده است.
سيام / 1723/ 1377 - 1535
دوشنبه 8 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]